Widok

czy któraś z Forumek stosowała tabsy anty-CERAZETTE???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej.
pytanie jak w temacie-pytam, bo biorę te tabletki od jakiegoś tygodnia i wywołały mi one miesiączkę, oprócz tego mam huśtawkę nastrojów i waga mi skoczyła w górę :/

Jakie miałyście objawy niepożądane????i czy długo się utrzymywały? Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Okruszek, mnie ginekolog ostrzegała, że mogą występować plamienia. A na ten skok wagi też jest rada- Pij dużo dużo wody!
image

image
Okruszek, ja również miałam takie objawy + kilka innych. lekarz kazał odstawic
www.naszekobiece.fora.pl
tak to normalne i bywa. Ja miałam mega bóle głowy i musiałam odstawić
piję 3litry dziennie :)

to może przejdę sie do gin.. :/ wydalam 100zł na ten badziew bo na 3mce kupilam...
po jakim czasie odstawilyscie?
no i mimo zapewnień troszkę się jednak martwię czy na pewno to nie ma wpływu na moją maleńką? :/
po 4 miesiącach. Libido też zerowe i to ewidentnie przez tabsy bo przed i po było ok wtej kwestii
ja przytyłam, libido równe zero chuśtawka nastrojów masakryczna ogólnie strasznie brałam je jednak poł roku po odstawieniu czekałam chyba ze trzy miesiące na okres zeby przejsc na normalne pigułki mój organizm zwariował !! nie polecam ale co zrobić jak to jedyne tabsy dozwolone przy karmieniu
image
biorę od stycznia :) plamienia/krwawienia miałam przez 2 tygodnie w kwietniu :P i na tym koniec :]

jestem bardzo rozdrażniona i łatwo "wybucham" - nie wiem czy to wina tabsów, czy ogólnie hormony po ciąży :P

libido też zerowe... :/

wagi nie kontroluję więc nie wiem czy coś przytyłam :P
xElka - czemu czekałaś z przejściem na inne tabsy aż 3 m-ce? mi lekarka mówiła, że nie czeka się na krwawienie tylko z dnia na dzień zaczyna się inne tabletki :P
Ja też brałam te tabletki po zapewnieniach mojej lekarz, że rzekomo nie mają złego wpływu na dziecko...jednak po ok.miesiącu ich brania zauważyłam, że u mojej córci w cycuszkach pojawiło się mleczko. Skontaktowałam się ze znajomym lekarzem który stwierdził, że w życiu swojej żonie nie pozwoliłby brać tych tabletek podczas karmienia piersią, bo przenikają do mleka, a to czy ma to duży wpływ na dziecko wyjdzie w praniu za kilkanaście lat, bo na razie są od niedawna na rynku i nie ma jeszcze takich badań potwierdzających w jakim stopniu mają one wpływ na dziecko:( Odstawiłam je w cholerę od razu po tym, jak to usłyszałam:( Jeśli bardzo chcesz je brać, to na Twoim miejscu odstawiłabym córcię od piersi, po co truć takiego okruszka sztucznymi hormonami i chemią od maleńkości. Dbaj o swoje dziecko i chroń je od takich toksyn, tak bardzo jak tylko się da. Pozdrawiam.
ja po tygodniu brania dostalam okres, który trwał 45 dni w końcu miałam dość i odstawiłam (mój lekarz byl na urlopie także bez jego wiedzy) teraz czekam aż małą odzwyczaje od cyca i bede brała jakies normalne tabsy albo plastrya
no to jesli któras chce to mam dwa zamknięte opakowania-"oddam" za 50zl...55zl-z przesylka.

a po odstawieniu mialyscie juz okres normalnie??
ja czekałam trzy miechy bo tyle czasu nie miałam po tych tab;letkach okresu i mi lekarz powiedział ze jak chce przejść z tabletek jednofazowych na dwufazowe kurde nie wiem czy to dobrze napisałam po-prostu z tych tabletek co się bierze naokragło czyli 28 dni na te co się bierze 21 dni to trzeba poczekać na okres i wziasc pierwsza tabletke dopiero z pierwszym dniem miesiączki. Wogole chyba w ulotce jest to nawet napisane więc załamka totalna była.
image
okruszek - odezwij się prosze do mnie na maila: j-l1@o2.pl - w sprawie cerazette - ponieważ wątek - w którym pisałam do ciebie został zablokowany...
xelka bardzo dobrze Ci lekarz powiedział :)

justi napiszę potem, jak mała pojdzie w kimę
napisz mi adres na maila a ja Ci napiszę dane do przelewu

firpaula@gmail.com
a ja znowu byłam u lekarki - teraz już po receptę na ostatnie opakowanie Cerazette - mam zamiar zakończyć ściąganie pokarmu ;)

i znowu powiedziała, że mam jednego dnia zakończyć Cerazette - a następnego wziąć już nową tabletkę :) dostałam na początek Femoden - żeby zmniejszyć ryzyko plamień :P
justi-to jak?
Ja brałam i mój synek odkąd zaczęłam je brać darł się wniebogłosy był wiecznie rozdrażniony i wiecznie miał twardy brzusio i rozwolnienie .Odstawiłam natychmiast jak się tylko zorientowałam że to od tabletek i się uspokoiło.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry