Widok

panny młode 2013?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w tytule, czy są na forum panny młode, które planują ślub na 2013?:)
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
matko, mam nadzieje, ze jeszcze nie ma :) bo to gruba przesada, prawie dwa lata organizacji wesela? troche wariactwo :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
to tylko planowanie, jeszcze nikt o organizacji nie myśli:)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Planować to sobie można wszystko...nawet lot w kosmos.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witaj Latte, no to jest nas już dwie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja tez prawie dwa lata wczesniej zaczelam planowac i kompletowac wszystko, takze dorbze dziewczyny robicie :) bo wybierzecie sobie to co Wy chcecie a nie to co zostanie ... :):)

image
ja mam niecałe 11 miesięcy do ślubu i to co trzeba było szybko załatwić to załatwione( w ciągu kilku dni)... puperele za parę miesięcy...2 lata wcześniej?! troszkę przesada :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my pomyśleliśmy o slubie w marcu, w kwietniu zaczelismy szukać, pobralismy sie w sierpniu, mielismy wykonawców , których chcielismy, a ślub był w czwartek, można wszytsko zrobić nawte w takim krótkim czasie
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Jak ślub był w czwartek, to się nie dziwię, że wykonawcy mieli wolne terminy ;)

A tak na serio - oczywiście, że można wszystko zorganizować w ciągu kilku miesięcy. Jeśli się pójdzie na ustępstwa albo ma farta przy dobieraniu wykonawców, albo terminu, albo przy milionie innych zmiennych, które działają na naszą korzyść. Z tym, że nie zawsze działają, ale to już inny temat.

A tematem tego wątku nie jest to czy można, tylko to, kto planuje ślub i wesele na 2013 rok. My z narzeczonym planujemy taki właśnie termin i dlatego się zgłosiłam.

I podejrzewam, że autorce wątku również nie chodziło o to, by czytać wypowiedzi o tym, że można szybciej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A dlaczego nie można planować 2 lata na przód. My planowalismy półtora roku naprzód. Gdyby były pieniądze zrobilibyśmy ślub w pół roku a tak musieliśmy z rodzicami trochę pieniążków nazbierać. Organizacja wesela na półtora roku przed wyglądała tak, że spokojnie parę pierwszych miesięcy rozglądaliśmy się za wykonawcami, zaklepaliśmy terminy a potem czekaliśmy spokojnie, aż termin będzie się zbliżał. W między czasie poczytywałam forum w poszukiwaniu inspiracji, bo zmieniały się one bardzo często :) I na jakieś 3-4 miesiące przed rozpoczęły się przygotowania właściwe :) A skąd wiecie, że laska nie będzie miała ślubu w styczniu, to nie 2 lata , a raptem rok i 3 miesiące..... to chyba nie za szybko
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
dobrze, to może niech każdy swoje uwagi zatrzyma dla siebie,a wróćmy do wątku. Kto planuje dwa lata wcześniej niech się po prostu tu odzywa. Tyle.

Witaj Boginka:)
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
rozumiem, ze to Wasz watek odpowiedzialam po prostu , ze mozna w tak długo, ale tez tak w krótko, bez pojscia na ustepstwa, a terminy niekoniecznie bytły wolne, bo jesli dj grałby w piatek nie móbly wziac czwartkowego terminu, zatem powodzenia! slyszłam o praach, które planuja dwa lata wczesniej ,a ze to tak długo to czasem zdaza sie rozstac zanim restauracja bedzie miala wolny terminy. by Wam sie udalo dotrwac i bez kompromisów wybrac wykonawców:)
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak mają upatrzone miejsce, to niech zamawiają. Ja mam ślub w maju 2012, pojechałam oglądać salę w listopadzie 2010 i okazało się, że na 2012 są tylko 3 wolne soboty ( maj, październik, listopad)
kasia2012 - wlasnie tego chcemy uniknąć:)
narazie tylko spokojnie się rozglądamy:)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Latte, a macie termin?

My też się rozglądamy, zastanawiamy się razem co i jak byśmy chcieli.

Termin mamy i to w sumie od niego wszystko wyszło. Wybraliśmy salę, pozostaje tylko pojechać w wpłacić zaliczkę. I póki co spokój, na kolejne decyzje przyjdzie czas za jakiś czas ;) A tak na marginesie mówiąc, byliśmy oglądać różne sale w lipcu i miejsc na 2012 już praktycznie nie było. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja i mój narzeczny również planujemy slub na 2013, ale na kwiecien wiec to 1.5 roku wcześniej a nie 2 latka :) My juz mamy upatrzona sale, wiec tylko zaliczke trzeba wplacic :) my wolimy teraz powoli sie rozgladac niz pozniej na szybkiego szukac. z reszta pieniazki trzeba zbierac a to tak szybko juz nie idzie zalatwic :/
image
My planujemy na czerwiec;] mamy jedną datę, ale jak ją już potwierdzimy to Wam powiem.:) a Ty Boginka, jaki miesiąc?
image
Boginka i Evelcia, słuchajcie, a jakie sale zwróciły Waszą uwagę?:)
image
My szukalismy sali na ok.120 osob i najbardziej spodobaly nam sie sala u Stolema (ale tam sie raczej max 100 os zmiesci) i gospodarstwo u Rychertow w Kiełpinie - i ta sale wybralismy. w sumie duzo jest pieknych miejsc ale my musimy zapewnic rowniez miejsca noclegowe na ok 100 os. wiec wiele pieknych miejsc odpadlo.

A odnoszac sie jeszcze do "przedwczesnego" szukania, stwierdzilismy ze lepiej jest przebierac w ofertach niz wybierac resztki ktore zostana. zwlaszcza ze zalezalo nam na konkretnej dacie :-)
image
a powiesz coś o kosztach?:) bo my myślimy o Dzikim Winie w Redzie, ale niestety z noclegami tam w okolicy kiepsko, a tez kilkudziesieciu pewnie potrzebujemy...
image
My w lipcu :)

A co do sal, to szukaliśmy takiej na ok 80-100 osób, ładnej, ale bez kryształowych żyrandoli ;) z bardzo dobrym jedzeniem, w miarę blisko Gdańska. Po wizytach w kilku miejscach zdecydowaliśmy się na Lukullusa. Przeważyło świetne wrażenie, jakie zrobiło na nas zarówno kierownictwo, jak i obsługa, opinie rodziny i znajomych, którzy byli tam na imprezach lub po porostu na obiedzie oraz jedzonko, które sami tam jedliśmy. Co więcej, już w przyszłym roku ma w tuż obok powstać hotel, więc do czasu naszego wesela z pewnością miejsca noclegowe już będą :)
my coraz bardziej skłaniamy się w stronę Dzikiego Wina... myśleliśmy też o Złotej Róży na Jasieniu, ostateczną decyzję jeszcze podejmiemy:)
a macie już wizję tego, jak chcecie wyglądać Tego Dnia?:)
image
Dzikie wino polecam. sale na jasieniu odwiedzalismy - zielona sala ale jakos ne zrobila na nas wrazenia. pokoje byly w trakcie remontu, a poza tym bliskosc ulicy przewazyla na niekorzyśc
image
Złotą Różę zdecydowanie odradzam! To jedna z sal, które odwiedziliśmy i niestety - jedyne, co jest plusem tej sali, to jej wystrój i fakt, że ma pokoje do spania na piętrze.

Cała reszta... Może po kolei: wystrój sali jest piękny, ale nie do ruszenia. Kolorystyka złoto-pomarańczowo-dębowa zostaje, a gdy powiedziałam, że chciałabym inny kolor, to właścicielka spojrzała na mnie jak na kosmitkę, mówiąc, że przecież inny do tej sali nie pasuje.

Druga rzecz to jedzenie. Wiem, że mają bogate menu, ale, niestety, nie dostaniesz go do wglądu. Byliśmy tam z narzeczonym i teściami, czyli łącznie cztery osoby, a właścicielka posadziła nas na przeciwko siebie i czytała z kartki dania, które mają w menu. Nie mając kopii przed oczami, zgubiłam się po czwartym mięsie :P Poza tym podobno z jakością jedzenia u nich słabo, ale tego dowiedziałam się od znajomych już po tym, jak tam byliśmy.

Trzecia sprawa to obsługa. Okazuje się, że nie ma jednej wyznaczonej osoby, kierownika, menagera, jednej z kelnerek, kogokolwiek, kto podczas wesela byłby łącznikiem między obsługą a młodymi. Właścicielka powiedziała, że podczas wesela ona w ogóle na salę nie wchodzi. Może to i drobiazg, ale czasami podczas imprezy trzeba coś dogadać, coś się przesunie itp., a jak nie ma osoby decyzyjnej, to może być problem.

Czwarta rzecz, która zniechęciła mnie do tej sali już na starcie, gdy tylko tam przyjechaliśmy. Otóż na zdjęciach na stronie tego nie widać, ale sala jest położona wśród salonów samochodowych. Gdzie się nie obejrzysz, tam są. Średnio weselne otoczenie :] poza tym nie ma ani skrawka ogródka, a tuż za płotem jest ul. Kartuska. Co prawda takie położenie jest plusem, bo trudno tam nie trafić, ale jak skończy się remont, to ruch na ulicy będzie baaardzo duży. Trochę bym się bała o hałas.

Piąta rzecz, jeszcze w temacie położenia. Na tej samej działce stoi sala weselna i dom właścicielki. Budynki nie są odgrodzone w żaden sposób, a w domu właścicielki mieści się również jakiś warsztat (stolarski chyba, ale pewna nie jestem). Mało to ślubne, choć dla właścicielki pewnie wygodne.

i po szóste - właścicielka. Dla mnie najgorszy minus całej sali. Z pewnością ma doświadczenie i wie co robi, ale ze wszystkiego, co mówiła, przebija się jedna rzecz - możecie mieć jak chcecie, byle by było po mojemu. Ma bardzo konkretnie określoną wizję na tę salę, jest ona (wizja, nie sala) spójna i ładna. Ale miałam wrażenie, że jeśli się zdecydujemy na tę salę, to nasze wesele będzie jednym z wielu takich samych przed nami i po nas. Niezbyt miła perspektywa, szczerze mówiąc...

