Widok

do wszystkich mamuś :)

Kupię Temat dostępny też na forum:
Witam.
Zwracam sie z prośbą do mam.
Jeśli Wasze maluchy wyrosły juz z ubranek bądź zabawek, a chcecie komuś pomóc, ja chętnie przyjme:)

Moja córcia była dzieckiem planowanym, miałam po niej wiele ubranek, grzechotek itp. Wszystkie te rzeczy oddałam. Od kiedy urodziłam córeczke, nie pracuje (pracy nie rzuciłam) więc różnie bywa. Dlatego nie planowałam narazie drugiego dzidziusia. Ale los chciał inaczej(mimo zabezpieczeń;) no i urodził sie Patryczek, który mimo tego jest naprawde darem od Boga, baaaaaardzo go wszyscy kochamy i choć czasami nie jest łatwo, nie wyobrażam sobie,by go nie było i nawet gdybym miała okazje, nie cofnełabym czasu:)

Moja córeczka ma skończone 2 latka i nosi ubranka w rozm 86/92 choc i zdarzaja sie mniejsze jak i wieksze co pasuja.
Synek natomiast ur sie 1 marca tego roku, i dla niego przyjme ubranka od 62cm wzwyż. Najbardziej brakuje dla niego bucików i czapeczek, ale wiadomo,dzieci szybko rosną więc przyda sie wszystko.

Jest jedna dziewczyna, samotna, spodziewa sie dziecka na dniach, ma tez córeczke roczną..Znam ją, mieszka niedaleko szwagra, także wiem, że jest osobą potrzebującą. Ta dziewczyna dostaje ode mnie ubranka, z których wyrósł mój synek, dla córeczki tez jej daje..Bardzo dbam o ubranka, tym samym sprawiam wielka radosc dziewczynie, ktora mowi mi wprost, ze nie spodziewała sie nigdy ze takie ubranka mozna dostac "Za uśmiech i dobre słowo"
Pisze to dlatego, żeby osoby chcące oddać mi ubranka wiedziały, że te ubranka później również zostana dalej przekazane osobie, która jest naprawde, w bardzo ciężkiej sytuacji, a ja, otrzymując pomoc od innych, chce pomóc tez i jej

Przyjmę również takie zabawki jak
-zabawki edukacyjne
-grzechotki, zawieszki do wózka
-wózek dla lalek
-bujak (ale nie leżak, leżak mam i mały tak niechętnie)
-no i ogólnie zabawki dla niemowlaka i starszego dziecka

moje gg-35100089
kom- 507-757-479
mail- alex111x@wp.pl

z góry baaaaaaardzo dziękujemy:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
podbijam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
.....
szkoda ze córeczka nosi taki sam rozmiarek jak moja!!! a dla synka zapytam siostre czy bedzie potrzebować bo moj ma 5 lat siostry syn ma 2 i wszystko jej daje a ona trzyma bo chca drugie ale nie udaje się juz od ponad roku!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mogę zaoferować jeśli zbiore już wszytkie rzeczy dla kuzyna synka i bedzie ich za dużo chętnie się podziele dla chłopca napewno mam
granatowy kombinezon w misie na 74 rozmiar z rekawiczkami jeśli Cię interesuje wal smiało

dla takiej dziewczynki raczej cięzko ale popytam kolezanki :)
napisz proszę skąd jesteś, jeśli z gdańska znalazłabym coś po swoim maluchu tylko w dalsze okolice nie dam rady podrzucić.
image
dziekuje wszystkim:)
ja mieszkam na wislince,zaraz przed mostem sobieszewskim, ale mam tez tk jakby drugi dom na stogach:)
misia, do ciebie jednej nie wyslala wiad na prv bo nie da rady:) moze napisz do mnie, skad jestes...
mam siatkę grzechotek. Ciuszki to w zasadzie wszystkie poszły, nie wiem czy coś jeszcze bym znalazła bo oddałam siostrze co tez w marcu urodziła ale grzechotki to już mała moja 2 letnia nie bawi się chętnie się pozbedę
Z podjechaniem tylko problem ale jakoś by się dało pewnie umówić.
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
znalazlam jeszcze klapki 25 i buciki takie tenisówki 21 nieużywane bo w jakieś gazecie były dla dzieci. jak coś to pisz na maila pokopię to jeszcze coś znajdę:) Mi niepotrzebne to po co mam wyrzucać.Miałam więcej niepotrzebnych butów i już wszystko poszło do kosza, ja poprostu nie sprzedaję rzeczy po dzieciach conajwyzej oddaję a jak nie ma chętnych wyrzucam.

