Widok

Wypłaty 500+

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11
Raczej bym się nie nastawiała. Wydaje mi się, że pierwsze wypłaty to będą pod koniec maja..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
http://finanse.wp.pl/martykul.html?wid=18261106&kat=1033781
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Gdyni,nie wydano jeszcze żadnej decyzji.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
"To pewnie" aga...ta aga.

Ps
U mnie w kalendarzu dziś 11.04.2016
Szok!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
a skąd pani wie żę nie wydano decyzji w Gdyni
Bo tam robie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Na wypłaty mają 3 miesiące wątpię że w trójmieście będą się spieszyć :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
składałam w piątek i powiedziano mi,że jeszcze nie wydali ani jednej decyzji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
A to zwracam honor.. ciekawe jak reszta..no i okolice? Ktoś coś wie (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W MOPR w Gdańsku babeczki mówiły,że pierwsi dostaną Ci co składali na drugie i kolejne dzieci i że planuja wypłaty od poniedziałku, czyli od dziś (informacja z 6.04.16r)
co dwa dni maja tworzyc nowe listy i wyplacać
image
Wniosek skladalam 4 kwietnia, rowniez na pierwsze dziecko, pieniazki wlasnie wplynely
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
skad pani jest
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdansk
Okazywała Pani akt urodzenia dziecka? Niby nie trzeba mieć a mnie jednak o to pytano.. Ciekawa jestem czy rodzice którzy nie mieli takiego paieru będą czekać dłużej na decyzję.
Dostaje rodzinne , dlatego skladalam tylko wniosek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gdynia http://www.gdynia.pl/wydarzenia/70_111463.html
dzis niby pierwsze wyplaty w Gdyni.. no to zobaczymy, kto bedzie miec te szczescie i dostanie pieniazki szybciej niz decyzje ;)
mnie też sie pytali o akt.składałam 2.04 na drugie i trzecie dziecko i też nie dostałam decyzji
A ktoś składał na początku ubiegłego tygodnia i już ma ? ;) Czekam niecierpliwie, chyba jak wszyscy :D
A czy ktoś z Was składał może wniosek przez bankowość elektroniczną?
ja składałam przez mbank
ja skladalam przez wbk
Jeśli złożę wniosek (na drugie dziecko) przez bank a będą tam jakieś błędy to jak sie o tym dowiem?
Wypłacający pieniądze urząd wezwie cię do złożenia wyjaśnień lub korekty błędu.
W Pruszczu kiedy mają wypłacać?
Kasia gdzie składałaś w Cieplewie czy konkretnie w Pruszczu?
w Pruszczu wpłynęły na konto 15 kwietnia
Ja dziś zadzwoniłam, żeby się upewnić, że wniosek był prawidłowy (Pruszcz gmina miejska, składałam 1.04 przez bank). Pani była uprzejma, wniosek odszukała, sprawdziła, uznała, że jest prawidłowy i dopowiedziała, że jak wszystko będzie dobrze, to wypłacą w maju z wyrównaniem.
A czy ktoś ze składających przez bank dostał już pieniądze?
Dołączałyście jakieś załączniki (np. skany aktów urodzenia)?
W gminie wiejskiej Pruszcz wydano już pierwsze decyzje, a pierwsze wyplaty mają ruszyć w ostatnim tygodniu kwietnia.

Ja skladalam przez aplikację mbanku, nie zalaczalam zadnych dodatkowych dokumentów.
Składałam wniosek w UM w Pruszczu i nie były potrzebne akty urodzenia dzieci. Zobaczymy jak to będzie w praktyce ;)
Ja też składałam do Pruszcza (gmina miejska), przez bank (Inteligo), na 2. dziecko, 1.04 rano.
Na razie nie dostałam.
Dzięki za odpowiedzi. :)
a czy ktos z was dostanie pieniadze na karte mopr?
Czy ktoś z Gdyni juz dostał?
Witam, wniosek złożony 4 kwietnia w UM na ul. Piłsudskiego w Gdyni po godz. 17

Dzisiaj przelew na konto na dwoje dzieci po godz. 11 :)

Pozdrawiam :)
Ja dostałam , wniosek złożony 1.04
Skąd jesteś?
A ktoś z Gdyni kto składał przez bankowość internetowa? Wiecie czy wypłaty sa wysyłane alfabetycznie?
Wniosek złożyłam 4.04 w Gdańsku ul. Pniewskiego 1 na dwoje dzieci wraz z zaświadczeniem z urz skarb. zasw z pracy akty urodzenia dzieci i cisza.
Ja tez dzis dostalam :) skladalam w Gdyni na pierwsze i drugie dziecko. Skladalam osobiscie. Pobieram rodzinne i zasilek wychowawczy :)
A czy dostał ktoś pieniacze na drugie dziecko kto składal przez bank?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja składałam przez bank, 1.04, tylko na drugie dziecię i cisza...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
To tak jak ja. Ja przez millenium.
Ja też na drugie, przez bank. 1.04. Gdańsk. Też nic jeszcze.
Ja tez na.drugie 1.04 przez bank i cisza
U mnie kolezanki skladaly na pierwsze dziecko 4 kwietnia i juz dostaly w piatek na konto. Ja skladalam 1 kwietnia tez na pierwsze dziecko i poki co cisza.. ale moj mBank zamulony wiec mysle ze wplyna dzis pieniazki.. bynajmiej jestem takiej mysli..
Ale wam szybko robią wypłaty w Gdańsku i Gdyni godne podziwu :)
Czy któraś z Was wie może jak to jest jeżeli ktoś rozlicza sie na zasadzie ryczałtu? My jeszcze nie złożyliśmy nawet bo oni sami nie wiedzą jak to mamy zrobić.. Może któraś z Was pomoże?
Ja skladalam na ryczlat musisz im wpisac zarobki takie jakie masz na reke;) tzn odliczyc wszytko co mozesz byl wyrok sadu w tej sprawie.Dostaniesz kartke i tam musisz wpisac skladke zdrowotna i spoleczna i to ile masz na reke.Ja juz rok pobieram zasilke rodzinny wlasnie na ryczalt
Agus, ale we wniosku jest załącznik oświadczenia z tytułu działalności opodatkowanej w formie ryczałtu więc nie rozumiem że niby kto nie wie jak to macie zrobić???
Dziękuje za odpowiedź, a jak to jest jeżeli 2 lata temu miałam więcej zarobków a na chwile obecną są one znacznie niższe? Mi powiedzieli, że nie mogę pobierać rodzinnego :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pani w urzędzie nie wiedziała wogóle o co chodzi.. zdziwiła sie ryczałt.. za dwa tygodnie mieliśmy przyjść może już będą coś wiedzieć. ciągle powtarzała, żę na podstawie Pitu i tak w kółko..
Pani w US, którym...??
W US powiedz, ze chcesz zaświadczenie z pit28 i pani wydrukuje. Możesz to zaświadczenie załączyć do wniosku 500+.
Na Partyzantów, dziękuje za popdowiedź. Czyli możemy podać zarobki z tego roku? Skorzystam już z okazji i zapytam o ten zasiłek rodzinny co potrzebuje żeby złożyć wniosek?
Do 500+ zarobki z 2014r.

Odnośnie zasiłku rodzinnego nie pomogę bo nie wiem.
jeśli nigdy nie pobierałaś to praiwe wszystko akt urodzienia dziecka lub dzieci, dowody obojga rodzicow, pit z 2014, ja miałam także moje zarobki ze sklepu z 2014r , i wnioski trzeba pobrać i wypelnic
Dziękuje za informacje :) z tym 2014 r musze sie dopytać bo wtedy miałam własną działalność a aktualnie jestem bezrobotna i moja sytuacja znacznie sie pogorszyła.
Jesli nie masz juz tych dochodow to jest to dochod utracony! Nikt nie bedzie go bral pod uwage,musisz tylko dostarczyc dok zeby go utracic, i dok ze nie prowadzisz juz dzialalnosci.I dochody terazniejsze partnera.Bo ty jestes bezrobotna
Dzis w Gdyni kolejne wyplaty zasilku 500 plus, kto dostanie a kto jeszcze bedzie czekac.. hmmh.. za miesiac beda wyplaty 20tego ;) zrodlo strona urzedu miasta Gdynia ;)
Ktoś dzis dostał?
Ja niestety nie :( Skladalam 1 kwietnia osobiście na pierwsze dziecko i podany nr konta pobieram rodzinne i alimenty
Czy przed otrzymaniem przelewu na konto przychodzi decyzja pocztą? Jak to wygląda? Ktoś wie?
No właśnie nie wiem do chwili obecnej nie dostałam decyzji ani pieniążków
ja tez pobieram rodzinne i FA i nic nie dostalam, skladalam 1 kwietnia osobiscie i tez podalam numer konta.. zalamka.. kolezanki dostaly juz w piatek a skladaly 4 kwietnia :/
Ja pieniądze dostałam ale decyzji jeszcze nie
A czy ktos juz dostal z Cieplewa?
chyba są równi i równiejsi, powinni weryfikować wnioski wg kolejności spływania, przecież łatwo w jednym systemie nadawać nr, a tak koleżanka składała na dwoje dzieci 4.04, ma już kasę na koncie, nie miała dotąd żadnego rodzinnego itp, a ja tylko na 2-gie dziecko, wniosek 1.04 przez internet i cisza, a przecież u mnie nie trzeba nic weryfikować, u niej musieli sprawdzić dochody, a wniosek złożyła później :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
Tak to prawda to niesprawiedliwe jedni maja drudzy nie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
Niestety okazuje sie,że Ci co składali w tzw "głównych" placówkach to jest np w MOPR w Gdńsku to dostają w pierwszej kolejności,bo Panie od razu odkładają na konkretne "kupki" a reszta zjezdza i najpierw trzeba ja segregować .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
A ci co przez bank to co gorsi? Chyba nikt nie dostał jeszcze ? Czy ktoś już mam kasę. ?
No dobrze, ale dlaczego się tak gorączkujecie? Po co te nerwy? O co chodzi? Boicie się, że zabraknie czy już tę kasę wydałyście? Nie rozumiem, niech mi ktoś powie po co tak się dopytujecie kto już dostał. .
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 6
syty głodnego nie zrozumie, są matki, które codziennie walczą o przeżycie swoich rodzin, o to, żeby było coś na obiad, kwestia czasu dla niektóych ma znaczenie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 15
Nie wiem czemu minusujecie moją wypowiedz odnośnie kolejności wypłat,ale na 10 kolezanek 6 składało wniosek osobiście w placówce MOPR w gdańsku w różnych terminach,, tj od 4 do 8.04 i wszystkie juz dostały kase, 4 pozostałe składały 1.04,ale w wyznaczonych punktach gdańska i żadna z nich nie otrzymała do dziś kasy.
Boże, tylko się nie pobijcie. Przeżywacie te wypłaty jak nie wiem co. Bez tych pieniędzy dawaliscie radę, to teraz te kilka dni jakoś też przeżyjecie. Ciekawe co zrobicie jak program się skończy. No ludzie...
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja skladalam we Wrzeszczu w punkcie. 4.04 na 1 i 2 dziecko. Nie mam decyzji. Byłam osobiście w mopr bo dodzwonić się tam teraz to tragedia a jak się dodzwonisz to mówią by nie dzwonić bo pracują. Panie mówiły że w tym tyg chce zamknąć wnioski które wpłynęły 123 04
A NIE WIECIE JAK TO WYGLADA W SOPOCIE?CZY JUZ PŁACA?
o1.04.2016 wniosek zlozony elektronicznie przez bank w Gdyni, kasa wplynela wczoraj poznym popoludniem
ja skladalam 1 kwetnia w urzedzie na 10lutego i do tej pory cisza:( nie wiem od czego to zalezy.. moze alfabetycznie wyplacaja.. my mamy nazwisko na litere ''P'' to moze dlatego tyle czekamy.. kolezanki z nazwiskiem na litery ''J'' i K'' juz otrzymaly zasilek mimo , ze skladaly 4 kwietnia tez osobiscie.
raczej nie alfabetycznie. moje nazwisko zaczyna sie na B, skladalam 4 kwietnia i nie mam jeszcze pieniazkow
czyli wybieraja z przypadku.. a tam moze jutro przyjda z funduszem alimentacyjnym.. bo niby maja placic co 2 dzien.. pierwsze przelewy w piatek , kolejne szly wczoraj to nastepne wypadaja na czwartek.. hmh.. ;)
Wniosek składany w Gdyni 8 kwietnia ,wczoraj pieniądze doszły.
Ja składałam przez Millennnium 1 kwietnia, tylko na drugie dziecko. Póki co pieniędzy nie ma ;)
u nas poki co brak pieniedzy.. dzis dojda z FA chociaz nas po ratuja ;) bo wydatkow mnostwo , bo dzieciatko chore :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
ale jak nie było tych 500 + to jakoś musialas sobie radzić :) a też wydatkow pewnie było mnóstwo.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 10
Moze musiała pożyczać od kogoś. Moze nie masz o tym pojęcia i nie tobie to oceniać. Nie wiesz na co teraz potrzebuje wiec komentarze "wczesniej jakoś sobie musiałaś radzić" sa mega słabe.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 13
dokladnie wydatkow bylo wiecej niestety.. a tak to sobie jakos radzimy. Te dodatkowe pieniadze przydadza sie napewno na remont pokoju dla dziecka a czesc z tych pieniedzy chce co miesiac wplacac na procent do banku, zeby dziecko mialo cos z tego w przyszlosci.. a taka stowa z tego 500 zawsze bedzie ''na wrazie W'' ;) nie znasz naszej sytuacji to nie oceniaj.. radzimy sobie dziecko nie chorowalo mi od ponad roku.. az do teraz.. a nie zawsze sa leki refundowane.. bo nie chcemy antybiotykow w moja corcie wpychac.. dlatego wydajemy wiecej w aptece na inne leki. No coz, cieszcie sie ze nie musicie samemu wychowywac dziecka, ze nie rozczarowaliscie sie ojcem wlasnego dziecka, ktorego przeroslo rodzicielstwo i wolal przywitac kieliszek i kolegow.. ahh.. kto sam wychowuje dziecko ten rozumie , ze kazdy grosz jest wazny.. sobie nie kupimy byle dziecko mialo wszystko jak najlepiej..
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 13
składałam 4 kwietnia osobiście w Gdyni i dziś pieniądze wpłynęły na konto. Tylko dziwnie bo z rodzinnym i to niepełnym. Zamiast 178 zł rodzinnego na dwójkę dzieci wpłynęło 156 zł. Myślicie, że te 22 zł różnicy doślą? Podkreślam, że nie przekraczamy progu dochodowego więc "złotówka za złotówkę" nas nie dotyczy.
image image
A decyzje Pani otrzymała ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Narazie nie otrzymałam żadnej decyzji a żeby było śmieszniej to dzwoniłam do Urzędu we wtorek i powiedzieli, że narazie mój wniosek nie został jeszcze rozpatrzony. Więc pewnie wczoraj był weryfikowany a dziś już pieniądze przyszły.
image image
Skladalam 01 04 osobiście dzisiaj przyszły z funduszu ale 500 + niestety jeszcze nie :(
nam tez z funduszu przyszly dzis o 15 a 500+nie ma.. sadze ze przyjda do konca miesiaca. Poratowaly nas alimenty i nie musze sie martwic o to co bedzie do 10tego ;) tyle ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
Nas też synek od 2 tyg choruje i dzisiaj kolejne 100 zl zostawiłam w aptece na leki ... czekamy dalej :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
Zdrówka życzę dla chorujących, sama mam 2 dzieci, jak one choruja to i ja zaczynam, później mąż i tak cała rodzina, w aptece majątek zostawiam, ostatnio na leki wydałam 160 zł, później jeszcze probiotyki dokupowałam, które tez kosztują ale mówią ze w końcu wyrosną z chorób... ;) OBY!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wniosek złożony 4 kwietnia przez bankowość elektroniczną. Pieniądze na koncie 19 kwietnia po południu. Decyzja oficjalna przyszła wczoraj. Gdynia.
Niestety nie ja skladalam na 2 dzieci do mopr 4.04 i nie musza weryfikowac ponieważ pobieram fundusz alimentacyjny i nadal cisza
tt : przez jaki Bank złożyłaś ?
ja składałam 4.04 na dwoje dzieci. 14.04 dzwoniła pani z mopru, że mam dołączyć umowę o pracę, bo zmieniłam zakład pracy. 15.04 dostarczyłam te umowy i pani powiedziała, że będzie weryfikować mój wniosek. I cisza. Jeszcze nic nie dostałam.
Pani w gdyni składała ? Pod jaki numer Pani dzwoniła bo ja dzisiaj zadzwoniłam i urzędniczka powiedziała ze nie udzielają takich informacji
Ja składałam w Gdańsku. I nie ja dzwoniłam, ale urzędniczka do mnie, że mam uzupełnić dokumenty
Składałam 04.04.16 osobiście i też do dzisiaj nie mam .Dzwonilam do urzedu w Gdyni pani nie miała możliwości sprawdzenia poinformowała że wszystkie pieniądze ktore mieli wysłali może pod koniec miesiąca prezydent coś puści jak nie to następne wychodzą 10-15 maj.Moje znajome dziś decyzję otrzymały i 500 plus będzie płacone tak jak rodzinne 10-15 każdego miesiąca.
No i gdzie tu sprawiedliwosc jedni dostali a dla drugich juz nie ma funduszy na dany miesiac wydaje mi sie ze wszyscy powinni dostac jednakowo a jak nie ma tyle pieniedzy to poczekac az bedzie na tyle.zeby dac kazdemu a nie wybranym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15
Ludzie! Jak żyliście do tej pory bez tej kasy obiecnej przez PiS? Jakoś dawaliście radę... Więc o co tyle szumu teraz? Ok, fajnie, spadnie z nieba co miesiąc 500-1000-1500 zł.
Ale po co tak w napięciu oczekiwać tej kasy? Należy się, to prędzej lub później dostaniecie...
Ciężki miesiąc? Więcej wydatków? Pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz. Wcześniej przeżyliście to i teraz sobie poradzicie.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 4
Przeciez dostaniesz wyrównanie za kwiecień. O co halo?jaka niesprawiedliwość???mają. 3 miesiące na wydanie decyzji
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sorry ja nie mam dzieci wiec nie dostane nic tylko jak.juz daja to niech daja kazdemu a nie wybieraja sobie niech kazdemu dziecku dadza bo chyba kazde potrzebuje
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12
Czyli w kwietniu, w Gdyni już wypłat nie będzie. Dopiero w maju z wyrównaniem :)
A czy ktos moze wie kiedy cos sie ruszy w Cieplewie?
na to wygada.. ciekawe czy wogole w maju dostaniemy. Hehe niby bez tego 500 dalo i da sie zyc, ale jednak bym chciala w maju zrobic remont pokoju mojej coreczki i takie 500 by bylo jak znalazl ;) no coz poczekamyyy skladalam 1 kwietnia bede czekac do lipca haha :D gruboo..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
to zrobisz remont w lipcu......
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3
A gdzie tu sprawiedliwość że tylko "wybrani" dostali?! Bo skoro niektórzy mają jedno dziecko i przekraczają magiczny próg 800 zł to im się nie należy. Rozumiem, że takie dzieci mniej jedzą, mniej potrzebują?! A tak 90% tych co dostaną to takie zbulwersowane matki które jak nie dostaną tych pieniędzy już teraz nie będą miały co do garnka włożyć! Żal!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5
~Agusiek skoro bez 500zł remontu nie zrobisz to znaczy, że zaplanowałaś go gdy dowiedziałaś się o programie? ;)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
W cieplewie ponoc ostatni tydzien kwietnia maja wyplacac ..
ja też składałam w głównej placówce w Gdańsku 2.04 i nie dostałam jeszcze na drugie i trzecie dziecko
Przez Pekao SA składaliśmy. Tylko na drugie dziecko.
tak, zaplanowalam ze kupie nowe meble dla mojej 2 latki ;) z tych dzidziusiowych na normalne, i uwierz samotnej matce sie przydadza dodatkowe 500zl ;) kolejne pieniadze beda potrzebne na wyprawke do przedszkola i na rozwoj mojej jedynej kochanej pociechy ;) program 500plus nalezy sie to korzystam.. a czemu kowalska z 5 dzieci ma skorzystac a ja z jedyna pociecha nie mam.. gdzie nie przekraczamy nawet 700zl na osobe, bo ile mozna zarobic poki maluch nie chodzi do przedszkola. Kiedys przyjda lepsze czasy.. teraz trzeba sobie radzic skoro pomagaja to trzeba skorzystac.
mama Magda - poczekaj podaj numer konta dam ci swoje 500 plus, bo zazdrosc zzera, ze chce zainwestowac w dziecka pokoj i edukacje? pracuje odprowadzam podatki jak kazdy NORMALNY czlowiek.. nalezy sie to korzystam! daj numer konta przeleje Ci nasze pięćset ;) haha :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11
Ostatnia transza we wtorek lub w środę potem dopiero 10-15 maj z wyrownaniem w Gdyni
Wiecie co? Śmiać mi się chce, jak bardzo niektórych zżera tu zazdrość... Bo ktoś dostanie całe 500 zł... Masakra...

Pomijając już fakt, że nie wiadomo jak długo się ten "zasiłek" utrzyma ;) Choć z drugiej strony nie sądzę, by znalazła się kiedyś w Polsce taka władza, która go "zabierze"...

My dostaniemy 500 zł na drugie dziecko (jak już w końcu złożymy wniosek). Na pierwsze oczywiście nie, bo przekraczamy próg dochodowy, ale jakoś nie cierpię na tzw. "ból d*py" z tego powodu. Na becikowe też okazaliśmy się za bogaci i co? Mam się z tego powodu pochlastać? ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5
Pieniążki synka wpłynęły dzisiaj :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
żeby dac was 500+ zł na dziecko trzeba mi zabrac 2000zł !!!! spierpapier z tej popierpapier polski.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ale to moje dziecko w przyszłości będzie zarabiało na twoją emeryturę ...
Dzis czytalam ze maja zniknac ulgi na transport (nie wiem czy miejski tez czy tylko dalekobiezny) dla dzieci, niepelnosprawnych, emerytow... Trzeba skads wziac na 500. Od wrzesnia kiedy urodze drugie tez bedzie mi przyslugiwalo ale wolalabym zeby mi nie przyslugiwalo ale zeby ten kraj byl normalny.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
basiula, a wierzysz w to, że ten kraj może być normalny? Bo ja nie... ;)

Osobiście uważam, że takie 500+ to dobry pomysł, ale powinno przysługiwać na KAŻDE dziecko bez względu na to, ile zarabiają Jego rodzice. W końcu wszyscy (no, może z pewnymi wyjątkami ;) płacimy podatki - abstrahując od tego, w jakiej wysokości.

Z tą drobną poprawką, że pieniędzy na ten "zasiłek" powinno się szukać nie w kieszeni "Kowalskiego" a u źródła ;)
Oczywiście ze ból d**y zżera. Bo za takich jak Wy wszyscy płacą!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
~Aga no tak... Bo takie co 500+ nie dostanie na nasze emerytury pracować nie będzie...
~Agusiek ja też pracuje, odprowadzam podatki i co? Bo mam trochę więcej? Już tu się nie wpieniaj bo sama byś bluzgi na nasz cudowny kraj cisnęła gdyby Ciebie to ominęło....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Samotne matki rozumiem-ciezko się samemu utrzymać z jednej pensji,szczególnie ze różnie bywa z alimentami. A cala reszta to powinna nie robić wstydu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
mama Magda, chcesz mi powiedzieć, że w jakiś cudowny sposób nie płacę w naszym wspaniałym kraju? :)

Ja pracuję od 19 r.ż. Do pierwszej pracy poszłam 2 tygodnie po zdaniu matury. (Praca biurowa). Dziś mam 27 lat. Mój mąż pracuje od 18 r.ż. (tak, w dzień chodził do technikum, wieczorami i w weekendy pracował). Dziś ma 35 lat.
I oboje, nieprzerwanie pracujemy i pewnie jeszcze długo pracować będziemy.

A jakoś żal nam d*py nie ściska, że płacąc podatki "dokładamy się" do NFZ, do ZUS, na wypłaty dla tzw. budżetówki, na emerytury czy renty, na becikowe (które nam np. nie przysługuje, bo jesteśmy za bogaci według naszego kochanego państwa), na fundusz alimentacyjny, na utrzymanie więźniów itd. itp.

Naprawdę zazdrościsz komuś, że dostanie AŻ 500 zł na np. 2 dziecko? (Nam na 1 nie przysługuje). Co za problem. Skoro jesteś mamą, zapewne wiesz, skąd się biorą dzieci, więc do dzieła. ;)

Polecam maść na ból d*py. Podobno pomaga. :)

P.S. I nie mierz innych swoją miarą. Znam masę osób, które mają "tylko" 1 dziecko i przekraczają dochód 800 zł - a jakoś zachowują się... bardziej dojrzale i na nikim (nawet na rządzie ;) psów nie wieszają.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2
-szminka nie, nie zazdroszczę że ktoś dostanie 500zł - po prostu mam żal że niektóre dzieci są gorsze dlatego, że, paradokslanie mają lepiej.
Wzruszyła mnie ;) twoja historia ząwodowa chociaż nic w niej wyjątkowego nie ma. I przykro mi ale na głowe nie upadłam żeby decydować się na drugie dziecko tylko po to żeby dostać 500zł.
Ilu ludzi tyle opini i cóż... Wystarczy mieć inna albo nie przychylną....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13
Ja pieniądze na drugie dziecko dostanę i mimo to krytykuje ten program. Bo on tak naprawdę nie jest dobry. I tu nie chodzi o jakąkolwiek zazdrość.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8
Szminka - co w tym dziwnego,wkurzającego ze płacisz na renty,emerytury czy fundusz alimentacyjny? Wszędzie tak jest. A ilość przepracowanych lat nie zawsze świadczy o wysokości płaconych składek -ktoś może pracować krócej niż Ty,zacząć dopiero po studiach i zarabiać kilka razy więcej i tym samym więcej dokładać do skarbonki państwa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
mama Magda. Cóż ja ci na to poradzę. ;) Ktoś wybrał ten rząd. Moja historia zawodowa nie miała Cię w żaden sposób wzruszyć, a jedynie "pokazać", że od samego początku "dorosłego" życia podatki. Przez te wszystkie lata "składałam się" na różne bzdury w ramach nowych pomysłów takich czy innych posłów itd. a jakoś potrafię to przełknąć i zachowywać się (tak mi się przynajmniej wydaje) racjonalnie.
Ja nie mam żalu do nikogo, że nie dostanę 500zł na moje 1 dziecko, a "tylko" na drugie.
Tak samo nie mam żalu, że parę lat temu wprowadzono kryterium dochodowe do becikowego i okazuje się, że jesteśmy zbyt bogaci na to, by otrzymać tą zapomogę.

Aga, ten program miałby sens chyba tylko wtedy, gdyby był realizowany tak, jak zapowiadano w trakcie kampanii wyborczej - "na każde dziecko". No i gdyby nie był finansowany z naszych wyższych podatków a np. z mniejszych diet/odpraw/dodatków i innych np. szanownych posłów i posłanek oraz różnych znajomych królika. :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wiec jak tak Cię to denerwuję,bądź honorowa i nie składaj wniosku.Nie bierz tych pieniędzy.Albo weź i oddawaj na cele charytatywne😊
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
Dlaczego nie brać? Za darmo dają -mogę sobie buty kupić co miesiąc
Syla, podejrzewam, że nikt tego nie zrobi. ;)

Aga, wydaje mi się, że rozsądniej jest na forach napisać o swoim stażu pracy niż o tym, ile się zarabia. ;))) Tyle w temacie.

Miłego wieczoru wszystkim. ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
właśnie tak patologia i zachłanni biorą tylko dla własnych przyjemności dlatego powinni te kase dawać w jakiś voucherach na nauke języka obcego/gry na instrumencie / w tenisa./basen/kino/teatr itp. a nie marnowac kase a dzieci i tak będą żyć w ubóstwie z ograniczonym dostępem do nauki
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6
Moje dzieci mają wszystko co potrzebują wiec proszę nie pisać o zachanności.

Nie kupię/dam im więcej aby ich nie rozpuścić i żaden program rządowy na to nie wpłynie.

A nowe buty mi poprawią humor -pieniądze szczęścia nie dają ale zakupy owszem. A szczęśliwa matka to zadowolone dzieci. Czego chcieć więcej? :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 13
Czemu minusujecie? Zazdrościcie źe można żyć bez z tych dodatkowych 500+?że mogę je przepuścić bez wyrzutów sumienia?

Tak jak pisałam powyzej-samotnych rodziców rozumiem-bo nie jest łatwo pracować mając jeszcze dzieci na głowie,bez żadnej pomocy partnera.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14
A z jakiej miejscowości jesteś?Ja z Gdyni i nadal czekam...
aga, ty też nie możesz żyć bez tych 500zł - no przecież potrzebujesz kasy na buty ;-p więc nie pieprz bez sensu.
I sorry za szczerość, ake PUSTAK z ciebie kompensujący niskie poczucie wartości zakupami. Głupia dziewucha.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8
-Kasia a skad wiadomo, ze ostatnie wyplaty we wtorek lub w srode? skad takie przecieki ?:) czekamy cierpliwie do 10-15 .. czekam cierpliwie tez na decyzje ktora znajdzie sie w skrzynce na listy ;) ehh ;)
Nie rozumiesz sarkazmu?
Na życie trzeba umieć zarobić, tak samo na dzieci. Zamiast biadolic na forum weź zacznij coś robić ze swoim życiem, pracuj, ucz się - cokolwiek. Jeśli ktoś nie jest śmierdzącym leniem,jest zdrowy to zarobi na swoją rodzinę i nie będzie płakał za jalomluzna 500 zł.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12
Taką informację uzyskałam wczoraj w URZĘDZIE
aha ok ;) zobaczymy komu sie po szczesci, a kto poczeka 2 tygodnie jeszcze . Nikt stratny nie bedzie z tych ktorym sie nalezy. Cierpliwosc poplaca ;) w du..pie za przeproszeniem sie nie pali zeby sie niecierpliwic ;)
W przedszkolu dzieciaki mówią -kto się przezywa ten się tak sam nazywa-i ziarno prawdy w tym jest. Ja nikogo nie obrażam a Ty? Zamiast sensownych argumentów po prostu pyskowka. Brawo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Oj, ale i mi sarkazm. Błysnęłaś inteligencją.

A propos...Kogo nazywasz śmierdzącym leniem...? Tą matkę czy ojca, którzy zapieprzają w piątek, świątek i niedzielę po 10 godzin żeby zarobić najniższą krajową...? Znam takich. To moi sąsiedzi z dwójką wspaniałych dzieci. Śmierdzący leń, to ojciec, który pracuje na dwóch etatach a matka klatki sprząta byle tylko do garnka włożyć bo troje dzieci w domu...?
Weź dziewczyno się ogarnij. Popatrz dalej niż czubek własnego nosa.
Ja przedszkole dawno skończyłam - w przeciwieństwie do ciebie.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5
Pracując po 10 h dziennie i w święta nie mają najniższej krajowej. A jeśli pracodawca ich oszukuje to trzeba zmienić pracę. Nawet lidle czy biedronki płacą więcej.

A o swoją pensje człowiek stara się od wielu lat -zaczynając od szkoły, poprzez kolejne kursy itd. Ja tez za darmo pensji nie otrzymuje i dzień zaczynam przed 6 rano. Po to właśnie aby dzieciom niczego nie brakowało.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7
Na ile emerytur Ty pracujesz Ago w tej chwili? Na razie to państwo dopłaca do Ciebie i Twojego dziecka. Jestes strasznie niezaradna życiowo i roszczeniowa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak dopłaca?
O matko dawno mnie nie bylo w tym watku a tu juz jazdy na siebie...
Czesc z Was chyba nie rozumie jaki charakter ma program 500+. To nie jest zasilek socjalny, od tego sa mopsy i inne. Choc i tak fajnie według mnie, że Ci biedniejsi dostana wiecej, o ile nie sa patologia i kasa pojdzie na dzieci to naprawde sie ciesze. Choc i tak wolalabym za to miejsce w przedszkolu, opieke medyczna, czy cokolwiek, dlatego ze obawiam sie, ze w czesci rodzin pojdzie to na wodke dla tatusia i fajki dla mamy.
Ale do czego zmierzam, nie rozumiem, czemu sadzicie ze bogatszym sie to nie nalezy? Przeciez płaca duzo wyzsze podatki, sa zaradni, zarabiaja, tez maja prawo dostac cos extra. No i wiecej kasy z bogatszych wraca do budżetu państwa. Nie wam osadzac, komu sie nalezy a komu nie. To ze ktos cos osiagnal w zyciu nie moze byc traktowane jako kara-zwlaszcza ze to nie jest zasilek dla potrzebujacych, tylko dodatek demograficzny. My dostaniemy na młodszego synka tylko i po prostu ta kase odłozymy.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja składałam w Gdyni 12.04 na 3 dzieci. Kasa przyszła wczoraj koło 17
Widzę, że tu większość czeka na kase jakby to wygrana w totka była... Pewnie, mi też sie przyda (należy się na drugie dziecko) ale to nie zając, nie ucieknie. Może nawet w końcu złożę ten wniosek hihi. I tak dostane wyrównanie, więc po co ta panika...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
ooo Gaga ale szybciutko Ci wypłacili :) Super ! Ja od 1 kwietnia czekam ale składałam przez bank i tylko na 1 dziecko
Ja czekam od 4.04 i S kladalam osobiescie i wnerwiaja mnie ci z urzędu bo nigdy nic nie chce powiedzieć....
maja 3 miesiace na pierwsza wyplate, po co sie tak pieklić?

jednym wyplaca szybciej, innym pozniej, ale w koncu maja na to 3 miesiace, spokojnie, kazdy komu sie nalezy dostanie.
Ja też sobie buty kupię :) Bez 500zł nie wystarczałoby mi na życie? Wystarczało. Bez butów bym nie chodziła ale akurat teraz nie kupiłabym nowych. A jak pieniążki wpłyną, to sobie buty kupię, reszta pieniążków zostanie odłożona na rodzinny wyjazd wakacyjny. Acha, a buty też będą na wyjazd :) Wakacje bez tych pieniędzy też by były ale krótsze, a tak pozwolimy sobie na trochę więcej. A skorzystają i dzieci, i my, rodzice.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10
dzieci skorzystają na Twoich butach?? o masakra jakie podejście...
Bliżej korzyści dzieci są wymienione wakacje niż buty dla mnie ale oczywistym jest że pisząc o tych korzyściach dzieci to na pewno miałam na myśli moje buty a na pewno nie wspólnych wakacji... śmiać się czy współczuć takiego myślenia... o to jest pytanie...
Ale tak, na moich butach dzieci też skorzystają. Jedynie ja w całej rodzinie nie mam wysokich butów trekingowych, bo moje stare jesienią się rozpadły. Teraz będziemy mieć wszyscy i w wakacje będziemy mogli więcej zrobić, w więcej miejsc pójść i nawet nie chować się pod pierwszym lepszym drzewem, jak nas deszczyk zaskoczy. A to wydatek kilkuset złotych i jedno 500 pójdzie właśnie na to. Już w długi majowy weekend podczas krótkiego wyjazdu by się przydały, a co dopiero w wakacje, kiedy pewnie wyjedziemy na dwa tygodnie.
a ja 01.04 osobiście na 3-go maja w Gdańsku i nie ma...
Dostałem wczoraj. Składane 01.04. przez MBank.
Gdańsk_Zaspa
No albo niech płacą wszystkim albo niech wypłaca po kolei .... niechce nic mówić a dziwią się ze ludzie wydzwaniaja,dziwicie sie sa aludzie i todziny ktore potrzebuja rtch pieniędzy ....
Szkoda ze my rodzice jednego dziecka jesteśmy poszkodowani tez z chęcia dołozyłambym sobie do wakacji albo do judo dla dziecka a tak muszę utrzymywać cudze dzieci i juz widzę jak zaraz bede zhejtowana haha
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8
Mi szkoda tylko samotnych rodziców -bo mając tylko jedno dziecko,zarabiając najniższa krajowa i dostając coś z funduszu alimentówego -nic nie dostają. A to naprawdę ciężka sytuacja.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zgadzam się. Zapytałam moją koleżankę - pielęgniarkę, czy złożyła wniosek, a ona odpowiedziała, że niestety, nic jej się nie należy. Jest samotną matką, ponieważ jej mąż wyjechał za granicę za chlebem i związał się tam z inną kobietą, teraz płaci na dziecko 400 zł/mc. Koleżanka nie próżnuje, prawie cały czas pracuje od matury z małą przerwą na wychowanie dziecka.

Aby zmienić pracę na bardziej rozwijającą i lepiej płatną, skończyła najpierw jedno studium, a gdy to nie pomogło, skończyła kolejne. Zarabia niewiele, ale 500 zł nie dostanie. Nigdy też nie korzystała z opieki społecznej. Starcza jej na życie, ale na wakacje bardzo rzadko, aby zorganizować dziecku korepetycje musi naprawdę oszczędzać.

Naprawdę było mi bardzo przykro, gdy się o tym dowiedziałam.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
No wlasnie-duzo trudniej o dobrą pracę jak się jedynym opiekunem dziecka. Delegacje,nadgodziny często odpadają. Trudniej tez się doszkalac-bo kto zostanie z dzieckiem.

I tu ten program zawiódł -bo nie ma odpowiednich kryteriów dla tych rodziców.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też jestem samotna matka i naprawdę każdy grosz się dlamnie liczy.nie ukrywam te 500+dużo mi pomoże ale wkurza mnie to kiedy rodziny które składały na 2 i kolejne dziecko już dostały a maja na kontach ful kasy...
A ja i inne matki bądź rodziny w podobnej do.mojej sytuacji muszą czekać.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11
Niekoniecznie mają full kasy. Mam dwoje dzieci, 2-pokojowe mieszkanie zrobiło się za ciasne, gdy stały się nastolatkami. Ogromnym wysiłkiem finansowym i fizycznym zbudowaliśmy nieduży dom w cenie 3-pokojowego mieszkania. Mąż spędził na budowie tyle czasu, że teraz nie możemy się pozbierać finansowo. Na podłogach tylko gdzieniegdzie jakaś wykładzina, reszta to betony.

Na zewnątrz wydaje się, że to raj, fajny domek, kwiatki w ogródku, a za zamkniętymi drzwiami niewykończone wnętrza, kredyt na karku, 0 na koncie, chory kręgosłup. Będzie lepiej, ale teraz jest ciężko i co kilka godzin zaglądam na konto. O 500+ wiem, że w kwietniu nie dostanę, liczę jeszcze na zwrot podatku.

Nie zdecydowaliśmy się na więcej dzieci, bo mieszkanie było za małe, teraz nie mogliśmy skorzystać z MDM, bo mamy tylko 2 dzieci. Tak więc cieszę się z tego, co udało nam się osiągnąć i cenię to, że to dzięki własnemu wysiłkowi, ale żadne z nas nie dokonałoby wiele samo. Dzieci są świetną motywacją, warto dla nich się starać.

Trawa zawsze wydaje się bardziej zielona w cudzym ogródku, ale to bywa takie złudne...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
A nawet jesli maja full kasy to co? Powtarzam, to nie jest zasiłek socjalny, to jest dodatek demograficzny dla WSZYSTKICH od drugiego dziecka. Po prostu straszne to jest co piszecie, "ja nie dostane, to komuś też się nie należy"? My z mezem zarabiamy razem 10 tys miesiecznie i komu co do tego? Harowalismy na to całe życie i nadal to robimy, płacimy dużo wyższe podatki niż Ci co zarabiają minimalną krajową. Dostaniemy na drugego syna i wydam na co chce. Zawiśc jest straszna.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zgadzam się z Magdą - u mnie jest właśnie podobnie i tez mnie dziwi reakcja innych na to na co wydam kasę. W momencie gdy dzieciom niczego nie brakuje - zapisywanie ich na kolejne zajęcia dodatkowe czy też kupowanie im tabletu/komórki - nie ma sensu. Oszczędzamy oczywiscie- ale odkładamy zazwyczaj podobną sumę, nie zamierzam w tej chwili zwiększać tego - wiec te 500 zł wydamy na jakieś d*perele.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12
Ale chyba zgodzisz się,że skoro istnieje próg dochodowy 800zł(co uważam za kpinę)jako maksimum wynagrodzenia, powinno działać to też w druga stronę.Ktoś kto ma 1600zł na dwie osoby jest zbyt bogaty, ale 10000zł na np.cztery osoby jest okey? Szkoda gadać, ale to takie "polskie".Zawsze trzeba coś spitolić.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6
A czemu nie? Czego nie rozumiesz? To nie jest zasilek. Nie pcham sie do mopsu zeby zabrac biedniejszym, nie pracuje na czarno, place wysokie podatki. To dodatek demograficzny. W wielu Panstwach daja kase na kazde dziecko i nikt nikomu nie zaglada do portfela i nie orzeka czy powinien dostac czy nie. Ukradlam komus te 10 tys na 4 osoby?" Polskie" to jest takie gadanie i marudzenie, zawisc zamiast samemu zakasac rekawy i zrobic cos ze swoim zyciem a nie tylko narzekac na "bogatych".
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7
Jakie polskie - w innych krajach europejskich tez nie ma ograniczeń i po równo dostają i biedni i bogatsi?

Po drugie-czemu wprowadzili ten prog-bo naszego kraju po prostu nie stać aby dać wszystkich. Na tę akcję pewnie też nie stać ale pis juz nie mógł się z tego wycofać.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tak, mieszkalam kilka lat w kraju europejskim gdzie dostaje sie kase na kazde dziecko, niezaleznie od zarobków.
Dla mnie to smutne, ze jeden drugiemu by ta kase wyrwał. Bo temu sie nalezy, tamtemu nie. I wielka afera.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie..to nie jest zasiłek.Są to pieniądze na dzieci, które zostały posegregowane ze względu na dochody rodziców. Jak widzisz cos robie ze swoim życiem, bo jestem mega bogata żeby dostać 500zł na córkę.I może pomyśleć o następnym dziecku. Rozumiem ,że ty juz zabierasz sie za płodzenie następnego?Przecież to dodatek demograficzny...
Hehehe rozumiem, że według Ciebie Ci co dostana kase to może jeszcze muszą umowe podpisac że w ciagu roku sie zobowiązuja spłodzic dziecko co? Wez sie dziewczyno przestan interesować cudzym życiem, nie rozumiem, jak można być tak zawistnym...
To jest kiełbasa wyborcza a nie żaden dodatek demograficzny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Hehehhehe.rozumiem, ze to z dzieckiem wzięłas na serio? Nie wiem jak można być tak zawistnym..Twoje życie wogóle mnie nie interesuje-naprawdę.Intersesuje mnie g*wniana polityka tego kraju..
Najwyrazniej Cie interesuje skoro orzekasz, kto ma za dużo żeby dostać te 500zl na drugie dziecko.
Nie przypominam sobie,żebym coś orzekała.Śmiać mi się tylko chce z paranoicznych ustaw.Nie wiem, po co bierzesz to tak do siebie.Wystarczy trochę dystansu i wtedy widzisz ,że stawianie najniższego pułapu z mega śmieszną kwotą jest z d...Tym bardziej dla samotnych rodziców.Tymczasem idę pozapierniczać na dodatki dla innych..Bay
Stawianie jakichkolwiek pułapkę jest do d.... ale nasz kraj po prostu nie stać na taką akcję dla wszystkich.
Większość pracujących rodziców na pierwsze nie dostanie. Niestety.
Oczywiście,że nie stać. Nie piszę tutaj jako rozgoryczona z powodu odmowy dla mojego dziecka. Cały czas muszę sobie dawać radę jako samotna matka, nie nalezy mi się nic- bo pracuję.Ale nadal uważam ,że skoro jest próg dla jednodzietnych powinien być też dla bogaczy. To żadna zawiść. Tylko trochę logiki.I nie chce mi się słuchać , że ktoś zasuwa ciężko, to ma dużo kasy ipłaci duze podatki.Są rózne zawody i niestety kompletny kontrast między zarobkami. Z obserwacji widzę ,że im ciężej zasuwasz i masz niewdzięczną robotę , tym mniej zarabiasz. I nie -nie mam najniższej krajowej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie do końca. Wyższa pensja często wiąże się z większą odpowiedzialnością i niestety też oznacza ze częściej trzeba swój prywatny czas poświęcać pracy -np. delegacjom. Do tego wymaga ciągłego dokształcania itd.
Zarabiam dużo, kilkukrotnosc średniej krajowej- bez trudności utrzymalabym naszą rodzinę tylko z mojej pensji, ale mam też dużo pracy, często do 2 w nocy szykuje prezentacje na następny dzień, co miesiąc gdzieś wylatuje itd. To niestety jest ten dodatkowy koszt. To oczywiście mój wybór ale wolę nie myśleć czy starczy do pierwszego.
No niestety zamysł Rządu jest taki abyś jako samotna matka znalazła partnera i powiła drugie dziecko..
Mmm..jakie to patologiczne.Znajdz byle dziada i płódź dzieci żeby twoje pierwsze też na coś zaslugiwalo. Z drugiej strony jako samotna matka zapieprzam ile się da, wiec z życia osobistego nici. Chyba ,ze kogos poznam w kolejce po mleko..Taka sytuacja...
Ciesz się ze w ogóle dostaniesz.
I też się zgadzam z tymi wszystkimi, którzy uważają, że program jest niesprawiedliwy. Wg mnie każde dziecko powinno dostać te pieniążki, moje pierwsze też :). To nie jest jednak zapomoga, więc kryterium dochodowe nie powinno być w ogóle brane pod uwagę. Jestem całym sercem za tym, żeby dać każdemu dziecku. Jednak wkurza mnie takie gadanie, że inni muszą łożyć a nic z tego nie mają. Z podatków mojej rodziny (i to niemałych) też są opłacane żłobki, przedszkola i nie mam o to pretensji. Żłobka moje dzieci na oczy nie widziały. Każde z dzieci zanim dostało się do przedszkola publicznego, było w prywatnym, za które trzeba było płacić. Dla mnie oczywiście lepsze jest 500+, bo z przedszkola państwowego już nie skorzystam, dzieci są za duże. W ogóle ja te 500+ nie traktuję jako coś, co innym się zabiera a mnie daje. Dla mnie to jest zwrot części tych pieniędzy, które z mężem i tak odprowadzamy do Skarbu Państwa.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zgadzam się, choć osobiście dostane tylko na drugie dzieko bo przekraczamy znacznie kryterium dochodowe, to nie uwazam zebym potrzebowala na pierwsze. Zmienilabym jedynie zasady jesli chodzi o samotnych rodzicow, tylko pytanie jak to sprawdzic czy rodzic jest naprawde samotny czy zyje w konkubinacie? Dla mnie jest troche zenujace, jak moi znajomi, ktorym super sie wiedzie, obnosza sie na portalach spolecznosciowych ze swoim niezadowoleniem ze na pierwsze nie dostana. Żałosne to troche, zważywszy na ich świetna sytuacje materialna a marudza bardziej niz Ci zyjacy skromnie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
ZgadZam się z Panią która pisze o żłobkach i przedszkolach szczerze wolałabym iść do pracy niż siedzieć w domu i czerpać z państwa ale niestety mojego dziecka nie chcą przyjąć do przedszkola .... Powinni ustalić miesiąc w którym bedanolacic te 500 +a nie ze trzeba się zastanawiać kiedyn nadejdzie ten dzien :-) mi również jest szkoda tych pierwszych dzieci które są poszkodowane .... mam kuzynki które razem mezami pracują ciągną bo ciągną ale i tak na pierwsze nie.dostaną
...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://natemat.pl/178249,bez-alimentow-bez-500-plus-na-dziecko-bez-srodkow-na-normalne-zycie-czy-to-jest-sprawiedliwosc-pyta-czytelniczka

Takie przypadki najbardziej bulwersują.
Jestem samotna matka musze kombinowac, zeby dostac alimenty z funduszu i nie przekroczyc 725zl na osobe.. do tego nowy zasilek 500 + gdzie nie moge przekroczyc 800zl . Czyli zarabiajac 1200zl to jestem zbyt bogata, bo przekrocze dochod 800 na osobe bo razem z alimentami mam 1700zl . Wiec musze kombinowac by zarobic ''marne grosze'' na umowie , a reszte w kopercie by godnie zyc.. ale nie kazdy pracodawca zgadza sie na taka umowe i takie kombinowanie.. no trudno chory kraj.. pod wzgledem takim, ze alimenciarzy (ojcow nie robow) powinni zmuszac do prac spolecznych zamykac i niech pracuja sprzataja ulice, do lopaty ich albo segregowac smieci.. (nie zebym sie wysmiewala z takich prac..) ale poprostu uwazam , ze powinni to jakos nadrobic. Oni chodza sobie wolno.. ich nie interesuje, czy dziecko ma jedzenie, ubranie czy przedszkole jest oplacone, czy ksiazki ma do szkoly, przybory zeszyty.. nie wspominajac o ksztalceniu zainteresowan naszych pociech..

W moim przypadku nie moja wina jest, ze ojciec dziecka ma to wszystko gdzies.. woli kolegow i picie.. zmienil sie o 180 stopni od urodzenia dziecka.. (przerosly go obowiazki? nie sadze, zawsze byl odwazny itd.. zle towarzystwo w ktore sie za bardzo wkrecil..)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
No tak. A ja uczciwie płacę za wszystko podatki, żeby było też na fundusz alimenatacyjny.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
chyba zapominacie, że to nie jest zasiłek. dodatek został wprowadzony w celu zwiększenia dzietności, bo nasze społeczeństwo się starzeje i niedługo nie będzie miał kto pracować na emerytów. Założeniem jest zachęcenie do posiadania więcej niż 1 dziecka. Stąd ustalone kryterium od 2-go. Ukłonem w stronę gorzej sytuowanych jest to, że jeśli mają 1 dziecko, a niskie dochody, dostaną też na to pierwsze.
To nie jest rodzinne, jeśli ktoś ma 1 dziecko i niskie dochody, to kwalifikuje się pod rodzinne i tej pomocy nikt nie odbiera, podobnie jak obniżonych płatności za żłobki, przedszkola itp.
Zgadzam się,że to nie jest socjalne,ale nie piszcie, że ludzie gorzej sytuowani mają rodzinne aby było im lżej, bo te 89 zl rodzinnego na dziecko niczego nie zmienia.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
"chyba zapominacie, że to nie jest zasiłek. dodatek został wprowadzony w celu zwiększenia dzietności, bo nasze społeczeństwo się starzeje i niedługo nie będzie miał kto pracować na emerytów. Założeniem jest zachęcenie do posiadania więcej niż 1 dziecka. Stąd ustalone kryterium od 2-go. Ukłonem w stronę gorzej sytuowanych jest to, że jeśli mają 1 dziecko, a niskie dochody, dostaną też na to pierwsze. To nie jest rodzinne, jeśli ktoś ma 1 dziecko i niskie dochody, to kwalifikuje się pod rodzinne i tej pomocy nikt nie odbiera, podobnie jak obniżonych płatności za żłobki, przedszkola itp.
~-mama2-"

niestety, tak nie było
przed wyborami mówili, że ma być 500 dla każdego dziecka, jak po wyborach przyszło do realizacji programu, to już zasady się zmieniły
a to już nie jest fajne ani uczciwe
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2
jednym słowem udało się partii rządzącej skłócić kolejnych ludzi :( smutne
swojego zdania nie powiem bo i tak nikogo tutaj to nie obchodzi
Dodatek też mija się z celem bo skoro ma zwiekszyc dzietnosc to rodzice dzieci powyżej okreslonego wieku nie powinni dostać - no bo nie oszukujmy sie: rodzice nastolatków na kolejne dziecko na pewno się nie zdecydują :P A mni osobiscie jakos 500zł do posiadania drugiego dziecka nie przekona...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy jest ktoś gdynia który składam osobiście 4ego i nadal nie dostał??
Ja składałam 04 w Gdyni i tez nadal nie mam.
Ja również nie dostałam a składałam 04.04 osobiście w UM na ul. 10 lutego
image image
Ja również nie dostałam a składałam osobiście 1.04.16 w Gdańsku. Nie bardzo jestem zoriętowana dlaczego mamy które składały wniosek tego samego dnia i w tym samym punkcie co ja już dwa tygodnie temu otrzymał przelew.
Ja juz dostałam. Wniosek złożony w drugim tygodniu kwietnia w urzędzie w Gdańsku.
No właśnie i to jest wedlug mnie nie sprawiedliwe powinni wyplacac wedlug daty zlozenia.Pani która składała 12ego miała naprawdę wielkie szczęście :-)ze już jej wypłacił ..
Właśnie do nich dzwonilam z zapytaniem jak są weryfikowane wnioski i dostałam odpowiedz ze po wrzuceniu do systemu decyzje są wydawane losowo nie wg daty złożenia skladalam 4.04 w mopr i powiedziano mi ze wnioski złożone do 15 maja być wyplacone do konca kwietnia nie bardzo wiem jak bo w systemie jestem ale decyzji jeszcze nie mam
Ja również pokusiłam się zadzwonić i jedyną informację jaką otrzymałam to: decyzji jeszcze brak :-) Fakt iż losowo system wybiera wniosek nie zagwarantuje wypłaty do końca kwietnia.
Ale to w gdyni czy w gdansku?
Gdańsk
Ja tez skaladam osobiscie 4 i tez nic a jak dzwoniłam do um pytac sie to nagle Panu sie system zawiesił. Czekamy dalej. :):)
Dziś po 11 wpłynęły pieniądze :) (Cieplewo)
A w Gdyni wg tego co napisała powyżej jedna z Pań to jeszcze dziś jest możliwość przelewów. Następne dopiero ok. 10-15 maja.
Ja słyszałem od urzędniczki ze w.piątek jeszcze a potem razem z rodzinnym
Ahaaa czyli jeszcze moze w piatek się załapiemy ;) A potem czekać na maj i odebrać tysiąc :D
No mi pani powiedziala ze jeżeli nie dostalam w zeszłym tygodniu to w tym powinnam napewno dostac bo pytała w jaki dzień zlozylam wniosek i w jaki sposób go złożyłam także cierpliwie czekam,jak nie tera to 10ego podwójnie
Co się odwlecze to nie uciecze ;) Nawet jeśli miałoby się czekać do lipca to z kolei niezły zastrzyk gotówki jednorazowo bo w wyrównaniem od maja :)
a kiedy zlozylas ten wniosek?
Ja skaldalam wniosek 4go
~mm a z ktorego miasta Pani jest? ja skladalam 1 kwietnia w Urzedzie miasta Gdynia na 10 lutego , do tej pory 500 ani widu ani slychu.. chyba czekac trzeba do 15 maja.. :)
Jestem z Gdyni .... być może w piątek lub 10ego maja....
Dokładnie, piątek lub już ok. 10 maja albo i później :) Ja składałam 1 kwietnia przez stronę banku ( Gdynia)
Powinno rozpatrywać według daty niebylo by zamieszania a tak niema.Co.się.dziwić ze.ludzie pytają kiedy co.I jak mało tego żeby czegoś.się.dowiedZieć trzeba do.Nich osobiście.się udac
Do M a kiedy Pani skladala wniosek i na ile dzieci w Cieplewie?
Składałam osobiście 4 kwietnia, na drugie dziecko.
A ja dopiero wczoraj złożyłam wniosek przez bank i liczę na kasę przed wakacjami. Z wyrównaniem będzie jak znalazł :)
A czy ktoś wie, czy w Sopocie sa juz decyzje??
Tak wczoraj dostalam decyzje, i dzisiaj rano patrze i na koncie były pieniazki.
Czy ktoś w Gdańsku składał osobiście 4.04 i dostał pieniadze
Ja skladalam osobiście 4.04 na 3 maja i nic. Cisza.
Myślę że powysyłali w pierwszej kolejności do swoich znajomków.....dziwny system....w Gdańsku niby system losuje i kolejność składania wniosków nie obowiązuje a w Gdyni niby wypłacają po kolei a to bzdura bo niektórzy zaraz w pierwszych dniach kwietnia składali a do tej pory pieniędzy nie maja a inni koło 15 kwietnia i pieniądze już kilka dni temu odebrane....wiadomo że w końcu każdy dostanie komu się należy ale nie ma co się dziwić że ludzie się niecierpliwią....trzeba było wszystkim wypłacić w maju z nadpłatą i już.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Zgadzam się z Panią SYLA ja byłam wczoraj w UM w Gdyni i Pani powiedziała że mój wniosek jest sprawdzony niema.braków jest wszystko okey tylko czeka na potwierdzenie ....hmm jestem ciekawa ILE im to zajmi
Ktos dostal z Cieplewa dzis?
a kto ostatnio wogóle dostał z GDAŃSKA???
Może Gdynia zrobi dziś ostatnie przelewy :) A potem 10 maj
Cieplewo ma wysyłać dopiero 12 maja, jeśli teraz ktoś się w środe nie załapał. Ja się nie załapałam, czekam:-)
ja składałam 2.04 osobiście w Gdańsku w głównej placówce na drugie i trzecie dziecko,wczoraj dzwoniłam i dowiedziałam sie że mój wniosek został rozpatrzony i teraz jest na etapie wysłania.ale nie wiadomo kiedy to będzie.trzeba czekać
a mozesz podac numer telefonu pod jaki dzwoniłaś?
583267985 proszę :-)
dziękuje :)
dodzwoniła się pani bo nie jestem pewna czy to ten numer
tak czytam wcześniejsze wpisy i zastanawiam sie dlaczego niektórzy z was takie rzeczy wypisują.co kogo to obchodzi że ktoś sie dopytuje co gdzie kiedy i czy dostał.po to właśnie powstał ten temat.a tu czytam że beztego sobie radziłaś że i tak dostaniesz więc po co sie pytasz.kochane kobietki te wredne i nie.każdy ma prawo pisać to co chce ale jeśli ktoś pisze takie nie miłe rzeczy więc po co wogóle wchodzi na tę strone i czyta i pisze.naturalne jest że jeśli coś mamy dostać to chcemy to jak najszybciej.taka już nasza natura :-).i myśle że złośliwe komentarze są tu nie potrzebne
Wiecie czy ktos z Gdyni dostał dzis przelew?
Składałam do Gdyni, 1.04. przez ING, też czekam.
Dzis napewno przelewy w Gdyni ja wlasnie dostalam.
Ja dzis dostalam gdynia
a jak w Gdańsku?
Ja z Gdyni dzis jednak nie dostałam a składałam 1 kwietnia przez bank. Także trzeba czekać na maj ;)
Ja skladalam osobiście 4go i cisza narazie niema przelewu....
czyli dzisiaj nie mamy co liczyć w Gdańsku na przelewy :-(
teraz tylko czekać na maj na 2000 :-)
A kiedy wypłacane jest rodzinne w Gdyni ? Ktoś wyżej napisał, że dostał informacje w Urzędzie, iż w maju 500 + wypłacone będzie wraz z rodzinnym.
dostal ktos z cieplewa dzis
Rodzinne w Gdyni wypłacane jest między 10 a 15 każdego miesiąca
W urzędzie miasta w Gdyni.powiedziano mi że listy tworzone są codziennie najwięcej wypłat ma być wraz z rodzinnym oni na 10000 wniosków maja rozpatrzonych 3000.
dzięki za informacje !
Dziś po 14 wpłynęła druga wypłata 500+ (Cieplewo)
Ja dostałam dzisiaj popołudniu- Gdynia wniosek składany 01.04 przez BZWBK.
A ktoś z Pruszcza dostał? Kiedy kolejne wypłaty?
A czy ktos wie kiedy teraz Cieplewo bedzie wyplacac?
NIgdy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8
Kiedy jakieś wyplatynod gdyni ???
od 10 do 15 tak jak rodzinne :)
Gdynia, wniosek zlożony via mBank 02/04 - nadal brak wpłaty (na 2-gie dziecko)
a czy ktoś wie czy Gdańsk dzisiaj wypłaca?
do M. : 1 kwietnia przez Millennium , też na drugie dziecko i brak kasy. Koleżance już wypłacili a złożyła przez inny bank, również 1 kwietnia i tylko na drugie dziecko.
A w gdyni coś.szybciej niż 10-15 ???
Wniosek składany osobiście w UM 05.04 pieniążki 2 mają wpłynęły na konto za 1 miesiąc na drugie dziecko
a w jakim mieście?
Gdańsk, wniosek złożony przez PKOBP 1.04, na drugie dziecko, dziś kasa na koncie :)
gratuluje.ja złożyłam osobiście w głównej placówce 2.04 i nadal cisza :-(
Ja złożyłam przez mbank na 3 dzieci 01.04 Gdynia i wciąż cisza. Mija siostra natomiast złożyła 08.04 osobiście na jedno i miała kasę ok 15.04. Nie kumam czemu Gdynia sie tak ociąga
o ja też przez PKOBP 01.04 ale kasy brak
ja też 1.04 przez PKOBP i kasy brak nadal
ja przez millennium 1 kwietnia i również brak.
tak dla wiadomości gdańszczan pieniądze są wypłacane co dwa dni.a dokładniej w poniedziałki środy i piątki.tyle dałam rade się dowiedzieć
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
To macie fajniej bo częściej niż w Gdyni.
My od 29.04 do 10-15.05 podobno bez wypłat.
Moze za mało sie upominamy w urzędach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
A Pruszczu jak jest z wypłatami?
ale po co sie upominać, mają 3 miesiące na wypłate, nawet lepiej bedzie dostać z wyrównaniem.
Ale to naprawde jest jakies dziwne ze osoby pozniej sklaadaly albo w ten sam dzien ijuz maja a inni nie. Jakos to dziwnie jest rozwiazane.
Ja skladalam 4.04. I nadal cisza z tego co.mi.Pani.powiedziała.to.mój wniosek jest rozpatrzony zero braków tylko czeka na pieczątkę ....
W MOPS mi powiedziano, że najprawdopodobniej w maju dostanę wypłatę za 2 miesiące. Składałam przez bank 1.04. GOPS już wypłaca, ktoś tu pisał, że dostał.
Upominanie się nic nie da. Oni mają czas z wypłatami z wyrównaniem do końca lipca. Także Ci co dostali to mogą się cieszyć, ze tak szybko. A reszta czyli my musimy czekać :P
tu ktoś pisał że dostał 2.05 ale za kwiecień tylko
jeszcze dzień sie nie skończył.może jeszcze jakaś szczęśliwa mama napisze że dostała.bądźmy dobrej myśli
Pewnie dyspozycja wypłaty była jeszcze w kwietniu, stąd tylko 1 miesiąc.
u mnie też jest niby rozpatrzony wniosek i jest wszystko ok ale kiedy będą pieniążki tego nikt nie wie
a czy ktoś wie czy to będzie co miesiąc tego samego dnia czy też takie czekanie
Na przyszłość jak bedą jeszcze jakieś wnioski do złożenia to będę składać osobiście w urzędzie bo widać ze te rozpatrują szybciej niż te bankowe
Wydaje mi sie ze bedą wypłacać zawsze bo tej całej 3 miesięcznej akcji czyli od lipca miedzy 10-15 jak zasilki
ale co z tego że rozpatrują szybciej jak i tak trzeba czekać na pieniądze nawet dłużej niż co ci którzy składali elektronicznie
a gdzie mozna sie dowiedziec czy wszystko ok we wniosku ?
ja moge pomóc tylko w gdańsku
zapomniałam dodac ze chodzi mi ogdańsk
58 326 79 85
Osobiście składany wniosek jest rozpatrywany i wypłacany szybciej niż te elektroniczne miła Pani!
nie moge się z tym zgodzić.ja osobiście złożyłam i wiele innych osób i cisza.a nie jedni co składali elektronicznie już podostawali
do Cc : Tez tak myślę ! :P
Ja składałam osobiście w MOPRze w Gdańsku, 18 lub 19 kwietnia. Nie mam ani decyzji, ani pieniędzy ;)
No bo 18,19.04 to późno ja mowię o tych co składali 01.04
Składałam osobiście 1/04. Nadal nic. Gdańsk.
A czy pierw przychodzi decyzja czy kasa, pytam o Gdańsk.
Trzeba uzbroić się w cierpliwość. Niestety to nie takie proste
Skladalam 09.04.w Gdansku w oddziale na 3maja,na 2gie dziecko,nazwisko na a.,nie pobieram zadego rodzinnego-brak jeszcze decyzji i wplaty.
Wyglada na to,czytajac wpisy Pan,ze najpierw wplata na konto,potem decyzja
Przez bzwbk 03.04 w Gdyni na pierwsze dziecko. Wciąż czekam.
gops cieplewo
dzis dostalam decyzje przyznanie na 1 i 2 dziecko, czekam na kase
Ja składała 6.04 w oddziale na ul.Lecha na Przymorzu i też czekam ,ani decyzji,ani kasy.
Aga. A masz datę na tej decyzji kiedy powinny być?
'' Przypomnijmy, wypłaty dla gdyńskich rodzin, na wskazane rachunki bankowe, rozpoczęły się 15 kwietnia. W maju zaplanowane są kolejne trzy transze. Dodatkowo, w pierwszej połowie miesiąca pieniądze otrzymają te osoby, które wskazały odbiór gotówki w jednej z placówek pocztowych. '' zrodlo portal gdynia.pl http://www.gdynia.pl/wydarzenia/70_112198.html
To czekamy na te 3 transze ....
I wszystko jasne.
Tylko kiedy te transze. :( człowiek czeka z niecierpliwością
o to fajnie ale kasa ma byc wysylana dopiero 12
A decyzje kiedy ?
Składałam prze mBank drogą internetową, na 2-gie dziecko, 5.04. W dniu 29.04 (piątek) dostałam przelew. Gdynia.
dzwoniłam do gdańska , z moim wnioskiem wszystko ok
Pani powiedziała że jest w fazie projekt , niby wszystko ok i przyznane ale jest projekt decyzji i mówiła że to może potrwać bo mają dużo takich wniosków oczekujących
a więc czekamy , nie ucieknie
decyzja z 25-04-2016
troche pozno przyszło
W Gdyni wypłaty 10ego....jutro będą przygotowywac listy...Tylko się dowiedziałam telefonicznie bo już raptem informacji w pokoju 224 nie udzielają...
dzięki za informacje !
wniosek złożony 2.04 osobiście w Gdańsku w głównej placówce dzisiaj pieniążki na koncie
CZYLI NA 3-GO MAJA? KASKA NA PIERWSZE DZIECKO TEŻ?
ciekawe czy zalapie sie na ta ''liste'' skladalam 1.04 osobiscie w urzedzie miasta Gdynia przy 10tego lutego. ehh.. kiedys doczekamy. chyba..
Ja skladalam 4ego wiem.ze mój wniosek.jest rozpatrzony mam.nadzieję że też się na tą listę zalapie a jak nie to kolejna będzie po 15
Zazdroszcze:).ja czekam dalej:)
Nie tylko na drugie i trzecie
Jezu, baby wstrętne, dajcie tym ludziom pracować!! Toć jak wydzwaniacie tam co chwile to napewno nie przyśpieszy wypłaty kasy bo zamiast nad tym pracować odbierają Wasze telefony! To i tak niczego nie przyspieszy wiec rozluznijcie poślady. Do tej pory jakoś dawaliście rade bez tych 500zł, nie róbcie żenady...
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 8
to nie pitol Panno Pitol :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13
Dokładnie. Do tej pory nie było i było ok, teraz tragedia bo nie ma kasy. Jak wszyscy na hurra się rzucili z wnioskami to nie ma mocy wszystkiego od razu rozpatrzyć. Tym bardziej, że to nowy program i pewnie nie do końca wiadomo, co i jak. Najlepiej dziś złożyć wniosek i dziś mieć kasę na koncie. Weźcie się do roboty, to nie będziecie musiały czekać na 500+. A i czasu na wydzwanianie też będzie mniej.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8
ja nie dzwonie, zagladam tu od czasu do czasu czytam z zaciekawieniem wpisy ;) pracuje i dajemy rade, ale skoro jedni dostali to nie obraze sie jak tez bym dostala. Ale nie spieszy mi sie :) i tak wyrownaja wiec nie ma co sr*c po majtach ;)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
I tu jest właśnie różnica. Czekasz, ale wiesz, że dostaniesz, że będzie wyrównanie i nie zawracasz du.y, nie stękasz, jaka to jesteś biedna i DLACZEGO JESZCZE NIE MA?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dostaniesz. Wszyscy, którym się należy dostaną. Tylko logiczne jest, że ktoś dostanie pierwszy, a ktoś ostatni. Nie da rady, żeby wszyscy dostali jednego dnia. Widocznie mają jakiś swój tryb rozpatrywania / wypłacania i nic na to nie poradzimy.
Nie wszyscy to rozumieją.
ech,niech po prostu dadza juz ta kasę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
No właśnie najgorsze jest to czekanie.Tylko gdyby pomyśleli logicznie zenludzie będą się dopytywac powinni mieć pokój gdzie można iść i się zapytać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Tak to prawda z tym czekaniem, u nas to wygląda tak że od tego zależy wyjazd córki na wycieczkę. Koszmar.Chociasz by decyzja przyszła to człowiek by pożyczył, a tak,to lipa.
Wniosek złożony 8.04 w Gdańsku.Brak decyzji oraz brak wypłaty.
Niech dadzą, niech dadzą. Nic, tylko roszczenia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dziewczyny wyluzujcie.Ja tez skladalam wniosek 4.04.i czekam.Nie rozumiem jak mozna uzalezniac cokolwiek od tych pieniedzy bynajmniej do lipca.Jasno i wyraznie bylo powiedziane ze na wyplate pieniedzy maja 3 miesiace.Ja odrazu sie nastawilam na to ze kase dostane w lipcu z wyrownaniem.I teraz nie biadole i nie lamentuje ze jeszcze nie dostalam przelewu.Druga sprawa to nie rozumiem czemu zawracacie tylek tym urzednikom.No przeciez to jest nie do przerobienia zeby wszyscy dostali teraz natychmiast.Troche mnuej roszczeniowej postawy kobiety.
Przyjdzie czas to kazda z nas dostanie te pieniadze.
Skoro mają czas do.lipca to po jaka cholerę wyplacali już po zaledwie 2 tygodniach nic dziwnego ze ludzie się niecierpliwia.dla nie których te pieniądze naprawdę są potrzebne.... mimo tego że jakoś.sobie radziły
,ja też się cieszę że dostanę bo spelnie marzenie mojego dziecka ....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11
Wyobrażasz sobie jednego dnia zrobić przelewy dla parunastu tys. osób??? Chyba twoja głowa nie ogarnia ze to wszystko co robią robią w systemach, programach itp.to ma ograniczoną możliwość przemielenia danych. Dodatkowo przed monitorami siedzą ludzie którzy pracują po 8godz. a nie 12godz. jak pewnie nie które z was. Nie da sie wszystkich wniosków przerobić, to jest jak ze zwrotami ze skarbówki.
Ktoras wyżej napisała, ze system losuje kogo wniosek pracownicy realizują wiec to loteria kto którego dnia dostanie
Nie macie na to wpływu, a pretensje zamiast wylewać enty raz tutaj czy przez telefon w urzędzie, przeszkadzając realizować im tak ważne dla was wnioski o 500zl, zróbcie cos dobrego dla siebie i pójdźcie pobiegać albo z dzieckiem na plac zabaw, hulajnogę, rower...a nieee bo wy atrakcje dziecku zapewnicie po wpłynięciu pieniążków z programu-współczuję Wam życia...
Myślę że zrobienie przelewu dla kilkunastu tysięcy osób jednego dnia jest wykonalne. Przecież cała masa wielkich firm co miesiąc wypłaca pensje jednego dnia.
Zgadzam się z Tobą ja zaznaczyłam że składałam wniosek 8.04 i brak jest decyzji i wypłaty ale to było tylko informacyjnie dla innych , nie dla tych mamusiek które złożyły i licza na kasę o ręki bo zaplanowały wycieczki i lekcje judo, angielskiego, kółka rysunku , pianina itp... :) do tego nie mają na chleb bo je poniosło i ydały w tym miesiącu więcej na lepsze żarcie niż do tej pory jadły :)
Sądzę że połowa lub więcej z was sama.się cieszy ze dostanie.ta kasę ...
Ja samotna matka z dwójką dzieci zapierdzielam zeby zarobić najniższą krajową dostanę od państwa 1000 zl niby dlaczego nie mogę się upominać maja 3 msc a place szybciej ja też odprowadzam podatki i co
Tatusia zacznij gonić o alimenty. To, że będziesz się upominać nic Ci nie da, ludzie nie staną się robotami.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9
A to już nie twoja sprawa a jak tak bardzo Cię to obchodzi to ojciec moich dzieci nie żyje,odpowiem też odrazu ze renty też nie dostają !!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dziewczyny, a to najpierw dostane jakas decyzje na piśmie a potem pieniadze czy po prostu pieniadze wplyna na konto ? Wniosek skladalam na drugie dziecko przez WBK
image

