Widok

jak zapisać dziecko do żłobka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam, bardzo poproszę o wskazówki krok po kroku jak zapisać dziecko do żłobka państwowego. Dodam, że jestem w 9 tyg. ciąży. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
??????
Może po prostu idź do żłobka który Cię interesuje i się dowiedz...tak będzie najłatwiej
image image
Jak ja zapisywałam to można było zapisać dziecko na początku ciąży telefonicznie i co miesiac potwierdzać ,ale chyba od września tego roku zasady się zmieniły i dopiero można zapisać dziecko jak sie urodzi,najlepiej jutro zadzwon do zlobka i sie dowiedz,tam ci wszystko powiedza.
jest formularz do wypełnienia a na żłobek czeka się około 1,5 roku bo takie są kolejki

po zapisaniu dziecka ja to robiłam w styczniu tego roku mała miała 6 miesięcy przez m e-mail ale w sierpniu musiałam dostarczyć ten wniosek
każde dziecko może znajdować się na 3 listach oczekujących do żłobka i w każdym trzeba co miesiąc potwierdzać pisząc e-maila chęć zapisu

moja córcia na początku była na ponad 300 miejscach ale to się co miesiąc zmienia liczę że za rok we wrześniu się dostanie
dzięki śliczne, na pewno jutro tam zadzwonię, albo nawet podjadę...myślała, że muszę się jakoś do tej rozmowy przygotować . pozdrawiam
pesel trzeba mieć żeby zapisać dziecko do złobka, a pesel dostaniesz jak sie dziecko urodzi i jak je pójdziesz zarejestrować do UM
Szwagierka rejestrowała jak była w ciaży, także wiadomo, że dziecko nie miało wówczas peselu, chyba że teraz się wycfanili
Ja składałam we wrześniu papiery do 4 żłobków państwowych w gdańsku, byłam wtedy w okolicy 5-6tyg. do wszystkich musiałam mieć wypełniony wniosek, w jednym dodatkowo ksero dowodu mojego i męża. I teraz potwierdzane zależy od placówki, bo np. w 2 wystarczy wysłać maile , w jednym trzeba zadzwonić, a w czwartym do urodzenia dziecka nie trzeba robić nic. A i jeszcze w każdym musiałam podać datę w której planuje wysłać dziecko do żłobka.
image
Akamara, a gdzie składałaś dokumenty ? Mówili, ile czasu sie czeka ?
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

do góry