Widok
jest formularz do wypełnienia a na żłobek czeka się około 1,5 roku bo takie są kolejki
po zapisaniu dziecka ja to robiłam w styczniu tego roku mała miała 6 miesięcy przez m e-mail ale w sierpniu musiałam dostarczyć ten wniosek
każde dziecko może znajdować się na 3 listach oczekujących do żłobka i w każdym trzeba co miesiąc potwierdzać pisząc e-maila chęć zapisu
moja córcia na początku była na ponad 300 miejscach ale to się co miesiąc zmienia liczę że za rok we wrześniu się dostanie
po zapisaniu dziecka ja to robiłam w styczniu tego roku mała miała 6 miesięcy przez m e-mail ale w sierpniu musiałam dostarczyć ten wniosek
każde dziecko może znajdować się na 3 listach oczekujących do żłobka i w każdym trzeba co miesiąc potwierdzać pisząc e-maila chęć zapisu
moja córcia na początku była na ponad 300 miejscach ale to się co miesiąc zmienia liczę że za rok we wrześniu się dostanie
Ja składałam we wrześniu papiery do 4 żłobków państwowych w gdańsku, byłam wtedy w okolicy 5-6tyg. do wszystkich musiałam mieć wypełniony wniosek, w jednym dodatkowo ksero dowodu mojego i męża. I teraz potwierdzane zależy od placówki, bo np. w 2 wystarczy wysłać maile , w jednym trzeba zadzwonić, a w czwartym do urodzenia dziecka nie trzeba robić nic. A i jeszcze w każdym musiałam podać datę w której planuje wysłać dziecko do żłobka.