Widok

dziecko wsadził do prali i nastawił płukanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
normalnie słów brakuje

http://wiadomosci.wp.pl/title,Tragiczna-smierc-3-latka-okrutna-kara-ojca,wid,14035207,wiadomosc.html?ticaid=1d792
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie komentuję,bo były by same pip,pip..............
image
image
Co za bestialstwo !!!

Ludzie to maja pomysły

Ojca też wsadzić razem z matka do pralki przemysłowej niech też tego doświadczą
image
kurka mać, ja pitolę itp.

jak można być takim debilem? normalnie słów mi brakuje.
....................
ja po prostu nie wierze.
kretyn!
brak słów
masakra jemu należy się konkretne wirowanie bałwan jeden
O mój boże. Co za pop.... ludzie na tym świecie. A dzieci co one biedne mają zrobić? przecież są bezbronne... To się w głowie nie mieści :(
straszne:( biedne dziecko tyle bolu ...normalnie brak slow
Boże kochany! Ileż bólu to dziecko doświadczyło! Serce się kraje. Skąd się biorą tacy ludzie? Boże widzisz i nie grzmisz!!!! Łzy same się cisną do oczu.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
mi to się w głowie nie mieści - czy Ci rodzice są umysłowo chorzy do cholery!!!
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No cóż - Matka Natura (albo Istota Wyższa - w zależności od przekonań) - naprawiła swój błąd:
Zazwyczaj idioci giną z własnej głupoty za młodu.
Ten idiota jakimś cudem się uchował - to dla selekcji genów, zginęło jego młode.
Przynajmniej nie wyrośnie z niego np. drugi Breivik - bo przy takim "tatusiu" byłoby to nieuchronne.

A z innej mańki: 70% społeczeństwa (taki widziałem w TV wynik sondy "na cito" po wypowiedzi Kaczora) jest za przywróceniem kary śmierci.
Obywatelski projekt w tej sprawie (140 tys podpisów) leży w Sejmie od 1999r.
Jak to się ma do idei demokracji, którą wycierają sobie gębę przy każdej okazji nasi Dostojni Przedstawiciele?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Demokracja nie polega na automatycznej zgodzie na bestialstwo, nawet jeśli większość społeczeństwa ma na nie ochotę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dosyć "humanitarne" (zastrzyk, stryczek), a na pewno: szybkie, zabicie bestii, która np. torturowała swą ofiarę godzinami przed śmiercią uważasz za bestialstwo?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak, kara śmierci jest bestialstwem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
To co wg Ciebie należy robić z mordercami?
Resocjalizacja takiej osoby nie wchodzi w grę. Pozostaje izolacja albo eliminacja.
W przypadku izolacji trzeba taką osobę utrzymywać. Nie jestem zainteresowany tym, aby moje podatki szły na sanatorium dla morderców (bo więżniom często żyje sie dużo lepiej, niz biedniejszej części społeczeństwa).
Ale co ważniejsze - osoba skazana na dożywocie nie ma nic do stracenia - może bezkarnie zabić inną osobę (strażnika, współwięźnia). Czyli z automatu tworzymy grupę ludzi, której nie można w żaden sposób ukarać.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kup sobie jakiś podręcznik, albo udaj się na wykład, bo wypisujesz pisiorowe głupoty. To są już dawno zbadane sprawy, ale zamiast wprowadzać proponowane przez specjalistów zmiany, lepiej mamić ciemne masy wizją zabijania przestępców. Tłuszcza zawsze to kupi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
Rozumiem, że za "tłuszczę" i "ciemne masy" uważasz większość społeczeństwa, sama będąc osobą "wykształconą" i "oświeconą"?
Jako taka, powinnaś wiedzieć, ze na zadane pytanie udziela się odpowiedzi (jeśli się ją zna) - a nie udziela rad typu "kup podręcznik".
Skoro wiesz, jakie "zmiany" proponują "specjaliści", to proszę, oświeć mnie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety, większość społeczeństwa uparcie chce tkwić w średniowieczu, rękami i nogami zasłąnia sie przed czytaniem książek i zdobywania wiedzy. Nie trzeba być "wykształconym i oświeconym", ksiązki czytają również uczniowie podstawówek.

Nie zadajesz pytań, tylko grzmisz swoją ideologią - opartą na najniższych instynktach, strachu i niewiedzy. Gdyby Cię temat interesował, przeczytałbyś cokolwiek już dawno. Mnie zaczepki z pisiorami nie interesują.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
@Agatha:

"Niestety, większość społeczeństwa uparcie chce tkwić w średniowieczu"

Kara śmierci istniała i zarówno przed średniowieczem, jak i długo po nim.
W znaczniej części świata - tej "mniej postępowej"- istnieje nadal.

"Nie zadajesz pytań"

Ależ zadałem: "co wg Ciebie należy robić z mordercami?"

Zamiast odpowiedzi otrzymałem pouczenia.

"grzmisz swoją ideologią - opartą na najniższych instynktach, strachu i niewiedzy. Gdyby Cię temat interesował, przeczytałbyś cokolwiek już dawno."

Temat mnie interesuje i wbrew pozorom sporo czytałem - zarówno za jak i przeciw.
Co więcej - jakies 2x lat temu sam byłem przeciwnikiem kary śmierci.
Z czasem zmądrzałem.

"Mnie zaczepki z pisiorami nie interesują."

Łatwo szufladkujesz innych. Jednak muszę Cię zmartwić: do PiS-u mi bardzo daleko. Chyba jeszcze dalej niż do PO czy innych "postępowców"
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdybyś cokolwiek czytał, to wiedziałbyś, jakie są koszty kary śmierci, a jakie dożywotniego więzienia. Wiedziałbyś, że czasem możliwa jest resocjalizacja, i że nawet w najcięższych więzieniach można nadal stosować kary.

Wiedziałbyś również, że wprowadzenie kary śmierci nie zmniejsza liczby popełnianych przestępstw nią zagrożonych, czasem nawet nieznacznie zwiększa. Itd. Ciekawa więc jestem, co na ten teamt czytałeś, bo chyba nie porządne opracowania naukowe.

Dlaczego zmieniłeś zdanie? Bo pewnie z wiekiem grawitujesz ku pisiorom, choć nawet tego nie wiesz. Jak byś nie odżegnywał sie od nich, to są poglądy pisiorowe. Moim zdaniem jednak zgłupiałeś, taka radykalizacja poglądów to początek demencji...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Domagając się kary smierci sam stajesz się mordercą. Sanatorium dla przestępców? Powszechnie wiadomo co się dzieje z dzieciobójcami za kratkami a śmierć? w tym przypadku nie byłaby najgorszą karą. Psychika i więźniowie go wykończą a to lepsza kara niż zastrzyk i szybka śmierć. Pozostaje też ufać że Pan Bóg rozliczy go sprawiedliwie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
masakra.. oja pierdziu
"Domagając się kary smierci sam stajesz się mordercą"

Lewacka demagogia. Morderca sam się na nią skazuje, popełniając morderstwo. Jego egzekucja jest tylko konsekwencją działań, które podjął. To jego wybór - nie mój.

"Sanatorium dla przestępców? Powszechnie wiadomo co się dzieje z dzieciobójcami za kratkami "

No dobra. Dzieciobójcę ukatrupią za kratkami. Ale to jest lincz a nie prawo. A poza tym, nie ukatruprą za kratkami dresa, który "skasował kilku frajerów".

"Psychika i więźniowie go wykończą a to lepsza kara niż zastrzyk i szybka śmierć"

Jak pisałem powyżej, nie wierzę w resocjalizację morderców. G.. mnie obchodzi, czy degenerat przed śmiercią zrozumie swoje grzechy, czy nie. Nie jestem zwolennikiem tortur, kamieniołomów czy innej formy zemsty. Morderca ma zniknąć ze społeczeństwa i tyle.

"Pozostaje też ufać że Pan Bóg rozliczy go sprawiedliwie"

Zatem kara więzienia dla wierzących byłaby dużo dotkliwsza niz dla ateistów :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy ja napisałam o ukatrupieniu? Nie-o tym co jego psychika zrobi i inni więźniowie z nią. Idąc Twoim tokiem myślenia tylko kara śmierci jest odpowiednia? Zresztą niech się dzieje wola Boża ani dyskusje ani kłótnie w niczym nie pomogą.
Słabo mi sie aż zrobiło.........
image
image
Boże,dziewczyny od samego rana takie artykuły podrzucacie..
Straszne,niepotrzebnie czytałam,ciekawość:(
image

image
Kiedyś mi ktoś powiedział, że nie ma piekła, bo Bóg tak kocha ludzi że czegoś takiego nie zrobiłby nam małym ludzikom. Myślę jednak, że to nie prawda. Jest piekło i to ogromne.
Aż mi ciary po całym ciele poszły.
Za karę powinni to samo zrobić z tatusiem albo od razu kara śmierci.
Tacy ludzie nie powinny żyć.
image
dla takich skur****** kara śmierci !!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jaki psychol.
Żeby zamykać dziecko w pralce lub szafie na kilka godzin? Stawiać dziecko na parapecie?
Brak słów.
Biedny dzieciaczek
co za wiariat!!!! ja bym teraz jemu to samo zrobiła!!!!
a co wy sie tam emocjonujecie przecież pewnie tatus był chory psychicznie,zawiniła rodzina cala reszta,trzeba go leczyć...........cale zycie leczyc ......:/:/:/..........w jakims super osrodku.razem z naszą sopocianką.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
a weź sie nie emocjonuj, wyobraź sobie co to dziecko przeżywało... może nawet lepiej dla niego że już wśród aniołków.... biedny chłopczyk, jezuuu! zabiłabym typa nawet jeśli jest chory psychicznie! I nie wierzę że nikt tego nie widział (ciężko nie zauważyć dziecka zawinietego w koc na parapecie), karę powinni ponieść też Ci, którzy nic nie zrobili!
Tak, to wyglada na bliźniacze przypadki :/

Co za hitlerowskie poglądy, bez znajomości sytuacji ględzić, że kogoś należy zabić. Z takimi pomysłami niczym się nie różnisz od tego tatusia, co dziecko do pralki wsadził za zniszczenie rysunku. Jemu też sie zdawało, że ta kara jest super.
oko za oko, ząb za ząb - to sie w niektórych sytyacjach super sprawdza
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba po zagładzie cywilizacji.
Agatha, proszę Cię...
ogarnij się dziewczyno i przestań z tymi naukowo-filozoficznymi wywodami:(
Ty byś wszystkich resocjalizowała albo ich czyny zrzucała na niepoczytalność...
Weź pomyśl raz jak matka, człowiek...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Własnie myślę jak matka i człowiek, a nie jak zdziczały moher z toporem w jednej dłoni i stryczkiem w drugiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Agatha, ja też nie jestem za mściwym myśleniem, ale jak się czyta takie rzeczy to faktycznie ma się chęć ukamieniować bydlaka :(
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Och, niemożliwe ;)

Oczywiście, zwłaszcza jako matce trzyletniego chłopca, jest mi całkowicie obcy szok na samą myśl, co się działo, jak również nie miałam ochoty zatłuc drania własnymi rękami.

Ale chyba głowę na karkach mamy nie tylko w celu kręcenia koafiury i nakładania makijażu? Potrafimy spojrzeć na sprawę z wielu perspektyw? Objąć również dalekie skutki swojego postępowania? Czy nie różnimy się od (prawdopodobnie) chorej "sopocianki" i (prawdopodobnie) zwyrodnialca od pralki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
"zdziczały moher z toporem w jednej dłoni i stryczkiem w drugiej."

Dałem Ci plusa za tę wypowiedź.
Co prawda pie##lisz głupoty, ale przynajmniej mnie rozbawiłaś do łez.
Obiecuję Ci, że zrobię sobie zdjęcie w ww stylizacji :)
E tam, kłamiesz, moher nigdy nie płacze, poczucia humoru też u nich nikt nie widział.
Sama napisałam że prosząc o karę śmierci stajesz się mordercą ale wiem też że gdyby ktoś wyrządził to mojej córce sama chyba bym chciała ukatrupić dziada gołymi rękami. Myślę że nie byłabym w stanie do tego podejść inaczej bo tak jak w statystykach jakiś 1% jest dla nas 1% dopóki nie dotyczy to nas lub naszych bliskich wtedy to już nie jest statystyką tylko osobistą tragedią.
Agatha, ciekawe czy byłabyś tak samo wyrozumiała gdyby tu chodziło o Twoje dziecko. Wyobraź sobie, że on to robi Twojemu dziecku, wyobraź sobie swoje płaczące połamane, konające dziecko po takiej akcji. Też chciałabys go poklepać po ramieniu, bo może miał gorszy dzień?

To nie była wyjątkowa sytuacja, on to robił od dawna. Błąd, ze nikt wcześniej nie zareagował i go nie powstrzymał, jak zwykle wszyscy mądrzy po szkodzie. Wg mnie takich zwyrodnialców powinno się karać ostro. Matka tez nie jest bez winy, bo ślepa nie była i dobrze wiedziała co on temu dziecku robi. To samo sąsiedzi, musieli o tym wiedzieć.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
A nie czytałaś mojego postu kilka okienek wyżej???

Ale od tego jest państwo i prawo - żeby chronić przed samosądami.
Nascimento ma tu rację. Osobiście nie jestem za karą śmierci, ale jakby coś takiego zrobił mojej Madzi to miałabym tez ochotę wsadzić go do pralki, tylko, że włączyłabym cały program a nie tylko płukanie! I nie gadajcie, że Wy byście nie miały ochoty czegoś takiego zrobić (ochota ochotą, ale w rzeczywistości bym czegoś takiego nie zrobiła, przede wszystkim dlatego, że mam za małą pralkę ;)
taaa, tylko wiesz jak to czasami bywa z tym państwem i prawem, osądzą że był niepoczytalny w momencie popełniania czynu i tyle go widziano
A może i był?

A wyobraź sobie, że to Twój syn za 30 lat wkłada swoje dziecko do pralki. Chcesz, żeby go skazano na śmierć, najlepiej bez badań psychiatrycznych, bo jeszcze trafi na miękkiego biegłego?

Wyobraź sobie, ze Twoja córa wrzuca swoje dziecko do morza, co wtedy?
nie wiem co bym zrobiła
Pytanie dlaczego nie ma samosądów? Bo skazany zostanie ten który go wykonał a drugiego uznają jeszcze za pokrzywdzonego...ot i nasza państwowa ochrona. Nie będę wyliczała przypadków gdy giną niewinni ludzie a sprawy niewygodne zostają zatuszowane a potem ogląda się te przypadki min w "Uwadze" ostatnio oglądałam o chłopaku który poszedł na przesłuchanie żywy a z posterunku wywieźli go w czarnym worku. Tłumaczenie policji: potknął się gdy wstawał gwałtownie i się uderzył. Sekcja wykazała co innego a policjanci którzy przesłuchiwali nadal pracują bo nie ma dowodów! Kpina nic więcej.

A ja Dario nastawiłabym na wirowanie :)
Ale tak jak napisałam wcześniej nie ma co się zapierać rękami i nogami bo tylko dana sytuacja w naszym życiu może nam pokazać jak się zachowamy.
he a mnie zastanawia jaka pralke musial miec wielka,ze dziecko sie swoboxnie zmiescilo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziewczyny nie moge takich rzeczy czytac... dawajcie jakies ostrzezenia ze to brutalne...
nawet pierwszego akapitu nie doczytałam dokonca... chyba bede ryczec cała noc...

OJCA WSADZIC DO PRALKI PRZEMYSLOWEJ NIECH POCZUJE TE POLAMANIA...
tak, państwo powinno chronić słabszych i pokrzywdzonych - to w teorii, a w praktyce - gwałciciel dostaje wyrok w zawieszeniu, bo do tej pory nie był karany a w środowisku ma nieposzlakowaną opinię, chodzi i sie śmieje, a ofiara cierpi przez całe życie

tak w ogóle, gdyby faktycznie istniała zasada oko za oko to może przestępczość by zmalała, to by sie typ 2 razy zastanowił zanim cokolwiek by zrobił, bo teraz to sie w ogóle nie boją, wyrok w zawiasach, spoko! mam takich już kilka! Jak moralność na takie czyny pozwala to nie powinien pozwalać wymiar sprawiedliwości
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nikt normalny nie żąda kary śmierci dla osób niepoczytalnych.
Takie osoby powinny być (bez względu na okropność popełnionych czynów) izolowane w zakładach leczniczych na wiele lat.
A lekarz, który zadecyduje o ewentualnym zwolnieniu delikwenta, winien brać na siebie odpowiedzialność za jego późniejsze czyny.
Inaczej dojdzie do kuriozów, jak ten: http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12803303,wiadomosc.html

Kara śmierci powinna dotyczyć morderstw z premedytacją - a nie np. zabójstw w afekcie czy temu podobnych.

Agatha i nascimento wychodza z założenia, że ludzi można karać więzieniem za zbrodnie.
Problem jednak w tym, że istnieją osoby (te, dla których zarezerwowałbym KS), dla których nie istnieje coś takiego jak sumienie czy ludzkie odruchy.
Bez względu na to, jak długo będziemy je trzymac za kratami - nie staną się lepsze, bo to niemożliwe.

I nie chodzi o to, czy obecność KS w kodeksie zmniejsza czy zwiększa (skąd Agatha wzięłaś takie dane?) przestępczość.
Śmierć nie jest karą. To po prostu jedyny możliwy wybór w niektórych przypadkach.
Jeśli ktoś popełnia morderstwo z premedytacją, wiedząc, ze może za to wisieć - to dokonuje określonego wyboru.
Nam, jako społeczeństwu, pozostaje ten wybór uszanować i wykonac egzekucję.
"Bez względu na to, jak długo będziemy je trzymac za kratami - nie staną się lepsze, bo to niemożliwe."
- obawiam się że to dotyczy większości recydywistów
KS dla nich?

A długotrwałe znęcanie się nad dzieckiem w efekcie czego umiera - też KS?

W takim razie wychodzi na to, że KS dla wszystkich! (no prawie wszystkich)
I wracamy do punktu wyjścia
Piszę trzeci raz: KS dla morderców, którzy zabijają z premedytacją.
Nie ma tu miejsca na recydywę, bo nie może być.
Zakatowanie dziecka jest morderstwem z premedytacją.

Nie wiem, co dla Ciebie jest punktem wyjścia.
ale jeszcze napisałeś, że "istnieją osoby (te, dla których zarezerwowałbym KS), dla których nie istnieje coś takiego jak sumienie czy ludzkie odruchy.
Bez względu na to, jak długo będziemy je trzymac za kratami - nie staną się lepsze, bo to niemożliwe." i w tą grupę wchodzi większość recydywistów (bo za nic mają zasady moralne, za nic mają prawo i nic nie wskazuje na to, żeby więzienie ich resocjalizowało, a wrecz przeciwnie)
wiesz ze w chorobach psychicznych jest remisja, i co wypuszczasz wariata czy czekasz a jak tak to ile? kiedy objawy powrócą?
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
Sadyl, dane z wykładów na temat psychologii penitencjarnej.

Skąd Ci się morderstwo z premedytacja wzięło w tym wątku? Naprawdę tak rozumiesz to, co powodowało tym facetem?
Skoro piszemy o zbrodniach, to chyba oczywiste, że nie miałem na myśli kary śmierci dla recydywistów-złodziei :)
@Agatha:
Nie wiem, czy facet wsadzający dziecko do pralki działał z premedytacją.
Jego poczytalność i motywy działania oceni sąd i biegli.
Jeżeli jednak uznają, że był poczytalny i działał z premedytacją, powinien zostać w majestacie prawa zabity.
Sprawa działa się we Francji - ale niczego to nie zmienia. Równie dobrze może coś podobnego wydarzyć się w Polsce - i powinniśmy mieć system prawny przygotowany na takie zdarzenia.
A nie, jak Szwedzi, którzy (jak podejrzewam) będą MUSIELI uznać Breivika za niepoczytalnego - bo inaczej MUSIELIBY dać mu jakis śmieszny wyrok (bodaj 15 lat max z tego, co czytałem)
ja tam uważam że on to dziecko katował i zabił z premedytacją, no bo chyba nie niechcący, sory ale to trzeba być debilem żeby nie wiedzieć że pranie dziecka w pralce może wyrządzić mu krzywdę lub nawet zabić