Trochę się rozpisałam, ale naprawdę bardzo się rozczarowałam tą salą... Mam nadzieję, że coś Ci te moje wypociny pomogą :)
Wizje sie ciagle zmieniaja, a przynajmniej u mnie :)
u nas koszty wyniosa 210 zl za osobe, a w tym jest wesele (menu, ciasta, tort), poprawiny i nocleg wiec uwazam ze to calkiem rozsadna cena :-)
duzo jest pieknych miejsc, ale trzeba pamietac ze okolica w okol sali tez powinna byc ladna i ciekawa zeby goscie i sama mloda para miala gdzie wyjsc i chwilke odpoczac.
Powodzenia w wyborze :-)
image
dzięki Boginka za wyczerpujący opis:)
my sale chcemy odwiedzać od stycznia,więc Złotą Różę wzięliśmy pod uwagę tylko po zdjęciach i opiniach z forum:)
ja się zakochałam w Dzikim Winie...:)
image
latte2012. my będziemy mieli w Dzikim Winie wesele na sali kryształowej w sierpniu 2012 więc podziele się opinią ale panny młode z 2011 i 2012 bardzo chwalą lokal .
Ale jak moge coś poradzić wasi fotografowie czy dj zespoły czy kogo tam macie czasami warto ich popytać o miejsce na wesele napewno mogą podpowiedzieć gdzie warto zorganizowac wesele . Zapytanie się nic niekosztuje :)
pozdrawiam dziewczęta:)
podbijam:) ja również planuje w 2013:)
tak wam tylko podpowiem - jak lukullus to szukajcie muzyki ze swiatłami
My mamy w lukullusie w kwietniu 2012, i po rozmowach z kilkoma fotografami wiem tyle:
- żółty sufit w lukullusie średnio wychodzi na zdjeciach (warto uprzedzić fotografa)
- wszyscy mówią że w takim wypadku fajnie jest jak zespół / DJ ma jakieś kolorowe światła - to zawsze lepsza zabawa i duzo lepiej na zdjeciach wygląda
- z tego co się zorientowałam w trakcie wesela w lukullusie jest dość ciemno (mi to bardzo odpowiada, nie lubię tanczyć i bawić się na widoku) ale wlasnie dla foto nie est to takie dobre dlatego dosyć istotne są właśnie te efekty świetlne...
Tak się dzielę wiedzą skoro już ją nabyłam :)
image
Witam :)

Zobaczyłam wątek następnych panien młodych na 2013. Chodź ja mam w styczniu 2012, czyli lada moment to mimo wszystko popieram wcześniejszą organizację. My też planowaliśmy około 2 lata wcześniej właśnie ze względu na pieniądze i możliwość kontroli wydatków. Im szybciej opracuje się szczegóły planu tym później łatwiej go realizować. Na początku orientowaliśmy się w cenach, zaczęliśmy od spisania listy gości, ponieważ jeżeli jest ona to już wiemy jakie wesele, sala wchodzi w grę.

Popieram was panny młode 2013 :) A komu nie smacznie z planami 2 lata wstecz to niech się poprostu tutaj nie odzywa. Rozstać się można nawet tydzień przed ślubem nigdy nie mamy żadnej gwarancji.

Pozdrawiam
image
pewnie ze mozna planowac 2 layta wczensiej przeciez nikt nikomu nie zabrania, po prostu to wszytsko na dalekim horyzoncie, ale jako komus odpowiada to czemu nie:)
image
Nie zgadzam się z osobami, które piszą, że to za wcześnie...
Sama też planowałam ponad 2 lata do przodu (kwestie finansowe), a załatwiać zaczęliśmy 2 lata wcześniej.. Pojechaliśmy obejrzeć sale i okazało się, że terminy już są i nasz akurat wolny więc od razu zajęliśmy zeby nie było wtopy, bo chcieliśmy konkretnie te sale... Fotografa załatwiliśmy na 1,5 do przodu.. a z zespołem zaczekaliśmy rok do przodu i już była wtopa! Parę pierwszych upatrzonych zespołów nie miało terminu... Co prawda zespół, który wybraliśmy zapowiada się super, ale i tak, nasz termin był jedynym wolnym... Także, fakt, jeśli chce się gdziekolwiek, kiedykolwiek to 3 miesiące starczą, a jeśli chcę się wszystko pod siebie (my tak mieliśmy, TA data, TEN kościół, TA sala, TEN fotograf, TEN zespół) to 2 lata to całkiem dobry termin. Uniknie sie niepotrzebnych nerwów. Również w kwestii finansowej :) Dodatkowym plusem jest, że zamawiając z takim wyprzedzeniem można negocjować adnotancje w umowie, że nie podniosą Wam ceny, która np. w tym roku wynosi 200 zł, a za 2 lata mogłaby 230, na 100 osobach to duża różnica :) Także nie rozumiem oburzenia niektórych... Tymbardziej, że pierwszy kwartał 2013 to już za ok. 1,5 roku, a to nie jest jakis kosmiczny termin. Także brawo dziewczyny :)
Dodam jeszcze, że agrument, że pary zdązyły się rozejsc jest głupi. Skoro mieli sie rozejsc to dobrze,ze przed slubem, bo slubie bylby problem z rozwodem itd.

A jesli chodzi o sale na 100 (nawet do 200) z noclegami na ponad 100 osób to polecam Dworek Olenka :D :D :D sama tam bede miala za pare miesiecy, a z relacji wszystkich znajomych/rodziny, a nawet fotografa i zespołu to rewelacja :)) buźka
dziewczyny przesadzacie, z eargument głupi. po prostu stwierdzamm fakt, o którym słyszałam. to jest forum wiec mozna wyrazic swoja opinie, bez obrazania kogokolwiek
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też uważam ten argument za głupi, bo można się rozejść w każdej chwili dzień przed ślubem, a nawet dzień po ślubie....... różnie bywa i jeżeli ktoś ma patrzeć na to, że może się rozejść 2 lata przed ślubem i nie planuje z tego powodu to po co wogóle być razem .... patrzy się chyba na całokształt, a nie na te dwa lata przed ślubem.....
image
To jest forum panien młodych 2013 podkreślam więc nie np. październikowych 2011 i jasne jest, że skoro założyły to forum to znaczy, że właśnie planują dwa lata wstecz więc po co się odzywać w sposób negatywny skoro każdy ma indywidualne powody, przyczyny i priorytety co do brania ślubu. Jeżeli ktoś ma jakieś ale..... to powinien założyć forum 'po co planować 2 lata wcześniej" i uwagi typu za wcześnie były by uzasadnione.

Pozdrawiam
image
witam, ja też będę miała w 2013. ;)
super:) już nas coraz więcej;]
zamiast pokrzykiwac wykorzystaj te energie przez kolejne 2 lata przygotowań:)
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja tez planuje slub w 2013 :D wesele na 120-130 osób i zastanawiam się nad sala.
slyszalyscie cos o dworku Drywa (Stegna, przy drodze E7)?
Sala jest bardzo ładna, nowa, jedzenie smaczne (przynajmniej obiad, który tam jedliśmy), nowo oddane do użytku pokoje dla gości...
Proszę o opinie!!! ;)
Może warto zastanowić się już nad oprawą muzyczną ;)
http://flautists.cba.pl/
http://flautists.cba.pl/
http://www.facebook.com/pages/flautists/264633773566075
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam, my też planujemy ślub w 2013 roku w kwietniu:)
image
oo no to witam w grupie kwietniowych panien mlodych 2013 :D
a macie juz konkretna date? my wybralismy 13 kwiecien 2013 hehe :-)
sala zarezerwowana, a teraz poszukiwania zespolu i fotograla.
Az strach wybrac zespol bo w koncu od niego zalezy udane wesele i zabawa :(
image
My się zdecydowaliśmy na koniec kwietnia:) 27. 04. 2013:) mam nadzieje, że pogoda będzie ładna i będzie już w miarę ciepło:) My właśnie jesteśmy w trakcie podejmowania decyzji o wyborze sali:) i nie możemy się zdecydować, którą wybrać:)

no a u Was Evelcia widzę przygotowania pełną parą:) no ale w sumie masz rację sala, zespół i fotograf to 3 najważniejsze sprawy:) noo i jeszcze kościół:)
image
Sama zalatwiałam 2 lata szybciej i dobra rada... Sala i zespół! Fotografa i kamerzyste znajdziecie dobrego nawet pół roku przed, ale z 2 pierwszymi już rok przed może byc duzy problem! takze przebierajcie, korzystajcie z tego,ze macie czas i wybierzcie jak najlepiej :))) buźka
image
o ja też w kwietniu. :) ale 20.04.2013 ;) jesteśmy w trakcie szukania sali, mamy już coś na oku, trzeba teraz pokazać rodzicom. ;)
My jesteśmy na etapie szukania sal:)
no i na naszej liście jak narazie są:
Dzikie Wino w Redzie
Gospoda Gdańska
Soprano
Dworek Gościnny

ktoś słyszał jakieś opinie na temat wesel organizowanych w tych miejscach?:)
image
Dzikie Wino podobno super, rozważaliśmy to miejsce, ale potrzebujemy pokoi gościnnych w tym samym miejscu, więc odpadło. Generalnie większa sala duuuużo lepsza, bo ma z tyłu wyjście na taki ogródek, a z mniejszej sali jest wyjście na jakieś brzydkie garaże no i widać główną drogę.
latte, widzę, że mamy trochę podobne gusta:)
my też wahaliśmy się i zastanawialiśmy nad Gospodą i Soprano, ALE:
Soprano ma - wg nas - okropne położenie. na zdjęciach na stronce super, ale jak podjechaliśmy...nawet nie weszliśmy do środka, bo jest usytuowane centralnie między blokami (falowcami) na Przymorzu. Gospoda natomiast ma podobno nieduży parkiet (zresztą wpisz w Weselnik'owej wyszukiwarce tę salę i sobie poczytaj) oraz stosunkowo nieduże porcje, ale z tym jedzeniem to akurat niepotwierdzone.
no i otoczenie też takie sobie, bo to jest budynek NOT-u, przed którym - jak ostatnio tam byłam - były duże prace budowlane.
powodzenia i pozdrawiam :)
co do Gospody to akurat o jedzeniu słyszałam bardzo dobre opinie:) więc o to się nie martwię:) ale fakt - położenie nie jest najlepsze...

w ramach rozeznania idę do Gospody jutro na kolację z moim D. - może coś na urzeknie;]
image
swoją drogą Lucy, na co się zdecydowaliście? Wybraliście już salę?:)
image
goście z Wina moga nocowac w muracie w dobrych cenach, mosir ...
image
byliśmy dziś na kolacji w Gospodzie Gdańskiej.
Jedzenie pięknie podane, pyszne:)
Właściciele, zwłaszcza Pan Paweł przesympatyczni, konkretni i rzeczowi.
Pan Paweł odpowiedział na wszystkie nasze pytania, są otwarci na wszelkie sugestie i propozycje.
Sama sala naszym zdaniem bardzo elegancka, w dobrym stylu. Zwłaszcza oświetlenie - super:)
na 100 osób moim zdaniem parkiet odpowiedniej wielkości:)
no to tyle;]

a jak u Was, odwiedziłyście coś ostatnio?:)
image
a czy któraś planuje na mniejszą liczbę osób 40-50? Bo my też na 2013 ale na razie zbieram pomysły.
Latte, pisałaś, że zastanawiacie się nad Dworkiem Gościnnym - byłam tam w lipcu. Sam budynek i sala są ok, otoczenie bardzo zielone, właścicielka przemiła, kuchnia dobrze wyposażona i czysta (sprawdzałam :)), ale jeśli planujecie wesele na 100 osób, to odradzam. Tam są dwie sale - taneczna i jadalniana. Gdy tam byliśmy, stoły były ustawione na jakieś 60 czy 70 osób i zajmowały całą część jadalnianą + jeden długi stół był też na sali tanecznej. Więc naprawdę nie wiem, jak tam ma się zmieścić 120 osób, jak to jest napisane na ich stronie :) Poza tym dojazd jest niezbyt przyjazny - droga z betonowych płyt, bardzo wąska - nie sądzę, żeby mógł nią przejechać autokar, a i niejeden samochód pewnie miałby problem.

Także podsumowując - jeśli komuś nie przeszkadza dojazd i robi imprezę na max 60 osób, to jak dla mnie to bardzo dobre miejsce.
Latte, ja mam w końcu wesele w Adlerze z Zgorzałem (koło Stężycy) na Kaszubach ( http://www.adler.kaszuby.pl/index.php?xa=wesela ) , bo tam cena za menu, noclegi i poprawiny wynosi mniej więcej tyle, co samo menu gdzieś w Trójmieście.
A my musieliśmy zapewnić noclegi (dużo Gości przyjezdnych), a poprawiny - chcieliśmy, by świetować dłużej :)
Tzn. nie wiem jak tam cenowo w 2013, bo ja mam wesele za 3 tygodnie :)) POZDRAWIAM SERDECZNIE!
polecam Gościniec Gołubie urokliwe miejsce i bardzo przystepne ceny
widzę, że tak samo jak my nie boicie się dwóch trzynastek :) my z narzeczonym również planujemy ślub na 13 kwietnia 2013 :)
"13" to bardzo szczęśliwe liczby przecież;]

planowaliśmy czerwcową datę, ale teraz coraz bardziej skłaniamy się do 13.07.2013:)
image
No to jeśli się zdecydujecie, to będziemy mieć ślub i wesele w tym samym dniu :) Dla nas trzynastki były zawsze szczęśliwe, a z siódemką pośrodku będzie jeszcze lepiej ;)
No to Boginka wychodzi na to, że do ślubu pozostało nam tyle samo czasu ;D
u nas jednak wszystko jest JESZCZE w fazie wstępnej przygotowań i wciąż szukamy, na decyzje konkretne przyjdzie czas po nowym roku:)
image
Otóż to, rozglądamy się :) My jesteśmy właściwie zdecydowani tylko na salę, całą resztę będziemy ustalać najwcześniej w lutym.

Swoją drogą, gdy zdecydowaliśmy się na taki termin, myślałam, że nie będzie popularny - wiele osób jest przecież przesądnych. A tu się okazuje, że coraz więcej chętnych na podwójną trzynastkę - i to nie tylko lipcową :) mam tylko nadzieję, że to nie będzie oznaczało trudności z doborem odpowiednich, chcianych wykonawców i usługodawców... ;]
Myślę, że właśnie dlatego planujemy wszystko już teraz, by uniknąć problemów ad. chcianych usługodawców itd.

Planujecie duże wesele? na jaką salę się zdecydowaliście?:)
image
Planujemy ok 80-100 osób, a zdecydowaliśmy się na Lukullusa - spełnia nasze wymagania, także pod względem "pojemności" :) Mam tylko nadzieję, że nikt nam nie sprzątnie naszego terminu na tej sali ;) Co prawda, jak byliśmy tam w lipcu, to nie mieli jeszcze ani jednej rezerwacji na 2013, ale trochę mam stresa ;P

A Wy na ile osób będziecie robić? :)
My po kilkukrotnym pisaniu listy zamkniemy się chyba w 100 osobach. Moja rodzina jest baardzo duża i dodatkowo w całości przyjezdna więc to trochę utrudnia sprawę, no ale zobaczymy:)

my jak narazie skłaniamy się ku Gospodzie Gdańskiej.:)
image
Witam, ja również planuję ślub w 2013 roku, dokładniej 10 sierpnia. Rozważamy z narzeczonym następujące lokale:
-Murat (Reda)
-Falko (Rumia)
-Czardasz (Luzino).
Jeśli ktoś ma jakieś informacje za lub przeciw tym miejscom proszę o głos. Najtrudniejsza sprawa to według mnie wybór orkiestry, może ma któraś z Was jakiś namiar na sensowny zespół?
Czeresionka, witaj :)
Z lokalami nie pomogę, niestety, bo ich nie znam w ogóle, ale napisz coś więcej na temat tego, czego oczekujesz od zespołu. Bo 'sensowny' dla każdego znaczy co innego... no i w całej rozciągłości zgadzam się, że wybór zespołu to jedna z najtrudniejszych rzeczy, jeśli chodzi o organizację wesela :)

Dziewczyny, powiedzcie coś więcej o sobie :) skąd jesteście? :)
Ja jestem z Gdańska, konkretnie - mieszkam na Chełmie:) studiuję pedagogikę; w wolnym czasie, którego niestety nie mam zbyt wiele robię ręczne kartki okolicznościowe, zaproszenia, albumy i księgi gości:)
no i torty i rowerki z pieluszek:)

to tyle o mnie; teraz kolej na Was;p
image
My też 2013! :)

Chcieliśmy w 2012, ale ze względów finansowych przełożyliśmy na 2013 i myślę, że tak jest lepiej :) Na razie planujemy, organizacją zajmiemy się za pare miesięcy, na pewno dopiero po Nowym Roku.

Fajnie, że taki wątek powstał, chociaż nie spodziewałam się że tak szybko :)
Ja z Gdyni, planujemy na 2013 bo wczesniej to dla nas za wcześnie :) Chcemy zrobić wesele nad morzem w którejś z nielicznych knajp, ale w razie czego mamy alternatywy na mieście. Nasze wesele bedzie o połowe mniejsze niż wasze bo ok 50 os. Mamy małe rodziny więc prawie sami znajomi i nie chcę typowego wesela ale bardziej przyjęcie z tańcami.
Polecam parę linków z ciekawymi pomysłami na ślub i wesela

greenweddingshoes.com
http://www.prettywedding.pl
http://www.theprettyblog.com/
jeszcze jeden

http://www.bialeinspiracje.pl/
kolejne ciekawe pomysły

http://www.welonimuszka.pl/
czesc ja tez planuje na 2013 08/06 dokladnie sale juz mam wybrana narazie jest zaklepana ale z racji tego ze przebywam za granica dopiero w kwietniu bedziemy podpisywac umowe i wplacac zaliczke no chyba ze ktos bedzie chcial zarezerwowac ten termin to chyba sie do rodzicow usmiechne
Latte2013 a skad dokladnie z chelmu jestes bo ja niedaleko mieszkam wzgorze mickiewicza a narzeczony z chelmu
image
ja mieszkam w pobliżu lidlla i netto na chełmie, mówi Ci to coś?:)
image
no to niedaleko mnie ode mnie z osiedla na piechotke do sklepow tam chodze fajnie ze jest ktos jeszcze z moich rejonow w pl bo narazie za granica jestem ale juz nie dlugo pozdrawiam
image
Witam,
Ja również planuję ślub na 2013 rok. Sala już wybrana :-) Chętnie posłucham wszelkich rad. Mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda nam się zorganizować śluby i wesela naszych marzeń :-)
a masz konkretna datę? :)
hey dziewczyny a wiecie jak wypada Wielkanoc 2013?bo chciałabym na świeta
Data to 13.07.2013 :-) Jestem urodzona 13.12. więc w żaden pech nie wierzę :-) A Twoja data ślubu na kiedy wyznaczona?
Pozdrawiam
My także planujemy ślub na 2013... Może to za szybko ale jestem taka szczęśliwa, że już nie mogę się doczekać :) Tak więc witajcie ;*
Hello,

my mamy wesele w Restauracji Gospoda Gdańska w NOT w styczniu. Jesteśmy jak do tej pory zadowoleni, napiszemy pewnie recenzje po ślubie. Też byliśmy na kolacji i jedzenie okazało się bardzo smaczne POLECAM !!!!
image
Witajcie :)

To ja się podłączę do wątku:)
Też chcę ślubować w 2013. Wstępnie kwiecień-maj - zależnie od dostępności sal/restauracji weselnych.
Dodam, że ślub cywilny mamy już za sobą :)
wesele w 2013 :)

Witam przyszłe Panny młode:) Ja już mam ten wspaniały dzień za sobą:) A teraz mam do sprzedania sukienkę ślubną rozmiar 36/38/40, kształt litery A. Była szyta na miarę wg własnego projektu. Sukienka ma niedługi podpinany tren, góra i tył sukienki zdobiony koronką z koralikami i drobnymi cekinami. Bardzo wygodna:) W komplecie bolerko z krótkim rękawem. Gratis dodaję welon, rękawiczki oraz buty rozmiar 39, obcas 6cm. Cena 750zl, oczywiście do negocjacji:) Zdjęcia wyślę zainteresowanym na maila. Gorąco polecam:)

dołączam link do mojego ogłoszenia na trójmieście.

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-slubna-welonbolerkorekawiczkibuty-ogl4339945.html
Witam wszystkie nowe dziewczyny :)

Chciałam się pochwalić - zarezerwowaliśmy dziś salę! :D
Witam:) ja również mogę się pochwalić zarezerwowaną salą i terminem w kościele:)

Pozdrawiam:)
image
zarezerwowałaś w Lukullusie? Mozesz podesłac umowedo wgladu? Jak jest z gwarancja ceny na 2013 rok?
Marcelinka - super! To jaki termin, jaka sala i który kościół? :)

Pistacja - tak, zarezerwowaliśmy Lukullusa :) wzór umowy jest w tym wątku: http://forum.trojmiasto.pl/menu-z-Lukullusa-t117870,1,11.html i to jest standardowa umowa, ja podpisywałam taką samą. No prawie taką samą, bo minimalna wymagana ilość osób to teraz 60, a nie 70 :) Oczywiście ceny menu są nieco wyższe niż te w tym linku (posty są z 2009 roku), ale właściwie niedużo wyższe - najtańsze menu to 140zł, najdroższe - 235zł (ale to już jest z alkoholem!). Co do gwarancji ceny - nie m takiego zapisie w umowie, ale ja też o to zapytałam przed podpisaniem i pan właściciel powiedział, że nie powinna wzrosnąć więcej niż o 10%. Poprosiłam o umieszczenie tego w umowie - nie było żadnego sprzeciwu ze strony właściciela i teraz taki zapis w umowie mamy :)
Pistacja- to nie ja rezerwowałam w Lukullusie:P

Ja nie jestem z trójmiasta, więc może nie powinnam tu się chwalić co zarezerwowałam bo to nie ma w sumie większego znaczenia dla Was:) ale to forum jest bardzo przydatne nawet dla osób nie mieszkających w trójmieście:)
No ale jak już napisałam to tak:
- termin to tak jak już pisałam wcześniej 27. 04. 2013:)
- ślub w Kościele NMP we Władysławowie
- a sala to Jantar w Pucku :)

A jak u Ciebie Boginka??:)
Pozdrawiam:)
image
Każda panna młoda jest mile widziana, więc się nie przejmuj ;)

My będziemy ślubować 13.07.2013, a póki co mamy tylko salę. Mamy jeszcze trochę czasu, więc spokojnie zdążymy jeszcze całą resztę ogarnąć :)
Mała B. dziękuję! Ja wybieram pomiedzy Lukullusem a Dzikim Winem :)
polecam Dzikie Wino. Mielismy tam wesele w zeszłym roku
image
dziekuję za podpowiedz! A w jakim miesiacu? nie było za gorąco przy braku klimatyzacji?
Dzikiego Wina nie znam, ale Lukullus bardzo mnie do siebie przekonał ;) Opiniami, jedzeniem, wystrojem, obsługą i... właścicielem, który jest konkretny, ale elastyczny. Naprawdę, nie bez powodu się zdecydowaliśmy na tę salę ;)
w sierpniu. było ciepło, ale nie gorąco. fajnie, że jest wyjscie z sali, bo czesc gosci palących, lub rozmawiajacych siadala "za drzwiami" nie tracac kontaktu z salą. mnie brak klimy nie przeszkadzal, zreszta szukalismy raczej sali bez klimy, bo prostu jej nie uzywamy. czesc osob ma pozniej problem z gardłem. jest naweiew wewnetrzny i on wystarczał. zaden z gosci nie wygladał na "spoconego", my tanczylismy bardzo duzo i było po prostu zmeczenie
image
A w ktorej sali miałaś wesele?
witam,ja też planuje nas cudowny dzien na 2013:):)
My też planujemy w 2013.Niby daleki termin ale już rezerwację się pojawiają. Zastanawiamy się nad kwestią orkiestry czy Odeon czy Zespół Dysk z Kielna. A wy co macie na oku? :)
My również planujemy na 2013r. Na razie rozglądamy się za salą. Może coś polecacie? Poszukujemy sali na ok.80-100 osób, z drewnianym parkietem do tańca (nie chcemy tańczyć na kafelkach), ładna, elegancka, najlepiej w trójmieście lub bliskiej okolicy.
http://tvnplayer.pl/programy-online/zawody-odcinki,79/odcinek-5,branza-weselna,S01E05,1369.html
image
Hej dziewczyny. My także planujemy ślub w 2013 , dokładnie sierpień :) no to powoli zaczynamy się rozglądać . Nad salą mamy lekki dylemat ... ORLE czy Oberża Pod Lipami (Łęgowo) :)
W Łęgowie są ładniejsze sale - zwłaszcza zielona. I bardzo miła pani menedżer. Orle jest ok, ale chyba jednak ma o "gwiazdkę" mniej.
Ja robiłam dekoracje w Orle i moi Klienci byli bardzo zadowoleni
Jeśli chcecie zobaczyć wystrój sali mogę przesłać na e-mail.
Bardzo chętnie wystrój w ORLE . :)
email: z_klaudia@wp.pl

Jeśli chodzi o Łęgowo to bardziej stawiam na sale Japońską:)
zobaczę*
Witam was dziewczyny :)) Moj termin to 28.09.2013 niby tyle czasu a juz siedze jak na szpilkach hehe :) wesele mam w osloninie w Filipie :) a orkiestre z Bolszewa najlepsza pod sloncem Everest :)) Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też w Osłoninie! :)))
Koleżanki! ja też w Filipie w sierpniu 2013. Póki co mamy podpisaną umowę, wpłacony zadatek. Zespół i auto mam wybrane, po nowym roku będę dzwonić i dopytywać o szczegóły. Fotografów i kamerzystów też pomału oglądam.
image
my zmieniliśmy datę na 13.07.2013:)

sala wstępnie to Gospoda Gdańska
zespół już wybrany - Marek i Bogdan - sprawdzeni, polecam!:)
obrączki też już wybraliśmy:)

od stycznia będziemy dzwonić, jeździć i załatwiać :)
image
Witam :) Ja w styczniu jade zaplacic zaliczke na sale :)) obraczki rowniez mamy wybrane jak i sale i kamerzyste wraz z fotografem :) polcam Karola Okon z Mechowa nie bierze duzych pieniazkow a bardzo ladnie nagrywa filmy i robi zdjecia w plenerze :) Pozdrawiam :)
No to my już sale wybraliśmy , rezerwacja 03.08.2013 :) ORLE :)
Ooo,to się cieszę z dokonania wyboru w Orle.Czy zdjęcia w tym pomogły Pani Klaudio ??:)
Oczywiście :) Będziemy się na pewno kontaktować :)
Dziewczyny nad jakim kamerzystą się rozglądacie ? Bo z tym mam chyba największy problem:)
Witam Kamerzyste polecam z Mechowa barzo ladnie kameruje :))
Hej ! My tez planujemy w 2013. Data to 7.09, sala Filip w Osłoninie. Czasu sporo przed nami, ale chyba we wrześniu czy październiku 2011 nie było już terminów na 2012 ;| przynajmniej tak nam powiedziano ;P ale dzięki temu powolutku możemy sobie gromadzić i załatwiać bez ciśnienia :)

Czy ktoś może bawił się w Filipie na jakimś weselu ? Albo innej imprezie ? Jakie macie wrażenia ?
http://www.youtube.com/watch?v=I1rrQj9ltrw&feature=g-all-s&context=G22ab33fFAAAAAAAAAAA filmik z sali w osloninie :)
Na samej sali byliśmy, zarezerwowaliśmy termin dopiero po "oględzinach". Chodziło mi raczej o wrażenia typu - obsługa, jedzonko i takie tam ;]
obecnie nie bylam ale tesciowa byla tam w sierpniu na weselu i jedzienia bylo pod dostatkiem bardzo smaczne obsluga bardzo mila.
Dziękuję :) i Pozdrawiam !
Muszę zmienić sale :( zarezerwowaliśmy termin w Hotelu Orle na 3 sierpnia 2013 . Okazuje się że jeśli mamy 110 osób to do tańczenia jest masakara czyli prawie w ogóle nie ma miejsca.
Pani Klaudio,a proszę zobaczyć salę w Lublewie.Jest to troche za Gdanskiem ale tyle co przekazują mi Klienci bardzo chwalą jedzenie obsługę i właścicielka super.
Osobiście nie wiem na ile osób jest sala ,trzeba zadzwonić ale w realu jest ładnie
http://www.lublewo-sala.pl/index.html
Sala jest dosyć duża tylko trzeba by było ją "dopieścić",pokrowce itp.
Klaudio, we wrześniu byłam gościem na weselu, które odbywało się na tej sali w Lublewie. Sala jest naprawdę duża, wesele było na ponad 120 osób i dla wszystkich swobodnie starczyło miejsca zarówno przy stołach, jak i na parkiecie. Jedzenie było smaczne i było go dużo, obsługa rewelacyjna!

Co do przystrojenia - młodzi zdecydowali się na białe pokrowce na krzesła i czerwone dodatki, co się świetnie sprawdziło. I sama sala naprawdę nie jest daleko od Gdańska, wydaje mi się nawet, że bliżej niż Orle. A w każdym razie dojazd jest chyba nawet prostszy. Dużym plusem sali jest też to, że ma pokoje na piętrze.

Podsumowując - ja jako gość bawiłam się tam bardzo dobrze :) i miejsca naprawdę jest dużo!
Dzięki dziewczyny:) Dzisiaj odmówiłam rezerwacje w hotelu Orle, a zamówiłam termin w Oberży Pod Lipami Łęgowo :)
Witam wszystkie Panny Młode :) ja wybieram się w tym tygodniu obejrzeć sale... zamierzamy się pobrać w czerwcu 2013 i z tego co wiem, to niektóre sale już mają te najbardziej popularne miesiące pozajmowane. niestety. my zastanawiamy się nad Dworkiem Rajska Góra lub Czardaszem - sala widokowa w Luzinie. Jeśli ktoś miałby jakieś opinie będę wdzięczna. Pozdrawiam i życzę powodzenia :0
A które sale oglądałaś? My też planujemy jakoś sezon letni 2013 ale jeszcze nigdzie nie byliśmy, oszczędzisz nam niepotrzebnego jeżdżenia.
Witam :)) co do Rajskiej Gory to okolica piekna slicznie wszystko skomponowane jest gdzie robic zdjecia jest naprawde super ponoc jedzenia jest pod dostatkiem obsluga bardzo mila jeden minus jaki tam jest to schody prawie na srodku sali co zmniejsza sale .. poza tym wszystko ok :)
Czardasz bylam na dwoch mniejszych salach bardzo ladnie tam :) bardzo bogate menu duzo gratisow .. warto jechac zobaczyc .. Ja osobiscie wybralam sale w Osloninie w Filipie i takze rowniez polecam :))
Rajską Górę oglądałam bardzo się nam podoba. Dzisiaj dzwoniłam i cenowo wygląda to dość podobnie i w Górze i w Czardaszu są gratisy. Do Czardasza jadę w najbliższy piątek. Oczywiście podzielę się z Wami swoim zdaniem. Dzwoniłam też do Domu Bankietowego Grinholc który też jest bardzo ładny, ale moim zdaniem trochę przesadzają - pan powiedział, że jeśli jest poniżej 75 osób na weselu dodatkowo muszę zapłacić 2000zł. bo inaczej im się to nie opłaca, więc odpada. Zresztą my jesteśmy z Bolszewa/Wejherowa i nie chcę jechać aż do Rumi, bo może korki w cudownej Redzie będą.
Ja ostatnio spotkalam sie z wlascicielem z Jantara w Pucku chcialam tam zrobic wesele to gosc nam tez powiedzial ze nam nie zrobi na 70 osob bo mu sie to nie oplaca bo zaplaci wiecej za prad niz warta jest nasza cala szopka ;/
To faktycznie mają podejście do klientów ...

Dziewczyny czy ktoraś z Was ma może jakieś fotki ze swojego wesela w Oberży ? sala Japońska. Chodzi mi głównie o dekoracje :))
Pani Klaudio,mają ładnie krzesła ,nie potrzeba już dawać pokrowców na tylko dodać kokardy i będzie ok.Za Młodymi kurtynę podświetlaną i skirting(falbany przy stole Młodych)aby były do końca.Oczywiście bukiety kwiatowe na stołach i o sali tanecznej warto pomyśleć:)
Czy zaglądała Pani na ich stronę bo piszą:
"Duży wybór sal weselnych:

Japońska (minimum - 60 osób);
Zielona (minimum - 60 osób);
Drewniana (minimum 20 osób);
Wyspy Świata (minimum 30 osób)."

czyli sala japońska jest na 60 osób, a Pani wspominała o 100-110:)
Od 60 osób :)) także spokojnie tam się pomieścimy :)
Ja byłam na weselu na tej sali w sierpniu 2011 i moim zdaniem super!! Jedzenie przepyszne i naprawdę dużo. Miejsca do tańczenia dużo, obsługa też spoko. Sama chętnie bym tam zrobiła swoje wesele ale chcemy trochę bliżej Gdyni. :)
image
image
w Łęgowie na weselu byłam 2 razy i naprawdę obydwa wesela były bardzo udane, raz byliśmy na górnej, raz na dolnej sali (teraz sale mają jakieś klimatyczne nazwy :)).
Generalnie wiem że tak naprawdę sporo czasu wcześniej trzeba tam salę rezerwować.
Nie słyszałam żeby były tam jakieś wpadki, no i jedzonko dobre.
Tak więc myślę, że to dobry wybór :).
~`})i({
image
Witajcie,

czy planuje któraś z Was wesele w Kosakowie w Kas Catering? :)
Ja miałam mały przebłysk jak zobaczyłam zdjęcia w necie( świetnie to wygląda). niestety jak tam pojechaliśmy to szczęka opadła :) te namioty-tak to są plandeki na stelażu. były brudne i stały w towarzystwie traktorów u chłopa na gospodarstwie :) nawet z nikim nie rozmawiałam.
Hm, no ja właśnie ostatnio tam byłam i zauroczyłam się :) coś zupełnie innego, i bardzo dużo miejsca :) traktorów akurat nie było :D
hmm... to może nie mówimy o tym samym.
Dla mnie to było plastik-bombastik, ohydne i brudne z zewnątrz. wolałam nie zaglądać do środka. Może się coś zmieniło od czasu kiedy tam byłam
Nie wiem, ja byłam tam w październiku i listopadzie. W środku jak dla mnie jest rewelacyjnie, ponieważ szukam czegoś innego niż hotel/sala weselna :) Ale wiadomo, każdemu podoba się coś innego :D
dla mnie super, i te kule wilkinowe- czad! Też szukam czegoś nie hotel i bron Boże nie sala weselna.

Meg, niewiem ile masz gosci, ale jak szukasz czegoś orginalne to ostatnio oglądałam zdjęcia z Zatoki Sztuki w Sopocie. Wygląda genialnie. Ponoć mają tam robić wesela od maja.
Planujemy wesele na ok 100 osób, ale to na razie plany. Dzięki za info, w wolnej chwili popatrzę co tam mają w tej Zatoce :)
Byłam ostatnio na studniówce w Kas Catering. Rewelacja. 100 osób mieści się bez problemu. Świetny wystrój, no i na zewnątrz piękny ogród. Żadnych traktorów. :)
dzięki za wiadomość :)
Na ich stronie http://www.kascatering.pl/galeria.php jest trochę zdjęć. Można sobie nieco wyrobić opinię na temat tego lokalu. :)
Pozdrawiam.
zdjęcia były już obejrzane z każdej możliwej strony :D
Witam, ja mam wesele w Kas Cateringu w czerwcu tego roku. Początkowo jak usłyszałam namioty to byłam bardzo przeciwna, ale pojechaliśmy obejrzeć. I tak samo - zauroczyło mnie to miejsce. Coś zupełnie innego, oryginalnego i też nie widziałam żadnych traktorów za to cudowny ogród :) No i łazienki lepsze niż w niejednej "sali". Ponieważ jednak jest to dość nowy przybytek to mam małe obawy, nie odbyło się tam wiele wesel. Liczę jednak na to, że się nie rozczaruję a goście będą równie zauroczeni miejscem jak ja :)
Hej, właśnie dzisiaj podpisaliśmy z nimi umowę :D jestem PEWNA, że wesele będzie idealne w tym miejscu :D
Hej Dziewczyny!

My też juz planujemy ślub na 2013. Wlaśnie w weekend chcemy pojeździć po knajpach. Mamy już kilka na oku ale zobaczymy co będzie jak obejrzymy na żywo! :)
image
image
My slub mamy niedlugo ale polecam sale w Kłosowie.
http://www.klosowo.pl/
do wyboru dwie sale i sa noclegi. Ja sie juz tam bawilam i jedzenia duzo, piekne miejsce z dala od miejskiego zgielku i zakochana jestem w tym miejscu. Moze sie komus przyda:P

A jesli chodzi o planowanie z wyprzedzeniem to ja polecam sami zaczelismy planowac ju w zeszlym roku, zaklepalismy sale i tak powoli ustalenia co i jak. teraz to juz dzialam pelna para i jestem zadowolona. Powodzenia dla wszystkich z 2013
image
Witajcie ponownie,

jak już prędzej pisałam obejrzałam kilka sal w miniony weekend, dokładnie to 3 :) byłam w Czardaszu, który mnie rozczarował i zrezygnowaliśmy. układ sal był trochę dziwny i nie spodobało nam się to, że ktoś będzie za kawałkiem ściany siedzieć. następną salą, którą oglądaliśmy była Rajska Góra, która jest śliczna, ale niestety czerwiec 2013 był zajęty :( i wszystko trzeba było po raz kolejny zmieniać, ale to później. i w końcu dojechaliśmy do sali Amelia, która co prawda dopiero się buduje, ale spodobała się nam i oferta jest bardzo dobra. Jak już prędzej pisałam musieliśmy wszystko zmieniać przez naszą orkiestrę, która również nie miała wolnych terminów w czerwcu tylko 1 i zarezerwowaliśmy 1 czerwiec 2013 :) w czwartek zarezerwujemy kościół i będzie dobrze :) jeśli macie jakieś pytanie to piszcie odpowiem :) pozdrawiam
Kamezysta również już wybrany :)) GROSZEK
kamerzysta*
na groszka to poczekacie, rekordzisci odbieraj po pol roku, ale podobno warto:)
image
Jak myślę o tym, ile decyzji trzeba podjąć (fotograf, kamerzysta, dj, itp itd), to słabo mi się robi :) najchętniej to chciałabym, że ktoś przedstawił mi trzech z każdego "rodzaju" i wtedy mogę wybierać :D
moge Ci przedstawic:)

dj- Lech Radziun
Robert Jakube
Krzysztod Kleszczyński

foto + kamera

http://www.afif.pl
image
dzięki :D
może i trochę poczekamy na film , ale wiem że to dobra decyzja ,aby wynająć Groszka na wesele :)))
a gdzie jest ta sala amelia?
sala Amelia jest w Zelewie - ok 8 km od Wejherowa
Dziękuje :)
a masz jakies namiary na nich? niestety nic w necie nie mogę znaleźć, jak cenowo wygląda? mają noclegi?
cenowo wygląda dość dobrze 170 zł/os. z poprawinami, ciastami i owocami. noclegi są jest tam 7 pokoi jeden w gratisie dla młodych a resztę można wynająć dla gości chyba było ok 35zł./os. jeśli byłabyś zainteresowana podać e-mail wyśle Ci ich menu i nr tel
ja świeżo po zaręczynach ;) wszystko wskazuje na to, że będzie to 2013 :) z racji takiej, iż w tym roku odbieramy mieszkanie no i finansowo może być ciężko ;-)
Dziewczyny życzę Wam owocnych przygotowań
slub-wesele.pl/]image[/url]
image
Moze zrobicie liste z datami... tak jak jest na 2012 jak bedziecie zakładały kolejną część...
Asienka2422, poprosze o namiar na kamerzyste z Mechowa. Czy ten Pan ma jakas stronke www?
Hej Pistacja77 :) nie nie ma on swojej strony www :) oto jego numer tel . 695-521-410. u siebie w domu ma filmiki ktore kamerowal i napewno ci pokaze:)
Zastanawiam się nad orkiestrą z Olsztyna (dokładnie Korsze) . Myślicie, że to dobry pomysł ? Jednak jest to jakaś odległość, a boje się że nie przyjadą na czas . Ale grają rewelacyjnie :)

Słuchajcie a macie stronę zespołu Sami Swoi ? Bo ich chyba też chwalą.
Ja polecam Everest z Bolszewa super graja i rozweselaja gosci :)
Bardziej zależy mi na kawałkach typu disco-polo, biesiada :) Oczywiście coś nowego też :))
Klaudia&Michał - jeśli chodzi o kamerzystę, fakt poczekacie może trochę, ale warto!! My też mamy Groszka ;)

Co do zespołu Sami Swoi, mogę Ci ich z czystym sumieniem polecić ;) z moim byłym Narzeczonym miałam u Nich umowę podpisaną, byłam nimi zachwycona ;)

Ale mogę Ci też polecić zespół Apus, u mojej Psiapsiółki grali i byli rewelacyjni - biesiada, disco - polo, po prostu parkiet był pełny!! Dwóch Panów gra i podobno nie mają wygórowanych cen ;)

Również życzę Pannom Młodym 2013 owocnych i przyjemnych przygotowań - cieszcie się tym czasem ;)
image
ooooo
Witam :)
Dołącza do Was kolejna istotka która bierze ślub w 2013 :)
Salę mamy już wybraną, trzeba tylko podjechać i wpłacić zaliczkę a mianowicie jest to Sala Żukowianka w Żukowie. http://www.restauracja-zukowianka.pl/galeria.htm
Polujemy na DJ Roberta Jakubka , mam tylko nadzieję że będzie miał wolny termin, miałam okazję widzieć go w pracy niejednokrotnie i w tamtym czasie pomyślałam sobie że on kiedyś musi poprowadzić moje wesele :) Miejmy nadzieję że tak się stanie.
Fotagraf chyba wybierzemy http://www.fotoinlove.pl/
Dziewczyny, całkiem sporo nas się już zebrało, więc może faktycznie czas założyć pierwszy wątek z datami :) podawajcie terminy i co już macie, to zbiorę to wszystko i stworzę nowy wątek z listą :)
Bardzo dobry pomysł:)

Marta i Rafał - 27 kwiecień :) my na razie mamy tylko sale:) Dom Weselny Jantar w Pucku :) a resztę rzeczy będziemy załatwiać na dniach:)
image
aaa i jeszcze zapomniałam napisać że ślub odbędzie się w Kościele NMP we Władysławowie:P
image
Dzięki za pomoc:) coś będe kombinować :)

u mnie :
03.08.2013 sala Japońska(Oberża pod Lipami),kamerzysta:GROSZEK .
u mnie to wygląda tak:
29.06.2013 - Sala Sferyczna KasCatering Kosakowo

i tyle mamy hahahaha :D
Monika i Krzysiek-08/06/2013
Alga Sztutowo.kamerzysta prawdopodobnie 2style
image
Joanna i Tomasz :) 28.09.2013 :)
Sala : Filip Oslonino
Kamerzysta i Fotograf : Jacek Okoń z Mechowa
Orkiestra : Everest Bolszewo
Kościół : Bolszewo

I na dzien dzisiejszy to chyba wszystko hehe :) Pozdrawiam was serdecznie ;* :)
Hej dziewczyny dzisiaj byłam w tym salonie w Gdańsku http://www.chantilly.pl , każda suknia o 1000 zł mniej, taką mają promocję. Może którejś z Was się przyda, pozdrawiam:)
Ile szybciej w ogóle za suknią trzeba się rozglądać ? :)
Marcelinka - kiedy macie ślub? Jak chcesz udekorować kościół? My też mamy ślub we Władysławowie 7.09.2013 i zastanawiam się nad dekoracją.
Klaudia ja bym radziła rozglądać się jakoś wrzesień-październik bo wtedy są wyprzedaże :)
image
Ania i Kamil - 1 czerwca 2013
kościół w Bolszewie
orkiestra - Odeon
sala bankietowa Amelia

zastanawiamy się jeszcze nad fotografem i kamerzystą
Mika: pisałam wyżej ślub jest 27.04.2013.:) nad dekoracją kościoła jeszcze się nie zastanawiałam:) nie wiem nawet jak wygląda jakas "standardowa" dekoracja zrobiona przez siostry. a Ty wiesz może jak to wygląda??
wyprzedaze sa tez teraz, popatrzcie w watku z 2012 w jakich salonach
image
pewnie cały czas są wyprzedaże żeby suknie ze starej kolekcji sprzedać, wiadomo we wrześniu będzie największy wybór a później coraz mniejszy, jak byłam w czerwcu oglądać suknie to z kolekcji 2010 nawet za 400 zł można było dostać ale mały był już wybór sukni po przecenie więc jeśli ślub jest za ponad rok to ja bym poszła we wrześniu :)
ja o kieckę zacznę się martwić dopiero w grudniu :)
dziewczyny .... to coś dla was bo by z 2012 juz w wiekszosci mamy kiecki... http://www.pinger.pl/szukaj/po_tagu/p/2/?t=suknia%20%C5%9Blubna
milego ogladania
Ania i Sebastian - 13.04.2013r.

Mamy już salę, kamerzystę, fotografa i zespół - nasz ślub odbywa się jednak poza Trójmiastem także niewiele powiedzą Wam konkretne namiary :)
ja tez mam termin na 13,04,2013 i mam tylko sale i fotografa... widze ze muszę sie wziac w garsc :)
jest taki wybor tych zespolow ze nie mozemy sie zdecydowac a i czasu na spotkania z nimi nie ma :/ mam nadzieje ze w koncu uda mi sie to zalatwic.
a dziewczyny bedziecie miec kamerzyste?? ja sie nad nim zastanawiam, mam fotografa i chyba tnąc koszty bede musiala zrezygnowac z filmowania.. ale nie wiem czy to jest dobry pomysl,
Ja z filmu bym nie rezygnowała . Fakt jeśli Ci fundusze nie pozwalają to oczywiście trzeba to rozważyć , ale mimo to że będą zdjęcia TO film z wesela i ślubu też jest ważny (oczywiście jak dla mnie) :)))
Na filmie jest zawsze dużo śmiechu ! :)))
Jak zaczęliśmy planować ślub to mówiłam że kamerzysty nie będzie bo szkoda kasy na film którego i tak się nie ogląda i że nie lubię jak mi ktoś lata przed nosem z kamerą więc nie chce tego u siebie na weselu, później pomyślałam że jednak fajnie by było mieć pamiątkę i wracać do tego "i że cię nie opuszczę aż do śmierci" ;) więc żeby było taniej to chcieliśmy poprosić wujka żeby kręcił jakieś lepsze momenty ale po weselu kuzyna gdzie kamerzysty prawie wcale nie było widać, nie latał i nie filmował ludzi jak jedzą czy piją, jak zobaczył że ktoś nie chce być filmowany to odwracał kamerę, nie był po prostu nachalny skończyło się tak że podpisaliśmy z nim umowę :) i nawet nie jest taki drogi :)
osobiście uważam że jeśli się wahasz czy wziąć kamerzystę czy nie to weź, żebyś później nie żałowała bo to się już nie powtórzy :)
masz jeszcze ponad rok do ślubu więc możesz spróbować zadzwonić do wspomnianego już tutaj pana z Mechowa, nie jest drogi a filmy robi dobre :)
image
My też się zastanawiamy nad kamerzystą, jesteśmy pewni, że chcemy tylko jeszcze nie wiemy kogo... :D
Nieźle :) macie za ponad rok ślub a z przygotowaniami wyglądacie tak samo jak ja 6 miechów przed swoim ślubem:) chyba wynika z tego że się bardzo obijam..
ja chcę najważniejsze rzeczy zrobić już teraz, żeby mieć "większy wybór" i potem błogi spokój :D
gosiulek masz racje albo my sie obijamy albo 2013 tak sie spieszy hehehe
A my z lubym mamy termin na pierwsza sobotę sierpnia 2013.
Zaklepany termin we wspomnianym wcześniej Dzikim Winie.
Orkiestra tez juz jest, i fotograf & videofilmowanie.
ile wczesniej nalezy zaklepywac by miec pelny wybor dat? ja nie 2013 ale pozniej i dlatego teraz pytam:))) i nie tylko o dzikie wino mi chodzi ale i o inne, wypowiedzcie sie prosze
to zależy o jakich salach myślisz i w jakim miesiącu planujesz ślub, bo te popularne miesiące czerwiec, sierpień, wrzesień i nawet lipiec są chyba dwa lata prędzej rezerwowane. ja rezerwowałam sale półtorej roku prędzej termin dostałam, bo sala nowa jeszcze nie otwarta, ale z kolei z orkiestrą był problem, bo w czerwcu mieli tylko jeden termin wolny. więc tak szczerze mówiąc zależy co chcesz, kogo chcesz i kiedy.
witam, a mogłabym wiedzieć kto będzie fotografował i filmował?
a to pytanie do mnie ;D?
Zarejestrowałam się, żeby nie szukać wątku :D
~`})i({
image
tak do Ciebie :)
Nartu22 jaką macie orkiestrę ? :))
wow jestem w szoku , że ten wątek powstał już tak dawno temu :) a u mnie się każdy dziwi , że tak szybko planujemy :)

My również na 2013 :) 12-sty październik 2013

Ślub - Katedra Oliwska

Wesel - Sala Zielona "Pod Lipami" w Łęgowie - umowa podpisana, wybrane menu

Mam pytanie czy opłacacie nocleg dla gości? i czy zapewniacie transport z Kościoła na salę i powrotny ?

My mamy wesele i poprawiny, zapewniamy i opłacamy nocleg ale tylko dla gości przyjezdnych spoza Trójmiasta.

Jutro jedziemy podpisać umowę z orkiestrą.

I rozpoczynamy poszukiwania kamerzysty i foto z czym mamy największy problem :-) może polecicie kogoś sprawdzonego ...
Hej Dziewczyny, ja biorę ślub w sierpniu 2012 roku, i po weselu będę miała do sprzedaży sukienkę Madonna Pronovias Alcanar z welonem (3m) jakby któraś była zainteresowana polecam :):):) udanych przygotowań :):)
hmm.. a mogłabyś wrzucić tu jakieś zdjęcie? albo podać linka?

Poza tym ciekawa jestem rozmiaru :)
~`})i({
image
http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=alcanar
dzięki,
Jest naprawdę piękna. Serio.
Prawdziwa księżniczka i nie wygląda na przesadzoną.
Ale przyznam się, że interesuje mnie trochę inny fason i krój, coś w stylu rybki, bardziej dopasowany...

Ale Twoja naprawdę jest piękna :)
~`})i({
image
śliczna suknia :-)
Jeśli chodzi o orkiestrę to RAGTIME (http://www.zespol-ragtime.pl) - nie wiem czy znacie.
Ale wiem z doświadczenia :) że potrafią zagrać dosłownie wszystko, jeśli chodzi o mnie to interesują mnie kaszubskie klimaty, do tego obowiązkowe disco polo, no i nasze przeboje - czyli piosenki anglojęzyczne i wiem że oni dadzą radę :P.