beata@betrisa.pl
to znowu ja;)
znalazłam jeszcze jednak ciuszki takie chlopięce, bo siostra ma małą dziewczynkę a ja też mam córkę młodszą to po starszym zostało i chętnie ci oddam.
betrisa, juz wysyłam maila:)
robie dokładnie tak jak ty, nie sprzedaje ubranek bo uwazam ze nie ma sensu, tez zawsze oddaje:)
pozdrawiam
Olcia - imienniczko, proszę o kontakt na maila 0330@wp.pl
Miałabym trochę ciuszków dla Twojej koleżanki (moja córka jest w wieku/rozmiarze Twojego synka, więc dla niego już nic nie będzie pasować). A koleżanka będzie miała córeczkę czy synka?
no właśnie bedzie miała synka..:)
hej
a czy kolega pracuje w soboty - ten patryk?
czesc, pracuje ale nie wiem czy zawsze, napewno wiekszosc..
to daj zanc w ktora sobote
no w tym miesiacu pracuje w soboty. dzisiaj jest, w przyszla bedzie,...
.....
w jakich godzinach ?
raczej do poludnia
dziekuje betrisie za suuuuuuuuuuuuuuuuuuper grzechotki :):):) Synek akurat zaczyna sie interesować różnymi takimi zabawkami więc naprawde baaardzo sie cieszymy:)
pozdrawiam ;)
to się cieszę:)
ciuszki co dałam mam nadzieje,że też sie przydadzą. Tam jest kilka takich wiekszych koszulek jak mały podrośnie będą dobre. Moja ewcia to by w takich chłopieńcych nie chodziła a jak nie to można oddać dalej dla jakiejś osoby potrzebującej:)
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
no właśnie, synek jeszcze zamulutki, ale za pare miesięcy będą w sam raz:):)
podbijam:)
podbijam
.....
w sobote podejde do kolegi
super, wielkie dzięki:)
.....
..........
dziewczyny, wysłałąm do Was prywatne:)
dziewczyny, dajcie znać na gg albo prv, może się jakoś zorganizujemy?? U was napewno to zawadza, a u nas sie baardzo przyda:)
.....
hopka
hopka
...hop...
hej dziewczyny, to co robimy???????? bo ja naprawde chętnie od was pozabieram to wszystko! ;)
wysylam PW do Ciebie ;)
czesc - czy jutro w godzinach przedpołudniowyh bedzie Twój kolega w pracy w Orłowie?
czesc, prawde mowiac nie wiem...ostatnio nie mam z nim wogole kontaktu, problemy jakies ma i sie odciął..ale zadzwonie jutro, dzis juz za pozno, takze jutro napewno nie :(:(:(
ponawiam wątek:) dziewczyna, o której wspomniałam, urodziła już:) dostała ode mnie pake ubranek dla małego po moim bąblu, został również sprzedany grzecznościowo wózek, za który pragniemy serdecznie podziękować MILENIE- pieniążki zostały przekazane na smoczki, butelki, mleczka

Ja za to ponawiam przyjmowanie ubranek dla moich maluchów.

Niestety, nie posiadam już w/w numeru, ale zawsze podam:)

Licze w dalszym ciągu na Wasze Dobre Serca;)
http://forum.trojmiasto.pl/oddam-foczke-do-kapieli-t263156,1,130.html potrzebujesz coś z tego??
dzięki Miranda za zainteresowanie:) a taka foczka, to w jakich widełkach wiekowych?? Mój synek ma 7 miesięcy, dla córci nie miała takiej foczki, dla niego tez, więc nie doświadczona w tych sprawach jestem i nie znam się:)
foczka dla takiego co nie siedzi, myślałam raczej o koleżance co pisałaś, że niedawno urodziła. Nie czytałam całego wątku. Jakbyś była zainteresowana foczką czy innymi rzeczami z mojego wątku gratisowego to pisz na priv, bo mogę nie pamiętać żeby tu zaglądać :-)
ok, już piszę na priv:)
Olcia,mieszkam na Stogach,mam sporo ubranek po moim synku w różnych rozmiarach,buciki i zabawki również.
Podaj mejla,rozmiar jaki nosi i się umówimy?
Patrycja , ja mam mame na Stogach, i całe swoje życie praktycznie tam spędziałam:):):) jestem tam naprawde bardzo często, super, jaki świat jest mały :) wysyłam wiad na prv
oj, widze ze nie dam rady na prv. no ale nie szkodzi. alex111x@wp.pl to mój mail, 35100089-moje gg. Mój numer to 513-145-281, czekam na jakiś odzew i pozdrawiam
ide teraz spać, bo mały mnie pewnie z rana obudzi, ale pisz do mnie jak nie na telefon to na maila,, czy nawet tutaj, rano jak moje szkraby zrobia mi pobudkę, to włącze kompa i odczytam:) Narazie ;)
.....
podbijam
...................
Napisałam do Ciebie na gg...
Paa ale ja nic nie dostałam:(:(:(:(:(:(:(:(

jak to przeczytasz napisz może na maila? Albo najlepiej daj mi gg do siebie, czy jakikolwiek inny kontakt, napewno sie odezwe
czekam na kontakt do Paa i Patrycji bo nic od Was dziewczyny nie mam:/
.......
dalej potrzebne sa ci zabawki i ubranka?
image
tak, dalej aktualny watek:)
podbijam
a nie masz zabawek po córce? ja rozumiem na początku jaktwój synek miał 2 miesiące prosić o ubranka, zabawki itd, itp...ale poł roku później dalej nie masz ubrań i zabawek?!
image
dziewczyna chyba zbiera rzeczy i później sprzedaje oj nieładnie:/

http://forum.trojmiasto.pl/ubranka-i-nie-tylko-t275005,1,161.html
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a potrzebujesz maskotki??????? mam cała duzą siate maskotek
ewiaaaa chcesz pomóc??? bo jeśli nie to po co się wcinasz.

