Widok

od kiedy kubek niekapek ??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moja Mała kończy dziś 5 m-cy ;) do tej pory używam butelek MAM ze smoczkiem 3 do samego mleka, a X do mleka z kaszką - ale mam już powoli dość tych butelek, bo kupiłam te NIBY antykolkowe i mycie tych gumek mnie denerwuje ;)

czy ktoś już przechodził z tych butelek na jakieś kubki niekapki czy coś podobnego ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
długo używaliśmy butelek Dr Browns - tam to masz części do mycia ;P

jako, że calutkie lato spędziliśmy na działce gdzie wodę do mycia naczyń trzeba grzać ;) i zmywać w jednej misce, a płukać w drugiej - to kupiłam butelkę Avent z 3przepływowym smoczkiem :]

już wcześniej jakiś czas używaliśmy tych smoczków Avent z butelkami Browna ;) są super - bo dziecko może z jednego smoczka napić się mleka oraz mleka z kaszką ;) no i mniej do mycia ;)

do picia wody Gabryś ma kubek Lovi 360' - minus taki, że nie ma miarki :/ ale i tak Młody pije z niego tylko wodę - więc dla nas to nie ma znaczenia :) do mleka z kaszką się nie nadaje...

Gabryś ostatnio mało pije mleka z butelki - bo ząbkuje i nie może ssać... dlatego zamówiłam Mu kubek Doidy :) zobaczymy jak się sprawdzi :] http://www.doidycup.pl/
kubek niekapek wprowadziłam od 7 m-ca, był to kubek tommee tipee, ale troszkę duże te otworki

chyba najlepszy jest niekapek avent, tam jest taki zaworek, które dobrze zabezpiecza przed chlapaniem piciem i leci delikatnie jak dziecko zassie. Są rózne rozmiary więc śmiało możesz niedługo zacząć próbować dziecku podawać wodę, czy herbatki
jeszcze dodam, że do tego niekapka również stosuje się smoczki aventu, co napisane jest nawet w instrukcji

dla mnie to rewelacja, koszt tylko 24 zł
Ja kupiłam Avent Magic i mi cieknie nie miłosiernie 30zł wyrzucone w błoto.
po sknczonym 3 miesiącu wprowadzilismy kubek niekapek - taki teskowy za 9zł : poleciła nam go położna na SR :)
My wprowadziliśmy po 7miesiącu,ale rewelacyjny okazał się firmy MAM,treningowy,Niko sam z niego pije,trzyma za te rączki a ja mam spokój z karmieniem:)
jakiegokolwiek sprobujesz to musi mieć miękii "nosek". Takiego zwyklego twardego na pewo nie zakceptuje. Mój nie wiedzial co ma z nim robić :( Dopiero z tym z miękkim ustnikiem się pogodzil. Ale nauczenie się pić to drugie... Długo zajęło no i daję mu tylko w nim herbatki/soczki bo po pewnym czasie to ciagnięcie go drażni :) a mleczka trzeba więcej niż kilka łykow..

też polecam smoczka trojprzeplywowego...
Zresztą moze już możesz odstawić butelki antykolkowe? 5ty miesiac to bejbiś powinien już mieć brzuszkowe problemy za sobą? Zwykłe będą latwiejdsze do mycia. Jasa rzecz z takim samym kształtem smoczka. Nie sączę by Ci sie zgodziło na inne :)
tak tak, te butelki MAM (niby) antykolkowe na pewno mogę odstawić bo kolki skończyły się po 3 miesiącu, ale bez sensu kupować na miesiąc inną butelkę a za chwile znowu kubki niekapki ;) smoczki tylko zmieniam i jest OK, jak przyjdzie czas na kubki - mam nadzieje szybko to pozbędę się tych butelek

ale z tego co czytam to nie ma żadnego kubka do picia mleka z kaszką ??
z tego co mi wiadomo mleko z kaszką zakleja zaworki w niekapkach :P (info od bardziej doświadczonej koleżanki - mamy 2 chłopców)

u nas Gabryś nie chciał za Chiny ludowe pić z kubka treningowego Mam Baby - wolał zwykłą butelkę po wodzie mineralnej z dzióbkiem ;)
Do mleczka z kaszką nadają się kubeczki z canpol babies, co prawda nie są to niekapki, ale ustnik miękki silikonowy jak w butelce, ale kształt już kubeczkowy
Martka - czy te kubeczki są bez BPA?
tak jak wyżej napisałam, do niekapka aventu zakłada się smoczek trójprzepływowy i może dziecko pić z niego kaszkę. Dlatego dla mnie to wyjątkowy niekapek
Szczerze mówiąc to nie mam pewności ale wydaje mi się że tak, tzn nie maja BPA
zaczęłam używać jak mała skończyła 6 miesięcy, nigdy nie używałam butelki, piła najpierw z tommee teppee tak sobie jej przypadł do gustu no i kłopot z myciem te gumki, która ciągle ginęła...teraz ma LOVI 360 i pije z niego, czasami tylko zbyt łapczywie i się krztusi, ale ogólnie polecam, łatwo potem przejść na zwykły kubek, nie od razu zaakceptowała ale dość szybko, jak jej pokazałam jak go używać i pozwoliłam się pobawić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (37 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (36 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry