Widok
marchewkowe ciasto Agusi, pytanie
http://forum.trojmiasto.pl/Sprawdzony-przepis-na-ciasto-marchewkowe-t185262,1,16.html
czy to ciasto można piec z termoobiegiem?
potrzebuję szybko odpowiedzi bo ciasto jest już w piekarniku i nie wiem czy wyłączyć termoobieg?
czy to ciasto można piec z termoobiegiem?
potrzebuję szybko odpowiedzi bo ciasto jest już w piekarniku i nie wiem czy wyłączyć termoobieg?
nigdy nie piekłam tego ciasta z termoobiegiem :)
ogólnie termoobiegu używam co najwyżej do podpieczenia ciasta (żeby np. miało ładny kolor z wierzchu) :]
polecam polewę z serka Philadelphia :)
opakowanie serka + 1 łyżka miękkiego masła - utrzeć razem na puszystą masę :) do tego dodać cukier puder(partiami) - w przepisie było 400g - ale to było za dużo jak dla mnie ;) daję jakieś 250-300g i do tego sok z połówki cytryny dla przełamania słodkości ;)
ogólnie termoobiegu używam co najwyżej do podpieczenia ciasta (żeby np. miało ładny kolor z wierzchu) :]
polecam polewę z serka Philadelphia :)
opakowanie serka + 1 łyżka miękkiego masła - utrzeć razem na puszystą masę :) do tego dodać cukier puder(partiami) - w przepisie było 400g - ale to było za dużo jak dla mnie ;) daję jakieś 250-300g i do tego sok z połówki cytryny dla przełamania słodkości ;)
przepisy też podobne ;)
w jednym olej - w drugim margaryna ;) inna wielkość oczek do tarcia marchewki :P no i inny czas pieczenia :]
(u mnie 2 łyżeczki = 1 czubatej łyżeczce w przepisie Agusi:) )
od jakiegoś czasu do tego ciasta dodaję też pestki dyni i słonecznika :) czasem pokrojone w kostkę banany :)
w jednym olej - w drugim margaryna ;) inna wielkość oczek do tarcia marchewki :P no i inny czas pieczenia :]
(u mnie 2 łyżeczki = 1 czubatej łyżeczce w przepisie Agusi:) )
od jakiegoś czasu do tego ciasta dodaję też pestki dyni i słonecznika :) czasem pokrojone w kostkę banany :)