podbijam wątek dla autorki :)
Po tym linku

http://forum.trojmiasto.pl/ubranka-i-nie-tylko-t275005,1,161.html

zastanawiam się nad pomocą, a już miałam pomóc :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam pare rzeczy ktore dostałam od kuzynki i sa dla chłopca...ale skoro masz je zaraz sprzedac....coz....
image[/url]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moze Olcia sprzedaje rzeczy ktore kupila a nie dostala?

nie mozna tak od razu kogoś osądzać.
przeciez pisała ze nic nie ma...to co nagle kupiła...po za tym mogłabym jej pomoc tylko troche to podejrzane zo po okresie 6 miesiecy nadal nic kobieta nia ma dla dzieci...a ten link chyba tez o czyms swiadczy....
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
W pierwszym wpisie wyraźnie jest napisane, że ma leżaczek bujaczek ale jej synek go nie lubi. To jest logiczne, że jak nie jest przydatny a nie ma pieniędzy to go sprzedaje. Ciuszki roz. do 6 miesięcy dla chłopca sprzedaje, bo są już za małe. Jej synek ma teraz 7 miesięcy. Ludzie albo chcecie pomóc albo szukacie afery. Ona nie robi nic złego. Jak bym nie miała pieniędzy to bym też sprzedawała rzeczy, których nie potrzebuję.
A nawet jak sprzedaje rzeczy, które dostała i są już jej nie potrzebne, to co w tym złego? Na pewno wyda te pieniądze na dzieci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Do Motylka lepiej nie pomagaj, jak masz nie spać w nocy bo dałaś kilka znoszonych ciuszków. Może przyklej GPS do każdego ubranka a Olka zobowiąże się na piśmie, że będzie je trzymać przez następne 100 lat.
Do Ewiaaa idź spać, może ci to dobrze zrobi.
'"Pisze to dlatego, żeby osoby chcące oddać mi ubranka wiedziały, że te ubranka później również zostana dalej przekazane osobie, która jest naprawde, w bardzo ciężkiej sytuacji, a ja, otrzymując pomoc od innych, chce pomóc tez i jej"
A może ta osoba, której chciała przekazać ma już za dużo ? Różne rzeczy się zdarzają. Trochę wiary w człowieka. Ona prosi o pomoc, a tu oskarżenia. A podobno żyjemy w bardzo katolickim kraju. Brawo.
Skoro tamta osoba ma już "za dużo" to po co prosi o pomoc??
Prosi o rzeczy dla rocznej dziewczynki a w innym wątku sprzedaje rzeczy po rocznej dziewczynce? sama sobie zaprzecza
Dla rocznej dziewczynki zbierała w czerwcu więc trzy miesiące później te ciuszki są za małe, więc je sprzedaje. Logiczne. Mamo, trzeba nauczyć się czytać ze zrozumieniem, a później kogoś oskarżać.
Więc tak- prawda, że sprzedawałam ubranka po moim synku, nie wszystkie, te bardziej "nowe", jednak ubranka miały pójść do osoby, o której wspomniałam w swoim watku, jednak mając już ubranka "na teraz" , ona zdecydowała się spieniężyć rzeczy ode mnie by mieć na mleko dla dziecka i na pampersy!

Druga sprawa jest taka- spójrzcie dziewczyny na date ostatniego wpisu (przed październikiem). Tak naprawde duzo było propozycji, jedna spotkały się ze mną tylko dwie dziewczyny, także nie myślcie, że nie wiadomo jak dużo tego było, zresdztą od jednej Pani dostałam ubranka na ponad roczek, także jeszcze sobie poleżą.

Zaraz zreszta mogę podać nhicki tych osób które się ze mną spotkały, i tych które sie odezwały, ale nic nie otrzymałam.
ja sie pytałam czy potrzebujesz Ty lub znajoma maskotki????
misiu, napisałam Ci że maskotki przy takich maluchach jak najbardziej tak, ale Straszyn to jednak kawał drogi, pytałam wśród znajomych, ale nikt się tam nie wybiera...:(
.....
ale pani potrzebujaca napisala ze rzeczy dalej odaje potrzebujacej dziewczynie, a nie sprzedaje. to juz nie jest fair. jej sumienie nie moje
Ewiaaa nie mam zabawek takich dla niemowlaka po córci, bo jak wspomniałam zreszta w wątku, wszystko oddałam.