A jeśli chodzi o wideofilmowanie i zdjęcia to mój luby wybrał firmę LANC z Bolszewa :) strona w budowie (http://lancfilm.mafirma.pl/)
~`})i({
image
Orkiestra ciekawa :-) widać, że chłopaki dają radę ale jak dla mnie brakuje mi tu kobiecego głosu.

My już wczoraj podpisaliśmy umowę z orkiestrą i szukamy kamerzysty . W przyszłym tygodniu mamy spotkanie z kamerzystą zobaczymy co z tego wyjdzie :-)
Pani z którą podpisywaliśmy umowę jeśli chodzi o wideofilmowanie, skomentowała jeden zespół w którym śpiewała jakaś Kobitka i stwierdziła że bezpieczniej jest brać mężczyzn, i że na filmie i podczas nagrywania słychać wszystkie niedociągnięcia i 'ubytki' głosowe.

Trochę się z tym zgadzam. Babeczka żeby śpiewać naprawdę musi mieć głos.
~`})i({
image
My jedziemy podpisać w piątek umowę (zespół Avinion) :)

no i zostanie tylko fotograf :))))))

image
i znowu zespół w męskim gronie :-)

fajnie, że już wybraliście .. jak się podpisuje umowę to już taka mała ulga się pojawia, że kolejna rzecz załatwiona :)

a jakiego kamerzyste polecacie ??

Słyszałam, że videogroszek przereklamowany, coolartpro mają piękne filmy ale wysokie ceny ,filmiki po 45 min bardzo dobrze wykonane ale wolałabym tradycyjny 1,5 h film , żeby było co wspominać :) a nie tylko takie skróty.
Nartu22 ślubujemy w tym samym dniu :)))
Zauważyłam, napewno pomyślę o was podczas swojego wesela :))
~`})i({
image
hehe no no :)) Nie wiem czy ja dam radę myśleć o czymś innym :)
oj tam oj tam :D, nie przesadzajmy, na weselu to trzeba już trochę spięcie po puścić :)
~`})i({
image
Jasnee ; )) ale ileee to jeszcze czasu ..
Wszyscy myślą i mówią że dużo, poza moim Panem Młodym, jego zdaniem 'to szybko zleci' ;)
~`})i({
image
to fajnie, że tak mówi. Mój mówi: "przecież jeszcze dużo czasu, wszystko zdążymy załatwić", a jak zobaczył, że terminy są pozajmowane to zdał sobie sprawę, że jesteśmy nieco spóźnieni.
ostatnio na jakimś forum ślubnym, przeczytałam wypowiedź jednej z Pań której do ślubu zostało już niewiele i pocieszyła te Panie, które narzekały na brak zaangażowania ze strony Panów, a mianowicie uświadomiła że Panowie to się obudzą parę miesięcy przed... i Wtedy będą chcieli wiedzieć wszystko.

No nie wiem co o tym myśleć, bo mam inną sytuacje. Przez MEGO starania, widzę jak bardzo by chciał, żebym została jego żoną i to jak najszybciej ;) heheh :)

Więc doświadczenia nie mam w przekonywaniu Panów do zaangażowania, ale może niektórych przekonałoby zdanie, że jeśli nie pomogą Pannie w wyborze, to sami skazują się na brak zadowolenia i żeby potem nie żałowali, że nie mieli na coś wpływu.

Chociaż wiem, że część z Panów podchodzi 'na tkz. leniwca', co zrobisz ty (Panna Młoda), nie muszę robić ja, więc po co to robić?

i o ile mój się w tę sprawę angażuję, to bywają takie sprawy do których podchodzi właśnie w stylu leniwca ;)
~`})i({
image
To ja też się dopisuję :)

Agata i Mateusz
Data: 10 sierpień 2013
Wesele: Filip w Osłoninie
Ślub: Gdynia - Karwiny
Zespół: Jak's Band
Fotograf i Kamerzysta: Grupa Obiektywni.

Rozglądacie się już za fryzjerem i kosmetyczką?
Moim problemem jest to, że mieszkam na stałe na południu Polski, a ślub na północy. Jak przyjeżdzam do rodziców to wtedy na raty załatwiam sprawy. W głowie nie układa mi się to wesele, nie mam pojęcia jak to wszystko zorganizuję i jak to wyjdzie... Czarna magia póki co.
image
Mój mężczyzna też uważa, że jeszcze duuuużo czasu zostało :))

a co do kosmetyczki ... to ja już mam podpisaną umowę na makijaż , z Panią Elą Skoczeń :)))))
Czesc:)

Ja planuje slub na czerwca... Jak narazie tak wstepnie ustalilismy, ze bedzie to 22. 2013:) Jeszcze nie zaklepalismy daty w kosciele i zero organizacji. Dzisiaj zaczelam przegladac suknie:) a wiec zaczelam od konca... jeszcze troche czasu nam zostalo o wiec jak w Maju zaczne konkretniej myslec to mam madzieje ze wszystko sie uda:) Mam nadzieje, ze sie nie myle?:)
pozdrawiam
hmm.. no to zalezy co chcesz, możesz się przejechać, jeśłi masz wymarzoną salę, czy zespół muzyczny albo kmerzyste...
~`})i({
image
Cześć Dziewczynki :)
Właśnie była na spotkaniu z proboszczem w swojej parafii. Opowiedział mi o wszystkich dokumentach, formalnościach, terminach, itp.
Na moje pytanie jaki jest koszt udzielenia ślubu, proboszcz odpowiedział, ze pan młody płaci tyle ile warta jest jego narzeczona :D
Jak myślicie, o jaka kwotę chodzi? :)
image
No to myślę, że go nie stać ;p
~`})i({
image
Haha :D No raczej :D

Sama nie wiem 500zł? 700zł?
image
myślałam żeby dać 400/500? Kwestia uznania... chyba że mi ksiądz powie konkretną kwotę, w co raczej wątpie.
~`})i({
image
Jak tam idą wam przygotowania? Ja się ciągle do Księdza wybieram i jakoś się zebrać nie mogę. A przecież to najważniejsze!
~`})i({
image
Ja mam tylko sale weselną zarezerwowaną!
15 czerwiec Hotel Faltom
Teraz spać nie mogę przez zespół albo dj :>Nie wiem kogo wybrać:(
Do księdza to za pół roku się wybiorę :)
image
Mi Ksiądz wstępnie powiedział, że jak na ten rok to ciężko z datą, tak więc, muszę się niedługo wybrać do niego, bo nie chciałabym przekładać imprezy :).
Lepiej sobie zaklepac to co najważniejsze.
Poza tym w moim przypadku msza musi odbyć się stosunkowo wcześnie - 13:00/14:00.

a gdzie Gosiu ta sala?
~`})i({
image
Hotel Faltom jest w Rumi :)
image
Nartu22, dlaczego taka wczesna godzina? Ja wstępnie zaklepałam godzinę 16:00
image
Ja tez będę chciała mieć mszę na 16:00.
Nartu22 myślę, że na 13/14:00 to nie powinnaś mieć problemów ze znalezieniem kościoła, przeważnie panny młode chcą później.
image
hehe, weszłam z czystej ciekawości czy Was sporo szczęśliwych 13tek :) i jest mój wpis, że mam za 11 miesięcy ślub, rozbawiło mnie to(nie wiem czemu), bo zostało już mniej niż 6 a ja jeszcze w proszku:)
Brawo! ;)

To nic strasznego, może podejdź do tego tak - nie jesteś w proszku, tylko porostu rozsądnie do tego podchodzisz, ja sama jestem zła na siebie, że tylko w kółko o tym myślę i tylko tym się zajmuje. Paranoja!

Tak więc gratuluję :)
~`})i({
image
Najlepsze jest to, że ja się jeszcze nie przejmuję, nie myślę o tym 24/7 :) myślę o tym jak jestem na weselniku...Jak czytam wpisy dziewczyn z wątku o pannach młodych 2012, to aż mi słabo :) hmm.. może do mnie jeszcze nie dotarło, że ja za mąż wychodzę? :)
Najważniejsze, że jest Narzeczony! :)
image
Naprawdę Ci zazdroszczę :), czekam aż mi ten SZAŁ przejdzie.
a Sukienka jest? ;p
~`})i({
image
Sukienka, dj, hotel-sala, nocleg, kosciół, foto :) no i zaproszenia.
to nie ma się co martwić :)
Wszystko gra :)
~`})i({
image
Też tak myślę :) Najważniejsze rzeczy są, a reszta... wyjdzie w praniu
daj znać co i jak z makijażem, bo właśnie to mi teraz głowę zaprząta
~`})i({
image
Ja już też ciagle o tym myśle ... :))) no ale mi z tych najważniejszych rzeczy został Fotograf . i bedzie na razie koniec ; ))) chociaż juz bym chciała wszystko... zaproszenia, suknie itd :))
Ja z kościołem się nie spieszę, przecież nawet nie ma połowy 2012 :) tak samo z makijażystką i fryzjerką :)
My mamy salę i fotografa. Teraz czas na dj`a :)
ja chcę koniecznie załatwić Mszę w najbliższym czasie i wtedy będę spokojna...
~`})i({
image
.... a my dalej szukamy kamerzysty i foto ...

jesteśmy już po dwóch spotkaniach ale nic nas nie zachwyciło więc szukamy dalej :-)

sala jest, orkiestra jest, jak zaklepiemy kamerzystę i foto to wybierzemy się do Kościoła :-)
image
U mnie w Kościele to o terminy nie ma problemu , także sobie pod koniec roku pójdę ..:)
shanti foto polecam http://www.afif.pl pełna profeska, szybki termin, zdjecia i obrazy z fotek , drugi to sharfoto, lekko nachalny i wszedobylski, ale jak szukacie zdjec sferyczych i przeefektowionych to tam:) my widizleismy sie chyba z 5 fotografam, ale Pan Marek z afifu był najlepszyi
image
Hej Dziewczyny. Ja planuje ślub, wraz z moim narzeczonym na kwiecień 2013. Jak narazie jesteśmy na samym początku przygotowywań.. ustalamy listę gości, i szukamy fajnego miejsca. Myślę, że zdecydujemy się na hotel Kuracyjny w Gdyni. Nie robimy wesela ale uroczysty obiadek na 60 osób :)
nie mam pojęcia jak mamy się wziaźć za te przygotowania.... :)
Początek to chodzenie po omacku, ale dasz sobie świetnie radę ;).