Pieniadze najpierw ,potem poczta poleconym wniosek
My czekamy i się nie cierpliwymy, ale gdyby tak odwrucic sytuację,że to my mielibyśmy dać coś państwu to dawno byłoby po sprawie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czyli pracował na czarno?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
CY to pytanie do mnie ?czy ja się muszę tłumaczyć co jak i gdzie robił mój mąż i jak umarł powiedzieć wam chyba te forum nie jest od tego
Nikogo to nie interesuje - tylko twoja roszczenia postawa mierzi i obrzydza.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
Do Bella! takich jak Ty wscipskich bab to świat nie widział na oczy! Co to wogole za pytanie wredna babo!!! A Może ojciec tych dzieci pracował na czarno ale Ciebie to akurat nie powinno interesować?! Jak juz jesteś aż taka sama ciekawa to sprawdź sobie w internecie jakie warunki muszą być spełnione żeby dostać rentę po rodzicu. muszą być prze pracowane pełne 5lat a ojciec tych dzieci może był młody człowiekiem i nie miał tyle przepracowane!!! Co za babskie....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
CZY DZISIAJ JUZ DOSTAŁ KTOS KASIORKĘ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
NO DOSTAŁ KTOŚ????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
gops cieplewo
decyzja z 25-04 wpłynęła 04-05, przelewu nadal brak
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bella !!co Ty wogole wypisujesz wpieprzac się w cudzą sprawę!!!
A ja z Cieplewa ani decyzji ani kasy.
KURCZĘ,DZISIAJ W GDAŃSKU ZNOWU PŁACA.MA KTOS PRZELEW????
niektóre banki pierwsze sesje przelewów mają dopiero o 12...niecierpliwy narodzie :O
dobra to czekamy do dwunastej,,,,dajcie znać bo czekam
Nikt nikogo nie zmusza do opowiadania o swoim prywatnym życiu na forum. Sama pisze i daje się podpuscic ....
A Ty jesteś taka inteligentna i zadajesz takie pytania? Czy podpuszczasz... Brak słów
NO DZIEWCZYNKI 12 GODZINA...KASĘ MACIE?
Ze tak powiem d*pa. Kasy brak
Jak to się kiedyś żyło bez kont internetowych?
no właśnie.......... albo bez 500 + :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
CZYLI CO? NIKT DZIŚ KASKI NIE DOSTAŁ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
............ jeszcze sie dzień nie skonczył, a poza tym mają czas do lipca.
Gdynia,ktoś dostał kasiorke ??
Maaatko droga... Jak będziecie żyć jak zlikwidują program 500+??? Zachowujecie się jakbyście do tej pory egzystowali na granicy ubóstwa... A założę się, że w większości przypadków tak nie jest.

Składałam wniosek na 1 dziecko, w pierwszym tygodniu kwietnia. Nigdy nie braliśmy żadnych dodatków. Wniosek składany w punkcie tymczasowym. Nie dawałam nic dodatkowo(jakieś akty urodzenia, PITy, zaświadczenia ze skarbówki itp.). Jeszcze dwa dni przed złożeniem wniosku byłam pewna, że się nie załapiemy. Dopiero jak dokładnie policzyłam dochód za 2014 na osobę, to okazało się, że jednak należy się te 500zł na naszego jedynaka("rzutem na taśmę").
Jednak czekam spokojnie na decyzję i pieniądze. Nie sprawdzam co i rusz stanu konta. Nie uzależniam wydatków od tej sumy. Prędzej czy później kasa dojdzie. Będzie na ekstra wydatki i na odkładanie. Bez niej żyliśmy, to i teraz damy radę.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 10
A jednak nie czekasz cierpliwie tylko siedzisz na forum.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
To oni patrzą na dochody za 2014 rok? Bez sensu a co jak ktoś teraz nie pracuje albo mniej zarabia przecież sytuacja każdego z nas może nagle się zmienić.
Ja też czytam ten temat z ciekawości ,Wasze zachowanie jest godne politowania i żenujące okropnie jak jakieś harpie wygłodniałe ,Agusia ma rację w tym co napisała .

I żeby nie było czy czekam czy nie na tę kasę to nie czekam bo nawet tego nie składałam .
Zaglądam na forum(do kilku działów) i do tego wątku również. A co nie można? Wątek publiczny... Ale żenujące jest takie ciągłe jęczenie czy ktoś już dostał, a czemu oni dostali a my jeszcze nie... Ręce opadają.
Przecież niby kasy wystarczy dla wszystkich... Więc jak nie w kwietniu 500zł, to w maju 1000 się dostanie(czy tam x ilość dzieci)... Itd.

Lopkop - dokładnie jak napisałaś...
Aga - to masz coś takiego jak dochód utracony.
Do pracy idźcie, z dziećmi na spacer, a nie jęczeć, że kasy jeszcze nie ma. Nie szkoda wam na to czasu?
My lubimy jeczec i m arudzic taka natura kobiet
I co z tym dochodem utraconym?załóżmy że mąż dobrze zarabiał a teraz nie przekracza nam 800 na osobę to dostane na 3 dziecko też?
dochód utracony liczy sie tylko jeżeli zmienił zakład pracy, stracił prace lub zamknął działalność gospodarczą
Dziewczyny wchodzę w ten wątek w celach statystycznych:). Biorąc pod uwagę rożne czynnik tzn, ze nie każdy wejdzie, nie każdy napisze itp. to i tak tych wypłat jest bardzo mało. Ponoć w następnym tygodniu ma się spotkać p. Rafalska z p. Szydło i wojewodami. Nie wiem tylko czy z tymi co nic nie wypłacili, czy ze wszystkimi, mają się tłumaczyć....

Moje dla mnie możecie jęczeć do woli, może to nic nie da, ale zawsze to trochę człowiekowi ulży. Tylko dziwi mnie, że tu innym mamom przeszkadza jęczenie, a nie widzą nieudolności programu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ale jaka nieudolność programu? Jakie niewywiązanie się? Mają czas do lipca, teraz jest maj. Program działa do miesiąca. Jak pieniędzy nie dostaniecie w lipcu to wtedy można mówić o niewywiązaniu się. Umrzecie bez tych pieniędzy? Wiosna przyszła, na spacer idźcie, a nie jojczycie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aga - A składałaś wniosek i na 1 dziecko? Czy tylko na 2 i 3?
No chyba sami widzą, że jest problem http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1616461,Program-500-Nie-wszystkie-samorzady-wyplacaja-pieniadze
Ale taka prawda U nas w gdyni płacą bo płacą,robią problemy żeby chociażby powiedzieć czy wniosek jest rozpatrzony wtedy człowiek.wiedział by aha jest okey czekam spokojnie na pieniążki a tak nic.Moje kuzynki mieszkają za Kosciezyna w małej wsi i tak cisza nic nie wiadomo ....
Ja nawet nie wiem czy kasę dostałam czy nie. Od co najmniej tygodnia nie sprawdzałam stanu konta :P Ale 10 go wypłata to pewnie wtedy sprawdzę czy cos ekstra wpadło ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ja skladalam w Gdyni 18.04 a kase mialam 29.04
Jadowite żmije hehe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Chyba ty :-)
A ja w Gdyni składałam 12 kwietnia osobiście,nie mam ani decyzji ani kasy.
Ja 1 kwietnia składałam i też ani decyzji ani pieniążków. Może jutro ;)
Ja skladalam w Gdyni 4go i też narazie cisza
Ja składałam osobiście w gdańsku na 3-maja na pierwsze i drugie dziecko 01.04.2016 i właśnie dostałam przelew ale tylko za kwiecień.Decyzja poczta jeszcze nie dotarła...
Składałam w moprze, powstańców warszawskich, 13.04, na pierwsze i drugie dziecko. dzisiaj otrzymałam przelew. ale też tylko za 1 miesiąc.
Wniosek składany przez mbank 01.04, dziś przyszedł przelew
Gdynia czy gdansk
JA GDAŃSK
A ANIA ??
Gdynia dopiero jutro puszcza następne przelewy. Po za tymi jutrzejszymi będą jeszcze 2 transze i koniec na maj.
A dziś jakieś przelewy w Gdyni robili
Raczej nie bo u mnie cisza
No właśnie u mnie też i się zastanawiam czy dostanę bo przyznane chyba mam
To "chyba przyznane" jest kluczowe... tez czekam .
Czekamy zobaczymy co będzie jutro ...
a ja dostałam w kwietniu i mam pytanie: jak to będzie dalej wyglądało? Czy będzie wypłacane regularnie? np do 10, 15 itd? czy co miesiąc będzie w różne dni?
Razem z rodzinnym 10-15
Forum co prawda Trójmiasta, ale podczytuje Was, ponieważ fajnie zdajecie relacje z frontu ;)

Napisze od siebie z Rzeszowa- drugi koniec Polski. Wniosek złożony 05.04. i ani decyzji ani pieniędzy. Kolezanka ulice obok ma kasę i decyzję ( jeszcze w kwietniu miała). Pozdrawiam!
Wniosek złożony 8.04 drogą pocztową .Decyzji brak , wypłaty brak. Zauważyć można że niektórzy otrzymali już wypłaty nawet gdy złożyli wniosek pózniej niż ja.Nie ma tu co gdybać to tak jak ze zwrotem podatku , jedni dostaną szybciej jedni pózniej, tyle tylko czy na pewno bo bez decyzji to do końca nie wiadomo czy nam się należy :) Więc czekamy :)
witam, postanowilam do was dołączyc bo i ja tez czekam.Niektorzy moze sa oburzeni i juz widze teksty w stylu a jak zylas bez tych 500? odpowiem tak: przede wszystkim najlepszy sposob-nikt nie musis się tłumaczyc ze swojego zycia. a do normalnych... owszem-zylam, urodzilam dziecko bedac na bezrobociu ( tak wyszło a dzieci sa dla mnie jak Skarb) i w 2013. niestety nic mi nie przysługiwało. ani złotowki oprocz oczywiscie zasilku rodzinnego ktory wynosił az 77 zł na cały miesiac. i z tego wez zyj i się utrzymaj. a pote, wesło to "kosinkowe"... i wtedy gdyby weszło to na bezrobociu mialabym 1000 miesiecznie. i neitesy zeby zyc musialam narobic sobie długow,zeby oplacic rachunki i miec na jedzenie.Mała na szczescie udało mi się kp wiec tu nie mialam wydatkow , ciuszki i wszystko wyżebrane używane ale jakos dało się powoli wybic w górę. tak wiec teraz te 1000 bo mam w sumie dwojkę i jesetm na niskim dochdzie (teraz pracuję na umowe zlecenie z wyplatą 400 zł/.msc) tak, to prawda, tak bardzo na nie czekam, na te pieniazki gdyz mam długi i w spoldzielni i po ludziach. bo gdy urodzilam dziecko to nie mialam ani pracy ani pieniedzy ani zadnej pomocy. dlatego teraz te 1000 tak bardzo mnie uratuje,moją rodzinę,wkoncu wyjdziemy na zero a potem moze na plus. w moim przypadku,gdy mam długi spowodowane brakiem pieniedzy spowodowanym posiadaniem dzieci-czas ma znaczenie.
pozdrawiam:)
acha i dodam, wniosek skladany 1 kwietnia na Lecha-do tej pory ani decyzji ani kasy.widze ze w Gdyni placa rodzinne 10-15? u nas ( w gdansku) po 25tym. a skad wiadomo ze "dziś poszły przelewy" bo tak nieraz piszecie. czy ktos pracuje w Mops? mopr? mzoe się wypowiedziec? i czy wyplacają z rodzinnym czy w innym czasie tez?
nie decydujesz się na dziecko nie majac ani pracy ani nawet zabezpieczenia finansowego, wiec nie narzekaj ze bylo ciezko choc może i cię rozumiem......
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
No i mamy 10 -ty :) Ciekawa kto znajdzie się w grupie szczęśliwców :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja jeszcze nie
mi zawsze rodzinne wskakiwalo na konto po 15 lub kolo 19, bede patrzec i sie przekonamy (wniosek skladany 1.04 w Gdyni osobiscie przy ul. 10lutego)
Ja również nie rozumiem takich osób których nie stać na nic i decydują się na dziecko!!! Kto normalny bez pracy bez środków do życia tak robi?? Później dzieci chodzą w za krótkich spodniach po młodszym bracie za p rdzę proszeniem bo mamusia nie myślała o tym ze dziecko to duży wydatek. Wiadomo że każdy kocha swoje dzieci nad życie ale jeśli masz jedno dziecko i ledwo Ci starcza na życie to po co decydujesz się na drugie??? Bo żeby później tak jak napisałaś "żebrać"
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 12
Emilia, wiesz, czasami dzieci rodzą się z przypadku czyli rodzice zaliczają wpadkę po prostu. Nawet antykoncepcja czasami zawodzi niestety...Nie krytykuj, bo nie wiesz co w życiu może przydarzyć się Tobie.
No to jak zawodzi, to niech tatuś ciągnie drugi etat. Wiatropylna jest? I to dwa razy?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13
Gdańsk
Ja skladalam 4go i też czekam ze zdumieniem co będzie.głupie jest takie czekanie eh
Współczuję Ci:(
Teraz wy co dosraliscie poczekacie hihi a teraz będę zaległe wypłaty ha ha milego czekania :)
do Emilia zastanawiam sie po co wchodzisz na to forum.hmmm juz wiem ciekawość cie zrzera.jak czytałam twój wpis to sie zastanawialam czy ty wogóle masz pojecie co pisalas.ile jest takich małżeństw które nie chciały dzieci i maja.czy wiesz ze nawet jesli mezczyzna nie dojdzie to i tak jest ryzyko zaplodnienia.nie wiedzialas bo twoja zbyt niska inteligencja ci na to nie pozwolila.piszesz dwa etaty?sama zapieprzaj na dwa etaty i zobaczysz co to znaczy.a jak ci nie sa potrzebne te 500+ to nie skladaj wniosku i wypieprzaj z tego forum.
Ale się uśmiałam.
Dojdzie nie dojdzie -przecież to nie jest metoda antykoncepcji!!!!
21 wiek a głupota ludzka wciąż nie ma granic.