a może w instrukcji obsługi nie było napisane że nie można prać dzieci (tak jak ta baba co kota suszyła w mikrofalówce)
Facet od pralki to jak nic Breivik... Norweskiego systemu sprawiedliwości raczej bym nie podejrzewała o takie celowe działania, to naprawdę jest kraj prawa. Jeśli biegli uznali go za niepoczytalnego, to znaczy, ze taki był. Po zeznaniach jego tatusia chyba tylko ślepy i głuchy uznałby go za zdrowego, swoja drogą.

Całe Twoje wywody utwierdzają mnie w jednym - oby prawem zajmowali się specjalisci, nie politycy. Politycy żerują na najgłupszych i najbardziej zaciekłych grupach społecznych, nic dobrego ze zmieniania prawa pod słupki wyborcze nie wyjdzie.
ale cały czas twierdzę że nie jestem za karą śmierci

wkurza mnie tylko, że zwyrodnialcy tak łatwo unikają odpowiedzialności :/
@Agatha:
Nadal pie##lisz głupoty, ale tym razem już nieśmieszne.

PS: Sorki za mój błąd - oczywiście Norwegowie a nie Szwedzi.
ciekawe czy mial specjalne klamerki na dzieciaka che,che :)
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
ej, to nie było śmieszne
tak jak w przypadku utopienia mysle ze babka mogla byc niepoczytalna - ale jest duzo "ale" bo jechala tam o 7 rano...

tak tu mysle ze ojciec byl pi...ym sadysta, ktory sie znecal nad dzieckiem(dziecmi) i rodzina az przegiął
normalny to on nie jest, ale czy odrazu niepoczytalny? poprostu sadysta bez wyobrazni...
kara smierci ? NIGDY a kto z was da zastrzyk ? z kogos normalnego trzeba bedzie zrobic morderce(sedzia tak wyrokujacy , tez stanie sie morderca)
kolegi dziadek ktory przezyl cudem oboz bo broniac swojego zycia puszczał gaz, po odzyskaniu wolnosci sfiksowal dokumentnie az sie powiesil - znalazla go najmlodsza coreczka :( nie chciejcie komus zepsuc zycia - dajac upust zlosci i goryczy

jak dla mnie - kastracja i wysoki wymiar kary , choc pewnie nei bedzie jako morderstwo z premedytacja...
a czemu kastracja?
"Agatha i nascimento wychodza z założenia, że ludzi można karać więzieniem za zbrodnie"

wydaje mi się że tak też zostało ustanowione Polskie prawo żadnej w tym mojej zasługi nie ma

przeczytałeś sadyl co później napisałam?? chyba nie...

Odnośnie dyskusji zastanawia mnie jedno: ile kar śmierci wykonano niesłusznie? Skoro potrafią w Polsce zamknąć niewinnego człowieka za kratkami i oskarżyć o morderstwo to i pewnie niejeden by się pożegnał przez pomyłkę ze światem żywych...? tylko za niesłuszny areszt można zapłacić odszkodowanie za nasze pieniądze a życia się nie zwróci. Dam sobie ręke uciąć że gdyby to było dopuszczalne znalazłoby się wielu którzy by tego nadużywali. Skoro w pogotowiu dla skór potrafią zabić, na ulicy za 10 zł...ech wymieniać nie będę. Nie mi to oceniać, nie ja wygłoszę wyrok.