Ani jedno ubranko, które zostaje sprzedawane przeze mnie po mojej córci nie zostało mi oddane. Jak urodziłam Małą miałam fajną prace i nieźle mi się zyło, nie brałam nigdy ubranek dla niej, sama oddawałam. Wszystkie ubranka są zakupione przeze mnie. Miały zostac oddane, jednak Pani której miałam oddać bardziej przyda się mleczko i pampersy, nie widzę w tym problemu żadnego.
Co do ubranek dla chłopca, mysle że każda z osób która oddała mi kiedyś jakiekolwiek ubranko, spokojnie może ocenić, czy zostaje przeze mnie sprzedawane.

mama- jakoś nie widze nigdzie wpisu, że prosze o rzeczy dla rocznej dziewczynki. Moja córka ma skończone 2,5 roku, jak zreszta widać po suwaczku 2 lata i 7msc więc nie wiem skąd to wziełaś

Poza tym wątek jest z czerwca, a jak wiecie wątku edytowac nie mogę. Nawet skoro mam juz jakieś grzechotki, to nie moge już tego wymazać z wątku, nie?

mamatymonka- wielkie dzięki za obrone i zrozumienie!
misia24, aleksandra27- równiez dziekuje.

misia24, może napisz mi skąd jesteś. Ja dla moich dzieci akurat maskoteczki mam, ale myślę że miała bym je komu oddać:)
wiesz gdzie jest Bojano koło chwaszcyna-gdyni???? albo pewnie bliżej do straszyna tylko niewiem kiedy bede u rodziców!!!
ubranek niemam zadnych niestety jedynie jeszcze zabawki jak piłeczki plastikowe pare grzechotek i samochodzików!!!jak by sie przydąły??
kurcze, misia, powiem Ci że Straszyn to dla mnie kawał drogi..:/ a ja jestem na chwile obecną sama z dziećmi, więc bez nich się nie ruszam, a to dla mnie daleko :(:(:(
no a co do gdynii, to pogadam z kolegą, choć prawdę mówiąc wątpie, ale popytam u znajomych, może ktoś by jakoś mi to zabrał?
olcia nie ma za co :) i nie tłumacz się nikomu, nie robisz nic złego a wręcz przeciwnie :) pozdrawiam serdecznie.
no tłumaczyć to ja sie nie tłumacze, tylko wyjaśniam nie jasności, nikomu przecież nic nie każe, ale lecza mnie komentarze typu- chciałam dać ale jednak mam watpliwości... :) no ok, jak ktoś ma wątpliwości to nie daje i tyle, a nie wypisuje na forum, chcąc zapewne okazac swje "dobre serce":):):)
Ola dziękuję za wiadomość...jednak jakos mnie nie przekonuje tym bardziej że zaczełam rozmawiać z koleżanką (również jest na tym forum) i od słowa do słowa okazało się że ciebie zna (zresztą bywając u niej dość często znam Ciebie z widzenia)
w szczegóły wdawać się nie będę bo to nie miejsce i czas....ja w każdym bądz razie znam inne osoby bardzo potrzebujące i ciuszki pojdą w odpowiednie ręce...

ps. Pozdrowienia dla twojego męza/niemęzą Marka !

i proszę nie pisać do mnie wiadomości prywatnych (ja jestem Olu osobą dość spokojną i żadnych kłotni, afer na forum nigdy nie wszczynałam)
image[/url]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Jest jedna dziewczyna, samotna, spodziewa sie dziecka na dniach, ma tez córeczke roczną.." Może stąd?? sama nie wiesz co piszesz dziewczyno, a wpis masz ostatni z 11.10 więc wcale nie tak dawno
"Ubranka dla dziewczynki, rozmiarówki na ok roczek, dresy kompletne, sukieneczki, bluzy, bluzki, bluzeczki, jest ich sporo, cena 50zł"
mama ja tu nie proszę o rzeczy dla rocznej dziewczynki, czytaj ze zrozumieniem. "Ta dziewczyna dostaje ode mnie ubranka, z których wyrósł mój synek, dla córeczki tez jej daje" to ty chyba nie wiesz co piszesz :) a tak jak wspomniałam wcześniej, ubranek ona nie potrzebowała, gdyż bardziej przydały sie pampersy. A żadno spzredawane ubranko po mojej córeczce nie zostały mi nigdy dane. A czy oddam te ubranka, czy je sprzedam i kupie coś innego dla dziecka, to nie widzę żadnej różnicy.

a co do koleżanki Kariny- ja Cię o nic nie proszę, także nie wiem po co te wywody że oddasz komu innemu:) a oddaj, niech sie dobrze noszą:)
JA TEŻ NIE ZYCZE SOBIE PRYWATNYCH WIADOMOŚCI. Z JAKIMIŚ POUCZENIAMI...jak widać nie tylko ja mam wątpliwości....
image
przesadzacie dziewczyny, Olcia chce dobrze, ma do tego zapał a tu na forum jak zwykle same przekupy i która pierwsza afere wynajdzie.

kazdy moze pisac prywatne wiadomosci i nie mozna tego zabronic a takie "nie życze sobie" to troche dziecinada.
Ewiaaa Jak sobie nie życzysz prywatnych wiadomości, to nie bierz udziału we wątku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Masz racje wywody nie sa potrzebne ale Twoje dziwne tłumaczenia...
cóż....moze prawda boli ??

Nie chodzi o to czy dam ubranka komus chodzi o to że dam je osobie POTRZEBUJACEJ !! a to jest znaczna różnica
image[/url]
Karina masz do tego prawo, zeby sonbie wybierac, tak samo jak ja mam prawo dodac watek. A watpliwosci masz ty i mama, wiec nie ma co sie tak cieszyc ze swojego zachowania.

aleksandra27 i mamatymonka, dZieki dziewczyny raz jeszcze ze nie dałyscie sie omotac i za dobre słowo :)

o do osoby potrzebującej- czy jest jakas definicja? wydaje mi sie ze nie trzeba mieszkac w "szopie", jesc suchy chleb i chodzić w podartych ciuchach i miec przy nogach 6 dzieci, siódme na reku i z ósmym byc w ciąży zeby potrzebować coś dla dzieci.
Głupi stereotyp sie zrobił, bo w tych czasach wielu ludziom jest ciezko. A myślę, że połowa tych, co pisze że jest samotna z 3 dzieci bezc środków do życia wali jedną wielką ściemę.NIE WSDZYSTKIE OCZYWIŚCIE, JEŚLI KOGOŚ URAZIŁAM-PRZEPRASZAM. Wiem, że jerst dużo biednych, samotnych mam, ale takie, to raczej maja juz taki uraz do ludzi, ze o nic publicznie nie proszą..
CO DO OSOBY POTRZEBUJĄCEJ- miało być
Wiesz,podczytuję ten wątek i aż się we mnie kotłuje-osoby naprawdę potrzebujące nie są namolne to raz,po dwa sprzedajesz ciuszki(ok,Twoja sprawa),ale po co parę postów wcześniej piszesz,cyt.betrisa, juz wysyłam maila:)
robie dokładnie tak jak ty, nie sprzedaje ubranek bo uwazam ze nie ma sensu, tez zawsze oddaje:)
pozdrawiam

to dla mnie dość ciekawe.I wcale nie dziwię się ,że co poniektórzy nie wierzą w Twoje dobre intencje.Mimo wszystko powodzenia,jeżeli faktycznie jesteś szczera,bo póki co ciężko Ci zaufać.Pozdrawiam.
jeśli pisze, że ubranka sprzedała, bo osoba do której miały trafić bardziej potrzebowała pampersy i mleko to naprawde, chyle czoła.... Wielki gest, bo mogła naprawde je sprzedać, nawet przez kogoś!! Trzymam kciuki Olcia za Ciebie!
Asiuniab przestan się kotłowac i zajmij się sobą, bo się spalisz jak tak będziesz się przejmowac.

"osoby naprawdę potrzebujące nie są namolne" wiesz co czują wszyscy potrzebujący? ;p

Zaro wspolczucia i zrozumienia w tym ludzie...!
Betrisa akurat ofiarowała mi ciuszki, i była to jedna z dwóch osób które to zrobiły,także mysle że napewno tego nie żałuje, zreszta wszystkie jej ubranka mam w domku i trzymam dla synka aż podrośnie.

Jeśli ktoś nie zgadza się z moim wątkiem i nie chce nic w niego wnieść, to niech poprostu zrobi WSTECZ, widze że jest tu pare osób, nie mających co robić z wolnym czasem, które tylko czekają by rozkręcic jakąś taka głupią aytuacje!Podejrzewam, że tylko celowo jest to chęć zepsucia mi opinii na tym forum.
Olcia,Olcia zapomniałaś IP zmienić tworząc drugie konto na forum,buuu taki błąd .....................n/c
asiuniab dobra uwaga !

Olcia masz racje co do osoby potrzebującej (miałam nie pisac ale oki...)...osoba potrzbujaca to nie taka osoba której facet ciezko pracuje za granica a ona lata do fryzjera rozjasniac swoje blond wloski, chodzi na solarium bo czuje sie "blada" i nie kawkuje u kolezanek co chwile...ale bierze sie też do pracy stara sie odciazyc meza i nie żebrze !!
czyzby nowy zawód został utworzony ? żebractwo ?
nachalność ?

ps. a skoro sprzedawałaś ciuszki mogłąś napisać nie za kase a za pampersy,mleko....to by było godne uchylenia czoła !
image[/url]
teraz sie przeniosłas tu ?
http://forum.trojmiasto.pl/dla-coreczki-t277950,1,160.html
image[/url]
i tutaj...

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/przyjme/do-mamusiek-ogl4273971.html
ha ha ha Karina! bo padne! nie mam blond włosów i nigdy nie byłam u fryzjera :) fajne bajki wymyslasz. na solarium tez nie chodze wiec nie wiem skad ty bierzesz takie rzeczy :)
a watek faktycznie przeniosłam i go uaktualniłam, bo jak pisałam wczesniej, ten został założony w czerwcu i niestety nie mozna robic edycjii.
A co Was wogóle tak naprawde obchodzi gdzie i co ja daje za ogłoszenia, po to sa te portale! O pieniadze nie prosze, wiec naprawde, dajcie sobie na luz.
u kolezanek tez nie kawkuje, naprawde, niezle ploty siejesz, pozdrawiam cie.
a i jeszcze jedno- panstwowy zlobek kosztuje, przedszkole tez min 500zł, miejsc brak, zostaja prywatne (ok 700-900zł). doliczyc wyzywienie dla dwojki dzieci, zbierze sie niezala sumka. jakiej mysle w najlepszym wypadku 1000zł miesiecznie za zlobek i przedszkole pamnstwowe, gdzie miejsc brak. i to by było odciazanie meza????? dobra jestes:) poza tym moj synek jest karmiony piersia, takze na caly etat praca odpada, zostaje pol etatu. wiec idac na pol etatu do pracy, pracuje na zlobek i przedszkole. niezle :)
ja bajek nie opowiadam...bajki to teraz ty opowiadasz zmieniajac konta ;)
oczywiscie nie łatwo by było cie rozszyfrowac gdyby nie fakt ze podałas numer telefonu na forum...

co do pracy...tak tak sobie tłumacz wiesz na forum wczesniej tez byla mama ktora nie miała ciekawej sytuacji wzieła się za pilnowoanie dziecka, za robotki domowe a nawet za sprztanie u kogos...i do tego nie było potrzebne załatwianie żlobka czy przedszkola.
image[/url]
szkoda mi tylko tych kobiet (mam) ktore ci pomogły a które oszukałas....bo na prawde jest wiele potrzebujacych ludzi...
image[/url]
taka mądrala jesteś, a nic nie wiesz. Opowiadasz bajki piszac o jakis blond włosach, fryzjerach i kawkach, aa i jeszcze solarium. A szkoda to mi Ciebie, osadzasz innych i wtrącasz sie w nie swoje sprawy. I nie pisz że ja kogoś OSZUKAŁAM bo teraz to już naprawde widze Cie ponosi. Pisząc takie rzeczy-proszę, przedstaw mi dowody na to, że kiedykolwiek KOGOKOLWIEK oszukałam! Nie robisz na złość w tym momencie mi, a moim dzieciom. Nie interesuje Cię mój watek, nie musisz brać w nim udziału, anapewno nie masz prawa oczerniać i obrażać innych!
"co do pracy...tak tak sobie tłumacz wiesz na forum wczesniej tez byla mama ktora nie miała ciekawej sytuacji wzieła się za pilnowoanie dziecka, za robotki domowe a nawet za sprztanie u kogos...i do tego nie było potrzebne załatwianie żlobka czy przedszkola."

wiesz, gdybym miała jedno dziecko, mogłabym pilnować innego. Ale ja mam dwójkę, w tym jedno malutkie, i nawet nie wiem, czy jakakolwiek mama chciałaby dac swoje dziecko niani z dwójką dzieci, bo ja prawde mówiąc bym nie chciała, bo to za duża odpowiedzialnośc, miec swoją dwójkę i trzecie pod opieką nie swoje, za które się jest w 100% odpowiedzialnym. Spacer z dwoma wózkami i z małą za reke? chyba troche słabo. To samo tyczy sie sprzatania, jakos z dwójką dzieci to troche problem, szczególnie że mały jest na etapie zwalania i niszczenia wszystkiego w jego zasiegu, także chyba troche Cie poniosło ze swoimi poglądami
masz racje szkoda mi sie zniżac do Twojego poziomu...
image[/url]
Oj Karina, żeby kogoś oskarżyć o oszustwo, trzeba mieć dowody. Od początku uczestniczę w tym wątku, więc proszę, żebyś przedstawiła te dowody. Rzucać oskarżenia ukrywając się pod nikem każdy może.
tak jak pisałam wczesniej moja kolezanka zna tą dziewczynę mieszkają na tej samej wsi-Wiślinka, a ja kojarze ją z widzenia bo bardzo czesto bywam w tamtych rejonach

zyjemy w kraju gdzie jest wolność słowa-i własnie swoje słowo wyraziłam ja w stosunku do Oli.
image[/url]
Oskarżenie kogoś o oszustwo to nie jest wolność słowa, lecz pomówienie
no i tu Cię mam Karina, siejesz ploty jak nic, NIE MIESZKAM NA WISLINCE! :) no i oczywiscie dalej twierdze ze nie jestem blondynka wiec cos Ci sie chyba myli...