Jakbym nie miała na jedzenie dla dzieci i długi to bym zapieprz ala na dwa etaty. Bo za swoje życie i dzieci trzeba wziąć odpowiedzialność a nie śmierdziec lenistwem.

Sesje elixir http://sesjeelixirow.pl
ktos dzis dostal z gdni?
Ciagle czekam :(
siostra dzisiaj dostała mieszka na Lipcach koło Gdanska
Lipce to ulica w Gdańsku.
Mi właśnie wpłynęła moja wypłata ale 500 + brak.
Następne przelewy w moim banku są w godzinach 15:00 i 17:30 . Także zobaczymy :)
Mam wpłynął zasiłek rodzinny ale 500+ nie. Wniosek s kladalam 20.04.2016 osobiście w Gdyni.
uuuuu... to lipa ...
Oni w Gdyni pierw rozpatruje najstarsze wnioski czyli z początku kwietnia dlatego koleżance które składała 20go nie wpłynęło.Ja.puki co niemam ani rodzinnego ani 500+
ja skladalam 1 kwietnia wiec licze na mily bonus, na sandalki dla Coreczki :D i letnie sukienusie.. tyle fajnych rzeczy w sklepach hee poszalejemy :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
u mnie na razie cisza wiec raczej juz dzis nie wplynie ---- Gdynia
ciekawe co mi dzis wplynie poki co pustki.. ale tak jak pisalam moj zamulony mBank o 15 i 19 ksieguje przelewy z urzedu i tak jest od 2 lat..
gdańsk , dzisiaj dostałam
1 kwietnia wniosek złożony przez PKOBP
asienkaj - ile dostałaś ? za kwiecień czy za maj też?
za kwiecień
Oczywiście ze są wpadki ale jak są takie sytuacje to do roboty a nie tylko na zasiłki liczyć. Nawet samotne matki pracują jak wół i czekają na te 500+ by dziecko godnie żyło i nie "żebraja" jak ktoś jest pracowity to będzie go stać na chociażby niezbędne rzeczy. Co innego jak się jest leniem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
Dobrze ze z biedy dzieci nie zabierają .
Nie rozumiem po co tu wchodzą niektóre osoby i sieją ferment.
Nie interesuje cię temat to nie wchodź, nie krytykuj, nie obrażaj. Tak ciężko zostawić swoje przemyślenia dla siebie ? Trzeba od razu jadem pluć ...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dzisiaj po 12 wpłynął kolejny przelew 500+ na pierwsze i drugie dziecko oraz rodzinne w Gdyni
Odezwała się mądrala....zwłaszcza jak dziecko wiecznie chore tak jak ja miałam....córkę roczną woziłam do żłobaka i zasuwałam za najniższa krajową....nawet tygodnia dzieciak całego nigdy z żłobku nie był bo chorował...a na opiekunkę to nie stać by mnie było nawet jakbym całą marną pensje jej oddała.....nie osądzaj kobieto innych jak nie jesteś w ich skórze....różnie w życiu bywa.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
A ja w Gdyni dostałam przed momentem tylko gołe rodzinne....powiem szczerze że mnie to już wkurza...składałam na początku kwietnia osobiście w UM i nie mam dalej nic a inni złożyli dużo pózniej i już dawno dostali.
Rodzinny dostałam ale 500+ nie
No i ja też nie dostałam nic. A składałam 1 kwietnia :/
Ja właśnie przed chwilą również dostałam tylko rodzinne-no cóż trudno, poczekamy
image image
Skladalam 4go w UM w gdyni przed 15 wpłynęły pieniążki za 2 miesiące plus rodzinne
Wlasnie dostalam na konto 1089zl . Gdynia skladane 1kwietnia na 1dziecko
A czy ktoś kto składał w gdyni 20 kwietnia już dostał przelew?
Jakaś pani wcześniej pisała że składała 18 kwietnia a pieniądze dostała 29 na konto...ja 12 składałam i nic...decyzji też jeszcze nie mam.Gdynia
Dzwoniłam do urzędu w Gdyni z zapytaniem jak to jest ze jedni dostali juz 2 przelew inni wcale to bardzo niemiła pani powiedziała ze żadnych informacji nie udzielają. Jak qzapytalam ile razy w miesiącu sa przelewy tez nie udzielają także ogólnie w Gdyni olewka na obywateli na maksa. Rozumiem ze panie maja dość telefonów ale odrobine szacunku
W czwartek wniosek złożony (mbank) dziś przelew za dwa miesiące. Super działają.
Diana gratuluje
Ja dzis dostalam drugie 500+ za maj z rodzinnym gdynia
image
wniosek 1/04 mBank
Gdynia
dziś dostałam za 2 miesiące
Szczęściary :P Nam pozostaje czekać na kolejne dwie transze. Tylko nie wiem kiedy będą ;)
Dana nie powiedziałabym że super działają.....raczej sprawiedliwe to nie jest że ktoś nawet tygodnia nie czeka a ktoś inny ponad miesiąc i nie ma.
Tak to już jest z naszym urzędem..... niesprawiedliwi są.
A gdansk ktos cos
Oni chyba wypłacają najpierw wszystkich co tylko na 2 dziecko. Na koniec zostawia tych co składali na dwójkę lub więcej dzieci.
Wyglada na to,ze w Gdyni jakos prezniej to operuje niz w Gdansku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Do Diany:zazdroszcze!:)
W Gdańsku było więcej wypłat w zeszłym miesiącu . Gdynia tylko dzis i na koniec miesiąca
Ja dostałam dziś na dwoje dzieci skladalam 4go kwietnia osobiście w Gdyni i UM
Skad Panie posiadacie informacje kiedy jest wyplacane?
W gdyni pokuj 224
Dziekuje za odpowiedz,ale pokoj o tym numerze gdzie sie znajduje?:)
I co w tym pokoju udzielają jakichkolwiek informacji odnośnie wniosku?!
2 piętro na 10ego lutego.Tak dajesz dowód i.mówią co i jak
Ja tu nie mowie o samotnych markach które nie mają wyjścia. Tylko o leniach gdzie matka nie pracuje ojciec lewus i czekają tylko na zasiłek
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Każda sytuacja życiowa jest inna , nie nam to oceniać . Niech każda z nas patrzy na swój dom. Nigdy nie wiadomo co nam sie przydarzy,uważam ze takie uwagi sa nie na miejscu i nie po to jest utworzone to forum!!! Kobiety zamiast trzymać sie ze sobą to jeszcze sobie szpilki wbijacie ... Kompletnie bez sensu, przecież wszystkie mamy ten sam cel tutaj
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
A czy coś wiadomo nt. Sopotu? Dostałam decyzję 26.04 ale na koncie nadal nie ma wpływu.
Sopot ma przecież najmniej wniosków do rozpatrzenia z całego Trójmiasta...
widocznie nie wszystkie mają ten sam cel.ja dostałam już swoje pieniądze ale wchodze teraz na forum i czytam co kto pisze.i szczerze mówiąc masakra.już ktoś wyżej napisał że takie bezduszne uwagi tu nie są potrzebne.ale jak wyżej pisze nie jedna żmija siedzi na tym forum
Ty Emilia a skąd wiesz że ta kobieta co po niej pocisnełaś taka jest.weż ty sie puknij i przemyśl co pisze albo faktycznie wypad z forum
zgadzam się precz z takimi jędzami!!!!!!!!!
Prawda w oczy Was kole. Niestety niektórzy nie potrafią przyjąć krytyki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
Eh i pomyslec ze kobieta kobiecie potrafi tak dokopac.Ja co prawda tez napisalam swoje zdanie ale nikomu nie ublizajac.
Ja skladalam 4.04.osobiscie w Gdyni na ul.10 lutego,dzisiaj sprawdzilam i na koncie przelewu brak.
Facet facetowi tez potrafi dokopać -to nie jest kwestia płci.
Facet z facetem po prostu nie siedział by na forum i nie wtykał nosa w nie swoje sprawy. Jakby jakis mężczyzna to przeczytał to przypuszczam ze by skomentował to tylko w jeden sposób.... Kobiety ... Typowe
Nikt nikogo nie zmusza do opisywania swojej sytuacji rodzinnej na forum ! Czemu niektóre laski o tym piszą? Bo chcą uzasadnić swoje ogromne zainteresowanie kiedy dostaną kasę. Tłumaczą się i tym samym jeszcze bardziej się pogrążają,
Ja również składałam 4.04 osobiście w Gdyni na ul. 10 lutego i do tej pory ani decyzji ani pieniędzy. No ale jak już dostanę to się ucieszę :-) bo składałam na pierwsze i drugie dziecko więc pewnie rozpatrzą później.
image image
Gdańsk, wniosek złożony 01.04 przez Wbk, dziś dostałam przelew za jeden miesiąc.
Ja składałam 1.04 przez millenium, dziś Kaska tez za kwiecień. Kiedy za maj ciekawe.
witam,u mnie narazie tez kasy brak, sasiadka z bloku tez skladala w tym samym czasie i miejscu co ja i pare dni temu dostala, na pierwsze ( i jedyne dziecko), wczesniej były jakies informacje ze w pierwszej kolejnosci dostaną ci co na drugie i kolejne a na pierwsze ci co trzeba im dochod zweryfikowac na koncu a ona dostala,ja jeszcze nie, do konca maja czekam,jelsi nie bedzie odezwu-to jade na Powstancow osobiscie i zobaczymy,pozdrawiam:)
Wniosek składałam osobiście w UM Gdynia 5 kwietnia. wczoraj przyszła decyzja, że przyznano. jest info, że wypłata w dniach 10-15.
Tak jak Wy macie prawo biadolić i pomstować na brak dodatku tak inni mają prawo komentować. Ot. Takie życie. I uwaga szok:wchodzić i pisać na forum może kazdy czy Wam się to podoba czy nie ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11
Powyżej żenujący komentarz
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
mama Magda pytanie tylko po co komentowac? Ja zakladam ze do lipca wypłacą. W Rumi cicho, nie wydzwaniam do urzędu, ale rozumiem że są rodziny dla których te pieniądze to konkretna pomoc, więc z niecierpliwością na nie czekają.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja 8 zlozylam przez mbank i nic
Do kiedy mają czas na wypłatę? Czy to prawda, że aż do lipca????
Jak wygląda kwestia wyrównania? Liczy się od kwietnia czy od stycznia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Od kwietnia dlaczego mialoby od stycznia skoro od 1.04 weszło w życie?! Do lipca maja czas i wypłacają z wyrównaniem
Byłam w urzędzie w Gdyni i okazało sie ze mój wniosek nie został nawet rozpatrzony mimo ze składałam 01.04 przez bank. Podobno te internetowe były dlugo zawieszone bo za dużo tego było i dlatego najpierw rozpatrywali te składane osobiście. Trzeba czekać pewnie to jeszcze trochę potrwa. Pobieram rodzinny wiec mówiono mi ze bedzie szybciej bo nie musza mnie sprawdzać ale jak widać wszystko musi swoje potrwać
Ja składałam osobiście,też pobieram rodzinne a nie mam nawet decyzji....składałam w Gdyni na samym początku kwietnia.
No ja decyzji rownież nie mam. Ogolnie nic nie zdziałamy trzeba czekać
To niekoniecznie prawda z tym zawieszeniem. Wysłałam wniosek z inteligo 1.04, a do urzędu dotarł 4.04. Gdy zadzwoniłam do MOPS, to potwierdzili tę datę.

Jeśli jest tak, jak wiele osób tu pisze, że wypłacają razem z zasiłkiem rodzinnym, to wg tabeli w necie dostanę dopiero 31.05. W sumie to lepiej wiedzieć o tak odległej dacie, niż nie wiedzieć.
Gdańsk nadal cisza ani decyzji ani pieniążków.Składane 7 kwietnia
No ja tylko mowię co mi Pani w urzędzie powiedziała. Ja wysyłałam 01.04 papiery sa ale narazie lezą i czekają. Moze mój bank jest po prostu do kitu o
Aha i ja rodzinny dostałam normalnie wczoraj a 500+ niestety nie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wniosek składany 4go maja pieniążki właśnie wpłynęły Gdynia
Rozumiem i mogła faktycznie paczka z twojego banku dojść trochę później. Chodziło mi raczej o zaznaczenie, że nie ma bezpośredniej zależności między wysyłaniem przez bank, a późniejszym dotarciem dokumentów do urzędu.
Chyba się przejdę do UM w Gdyni i się sama dowiem o co chodzi...tu pani piszę że wniosek złożyła 4 maja i dziś dostała pieniądze a inni czekają nadal a złożyli na początku kwietnia....trzeba z nimi sobie porozmawiać,,,
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
W SOPOCIE DOSTALAM JUZ 28.04.SKLADALAM 5.04 W MOPS
One nic ci nie powiedzą bo same nie wiedza. Siedzą sobie spokojnie w pokojach i tylko potrafią udzielić info czy wniosek został przyjęty czy nie ale nic poza tym. Każdy ma swoją pule wniosków i je sprawdza tyle
iza : w Gdyni składałaś wniosek ? I 4 maja czy kwietnia ?
To dziś też przelewy robią ? hmmmm
Ja składałam 6.04.2016 osobiście w mopr i 9.05.2016 dostałam przelew Gdańsk
a ja skladalam w Sopocie 7 .04.2016 i do tej pory ani decyzji ani kasy
Maja .... może mój bank wczoraj nie zaksiegowal
Ktoś coś Gdańsk dzisiaj?
Wyglada na to ,ze tylko Gdynia dostaje.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
a cieplewo nie wjecie kiedy placi
Cieplewo podobno ma dzisiaj cos placic...
A GDYNIA?KTOŚ COŚ WIE?
W Gdyni następna transza pod koniec miesiąca. Może też ok. 29-30 jak w ubiegłym miesiącu.
Wróżenie z fusów. Jak będzie to będzie.
W Gdyni zaplanowane są 3 transze w maju
o to jeszcze lepiej ;)
Ja 10 maja dostałam już drugi przelew z 500+ :)
Skladałam wniosek osobiście w UM w Gdyni 4 kwietnia na pierwsze i drugie dziecko. Pobieram rodzinne.
Jednak co osobiście to osobiście
Gig nie do końca ;) Koleżanka składała 1 kwietnia przez bank. Pierwsze 500 dostała w kwietniu a teraz 10 maja drugie 500.
Ja składałam też 1 kwietnia przez bank i nic nie mam hehe
do Monika
Zazdroszczę , ja składałam 7 kwietnia i nadal cisza /Gdańsk
ja nie rozumiem czegoś jedni nie dostali jeszcze nic a drudzy już dostali po raz drugi , dziwnie to wszystko rozwiązane
ja akurat dostałam ale w maju tylko że za jeden miesiąc w gdańsku
Monika a dostałaś decyzję?
No właśnie ja tego też nie rozumiem
najsprawiedliwiej by bylo rozpatrywanie według kolejności wplywania wnioskow.

ja akurat moge czeka,c ale wkurza mnie to ze jedni dostali juz za dwa miesiace a inni nic.

tak tak wiem ze mają czas do lipca :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziś dzwoniłam do MOPS Gdańsk - decyzja jest w trakcie podpisu, a pieniądze mogą wpłynąć przed przyjściem decyzji pocztą - to będzie tylko za kwiecień, składałam 6 kwietnia przez bank
cieplewo dzis płaci ale też nie wszyscy się załapią :-(
A Cieplewo to komu placi?Maja jakis system data wplyniecia wniosku itp?
Czy ktoś już dostał z Pruszcza (chodzi mi tylko o gminę miejską)?
Moja decyzja oczekuje na podpis juz od 3 tygodni!!!! W Gdańsku są podobno tylko 2 osoby zajmujące się podpisywaniem decyzji. Jak to pani powiedziała juz bliżej niż dalej....
Ewidentnie cały projekt 500+ ma luki i jest niedopracowany!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Magda nie wiem komu płacą dzwoniłam w poniedz to mi Pani powiedziała, że 12 maja idą przelewy a później to nawet oni nie wiedzą kiedy! Z tego co mówiła to chyba najpierw wnioski papierowe rozpatrują a później te skladane przez internet...
Ja skladalam papierowy 2 kwietnia ale pieniedzy nie mam decyzje dostalam juz.
To może popołudniu dostaniesz ja skladalam przez internet przez bank i raczej nie dostanę dzis..
dostal kaske ktos z cieplewa z gops
gops cieplewo

jeszcze nie, decyzja przyszła 4 maja
Do user 13861.....
Pierw dostałam pieniądze, po tygodniu decyzja przyszła do domu, a teraz wraz z rodzinnym dostałam drugi przelew z 500+
Do Moniki
A w tytule przelewu co masz napisane? Bo ja jeszcze skladalam becikowe i teraz zastanawiam się co wpłynęło
a kase ktos dostal z cieplewa
nie,
ale księgowanie w moim banku jest 17,30
~aga A z jakiego jesteś banku? :-)
i co dostal ktos kaske z cieplewa
Ja nie.
Ja też nie:-) ciekawe czy ktoś w ogole dostał..
gops cieplewo
dostałam dziś , za kwiecień,

bank inteligo

pozdrawiam :))
Do user 13861...
W tytule przelewu było 500+
Aga a co miałaś napisane w tytule przelewu?
Monia dzięki to u mnie bylo zasiłek rodzinny, to chyba becikowe.
Czy ktoś wie kiedy Gdynia będzie wypłacała następne pieniądze?
Składalam przez mbank 5 kwietnia (Gdańsk), do tej pory nic nie dostałam, a wiem, że niektórym już drugą transze wypłacają.

Dziś dzwoniłam sprawdzić czy w ogóle bank przekazał mój wniosek.
Pan w MOPR mi powiedział, że wniosek jest zarejestrowany, że wszystko w porządku i ze dostanę z wyrównaniem, tylko mam czekać.
Trochę ulżyło, bo już myślałam że mój bank zawinił po drodze i że mój wniosek wcięło.
Ja dzwoniłam wczoraj. Składałam 19 kwietnia i miła pani powiedziała, że jeszcze minimum dwa tyg mam czekać..
Zupa, a w Gdyni skladalas? Bo ja też skladalam 19 kwietnia
Nie, w Gdańsku. Zapomniałam dopisać.
Ja składałam po 15.04. w Gdyni osobiście w UM i jeszcze nie dostała nawet decyzji. Czy ktoś wie kiedy w Gdyni będą kolejne wypłaty 500+ ? Bo podobno słyszałam, że mają być 3 transze wypłat.
Nię wierzęęęęęęęęe
dzisiaj dostałam przelew na moją 5 -teczke.
ja tez dostalam ale tylko za kwiecien ale sie ciesze dwa tysiaki droga nie hodzi
Składałam 4 kwietnia przez AliroBank, wczoraj Pani zadzwoniła z UM Gdynia w celu dopytania. Decyzja będzie dziś, a jak zapytałam o termin wypłaty to grzecznie Pani odpowiedziała,żę należy "obserwowac" konto, ponieważ dokładnej informacji nie mają kiedy będą następne przelewy.
Dostalam wczoraj gops cieplewo za kwiecien.
ja skladałam 12 kwietnia osobiście w Gdyni i tez nie mam ani decyzji ani kasy....niektórzy złożyli wnioski pózniej a już dawno pieniądze otrzymali...nie wiem od czego to zależy,,widać że nie zajmują się tym po kolei tylko chyba losują...jak ktoś coś będzie wiedział kiedy Gdynia będzie znów wypłacała albo dostanie pieniądze to proszę dać znać.
Mari-a z Gdyni jestes? Ktorego skladalas?
cieplewo sprawjedliwje placilo za kwjecien dostali wszyscy a za maj maja placic 19 tak powinni wszedzie dawac a nie jeden dostanie za 2miesiace a drugi nic
Mari co miałaś w tytule przelewu napisane?
jestem z pruszcza
przelew gops cieplewo swjadczenie 500
Maria ,niestety ale nie bo ja z Cieplewa nie dostalam za kwiecien ,dostalam decyzje kilka dni temu i nadal czekam.
Czy ktoś z Gdyni dostał kase na 10 maja?
Ja tez z Cieplewa nie dostalam jeszcze. 1.04 skladalam przez bank pko sa.
a czy ktoś składał przez epuap?
skad informacja ze cieplewo za maj ma płacić 19 maja?
ja wczoraj dostalam za kwiecien
Ja składałam przez ePUAP 6 kwietnia.
Cieplewo :
Ja też wczoraj dostałem za kwiecień, dzisiaj zadzwoniłem do Cieplewa żeby się dopytać czemu tak i kiedy dostane za maj, i to co usłyszałem od Pani przy słuchawce to:

Za maj będzie zapłacone w późniejszym terminie, pytając sie czy to już według jakiegoś harmonogramu będzie szło, usłyszałem że nie, że moge się spodziewać pieniedzy za maj w czerwu, na to ja się spytałem czy to znaczy ze świadczenie będzie wypłacane z miesięcznym opuźnieniem, usłyszałem od Pani że nie ma narazie żadnych informacji od kadr ale narazie tak to będzie wypłacane, w zwiazku z tym uważam to za jawne oszustwo bo na ich stronie Gopsu pisze jasno
"
Wypłata świadczeń na podstawie wniosków złożonych w wyżej wymienionym okresie nastąpi
z wyrównaniem od 1 kwietnia 2016r."

Nie wiem czy ta Pani była niedouczona czy oni faktycznie mają zamiar w ten sposób wypłacać pieniadzę, ale probowałem sie dowdzonić na pomorska infolinie aby sie dopytac czy tak ma wygladać wypłata tych świadczeń i nie dałem oczywiscie rady.
Dla mnie osobiscie to jest robienie w .... ludzi i ogromnie sie tym zdenerwowałem, bo co mi po swiadczeniu za maj wypłacanym w czerwu i tak nie wiadomo jak długo bo o wyrównaniu nie ma mowy...

Prosze wiec o rozwienięcie kwesti wypłaty świadczenia za maj w dniu 19maja, z kąd taka informacja??

Może ja trafiłem na jakąs dziwną kobiete która nic nie wie..
Parę osób z Gdyni wcześniej tu pisało że dostali 10 maja..niektórzy drugi raz...bo wcześniej mieli za kwiecień
Ala a Ty jesteś z Gdyni?
Wniosek składałam przez pko bp do Cieplewa 02.04.2016, decyzję dostałam 6 maja, wczoraj przelew za kwiecień. Składałam tylko na drugie dziecko.
Panie w UM same nic nie wiedzą...radzę podejśc w poniedziałęk na 10 lutego tam udziela informacji,albo poprostu zadzwonic :)
a wypłata ostatnia była 10 maja :(
Właśnie rozmwiałem z Pania z ogolnodostępnej polskiej infoolinie nr: 22 529 06 68
Dowiedziałem ze nie jest możliwościa aby Gminy wypłacały swiadczenie z miesięcznym opóźnieniem, dla tego osobiscie pojade do GOPSU w cieplewie i dowiem sie o co chodzi i kiedy będzie wypłaca swiadczenia za maj. Jeżeli potwierdza się informacje które uzyskałem od Pani z GOPSU w cieplewie to skontaktuje sie z urzedem wojewódzkim bo tak mi powiedziała Pani na infolini ogólnopolskiej.
W kazdym bądz razie Pani z tej infolini była bardziej zdziwianą taka informacja ode mnie i powiedziała zeby tak tego nie zostawić bo tak robić nie mogą.
ja dzwonilam w poniedzialek pani powjedziala ze 19 jest nastepna pula wyplat i za maj pod jaki numer pan dzwonil
do mama przelew byl o 19 dopiero i tylko za kwjecien z tego co sie dowjedzialam to dostaja pewna pule pieniedzy i robja pzelewy a jak to idzie to niewjem kasa idzie pzrez nasza pani wujt dalej nie musze nic pisac
dzwoniłem pod nr 58 691 15 01

może ta Pani co akurat siedziała przy telefonie była niedoinformowana na ten temat, dla tego własnie chce to wyjaśnić i podjechać tam osobiście
Czy ktoś wie kiedy będą w Gdyni wypłacane następne transze?
A co z Gdańskiem? Ja złożyłam osobiscie 4.04 na 3 maja na 1 i 2 dziecko i cisza. Decyzji brak . Kasy brak
Czy ktoś wie czy z Gdańsk dzis płaci? A gdzie w Gdańsku można się czegoś dowiedzieć na temat wniosku może jakiś numer?
To jest jakiś burdel na kołach. Jaki tam jest system rozpatrywania tych wniosków?: data złożenia napewno nie, forma złożenia, ilością dzieci, alfabetycznie?ludzie co za cyrk. Moi znajomi którzy skladali dwa dni przede mną w Gdyni dostali razem z rodzinnym 10 go kwietnia a ja czekam. Na moje oko to ktoś czegoś nieogarnia w tym urzędzie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ja myślę że narobili szumu ze płacą a rzeczywistość jest zupełnie inna. Nie dają sobie rady i tyle i stąd ten bałagan
Słuchajcie, jak wszyscy się rzucili z wnioskami, żadnych nowych osób nie zatrudnili to co się dziwić, że kobiety w urzędach się gubią. Oprócz swoich stałych obowiązków doszły im wnioski, i to wszystkie na hurra. Też muszą rozpracować system, odkopać się z wniosków. Poczekajcie spokojnie do lipca, myślę że potem już będzie porządek. Myślę, że jak ktoś dostał dwie wypłaty to właśnie może liczyć na regularność i pieniądze idą już na zleceniu stałym, jak ktoś nie dostał nic to wniosek czeka w kolejce do rozpatrzenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
No właśnie Wiola, jakby powiedzieli, że nie dają rady to by dostały zdje.ę, że jak to tak. Więc wolą się nie przyznawać. Roman, jest czas do lipca, więc to się wyklucza z info o miesięcznym opóźnieniu.
ja dostałam 10 maja za kwiecień a wczoraj decyzje że będzie wypłata do końca każdego miesiąca nie wcześniej jak 25 więc na spokojnie spodziewam się za maj jeszcze w tym miesiącu Gdańsk
do Mika ja dzwoniłam tutaj - 583265000. Tam mi Pani udzieliła informacji
W sobotę spotkałam Koleżankę, która pracuje w MOPSie. Było pp 16 i właśnie wracała z pracy... Mają bardzo dużo wniosków zawierających błędy i muszą wzywać ludzi do poprawek.
Właśnie zadzwoniłam do UM w Gdyni żeby się dowiedzieć czy jest chociaż decyzja ale pani nic mi nie chciała powiedzieć...powiedziała że jak zjawię się osobiście to też mi nic nie powiedzą...była bardzo nie przyjemna(trochę ją rozumiem bo pewnie wiele takich telefonów musi odbierać)ja wniosek składałam 12 kwietnia i nie mam decyzji ani pieniędzy,powiedziała że niby jak ktoś złożył pózniej to są kity z satelity że już dostał i że to nie możliwe....ja wiem że możliwe bo mój brat złożył dużo pózniej niż ja a pieniądze już dawno dostał....czyli jednak to loteria i trzeba cierpliwie czekać.
Niestety się nie zgodzę że Cieplewo sprawiedliwie płaciło ja nie dostałam nic a składalam 3 kwietnia!!
Każdy urzędnik zajmuje się programem 500 dostał "swoją"pulę do obrabiania. Kompletne wnioski są przekazywane kolejnemu urzędnikowi, który wydaje decyzję. Działa na zasadzie taśmociągu - aby to wszystko sprawniej szło.
Konkretnie - złożyłam wniosek 4/04 osobiscie i ok 25/04 dostałam maila z informacją, że jeden element w moich dokumentach sie nie zgadza. Zaznaczę, że mail dostałąm o 17 w niedzielę. W pon poszłam osobiscie i kobieta wytłumaczyła mi, że pracują 7 dni w tygodniu, na zmiany, 70 % wniosków ma błędy, więc nie moga przekazac ich do "wydania decyzji". I tak sie korkuje temat.
Dodatkowo, tak wszystkim zależało na tej kasie, że wiele osób nie doczytało, nie zapytało i wysłało z błędem.
Poza tym, żaden system informatyczny nie był przygotowany na taką akcję. Taka prawda - zresztą za wszystko jeszcze zapłacimy w podatkach ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jezuuuu nie sr*jcie już tak żarem i dajcie pracować ludziom w urzędach... Wydzwaniacie co chwila i dziwicie się, że się nie mogą wyrobić z pracą odbierając po kilkadziesiąt telefonów dziennie i przyjmując nachalnych petentów którzy nie mogą doczekać się kasy... Ogarnijcie się.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8
Za darmo tam nie siedzą..są zobowiązani do udzielania informacji i powinny być miłe...czy im to się podoba czy nie...taką pracę sobie wybrały i za nią otrzymują wynagrodzenie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11
Kto minusuje?Panie z urzędu?Taka jest przecież prawda....no chyba że za karę one tam siedzą,charytatywnie...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
58 326 79 85 pod ten numer w Gdańsku mozna dzwonić
Skladalam 7 kwietnia przez bankowosc elektroniczna, gdynia, na drugie dziecko, dzis dostalam decyzje poczta ale kaski jeszcze nie ma;)
A swoja droga, czemu swiadczenie przynzaja tylko do 30.09.2017? Juz wiedza kiedy skonczy sie rozdawanie gotowki?:D
za darmo nie siedzą no ale nie sa tez telefonistami i oprócz załatwiania spraw papierkowych muszą odbierać wasze telefony z durnymi pytaniami ,jak wy tutaj wszystkie piszecie że dzwonicie to tam non stop ten tel musi dzwonić ,współczuje tym kobietom.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dokładnie. To nie są roboty, tylko ludzie. Ktoś wyżej napisał, że pracują 7 dni w tygodniu i na zmiany. Co jeszcze mają robić? Po dwie ręce sobie doprawić?
Nie pracują za darmo,jeśli pracują także w Niedzielę to za to mają zapłacone.W pracy z ludźmi nie wolno mieć humorków,jak się nie podoba to można pracę zmienić.Nie wiem kto dzwoni tam codziennie,ja zadzwoniłam pierwszy i ostatni raz,byłam miła i rozmawiałam krótko,oczekiwałam że także w stosunku do mnie pani urzędniczka będzie grzeczna.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Wyobraź sobie, ze jest 1000 takich, którzy dzwonią jeden raz. I z jednego raza robi się tysiąc razy. I co z tego, że mają płacone, jak dla nich też godzina ma 60 minut? Rozpatrują wnioski, nie zrobią wszystkiego od razu. Cieszcie się, że pracują w niedziele, to szybciej wszystko pójdzie.
Ale takich jak Ty dzwoniących do nich tylko raz są dziesiątki dziennie. Do tego dołożyć spanikowane kobiety dzwoniące co 2-3 dni tak kontrolnie, bo moze gdy będą męczyć to szybciej dostaną kasę.
Tak na prawde to telefonicznie urzędnicy nie mają obowiązku udzielania informacji- jest ochrona danych osobowych. Skąd mają wiedzieć, że Ty to Ty a nie wścibska sąsiadka. To tylko ich dobra wola ze Wam cos powiedzą, a nawet mogą dostać za to po głowie
Składałam 6 kwietnia na wilanowskiej, dzisiaj dostalam 500 zl.
Czyli z Gdańska nikt dziś nie dostał? Ja słyszałam że niby co 2a dni są przelewy,ale czy to prawda?Składała wniosek 6.04 i nie mam decyzji ani kasy .Dziwne to wszystko.
Chciałam tylko tak powiedzieć tym mamą co mówią że jak bieda to dzieci się nie robi,ok ale są takie sytuacje życiowe jak u mnie że pierw ją straciłam pracę a teraz mąż .Więc się czeka na te 500+
Ul.
WILANOWSKA to Gdańsk więc przelewy są.
Ponieważ to świadczenie, podobnie jak rodzinne jest przyznawane na rok. Teraz ze względu na wejście programu w kwietniu połączono dwa lata. W kolejnych trzeba będzie składać co rok we wrzesniu, bo będzie przyznawane na okres pażdziernik-wrzesień.
Tak trudno ruszyć d*pę http://www.program500plus.pl
Ja dziś dostałam. Gdańsk, wniosek złożony 1.04 przez BZWBK
Mops znajomych zapisywał juz wcześniej do programu pilatozowego i Ci dostali pierwsze pieniądze w pierwszym i drugim tygodnia kwietnia. Wystarczy tylko mieć znajomości. ..
Ja dostałam wczoraj za kwiecień i maj na sześcioro dzieci składałam 12.04 przez bank
tak ja dostalam 10 maja wyrownanie za kwiecien i maj 1000zl plus rodzinne, skladane na jedno dziecko 1 kwietnia urzad- 10lutego GDYNIA
ja dostałam wczoraj 500, a to zaległe ciekawe kiedy? Syn ma komunię za tydzień i chciałam mu te pieniążki oddać liczyłam na tysiaka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12
Do jaa- a Gdynia czy Gdańsk?
Powinnaś się cieszyć że dostałaś chociaż te 500,inni tez potrzebują i czekają a nie dostali nawet za kwiecień....
Czy ktoś coś wie kiedy będą teraz placic?Gdynia
user... my gdańsk, składaliśmy na początku kwietnia. Cieszę się, po co taki wredny komentarz. W ogóle nie wiedziałam kiedy dostanę, jednak jak przyszło to się dziwię,że na raty i tyle.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
To widzisz Gdańsk płaci, Gdynia stoi wyplacila 10 maja i tyle, ja nie pisałam wrednego komentarza, dobre 500 niż nic poczekamy zobaczymy jak będą płacić
A ktoś wie co z Wejherowem?

Decyzję mialy byc odbierane osobiście po 30 czerwca, na stronie napisane co innego, a przez telefon nie chxa udzielac informacji tylko każą czekać
sopot tez stoi z wyplatami ;/
Skladalam w Gdyni osobiście 14 lub 15 kwietnia. Jeszcze nic nie wpłynęło. Czy ktoś ze składających w tym terminie dostał już przelew? Dodam że pobieram też rodzinne i alimenty więc nie muszą dodatkowo mnie sprawdzać
Cieplewo.Skłałam 4 kwietnia,dwa razy jezdziłam dowozic papiery , decyzja pozytywna 13 maj ,na razie pieniedzy na koncie brak. czekam cierpliwie:-)
Diana , na jedno czy na więcej dzieci ?
Wniosek złożony 11.04. Przelew 13.05 na dwójkę dzieci tylko za kwiecień. Gdańsk
a teraz w cieplewje wje ktos kiedy bedo pzelewy
A Gdynia ktoś wie kiedy przelew?
ktos pisal wczesniej ze cieplewo 19 maja
Do Ania
a gdzie składałaś ten wniosek,ja składałam 08.04 w parafii Ojca Pio.
Decyzji nie ma nawet wydanej bo dzwoniłam
~bb, składałam w PUP na 3 Maja. Decyzji jeszcze nie otrzymałam.
to masz szczęście u mnie nadal cisza ale zastanawiam się od czego to zależy,że jedni dostali a inni nie
Od tego czy wniosek został zweryfikowany i wydana decyzja
Dziś dzwoniłam do mopr wprawdzie w innej sprawie, ale jednak przy okazji zapytałam Panią jak to wygląda i wygląda to tak, że kiedy te wnioski napływają z terenu i z ich placówki to nie są rozpatrywane jako kolejne które nadeszły tylko od tak z działo nie rozpatrzone i przekładane na działm rozparzone i z decyzją lub dział do uzupełnienia
wniosek złożony 01.04 przez WBK, pieniądze 13.05 na koncie.
ktoś coś z wypłatami Gdynia??
Dzwoniłam na infolinię. Nawet decyzji jeszcze nie ma ha ha a wniosek złożony osobiście 4.04 kwietnia Gdańsk 3 mają na dwoje dzieci...
Można prosić o nr na infolinię by uzyskać jakąś wiadomość, ja skladalam 6.04 w Gdańsku i też żadnego odzewu Składała na 3 dzieci.
Składałam przez millenium 4.04 na drugie dziecko i ani decyzji ani pieniążków.
Może w Gdańsku, tak jak w Szczecinie...? Położyli kasę na lokatę i...czekali z wypłatami. Wojewoda cofnął 5 milionów złotych a odsetki mają trafić na wydatki budżetowe miasta, w tym działania związane ze sferą społeczną.
To bylo do przewidzenia,ze miasto dostanie kase na przelewy,a zdeponuja w banku na szybka lokate....a kiedy glosno mowiono w mediach,ze poszly pierwsze przelewy to czysta propaganda
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
A vo z tym Cieplewem wkoncu ktos cos wie?
A Gdynia kiedy wypłaca?
Tego nie wie nikt. Ja czekam na decyzje.
W Gdańsku chociaż jest numer pod którym można się coś dowiedzieć....w Gdyni nic nie wiadomo...a jak się zadzwoni to najwyżej ochrzan można dostać....jeśli komuś pieniądze wpłyną albo jakimś cudem dowie się kiedy będą znowu wypłacali to proszę o info,,,
58 326 79 85 pod ten numer w Gdańsku mozna dzwonić
Czy dostał juz ktos decyzje przyznania lub nie swiadczenia 500+ skladane na jedno dziecko?W formie telefonicznej, email, czy listownie?
tak dostałam decyzje
Asienkaj a z Gdyni jesteś?
Ania a kiedy skladalas? Z Gdyni jestes?
składajac wniosek osobiście dostaje sie kartkę z potwierdzeniem zgłoszenia i tam jest podany numer, na który można dzwonić po informację. W gdańsku to te same numery z podziałam alfabetycznym, co do zasiłku rodzinnego.
Dodam,że z tymi decyzjami to totalna loteria, Panie mają tyle pracy,że nie nadążają, tym bardziej,że zajmują się tez pozostałymi zasiłkami. Ja składałam wniosek o wychowawczy 25 marca i decyzje dostałam dopiero 10 maja, kasa też przyszła w maju z wyrównaniem za marzec i kwiecień.
skladalam,w gdansku w pierwszej polowie kwietnia.dzwonilam w 2 polowie i nic nie bylo wiadomo, tyle tylko ze wniosek dotarl.
Pani powiedziala, ze beda kontaktowac sie mailowo lub telefonicznie, dlatego pytam, bo jestem ciekawa jak to wyglada w przypadku, kiedy prosza o dostarczenie dokumentow. Dodam, ze moja siostra tez skladala w 1 pol kwietnia i w 2 juz dostala pieniadze, tyle ze na drugie dziecko.
i jeszcze jedno, do dochodow licza sir alimenty zasadzone przez sad, ale placone dobrowolnie przez ojca, czy te wyplacane z funduszu alimentacyjnego?
Ja składałam 4 kwietnia osobiście w gdańsku i też nie mam decyzji. Dowiedziałam się od znajomej,która tam pracuje,że od pozytywnej decyzji do wypłaty jest daleka droga, bo musi ją ktoś podpisać, a przy takiej ilości wniosków o rodzinne,wychowawcze i 500+ nierealne jest uzyskanie podpisu w jeden dzień.
Liczysz alimenty Wszystkie które otrzymujesz, bowiem osoba,która je płaci i ma np. drugą rodzinę z dziećmi może to sobie odliczyć od dochodu. Warunkiem jest posiadanie potwierdzenia przekazania alimentów
Czy ktoś coś wie kiedy w Gdyni będą płacić?
jedyne co mam, to prawomocny wyrok sadu, ktorego skan wyslalam razem z wnioskiem droga bankowa
Dziewczyny coś dla Was ;)

https://www.youtube.com/watch?v=OiUgiND8zes&feature=youtu.be
Chodzi o realnie płacone/otrzymane alimenty, czyli jak ktoś płaci to ma potwierdzenie, bo raczej niemądre jest dawanie alimentów bez potwierdzenia. A jak dostajez to pewnie też masz kwit z poczty czy z banku, no ewentualnie podpisujesz gdzies ojcu dziecka,że Ci wypłacił to możesz sobie podliczyć ile dostajesz i to wykazujesz, jeśli nic nie otrzymujesz to piszesz o tym
Składałam przez internet 01.04 Gdynia właśnie dzwoniłam wiec ani kady ani decyzji ani nawet nie rozpatrzyli wiec super. Moja siostra dostała juz poraz drugi 500+
A siostra kiedy składała? Tak jedni dostali 10 maja z wyrownaniem za maj , a składali w drugiej połowie kwietnia.
Moja przyjaciolka skladala 5.04 na 3 maja i dostala 9.05 na konto ja skladalam w tym samym dniu w mopr bo dostalam tel ze bedzie szybciej i mam tam zlozyc gdyz nie musze byc sprawdzana bo pobieram fundusz i decyzji nadal brak
czyli jesli sad zasadzil 550 zl alimentow, a ojciec placi 300, to wystarczy wydruk z banku za np. ostatnio wplacone alimenty w wys 300, i te 300 zl bedzie liczone do dochodu?dobrze rozumiem?
Tak czy siak nie dostalam zadnego zawiadomienia o dostarczeniu jakichkolwiek dokumentow...
Do ania865...ja musiałam dolać mailem oświadczenie,ze dziecko mieszka ze mną i alimenty są płacone regularnie. W Twoim przypadku pojawi się pytanie czy w związku z tym, że alimenty są płacone niższe skierowała sprawę do komornika? Jeśli tak to potrzebne będzie zaświadczenie o sciagalnosci czy jakoś tak inaczej się to nazywa.
no nic, to pozostaje mi czekac na jakiekolwiek zawiadomienie.
A nie wystarczylo zalaczyc wyroku sadu, ze dziecko jest pod Twoja opieka?ja zalaczylam wyrok, tam jest ze jestem prawowitym opiekunem
Jesli alimenty płacone są regularnie to komornik nic nie pomoże nawet jeśli wpłata to kwota 50zł m-c, bo jak się domyślam wielmożny ojciec nie ma więcej, poza tym aby zając pensje komornik musi mieć wyrok sądu- jak dla mnie szkoda czasu, dobrze,że choć 300zł płaci, jak komornik zacznie ściągać to on zacznie płacić jemu te300zł a wtedy Ty dostaniesz o 17% mniejszą kwotę, bo tyle zabierze komornik
Z tego co wiem to wystarczy oświadczenie i wydruk z banku,że dostajesz niepełną kwotę
mam zasadzone alimenty na kwotę 3500zl, ale dostaje 500zl na dwoje dzieci. Dzisiaj dostałam decyzję, że nie należy mi się 500zl na pierwsze dziecko, ponieważ liczy się to co jest na papierze.
To masz niezłe znajomości w sądzie albo bardzo bogatego ojca dzieci, poza tym Ty wydajesz 7000zł na dzieci????
z doświadczenia wiem,że ciężko w gdańsku uzyskać więcej niż 600zł na dziecko, bo cięzko udokumentować 1200zł wydatku na dziecko a sąd zawsze wydatki dzieli na 2, bo każdy z rodziców ma taki sam obowiązek łożenia na utrzymanie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
3500zl jest na dwoje dzieci, nie na każde. Ojciec dzieci sam zadeklarował taka kwotę, sąd tylko wydał klauzulę wykonalności. Alimenty wpływają na konto dopiero od lutego b.r. w kwocie 500zl.
jakie to polskie.. zawiść, zazdrość.. a nawet gdybym miała znajomości w sądzie, bogatego faceta, czy sr*ła pieniędzmi, to co? polska mentalność!
Jak tu z Wami konstruktywnie rozmawiać? bez obrażania innych, oceniania... przykre, że to największa i najgorsza cecha człowieka....
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dostałam maila z UM Gdynia...następne wypłaty 10-15 czerwca
To na stronie urzędu miasta piszą nie prawdę że w maju będą 3 transze.
w jaki sposob dostarczacie brakujace dokumenty?przez email, poczta, czy osobiscie?
Ja wysłałam mailowo :)
Infolinia 500+ 800500113,tylko że ja dzwonię już któryś dzień z rzędu i cały czas automatyczna sekretarka mówi że wszyscy konsultanci są zajęci.
583265000, pod ten nr sie dodzwonilam
Czyli w Gdyni robią sobie jaja...pieniądze na wypłaty dostali ale skoro teraz dopiero w czerwcu będą wypłacać to trzymają w banku żeby wyciągnąć odsetki i zarobić...zamiast przelać oczekującym.
Właśnie dostałam przelew za kwiecień, tylko 500 zł. Składałam 19 kwietnia, osobiście w MOPRze w Gdańsku.
Warto przeczytać!

http://dziecko.trojmiasto.pl/Wnioski-Rodzina-500-plus-warto-sprawdzac-ich-status-n101681.html
pisza co innego a z informacja gorzej-powiedziano mi ze przez tel nie udzielaja informacji
W Gdyni następne wypłaty 500+ mają być 19 maja
A skąd wiesz że 19 będą płacić?
tak mi powiedzieli w UM dzisiaj
wlasnie dzwonilam i nie ma jeszcze nawet decyzji...
Gdańsk płaci a Gdynia stoi z wyplatami
u nas decyzja czeka na podpisanie a ile bedzie czekac ?to tylko oni wiedza moze dwa dni moze dwa miesiace tak powiedzieli w gdansku a wniosek skladany 01 kwietnia
Pod nr 800500113 dowiedziałam się że mój wniosek skladany 6.04 w gdansku został pozytywnie rozpatrzony i że kasa powinna być do końca m-ca
a kjedy bedo placic w cieplewje moze ktos wje
Ja mam to samo pytanie złożyłam 13kwietnia i nadal cisza. Ciekawa jestem który nr rozpatrują
Dziewczyny, oni nie rozpatrują tych wniosków w żadnej kolejności, to jest loteria jaki im sie trafi taki rozpatrują, część ludzi z 1.04 nadal czeka a część z 20.04 już za 2 m-ce dostała, ot tak,bo miała fart--tak mi powiedziała koleżanka z MOPRu
No widzisz jak pytałam w Cieplewie to powiedziała że nr rozpatrują.Ale to dziwne bo niektórzy już dostali a później składali wnioski
Byłam dziś w mopsie bo miałam korektę do wniosku i Pani powiedziała ze wypłacają co 3 dni w Gdańsku
A w Cieplewie co ile chyba raz w miesiącu.
a dostalas zawiadomienie zeby zlozyc korekte, czy sama z siebie zlozylas. I czy trzeba sie umowic zeby zlozyc korekte?
To ładnie Gdańsk wypłaca co 3 dni a Gdynia na 10 i koniec
Wniosek zlozylam 1 kwietnia przez bank, wczoraj przyszla decyzja poczta, a kaski nadal nie ma :) gdynia
Do Ami - decyzja przyszła listem poleconym czy zwykłym, tam nie jest napisane kiedy będą płacić?
Ja również dziś donosiłam brakujący dokument w Gdańsku i mi Pani powiedziała, że jest duża liczba wniosków i nie wie kiedy otrzymam pieniądze:(
Listem zwykłym, w decyzji jest napisane że między 10 a 15 każdego miesiąca. Dzisiaj zadzwoniłam żeby się dowiedzieć czy będą jeszcze w tym miesiącu jakieś transze, i Pani powiedziała , że pod koniec miesiąca będą jeszcze wysyłać pieniążki, i skoro mam decyzje to pieniądze pojawią się w najbliższej transzy :)
Tu jedna z pan pisała że 19 mają być przelewy.
Ami składałaś w Gdańsku czy w Gdyni?
Jak urząd wypłaca dopiero z 1 kwietnia to ja sobie jeszcze długo poczekam skladalam 19 kwietnia.
Gdynia przez bank
Wniosek składany przez BZWBK 1.04. (Gdańsk).
Przelew za kwiecień wpłynął wczoraj. Decyzji jeszcze nie było.
Ja 1.04 składałam wniosek przez bank. Nie mam ani decyzji, ani pieniędzy.
Dajcie spokój a tak się chwalą na stronie urzędu miasta ze już tyle osobą wyplacili, w takim tempie to do grudnia nie doczekamy się ani decyzji ani kasy
Ja też składałam wniosek osobiście 19 kwietnia i do tej pory ani decyzji ani kasy.
A w Gdyni czy w Gdańsku skladalas? Ja dodatkowo skladalam na 2 dzieci to dłużej im to zejdzie
Składałam w Gdyni na 3 dzieci
A teraz ja się wypowiem :-). Właśnie dzwoniłam do UM w Gdyni z zapytaniem czy mój wniosek rozpatrzony czy jeszcze nie. Miła Pani powiedziała, że jest ochrona danych osobowych i tylko osobiście mogłaby mi udzielić takiej informacji. Przy okazji wspomniała, że są cały czas na etapie rozpatrywania wniosków z 1 kwietnia :D :D :D. No ale jeśli ktoś składał do 15 kwietnia i pobiera u nich rodzinne to są to najprostsze wnioski bo nie muszą sobie ściągać, żadnych dokumentów dodatkowych i takie osoby mogą (ale nie muszą) być wciągnięte na listę płac pod koniec tego miesiąca. Mi się nie spieszy co prawda ale z ciekawości czytając Wasze wpisy zadzwoniłam sama do nich. Miłego dnia.
image image
Gdańsk.
Udało mi się dodzwonić na bezpłatną infolinię.
Wniosek składałam osobiście 1/04.
Decyzją jest podpisana, zostanie wysłana listem zwykłym.
Wypłata wkrótce (środa lub piątek, lub poniedziałek).
Tylko za kwiecień.
Za maj po 25/05.
W kolejne miesiące też zawsze po 25.
A myślicie ze można złożyć ponownie wniosek? Moze akurat szybciej by doszedł niż ten z01.04?
Ja składałam przez bank, ale zastanawiam się czy nie lepiej iść osobiście ? Bo skąd mam wiedzieć że poprawnie złożone jak nic nie wyskoczylo aby załącznik dołączyć :/ ja na pierwsze dziecko składałam, rodzinnego nie mam przyznanego bo musiałam ojca dochody podać mimo że nie żyjemy razem :/ alimenty dobrowolnie, mam 1000 kosiniakowego wiec w sumie powinno mi się należeć
3/4 z Was pobiera jakieś zasiłki z MOPSu/MOPRu ???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Tez mnie to ciekawi jak to się robi żeby ciągnąć z mopru kasę?
Taka bieda?Chyba nie skoro na neta starcza.
Xyz dobrze ze tobie na wszystko starcza
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
Posiadanie Internetu nie świadczy o stanie majątkowym człowieka. Tak samo jak samochód nie jest już teraz oznaką bogactwa.
Zastanów się co piszesz. A może zazdro Cię zżera?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
Powinny być dokładniejsze kontrole to by skończyło życie z cudzych podatków.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
Xyz skladalas na 500+?
Tak,ja pobieram rodzinne zwane inaczej zasiłkiem rodzinnym.Alimentów nie pobieram bo żyję z mężem..może bogaci nie jesteśmy ale za to tworzymy szczęśliwą rodzinę...nigdy nie byłam po żadną pomoc w pomocy społecznej,czy według Ciebie jestem patologią lub leniem?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
Złożyłam ponownie wniosek zobaczymy czy bedzie szybciej ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
ALE PRZEZ INTERNET?
No ja nie wiem czy rozsądne jest składanie ponownie wniosku. Żeby czasem się wszystko nie przedłużyło jak zobaczą zdublowany wniosek w systemie i będą wzywać do wyjaśnień.
Nie powiem, też mnie to korciło ale wydaje mi się, że to zaszkodzi tylko...
Spróbowałam zobaczymy, tak przez internet ale przez inna stronkę niż za 1 razem.
Najwyżej mnie wezwą przynajmniej cos zacznie sie dziać
A PRZEZ JAKA STRONĘ TARAZ A JAKĄ WCZEŚNIEJ? JA ZŁOZYŁAM 1.04 O GODZ 9:06 PRZEZ CYFROWY URZĄD GDYNIA I CISZA
Przez mbank a teraz przez ePUAP. U mnie nawet nie jest otwarty wniosek mimo ze pobieram rodzinny i takie tam
Już widziałam 'klientów' MOPSu i MOPRu - po kasę i na zakupy do ALMY i kosmetyczki....
:/
Zniesmacza mnie to poprostu. To jest oszustwo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Xx ja składałam przez ePUAP i żałuję bo te wnioski trafiają najpierw do centrali a potem są przekazywane do odpowiednich jednostek więc jak nie patrzeć wszystko się wydłuża. Mowa o tym jest w moim poście powyżej.
Mi akurat się nie spieszy i mogę poczekać do lipca na wypłatę.
Jeśli wysłałam wniosek 1 kwietnia to w sumie mogę czekać aż do 1 lipca na wypłatę.
Złożyłam 01.04.2016 przez bank - PekaoS.A. na drugie dziecko , mieszkam w Gdyni. Pieniądze jeszcze nie przyszły...
Mam do Was pytanie. Czy ze względu na 500+ będziecie głosowały na PiS w następnych wyborach?
Pytam tylko z czystej ciekawosci.
Pozdrawiam wszystkie mamy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13
Ja na nich głosowałam i będę głosowała,i nie tylko za te pieniądze ale za całokształt.Zresztą tylko oni się liczyli i PO a ja na PO i tym podobnych NIGDY nie zagłosuję
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 15
Ja głosowałam i będę chociaż w 500 plus nie składam wniosku.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 13
Ja na PIS nigdy nie głosowałam i głosować nie będę, a te ich pomysły np.500+ puszcza nasz kraj z torbami za parę lat będzie gorzej aniżeli w Grecji, dojdzie do tego,że będą nam wydzielać własne oszczędności a nasze dzieci nie będą miał nic także mam nadzieje,że PIS w najbliższym czasie skończy swoje rządy.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 13
Nie głosowałam i nie będę, wolałabym miejsce w przedszkolu państwowym, żłobku, darmowego stomatologa, podręczniki, darmowe leki dla dzieci itp., niż te 500 zł.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 11
Mamuśki sikacie o ta kasę jak cholera dadzą to dadzą dajecie żyć
A ja kicham na żłobki i przedszkola bo mam dzieci w wieku szkolnym i jak były młodsze to nie dawałam ich do żadnej przechowalni....dobrze że dali te pieniądze,jestem za PISem i będę,uważam że Ci co na nich plują nie powinni brać tych pieniędzy tylko pokazać jacy są honorowi.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 12
Nie po to ten wątek powstał żeby kłócić się o politykę...miałyśmy prowadzić statystyki kto z kąt i kiedy otrzymał świadczenie 500 plus.To nieporozumienie że trolle nawet tu nie dadzą spokoju tylko sieją ferment.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdansk.zlozone 09.04 na 3 maja.nie ma jeszcze przelewu.
No właśnie dajcie spokój dziewczyny, jak ktoś z gdyni dostanie kasę niech da znać.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez sie zastanawiam czy z mim wnioskiem ok bo te skladalam przez bank i nie kazalo mi nic dolaczyc
Tylko ze pis nie rozdaje swoich pieniędzy tylko ludzi którzy ciężko pracują na mopry itpDlaczego mieliby nie składać o 500? Na twoje dzieci przeznaczyć może?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12
Ja ciężko pracowałam, przed urodzeniem dziecka, niech się do pracy wezmą ci którzy chodzą i kombinuja i więźniowie siedzą i nic nie robią i jedzą za nasze pieniądze
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0
Xzyz weź kobieto zajmij się dziećmi zamiast zrzędzić.Już pisałam wcześniej,ja z MOPSu nigdy nie korzystałam ani nikt nigdy nic mi nie dał.Nie uważam żebym cokolwiek z Twoich podatków wzięła.
Ja dostaję na 5 dzieci rodzinę ok 600 zł jedno dziecko mam niepełnosprawne dostaje 1300zł plus pielęgnacyjne 153zł plus 80 zł recha.plus 100 zł za wielodzię.w sumię jakięś 2230 zł i teraz dotatkowo po 500 zł na każde dziecko 2500zł co daje prawie 5 tys.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ciekawe ile kciuków w dół dostane teraz?I nie jestem żądną patologią Mąż pracuję.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7
A ktos wie jak w Sopocie to wyglada??
Dzieci są dobrze ubrane dobrze się uczą codzienie mają ciepły obiad a ja pracuję w domu 24 ha.I Do wszystkich zazdrośników odam wam swoje 5 tys w zamian za uleczenie mojego dziecka zaznaczam żę nie jest chore od urodzenia.Pijany kierowca sprawił żę jest w śpiące.Miała 4 latka Wymaga opieki 24 h.Zazdrościcie?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5
żyć, nie umierać..... tylko dzieci robic mk......
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 19
Od moich dzieci to z daleka, po co wchodzisz na forum i obrażasz ludzi.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jak można kobieta - kobiecie, widzisz że ma dziecko chore należy współczuc.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6
Rozmowy ma tym forum zaczynaja zmierzać nie w tym kierunku dla którego zostało ono stworzone. Hormony kobiety kochane zostawcie dla mężów a tutaj trochę wzajemnego szacunku i pokory
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka. Jan Paweł 2
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6
Sta­raj­my się tak postępo­wać i tak żyć, by ni­komu w naszej Oj­czyźnie nie brakło dachu nad głową i chle­ba na sto­le, by nikt nie czuł się sa­mot­ny, po­zos­ta­wiony bez opieki. Jan Paweł 2
Mk, spokojnie.
Myślę, że nikt Tobie nie zazdrości, ani tych pieniędzy, ani sytuacji, w której się znalazłaś.
"Chciałbym wam powiedzieć, że zawsze lubię patrzeć na wschodzące słońce (...), podczas wschodu słońca coraz wspanialszy staje się świat, domy, mieszkania, a także nasze życie. Wszystko staje się cieplejsze. Bardzo lubię obserwować wschodzące słońce. (...) Każdy człowiek, każde dziecko jest słońcem, które wschodzi. Dzieci są nadzieją, która rozkwita wciąż na nowo, projektem, który nieustannie urzeczywistnia, przyszłością, która pozostaje zawsze otwarta. Są owocem miłości małżeńskiej, która dzięki nim odżywa i się umacnia. Przychodząc na świat, przynoszą ze sobą orędzie życia, które wskazuje na pierwszego Stwórcę życia. We wszystkim od nas uzależnione, zwłaszcza na wczesnych etapach życia, są naturalnym wezwaniem do solidarności. Nieprzypadkowo Jezus wezwał uczniów aby mieli dziecięce serca (por. Mk 10, 13-16). Każde dziecko przychodzące na świat jest "epitafią" Boga, jest darem życia, nadziei i miości. (...) Modlę się za dzieci - nienarodzone i narodzone - we wszystkich krajach świata: niech każde z nich zostanie przyjęte i otoczone miością". Jan Paweł 2. i na tym zakończę udzielania się na tym forum a mamy które kochają swoję dzieci prawdziwię zrozumieją a reszta daleką wam do mam harpięęęęęęęęe i dziękujcie Bogu że macie zdrowe dzieci...KARMA WRACA
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6
Jan Paweł 2 i karma.A to ciekawe.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9
W de byłeś gie widziałeś !!! Kosiniakowe mam tylko dlatego bo nie miałam porządnej umowy! Krecie jeden ! Gdyby nie to to nie musiałabym się przed nimi plaszczyc. Mam nadzieje ze i tobie nieraz zabraknie pieniedzy! !
Do annamaria836 daj znać jak dostaniesz kasę bo tak samo skladalysmy.
zrobilam podsumowanie

Gdańsk

osobiście
zlożone otrzymane na które dziecko kto

4 kwietnia 11.04 na pierwsze dziecko marti
kolo 15.04 kolo 27.04 A
5.04 2.05 na drugie dzieckomagda30
2.04 5.05 na 2 i 3 edyta
1.04 9.05 na 1 i2 katarzyna
13.04 9.05 1 i 2 gabrysia
6.04 9.05 ewciahh
6.04 13.05 tymtyrym
poczatek kwi13.05 jaa
11.04 13.05 ania
19.04 17.05 zupa

przez internet
złożone otrzymanena które dziecko
1.04 24.04 MB mbank
1.04 4.05 na drugie -madzia- PKOBP
1.04 10.05 asienkaj PKOBP
1.04 10.05 nitka wbk
1.04 13.05 kasia wbk
1.04 17.05 maw.osm
Gdansk skladalam 5.04 na 1 i 2 dziecko w mopsie na elbląskiej wlasnie wpłynęły pieniądze pobieram rodzinne i fundusz
Gdynia

osobiście
zlożone otrzymanena które dziecko kto

4 kwietnia 15.04 venena
4.04 15.04 1i2 monika
4 kwietnia 21.04 mama dawidka
1.04 25.04
4.04 10.05 500
4.04 10.05 dwoje xx
1.04 10.05 1 lola z czerwonego parasola
przez internet
1.04 19.04 B.
4.04 19.042 tt pko
1.04 29.04 aaa BZWBK
5.04 29.042-gie ja mBank
1.04 10.05 anka mBank
gdynia
nie wiadomo jak skladane
8.04 19.04 mamaaa
12.04 25.04 3 dzieci gaga
29.04 madzia
29.04 wiola
18.04 29.04 wanda
1.04 10.05 1 dziecko aga-mala
4.04 11.05 iza
niestety nie umialam tego ladnie wkleic jako tabelki
Że też chciało się Tobie to zestawienie robić. To kropelka w morzu...Na dzień 11 kwietnia złożono w samym Gdańsku ponad 12tys.wniosków!
wiem ze kropelka ale daje jakis obraz
cieplewo
licze dziś na przelew :)
Nie wiem czy dziś ale 25 V ponoć mają być z wyrównaniem...
Gdynia dajcie znać czy ktoś dziś dostanie
Dobrze, ale nie wiadomo ile osób dostało przez pocztę na 10 maja?
A dzis maja byc przelewy w Cieplewie?
tydzień temu ktoś na forum napisał że 10 maja być przelewy za kwiecień, a 19 maja reszta osób za kwiecień i za maj
Ale w jakim mieście?
Wysłane pocztą polską 08.04, decyzji i przelewu brak, też na 1-sze dziecko, pobieram rodzinne. Gdańsk
ja dzis dodzwanilam na inf do GDA i dowiedziałam się ze moja decyzja jest ale czeka na podpisanie nie wiadomo ile max 3msc na podpis może czekać związku z tym ze prezydent upoważnił tylko dwie osoby do podpisywania owej decyzji i te dwie osoby pracują nawet w sobotę niedziele także nie nastawiam się jakoś specjalnie a wniosek składałam 1 kwietnia
image
To dajcie znac czy ktos dzis dostal z Cieplewa.
Skladamllam osobiście 1.04 w Gdańsku na powstańców. Na pierwsze i drugie dziecko decyzji brak. Dziś dowiedziałam się osobiście ze co jest grane ze inni składało tak jak ja i kasę dostali. Nie dostalam pisma meila telefonu a okazało się ze brakuje mi dokumentów. Czyli powiem Wam tak to ze w ciągu dwóch miesięcy od złożenia wniosku nie zostaliście wezwania to wcale nie znaczy że nic wam nie brakuje. Nie wiem jak oni chce zdarzyć z decyzjami do trzech miesięcy skoro 1.04 jeszcze nie zrobiony
Wychodzi na to że Gdańsk robią co 2 dni przelewy.
Cieplewo

Nie wiem czy dziś ale 25V mają wypłacać z wyrównaniem...
Ja składałam 13.04. przez mBank.
Dzisiaj Pani na infolinii 500+ powiedziała mi, że wniosek został zarejestrowany 30.04.
Do babla
Myślisz ze Ci z Kwietnia się załapią na te przelewy 25.v
Podobno w pierwszej kolejności dostaja ci co składali osobiście bo jak ktoś składal np przez stronę banku to oni muszą wszystko sprawdzić w swoich bazach np akt małżeństwa czy pesele dzieci! Szkoda że nikt o tym nie informuje bo o wiele szybciej by to wszystko szło jakby im dostarczyć te dokumenty od razu!
I co ktoś dostał dziś kasę z Gdyni?
Widać że w Gdyni nikt dziś nie dostał...czyli ściema z tym że niby dziś mieli płacić.....
Je też dzisiaj dzwoniłam na infolinie upewnić się czy jest wszystko ok. Pani powiedziała, ze jest decyzja, a wniosek czeka do podpisu i do końca maja powinny być pieniążki. Składałam 04.04 przez bank.
A do Gdyni jaki numer telefonu?
Informacji udzielają pracownicy Wydziału Spraw Społecznych Urzędu Miasta Gdyni pod numerami telefonów: 58 668-85-62 lub końcówki: 58, 63,68, 69, 70, 75, 76, 78, 79, 80, 81, 97, 98, 99.

Takie nr były podane pod artykułem na Trójmieście.
Do blabla

Ja skladalm przez internet 01.04 a 13.04 dostarczyłam akty urodzenia alenadal cisza.A co z decyzjami wiem ze ludzie dostają najpierw pieniądze potem decyzje?.
Minia czyli oni płacą jak chcą! Każdemu mówią co innego:-) skoro dołączyłaś akty urodzenia to ja już nie kumam!
Asia_c oni mi udziela informacji?
Wniosek nadałam Pocztą Polską 11.04.2016.
Wczoraj dostałam avizo przesyłki poleconej i dziś odebrałam decyzję.
Data na decyzji to 12.05. (miesiąc po)
Wszystko ładnie, jasno wyjaśnione, łącznie z datą comiesięcznych wpływów.

Ps
Wnioskowałam o świadczenie wychowawcze na drugie Dziecko
Właśnie przyszedł przelew 1000 zł Gdynia. Tak jak pisałam wcześniej decyzję dostałam pocztą parę dni temu :) Pozdrawiam
Czyli jest jeszcze nadzieja :)
A może oni jakoś nazwiskami jadą ?
Ja mam nazwisko na literkę B,jeśli byłoby według nazwiska to chyba już bym dostała...a nie mam ani kasy ani decyzji...otrzymuję rodzinne więc sprawdzać mnie nie trzeba..
Do Ami skladalas na jedno czy dwójkę dzieci?
Składałam tylko na drugie dziecko , raczej nazwiskami nie bo moje nazwisko jest na ostatnią literę w alfabecie ;p
Ehh bardzo liczyłam że dzisiaj wpłynie :( no nic to. Będzie więcej do wydania w czerwcu ;)
To super dostałaś z wyrównaniem.
Ktoś z Cieplewa dzisiaj dostał.
cieplewo
brak kasy za maj
Cieplewo
Jak ja składałam w kwietniu to powiedziano mi ze najpierw przyjdzie decyzja.Potem pieniądze i prawdopodobnie w czerwcu.Wiec trzeba czekać dalej.A z tymi decyzjami to ludzie rożnie mówią.Nic nie przyspieszymy pozostaje byc cierpliwym
cieplewo
decyzja już dostałam, pieniądze za kwiecień również
Aga

Ktoś pisał ze 25 maja wypłacać za maj.Moze dostaniesz pod koniec miesiąca
Gdynia jak oni tak rzadko wypłacają to w życiu ni zdążą nadrobić wszystkiego do końca czerwca a wtedy juz bedą wyczekiwane 3 miesiące. Jestem ciekawa czy jeżeli nie zdążą jak sie będę tłumaczyć
Pewnie ,że mają 3 mc od daty złożenia wniosku.Składałam osobiście w UM Gdynia w pierwszej poł.kwietnia i decyzji brak.
Dziewczyny, ja właśnie dostałam kasę. Składałam przez ePUAP 6 kwietnia tylko na drugie dziecko. Przelew 1000zł czyli za kwiecień i maj. Decyzji żadnej nie dostałam.Jak dotąd.
paula75 składałaś w Gdańsku czy w Gdyni?
Mama Maji (10 lat),Julianka (8 lat) i Marysi (5 lat)

image
W Gdańsku.

Być może decyzję dostanę na @ bo na ePUAPie jes napisane, że wyrażam zgodę na przekazywanie informacji drogą mailową.
Gdańsk płaci co 2 dni a Gdynia jak im się chce.
Skoro wczoraj poszła druga transza wypłat w Gdyni to wg zapowiedzi czeka nas jeszcze jedna, pewnie pod koniec miesiąca.
A kolejna pewnie dopiero ok. 10 czerwca :(
Ja byłam dziś w Mops w gdyni zapytać o wniosek. Powiedziano mi ze mój z20.04 to dla nich bardzo odległy papier bo oni wciąż rpzpatruja te z początku kwietnia. Nie pytałam o transze i kiedy będzie kasa. Moim chwilowo nikt jeszcze się nie zajmuje
No ja też sobie poczekam wniosek złożony 19.04
Raczej cię oklamali bo moja koleżanka dostała 11 maja a składała 21 kwietnia
Dokładnie ja składałem 12 kwietnia i nic nie dostałam,ani kasy ani decyzji a mój brat złożył 2 tyg po mnie i dostał już drugi przelew...
Ja też skladalam 25 kwietnia ani decyzji ani kasy , nie wiem jak oni to wysyłają
bo osoby które składały 1 kwietnia nie mają a osoby po 20 kwietnia to już dawno dostali więc nie wiem dziwne to wszystko funkcjonuje niby 3 miesiące mają ale ani składu ani ładu a jak dzwonilam wczoraj zapytać się czy mój wniosek jest kompletny czy niczego nie brakuje to nie udzielają informacji przez telefon , brawo !!! Gdynia
Dziwne to wszystko , Gdynia nie udziela info a Gdańsk wszystko powie przez telefon....
cieplewo
dzis dostałam przelew za maj :)
Do Aga a o ktorej?
księgowanie miałam o 14,30
A w Gdyni ktoś dostał ?
A na ile dzieci skladalas? A 12 maja dostalas za kwieceien?
Gdańsk, składałam osobiście 1/04.
11/04 telefonicznie uzyskałam informację o przyznanym świadczeniu na dwoje dzieci.
19/04 wysłana została decyzja.
Dziś 20/04 otrzymałam decyzję.
Przelew ma być "do końca każdego miesiąca, nie wcześniej niż każdego 25-ego".
A ja składałam 1 kwietnia w Gdyni i ani decyzji ani kasy ... :(
cieplewo dzis przelew z wyrównaniem od kwietnia
Dziś jest 20 maj....
GDYNIA POCZEKACIE TROCHĘ
maj, a ja mam głowę w chmurach.
11/05 info telefoniczne o otrzymaniu świadczenia
19/05 wysyłka decyzji listem zwykłym
20/05 otrzymałam decyzję
Cieplewo, składałam przez mBank 02.04 na drugie dziecko, właśnie dostałam za 2 m-ce.
I taka to sprawiedliwość ;) Gratuluję, ze tak szybko załatwili Twój wniosek :)
W Gdyni moja koleżanka wczoraj dostała. Na jedno dziecko. Skladalysmy obie 15 kwietnia. Ja na dwoje. Ja nie dostałam.

Dlaczego gdynia poczeka?
Cieplewo

dziś dostalam za 2 miesiące na dwójkę dzieci:-)
Zraz sie wk.... Pisze maila do kancelarii prezydenta ze przytrzymują kasę Państwa w Gdyni
Tak to bywa Gdyni się nie spieszy ale ciekawe co powiedzą jak mina 3 miesiące a dalej nie dostaną ci co mają dostać albo jak będą mieli w lipcu wypłacić mnóstwo wnioskow wątpie że się wyrobia ... powinno iść po kolejności zgłoszeń a nie burdel na kółkach
Napisałam maila do prezydenta, to chore co sie dzieje. Chyba Wojtek z Basia na wczasy pojechali za te pieniądze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Teraz ja się wypowiem!
Wniosek zlożony 20.04 w Um w Gdyni osobiście na 4 dzieci , pobieram rodzinne. Decyzji nie mam. jak skladalam wniosek, miła pani powiedziała mi że mają czas 3 miesiące na wyrównanie i trzeba być cierpliwym. Rodzinne dostałam 10 maja jak zwykle ale bez 500 plus. Dzisiaj zerknelam na konto a tam niespodzianka!!!!!!
Wyrównanie za kwiecień i maj!!!!
Rada dla wszystkich!!!!
Trzeba czekać cierpliwie, wszyscy dostaną, jedni szybciej a drudzy trochę później.
Obserwowałam forum i tez myślałam że będę czekać 3 m-ce
Pozdrawiam.
Za miesiąc bedą te 3 miesiące a jest w ch...rodzin które nie dostały kasy i nie wierze w to ze w miesiąc ogarną to wszystko! Kompletne bzdury!!! Przez 2 miesiące nie ogarnęło wniosków z kwietnia to ja przepraszam ale nie wierze w to ze ci urzędnicy tak ciezko pracują. Szkoda ze w tej ustawie nie ma nic o odsetkach płaconych dla rodzin które otrzymają pózniej niż po 3 miesiącach wtedy inaczej by ta ich praca wygladała. Szczurek by nie przeżył gdyby miał płacić odsetki ...
Pan Wojtek i jego żona nie są z tobą per ty...do prezydenta pretensje masz?Myślisz że on jest od wszystkiego?Ja do tej pory po cichu miałam pretensje do urzędników zajmujących się w UM naszymi wnioskami ale po twoim(twoim celowo z małej literki)roszczeniowym komentarzu już nie mam do nich nic.Mogę tylko współczuć że muszą rozmawiać z takimi ludźmi jak ty.
Nie musza rozmawiać bo ani razu jeszcze nie dzwoniłam do urzędu żeby uzyskać jakie kolejek info. To był mój pierwszy mail i komentarz wtem sprawie. Ale tłumaczyć sie nie muszę
Dziwne ze Gdańsk płaci co 2 dni a Gdynia na 10 i wczoraj, to jest chore że jedni dostali za kwiecień i maj a drudzy nawet decyzji.
Ja też złożyłam wniosek w połowie kwietnia na 3 dzieci i ani decyzji ani kasy nie mam. Napisałam ostatnio maila do Dziennika Bałtyckiego żeby zajęli się tą sprawą. Bo Gdańsk co 2 dzień robi przelewy wysyła decyzje,a Gdynia nic. Wypłacili 10 maja i narazie cisza. Dodatkowo nikt w Gdyni nie udziela informacji przez tel. Bo albo zasłaniają się ochroną danych osobowych albo zbyt dużą ilością wniosków. A Gdańsk jakoś radzi sobie ze wszystkim.
Mama Maji (10 lat),Julianka (8 lat) i Marysi (5 lat)

image
Łatwo się pani mówi że cierpliwie czekać skoro już się otrzymało pieniądze i to szybciej niż inni którzy złożyli dużo wcześniej wnioski...proszę na datę zerknąć przelew zrobili dziś czy wczoraj?Pytam bo dziś chyba w Gdyni nie wysyłali...wczoraj trochę ponoć przelewów puścili..
To jest jak loteria!!!!
Mam dużo znajomych którzy składali przedemna i też jeszcze czekają! ja widocznie miałam szczęście. Wiem że to czekanie wkurza ale pomyślmy sobie że tak nie dawno jeszcze nie wiedzieliśmy czy wogole ta ustawa wejdzie w życie!!!!
I tak naprawdę nie wiemy ile to będzie trwało!!!
No i sie zgadzam z Tobą w 100% w Gdyni obowiązuje ochrona danych w Gdańsku nie takie to prawo mamy zabawne .... jedni mogą więcej inni nic nie mogą żenada
Przelew był 19.04
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Fakt,trzeba się cieszyć że w ogóle dostaniemy...w końcu wypłacą wszystkim,prędzej czy pózniej.
Ale jak juz sie wie ze ustawa weszła to sie chce tej kasy przecież dobrze o tym wiemy , tak człowiek stworzony...
Polecam pójście do pracy wypłata raz w miesiącu :) a nie czekać az manna z nieba zleci bo się pracować nie chce tylko na zasilkach siedzieć cale życie lenie !
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 16
Alicjo ciezko iść do pracy gdy ma sie 2 noworodków w domu, ale rozumiem ze temat jest ci obcy ....
Widać ze to mówi stara panna albo kobieta która nigdy nie zdecydowała się na dzieci i niema wydatków a jej całe życie to praca w której się ciężko nie napracuje i czy się stoi czy leży to wypłata się należy. Wstyd takich Kobiet.
Rozumiem że dzieci nie masz?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
Przypuszczam ze nie pracuje tylko wydaje kasę męża .... A dzieci dla takiej to zlo konieczne
W przeciwieństwie do ciebie ciężko pracuje a nie czekam az mi państwo da bo się należy ! Się za prace uczciwa weź a nie siedzenie w chałupie i sapanie o 500 +
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13
Ech ....
No właśnie ... Eh
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
Cieplewo ,dzis dostałam przelew za kwiecien ,maj ,składałam osobiscie decyzje dostałam 10 maja.
Alicja, do pracy nie trzeba chodzić ;) a i wypłatę można mieć co dwa tygodnie/ tydzień.
Świadczenie nie jest zasiłkiem więc goń się lalka.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7
Niestety ale takich pustych i tempych mamusie jak Wy jest coraz więcej. Siedzą w domu gnoju i na forum tylko śledzą kto i kiedy dostał. Kto Ci kazał dzieci robić??? Bo jak Cię nie stać!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9
Chyba tez do nich należysz bo tu zajrzałas i sie wypowiedziałas ...
Co wy zrobicie jak te 500+ zabiorą albo o zgrozo dzieci dorosną ....
Co wam będzie się należeć?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9
Barani łbie, zrób sobie dziubka na fejsie, może lepiej wypadniesz. Autyzm _ brak refundacji NFZ _ terapia miesięczna 1300 PLN.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
Nie będę jeść, żeby było na terapię.
dzieci to studnia bez dna, choćby się pracowało to te pieniążki się przydają i nie jest niczym złym,że się na nie czeka. Skoro już przyznali to niech dają co się opierniczają;). Sama robię na dwa etaty i mimo wszytko ciągle na coś brakuje, nie mam dużych wymagań. W naszym kraju żeby żyć na jakimś poziomie to trzeba się narobić, samo nie przyjdzie.Też mam chore dziecko, wakacje się zbliżają itd.. Obrażanie innych,że czekają świadczy tylko o poziomie tychże osobników. Nikt raczej sobie tym bardzo budżetu nie podreperuje, pracować i tak trzeba,bo nawet przy powiedzmy 6 dzieci te 3 tysiaki nie wystarczyły by na taką 8 osobową rodzinę przecież.
Ja z tego powodu rodziny nie powiększę:)
Ale tu mowa o leniach które czekają na kasę żeby iść na zakupy a nie o normalnych rodzinach którym, 500 zł przyda się do domowego budżetu. Nie macie w co robić tylko siedzibie na forum i jeczycie
kochani wescie dzieci i poszli byscie z nimi na spacer jest sobota dzieciom loda mezowi piwko a nie nazekacie odstresowac sie my nic nie poradzimy czy maja kase albo ja trzymaja a zyc i tak tzeba dalej tak jak do tej pory co bylo
A za co te piwko jak 500 zł nie przyszło
Zapraszam do 2. części wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=675341&c=1&k=160
Orientuje sie ktos czy jako potwierdzenie, ze corka jest pod moja opieka, wystarczy skan wyroku prawomocnego, czy musi byc specjalny odpis z sadu?
czy jak w kwietniu dostałam 25.04, to znaczy, że wypłaty będą 25 każdego miesiąca?
Do anja86
Wystarczy skan wyroku rozwodowego.sama dosylalam mailem. Pieniazki już dostalam.
u mnie to akurat alimenty i ograniczenie praw, bo nie bylismy po slubie.dziekuje za odp :-) a kiedy skladalas?
Ja mam w decyzji, że do końca danego m-ca nie wcześniej niż 25.
Wysylalam wniosek 1.04 przez bank. Na poczatku maja dzwonili do mnie proszac właśnie o skan wyroku.Pieniadze wpłynęły 20.05 za 2 miesiace.
a ile mialas dni na wyslanie?
Ja wyslalam poczta 4 maja z tego co czytam to poczekam do lipca na decyzje i pieniadze
do mnie Pani dzwonila, ze mam przyjsc uzupelnic dokumenty, ale nie powiedziala ile mam dni na to. Wie ktos moze?
Moja kolezanka z Sopotu. Skladala wniosek droga papierowa. A decyzje dostala 4 maja teraz czeka na pieniadze skladala na drugie dziecko
Aha nie dodalam ze skladala 28 kwietnia
Nie pytałam ile mam dni. Wyslalam tego samego dnia co dzwonili.
czesc dziewczyny,ja dzis dostałam na dwojkę dzieci,ciesze się,pozdrawiam i zycze wam szybkich wypłat :)
Mój wniosek z 25 kwietnia nie został jeszcze nawet rozpatrzony
a pamietasz na jaki adres email?
Tak jak powiedzieli trzy miesiace poczekamy ja skladalam na poczatku maja takze sobie poczekam ha skladalam w Gdansku
Brak tych pieniędzy chyba wam wzrok zepsuło, już dawno jest drugi watek założony
Cos tu ucichło czy ktos z Gdanska skladal wniosek na poczatku maja podobnie jak Ja?jutro będzie miesiac decyzji nie widać
No tu ucichło bo jest założony drugi wątek. Link do niego masz kilka postów wyżej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Poszukiwana polecana szkoła dla dziecka ze spektrum autyzmu :) (3 odpowiedzi)

Szukam szkoły podstawowej w Gdańsku (ewentualnie okolice Banina) dla dziecka w spektrum autyzmu...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (10 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (14 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

do góry