Jak pisałam wyżej tak podtrzymuję.
ja nie jestem taką super myślicielką,politykiem i wogóle wszystkim naj......dlatego mam pogląd jaki mam,albo stworzyc kamieniołomy,i dac im zdechnąc z wycienczenia albo od razu uspic jak psa.( zaraz mi Agatka napisze ze mam poglady jak Hitler)
image
@mała ciężarówka:
Może załóżmy Trójmiejski Klub "Faszystów" - tj ludzi, których jeszcze nie do końca poj##ło i widzą świat zdroworozsądkowo, a nie przez pryzmat "lewackiego humanizmu" :)

Wszystkim potencjalnym członkom polecam lekturę kobiecego bloga niejakiej Magrat - akurat tu http://magratgarlick.blog.onet.pl/Przemyslenia-o-karze-smierci-c,2,ID440277044,n jak najbardziej on-topic
@nascimento:
Przeczytałem.
Odniesienie do Ciebie dotyczyło Twoich pierwszych postów.
@nascimento:
1. "Za komuny" można było dostać KS nawet za "afery gospodarcze", z czego (szczególnie w latach 50-tych) skwapliwie korzystano.
Jest to oczywisty idiotyzm.
2. Żaden sąd nie powinien zasądzić KS, jeśli istnieją jakiekolwiek wątpliwości co do winy
3. Nawet, jeśli co do realizacji pkt 2 możemy mieć obawy - to przecież istnieją procedury odwoławcze i prezydenckie prawo łaski. Zanim ktoś zawiśnie - miną lata. No - chyba, że jest winny i nie będzie się odwoływał.
4. Mimo powyższego, istnieje ryzyko, że zostanie wykonana KS na osobie niewinnej. Ryzyk (wg mnie) znikome i bez większego znaczenia - ale niezerowe. No cóż - trudno. Wszystko co robimy obarczone jest jakimś ryzykiem. Świat bez żadnego ryzyka jest fikcją.
trochę z małą cieżarówką się zgadzam, mianowicie co do tego, ze więzniowie powinni na swoje utrzymanie zarobić. Utrzymanie więźnia jest cholernie drogie. Dlaczego mamy utrzymywać tych zwyrodnialców ze swoich pieniędzy? A niejeden się cieszy że trafia za kratki, bo tam ma przynajmniej ciepłe spanie i żarcie (a do tego bilard, karty, siłownie, telewizor, internet, bibliotekę i cholera wie co jeszcze tam mają). Niech sprzątają np. psie guana na mieście, przynajmniej jakiś pożytek by był.
Mówcie co chcecie,madrujcie zagadnieniami z psychologi,resocjalizujcie ja i tak gnojowi wyrzadziłabym najgorszą z kar (juz jak wiem jaką,nie napiszę,bo to bardzo okrutne)za to co zrobił.

Dziecko jest nietykalne,powinni gnoja wycwelować i pokazac co sie robi z takimi w wiezieniach i mam nadzieję,ze tak sie stanie.

Tyle...proszę o nieumoralnianie mnie,zdania nie zmienię!
sadyl mogę się do was dołączyć??
a ja bym na zywca obciela mu jaja... bo dla mnie to nie ojciec tylko SZATAN!
ja bym go wrzucila tez do pralki!!! i ustawila pranie na 90 stopni!!!
Ola, zdaje się, że choćby sama masz historię, którą co chwila ktoś na forum wyciąga i chętnie wymierzyłby Ci jakąś wymyslną karę za Twoje "przewinienia" ;)

Chyba to powinno Ci pokazać raz na zawsze, że taka "sprawiedliwość tłumu" jest zła. Postronni ludzie nic nie wiedzą, z reguły kierują się najniższymi instynktami. Tak jak Twój forumowy "fan" g. o Tobie wie, ale lubi sobie pokrzyczeć, tak samo jest ze zbrodniami i krzykami o karze śmierci.

A pisiory są genialne, podziwiam ich. Wszystko zeszło w cień. Cała Polska dyskutuje o karze śmierci, która nigdy nie zostanie wprowadzona. Ale oni rosną w siłę w takich dyskusjach, a dementywny elektorat ścieśnia szeregi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
spoko Agatha, nawet jakbym była za karą śmierci to z tego powodu i tak i tak na pisiorów bym nie głosowała. Taaaa, teraz chcą kary śmierci a przed chwilą kibola zwolnili z więzienia, super.... ale szkoda w ogóle o nich gadać, bo to są zwykli hipokryci co fruwają jak flaga na wietrze
ja pitole........ powinni z nim się obejść tak samo jako on z tym chłopcem, wszystko po kolei mu zafundować, a matka... brak słów
kara śmierci to banał wobec takich ludzi, wstrzykną mu truciznę i zaśnie, może jeszcze za rączkę go potrzymać ? ... w takich okrutnych sytuacjach powinni wprowadzić prawo Hamurabiego, oko za oko. A jak przeżyje to do więźnia do końca życia.
w jego przypadku to nie do pralki a do betoniarki!!!!!!!!!!!!!!!
Bydlę!!!

