Widok

jak "zlapać" mocz na badanie u 6 miesiecznej dziewczynki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pomocy-juz tydzień naklejam woreczek i nic zero, musze pilnie zrobic małej posiew a ja jak taka niezdara nie moge jej zlapać moczu , u synka nie miałam problemu ale coreczka jest taka malutka wazy 6 i 5 kg ten worek ja tylko odparza juz mysle zeby isc do pielegniarki a wy macie jakieś sposoby dziekuje z gory za rady
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spróbuj do pojemniczka. Weź malutką do łazienki, puść wodę :) U mojej właśnie tak się udało złapać mocz. W woreczku zawsze szło bokiem :/
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Ja dawałam małej dużo picia, potem kładałam na przewijak z gołą pupą i czekałam, jak po ok 10 min nic nie było to kładałam jej jeszcze na dół brzuszka ciepłą pieluszkę i siusiu zaraz było :) Zawsze łapałam do pojemniczka.
u mojej córeczki na pogotowiu przykleili do cipki taki pecjalny woreczek, normalnie na to ubrałam pieluszkę i po jakimś czasie mocz był w woreczku, zapytaj w aptece czy mają coś takeigo, możesz to sama w domu przykleić
osobiście odradzam woreczek, u nas przez woreczek wyszła masa jakiś bakterii (prawdopodobnie trafił sie jakiś felerny)i sie najadłam nie potrzebnie strachu, rozebrałam dziecko na przewijaku i sie bawiliśmy i cierpliwie czekałam żeby złapać bezpośrednio do kubeczka i się udało - oczywiście nie było żadnych bakterii! łapanie bezpośrednio do kubeczka daje jeszcze tą gwarancję że mocz jest pobierany prawidłowo gdyż tak jak u dorosłego jest ze środkowego strumienia
jakna posiew to nie moze byc z woreczka bo generalnie zawsze cos wyjdzie. jedyne to trzymać gołą pupę i czekać z polemniczkiem
u nas wyszło ok, ale to pielęgniarka zakładąla woreczek, może sie zna i nie zanieczyściła worka (który był przeciez sterylny zanim go otworzono)
Ja też czekałam na siusiu z gołą pupą :) I udało się :)
image
dziekuje ide mała wykapac i bede czekac na przewijaku mam nadzieje ze mi sie uda , dziekuje i pozdrawiam
Ale na posiew mocz musi byc dostarczony w ciagu godziny,ogolnie jak najszybciej do lab. Najlepiej zlapac po spaniu od razu na przewijak i dac pic, albo piers, napewno siknie:-) My teraz mamy problem z roczna corka bo jest ruchliwa i pobranie graniczy z cudem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

do góry