No i dalej prosze abys przedstawiła jakiekolwiek najmniejsze dowody na to że kiedykolwiek kogokolwiek oszukałam. Wiesz, to już nie są żarty, bo to jest pomówienie, a skoro ty rzucasz takie dowody na publicznym forum to proszę o przedstawienie dowodów,równiez publicznie, na moje rzekome oszustwa!!!!!

Jak jesteś taka śmiała pisac takie rzeczy to nie krepuj sie i powiedz kogo i w jaki sposób oszukałam!
ooo to juz sie wyprowadziłas?? worciłas do rodziców na Stogi ??
przecież sama pisałas w tym watku CYTUJE !!

dziekuje wszystkim:)
ja mieszkam na wislince,zaraz przed mostem sobieszewskim, ale mam tez tk jakby drugi dom na stogach:)
image[/url]
nie, nie mieszkam Na Stogach, ale skoro mnie tak niby dobrZe znasz, wiedziałabys że juz długo nie mieszkam na Wislince
ja ciebie nie znam tylko moja kolezanka a to roznica
faktycznie długo nie mieszkasz na wisilnce....jeszcze pod koniec czerwca czy w lipcu sama pisałas ze mieszkasz na Wisilince....

zreszta kończę ten temat bo sama pod tymi nikami się dziewczyno gubisz...szkoda sie znizac do takiego poziomu.
image[/url]
dziwne- nie znasz mnie, twierdzisz ze mam blond włosy, jestem po solarce, chodze do fryzjera... takie rewelacje wygłaszasz na mój temat, a mnie nie znasz??? czy ty dziewczyno jesteś powazna?? dalej czekam na dowody moich rzekomych oszustw
watek oczywiście nadal aktualny więc podbijam
Olcia - podbijam dla Ciebie.
Dziewczyny - wrzućcie na luz. Ja pierdzielę, czy każdy wątek musi kończyć się jakimiś głupimi oskarżeniami??? Nie chcę pomagać - nie pomagam. Jak mam jakikolwiek cień wątpliwości to w ogóle się nie zastanawiam. Ale tez nie oczerniam. Wstydziłabym się pod swoim stałym nickiem pisać takie rzeczy jak Karina. Masakra - aż tak nisko upadłyście?
Olcia - życzę powodzenia!
Ps. A najlepszym dowodem że Olcia jest fair jest fakt, że nie uciekła z tego wątku tylko walczy z podniesionym czołem o swoją godność! Ot to!
Basiula, dzieki za dobre słowo :):):)
witam,
mam kilka rzeczy (po synku 22miesiace)- (mam na myśli ubranka,buty,itp.) chciałabym tylko wiedzieć jakie rozmiary są potrzebne,bo zdaje sobie sprawe, że Twój Malec rośnie dlatego proszę o informacje co i jakie w jakich rozmiarach jest potrzebne,moze uda mi sie cos wyszperac i Wam podarowac :)
Sylwia-przede wszystkim dzieki że nie zraziłaś się tymi głupimi komentarzami!!!! :)

mój synek ma teraz skonczne 7msc, ubieram go że tak pwiem na oko, od rozmiaru 62/68 w góre, bo wiadomo że rozmiar rozmiarowi nierówny... z tym że mam taki problem, ze on jest bardzo "pulchniutki, i nieraz założe mu spodnie na 68 i są ok, a nieraz cisną go w brzusio..skolei bluzki np 62/68 sa na niego ok... kurtka 74 idealna... także trudno mi okreśić... napewno od rozmiaru 62 wzwyż.. a potrzebne jest ogolnie zawsze (jak to przy dziecku) wszystko..:) także jak nie ma innych osób w planie, i chcesz się pozbyć wszystkiego, moge to zabrać..:) mam pojemne pawlacze, także myśle że rzeczy takie "na zaś" nie beda zawadzały, jeśli oczywiście nie masz innych planów co do nich ...
witaj ponownie,
nie interesują mnie opinie innych chociaż pewnie trudno w dzisiejszych czasach przejść nad nimi do porządku dziennego...
Nawet jeśli coś jest w nich prawdziwego uważam,że każdy ma własne sumienie i to jest najlepsza weryfikacja.
Jeśli chodzi o rzeczy po Moim szkrabie to oczywiście coś poszukam obawiam się jednak ,że sporo może być już za małych niestety i te pewnie trafią w inne ręce ,ale jeśli potrzebujesz to ja chętnie służę pomocą i tym co mam chętnie się podzielę i oddam , a Ty zrobisz z nich użytek...Ma kuzynkę ,której też czasem coś oddaje dlatego tych rzeczy nie mam znowu tak wiele ale jeśli mogę pomóc to bardzo proszę...

proszę o info na priv (platta@wp.pl) jak możemy się spotkać i gdzie mogłybyśmy się umówić.
Sylwia- wysłałam maila :)
odebrałam,odpisałam
ok juz ide czytac
.....
podbijam
Sylwia- ubranka naprawde śliczne, jeszcze raz dziękujemy :):):) faktycznie, kilka spodni niestety za małych, przynajmniej w pasie :/ ale reszta super :)
niech służą :)

pozdrawiamy
s.
będą służyc:):):) a tak na marginesie, te body-koszula REWELACJA :) mam nadzieje ze Niuniek nie okaże sie za pulchny :):):)
a moja Maja chyba sie zakochała bo do tej pory mówi- gdzie chłopcik, sliczny chłopcik, ja chce do chłopcika :):):)
:)

papaski i buziaki dla dzieciaczków
.....
podbijam
do góryy
......
dla małego potrzebne były by teraz czapeczki jak ktoś mma takie na zime, jakieś dresiki ciepłe, no i najwięcej potrzebuje dla Niuni.

Synus ostatnio dostał troche ubranek także potrzeby sie troszke zmniejszyły ale dalej watek jest aktualny :)
hopsa
podbijamy
podbijam
..........
hopka
słuchaj ja mam ubranka dla dziewczynki 86-104 jak bys chciala!!miala bys jak odebrać z Bojana??koło gdyni???albo ktos znajomy???niestety dla synka nic niemam
no pewnie że bym chciała!!!! :) kurcze ja nie mam jak podjechać, popytam, może ktoś akurat by mi pomógł:) jeśli nie, może przelałabym Ci pieniążki za przesyłkę i jak by to nie był za wielki problem, puściłabyś mi przez poczte???? Ale najpierw oczywiście zorientuje sie jak z transportem, bo to napewno mniejszy kłopot dla Ciebie i mniej kombinacji:) dzięki wielkie
niestety poczta odpada mam ubranka dla dziewczynki tak jak pisałam dwie siatki oraz dwie pary bucików lakierki i adidaski a takze worek maskotek o ktorym wczesniej pisałam jako misia24,zabawek juz niemam siostra wzieła dla synka!!!
aaaaa to ty :) kurcze, jak na ironie losu, teraz miałabym mniejszy problem ze straszynem, bo znajomy tam pracuje... no ale popytam o to bojano. A to jest przed czy za gdynią??
jadąc od gdańska to za gdynią!!! w straszynie bede dopiero na swieta i niewiem czy dałabym rade zabrac ubranka bo moj tata zawsze po nas jest i jest cale auto zapchane a juz wogole na swieta prezenty
dobra, to zrobimy tak- ja się spręże i postaram sie coś wykombinować, tylko może napisz mi PW z Twoim mailem, to dam Ci znac na maila, ok?
karolina, napisz mi dokadny adres, zobacze sobie na mapce gdzie to jest mniej więcej
Hej dziewczyny, mam siatke ciuszkow dla najmlodszego maluszkac (do rozmiaru 62). Czy komus moze sie przyda? :)
chętnie przygarnę skąd jesteś.
popytam, miałam kontakt z jedną mamą która brała ciuszki ode mnie ale narazie nie mam jej w Gdańsku.. Ale widzę, że jest ktoś komu sie przydadzą:)
Prosze zainteresowana o podanie emaila :))
proszę ;andejus@o2.pl
mieszkam w bojanie przy głównej drodze to jest ulica WYBICKIEGO
ok, dam znac jak cos wykombinuje
......
karolina- no ja niestety nic nie wykombinuje z transportem do Bojana, za daleko jednak. Do Gdyni jest kawałek a Bojano z tego co wiem to jest dosyć sporo za gdynią..:/

Ale dzieki za chęci, napewno znajdzie się ktoś bliżej Ciebie kogo bardzo ucieszy taki podarunek :):):) jeszcze raz dzięki i pozdrawiam :)
weź się do roboty! Od pół roku żebrać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
no chyba że masz w planie by forumki utrzymywały cię pół życia.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
~-:) noooo faktycznie- oddawanie ubranek niepotrzebnych- to faktycznie jest utrzymywanie...:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Można poprosić raz,drugi ale nie ciągle,weź się do roboty a nie wiecznie wyciągasz łapy,masz tupet .
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0
hopka
prośba nadal aktualna
moglabys odpuscic sobie ten watek kobieto
image
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
jesteście kobiety straszne. Niektórym naprawdę potrzebna jest pomoc... Może lepiej że ciągnie jeden wątek, a nie co miesiąc otwiera np nowy.

Ja niestety nie pomogę, mam półroczną córeczkę.

Pozdrawiam
image
aniolqq- dzięki :)
z czystej ciekawości (bez osobistej aluzji)- a dzieci mają ojca? jednego?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
a co jak ma kilku to od jakiegos zawsze alimenty skapna :P?
image
tak, mają ojca jednego

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...

do góry