A co do kary śmierci - moje zdanie: nie umiesz dać komuś życia to go nie zabieraj. Tyle. (i rzecz jasna nie mam tu na myśli zapładniania i rodzenia, bo to jednak większa część społeczeństwa potrafi ;)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak pójdzie do więzienia to spoko, odpowiednio się nim tam współwięźniowie zajmą, oni tam mają swoje sposoby na dzieciobójców i pedofili, tylko żeby faktycznie do wiezienia trafił a nie na leczenie albo obserwację :/
ja niewiem ,wy to macie nerwy,mi sie sam nóz w kieszeni otwiera,złapac i ...........uwaga ,jestem niebezpieczna...
Agata zrozum,ludzie maja takie instynkty,ze kazdy chciałby mu zrobić krzywdę za to co zrobił i to sa normalne relakcje,ludzie tak reagują i beda reagować bo takie rzeczy ich przerazają,to normalna reakcja !

Nt kary smerci sie nie wypowiadam,bo nie mam zdania ale głęboko wierzę,ze jak trafi do wiezienia to go tam odpowiednio ukarają.

Wybacz Agarta,ale sama spojrz na tresc postow ,wiekszosc pisze ze powinna go spotkac wyjatkowo surowa kara,bo on skrzywdził dziecko!

Moze nawet sa sa tylko słowa,ale ludzie tak myslą,ich pierwsza reakcja-za*****c gnoja i Ty tego nie zmienisz,moze gdy ochłoną mają już inne spojrzenie na to wszystko.Ludzmi targają emocje tak było i będzie.

Oczekujesz ode mnie,ze napiszę ze źle mu nie zyczę?
Zyczę Agata,zycze gnojowi najgorszego i chocbym nie wiem jak chciała te złosc w sobie zdusić po przeczytaniu czegos takiego nie potrafię.

Powtarzam,dzieci sa nietykalne i dla mnie to 11 przykazanie.

Ty masz dużo racji Agata w tym co piszesz,pewnie...jednak dla mnie taki człowiek to nie czlowiek.
zeby nie splodził wiecej dzieci do ktorych bedzie miał prawo - bo to ze komus jedno odbiora nie znaczy ze z uzedu reszte beda zabierac, poto zeby go upokorzyc, i zrobic w oczach meskiego ego inwalide to ich najbardziej dotyka!
tak samo z pedofilami i gwałcicielami(ale kastracja fizyczna, narzedzie mu uciac zeby tylko siusiu mogl na siedzaco robic, nie podciecie nasieniowodów)
Jeśli jesteśmy dorośli i cywilizowani, to mamy takie instynkty tłumić.

Przemoc jest złem. Nieważne, kogo dotyka.

Nie trzeba tworzyć nowych przykazań, wystarczy przestrzegać 10.
podcięcie nasieniowodów nie zahamuje jego popędu seksualnego, ani nawet obcięcie penisa, tak żeby musiał siusiać na siedząco i nadal będzie mógł krzywdzić dzieci, penis do tego nie jest potrzebny
w domysle bylo narzedzie czyli wacka i jaka tez ;) no moze u pedofili i gwalcicieli, znecajacym sie ystraczy wacka zeby nie splodzili dzieci, a kazda konbieta bedzie wiedziala z kim ma do czynienia, nie omami jej jako mily misio, a potem przeistoczy sie w gryzli.
może lepiej zeby pedofile byli zsyłani na księżyc ;) i niech tam sobie robią co chcą
ale tam zajete przez zoofili, przecież Twardowski na kogucie tam cały czas siedzi...
hehehehe, a no tak :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

do góry