Powodzenia i z niecierpliwością czekam na relację ;)
~`})i({
image
Dzięki :-) na pewno się wybierzemy na oględziny do afif :-) mamy do nich nawet bon z Łęgowa :-)
image
Cisza?
~`})i({
image
Ja jestem na etapie szukania zespołu albo dj... Nie wiem na co sie zdecydować :/
image
a Pan Młody co by wolał?
DJ tez może być fajny.
Gdzie odbędzie się impreza? i kiedy?
~`})i({
image
my też jesteśmy na etapie szukania zespołu. poszukujemy 3-4 osobowego zespołu z kobietą w składzie, bo kobiecy głos zawsze się przyda. ale jakoś nie możemy się zdecydować, a i czasu nie ma na spotkanie :/ sprawa ta nie daje mi spokoju bo chciałabym mieć już to z głowy. za duży wybór hehe :-)
Dziewczyny brakuje mi już tylko fotografa ; D

a na poprawiny chyba weźmiemy DJ-a :):)
wow, ale szybka jesteś! podziwiam :) i gratuluję.

Jeśli chodzi o prędkość to zajmujesz pierwsze miejsce ;)
~`})i({
image
No no :) tak jak już pisałam chce mieć na razie to z głowy ...
No i cieszę się, że przynajmniej mam wszystko to co planowałam mieć , także jest dobrze :))))))))
image
No to udało mi się zrobić ten suwaczek :))
image
Klaudia_Michal ehhh jak widzę twój suwaczek to kiedyś też tyle mieliśymy dni ,a teraz zostało nam tylko 65 dni szybko wam upłynie
hmm...
Wiesz, mam problem z moją głową, wydawało mi się że ślubujemy w tym samym dniu, a tu przepaść pomiędzy naszymi suwaczkami ponad 100dni.
Jak to możliwe?
~`})i({
image
Pan Młody wolałby tańsza opcję, czyli Dj, a ja jednak skłaniałabym sie ku zespołowi, bo moim zdaniem fajniejszy klimat. A że wesele odbędzie się w Hotelu Faltom to będzie miejsce dla zespołu :)
image
Więc, jeśli wolisz zespół, to weźcie zespół, bo wesele raz w życiu. Tak mnie mój luby do zespoły przekonał i teraz myślę, że to lepsza opcja.
~`})i({
image
A macie już na oku jakiś zespół?
image
Ja Dj tylko na poprawiny :) A na weselicho mamy zespół AVINION :))

a co do tych dni , to faktycznie dziwne ... któraś z nas ma źle na suwaku :) zaraz to sprawdzę :))
image
jeea, działa!
Teraz odliczamy razem ;).

Jaki Kościół (tak z ciekawości)?
~`})i({
image
My mamy orkiestrę na wesele i na poprawiny ..... moim zdaniem dobra orkiestra pasuje lepiej do wesela niż Dj ... daje inny klimat mniej dyskotekowy .... ale to już kazdy musi wybrać wg swoich upodobań :-)
image
Dla rozwoju tematu:

Wybrałyście już piosenki na pierwszy taniec?
albo może planujecie coś nietypowego?
~`})i({
image
Leighton Meester and Garrett Hedlund - Give in to Me
z filmu Country Strong :)
image
Prawie 'pościelówa', nabijam się ;).
Piękna, delikatna, i brzmi tak, hmm... naturalnie?
~`})i({
image
Ta piosenka to przynajmniej coś nowego, a nie stare i oklepane szlagiery :) W drugiej wersji wykonuje ją Faith Hill, ale już mniej mi się podoba.
Piosenka jest krótka i wolna oraz romantyczna - nie trzeba do niej wielkiego układu tanecznego...
image
Piosenka juz wybrana :)

Whitney Houston- I have Nothing :) super pasuje do walca wiedenskiego :)
my będziemy wybierać piosenkę pół roku, albo i później przed ślubem :)
My też jeszcze nie mamy pierwszej piosenki. Ale podpisaliśmy już umowę z zespołem, salą fotografem i kamerzystą! więc teraz mamy trochę spokoju!
Kościół p.w Św Rodziny :) u mnie na dzielnicy :)

a co do piosenki to też jeszcze nie wiemy.
image
My Roxanne z Moulin Rouge
Będziecie tańczyć tango? Wow... gratuluję odwagi! Idziecie na kurs?
image
Chodzimy sobie na zajęcia ale nie w celach około weselnych tylko dla siebie i pewnie na tangu się skończy chcociaż wolałabym wogole ominąć ten punkt programu...
Tańczenie tanga na weselu do tej piosenki jest lekkim nieporozumieniem. Ta piosenka opowiada o miłości faceta do ... prostytutki. Utwór ten jest w prawdzie pełen emocji, ale mamy tu do czynienia z gniewem i zazdrością, która towarzyszy facetowi, bowiem inni panowie mają- delikatnie mówiąc- dostęp do jego wybranki.. Błaga ją, aby rzuciła co robi, ale ta nie chce tego uczynić.

Mając na względzie to co napisałam powyżej radziłabym się zastanowić raz jeszcze nad wyborem utworu- w końcu to Wasze wesele.
My na pewno będziemy mieli polską piosenkę ....

mieliśmy różne opcje m.in. Natalia Kukulska i Andrzej Piaseczny - Jesteś blisko mnie

a teraz staneło na Robert Chojnacki i Maciej Molęda - Kiedy na mnie patrzysz

Jesteśmy ze sobą już ładnych pare lat ... piosenek się nazbierało i ciężko się zdecydować a do ślubu jeszcze troche czasu więc może się coś zmieni :)

widzę, że my jesteśmy bardzo do tyłu bo mamy tylko salę i orkiestrę :-) zaczynam się stresować jak tak czytam o Waszych postępach :-)

jesteśmy już po pięciu spotkaniach z różnymi kamerzystami i nadal się nie zdecydowaliśmy :-)
image
Spokojnie dasz radę :) Kamerzystę to polecam GROSZKA sami go wzięliśmy :)))

a orkiestrę jaką masz ?
image
Groszka zostawiliśmy na koniec :-) planujemy wybrać się do niego w poniedziałek i mam nadzieje, że pozytywnie nas zaskoczy.

Troszke nas zraził rozmową telefoniczną bo powiedział, że jak do niego przyjedziemy to mamy być zdecydowani albo podpisujemy umowę albo nie bo ludzie przychodzą sobie filmiki oglądać :-) ale jak mamy podjąć decyzje bez obejrzenia jego prac?

Pojedziemy i zobaczymy co z tego wyjdzie. Polecili nam go w Łęgowie i mam nadzieje, że na nim zakończymy poszukiwania :-)

Orkiestra: Pan Józef Pstrong z Nowego Portu - trzy osoby (dwóch facetów i jedna kobitka)
image
Zadając pytanie dotyczące piosenki na pierwszy taniec, miałam nadzieję, że ewentualnie jeszcze coś mnie zainspiruje... Bo myśmy wybrali sobie
mix piosenek, gdzie na początku jest walc (chociaz oboje marzyliśmy o tangu - więc zazdroszczę tym którzy się na to zdecydowali).

Widzę, że jeśli chodzi o piosenki na pierwszy taniec to nie ma żadnych ograniczeń :).

Tak bym chciała już mieć 'załatwioną mszę', a jakoś nie możemy się wybrać do tamtej parafii...
~`})i({
image
Ogólnie to mu u Groszka nie byliśmy ... znam jego prace bo był u mojego brata :) a umowę wysłał na emaila :))
image
Fajnie mieć takich sprawdzonych usługodawców :), heh...
My kapele tak 'ściągneliśmy' :)
Myślę, że to daje, takiej pewności że wszystko pójdzie zgodnie z planem :).
~`})i({
image
Różnie to bywa , ale jakoś jestem spokojna :)) zawsze i tak bedzie gadane.. nikomu się nie dogodzi w 1oo% :) ale w końcu to Mój dzień znaczy Nasz :))
image
racja :). będzie pięknie :)
~`})i({
image
My ze sprawdzonych rzeczy mamy sale i orkiestrę :-) Orkiestra gra dla nas już od 10 lat i nie wyobrażam sobie wesela bez nich :)

Macie racje to Nasz dzień i trzeba go tak zaplanować, żeby dla nas był tym najpiękniejszym dniem :)

Dla gości planujemy dobre jedzonko, zabawę do białego rana przy orkiestrze, nocleg i inne atrakcje ale i tak wszystkim się nie dogodzi w 100% . Zawsze znajdzie się ktoś .... zawsze będzie krytyka ..... i teksty bo moje było lepsze :-)

Nie ma co się takimi uwagami przejmować najważniejsze , żeby Nam się podobało :)
image
Dziewczyny, znacie jakiegoś dobrego dj i wodzireja na wesele??
Napisz co dla Ciebie znaczy dobrego- jaką muzykę ma grać i jak bardzo zabawaić gości.
To chyba nieistotne jaką ma grać muzykę, zagra taką jaką zdecydujemy razem ;) chodzi o to, żeby były dwie osoby. Gości ma jak najbardziej zabawiać, bez żadnych tandetnych "tańczymy laba da" - no ale wszystko jest do uzgodnienia. Słyszałyście może coś o Młodych Wilkach?
Wczoraj byliśmy u Groszka i niestety nie dogadaliśmy się wręcz przeciwnie .... nie pisałam wczoraj bo musiałam ochłonąć po spotkaniu z nim .... wyprowadził nas z równowagi ....

Byliśmy już u paru kamerzystów i może napisze swoje odczucia .... może dziewczyny, które będą dopiero tu zaglądać, szukać, planować to zainteresuje :-)

1. Studio Andrex Gdynia - bardzo fajny kamerzysta z długoletnim doświadczeniem, videofilmowanie to jego dodatkowe zajęcie hobby,córka robi zdjęcia, film ok. 1,5h, śmieszne zakończenie z podkładem z filmu, filmy dobrze nagrane, ładne, czas oczekiwania na film ok. 4 tygodni ..... ale .... mało elastyczny, kliencie nie maja za bardzo wpływu na film, oddaje gotowy i raczej nie poprawia jak coś się nie spodoba. Nagrywał u rodzeństwa i szczerze POLECAM. Nie zdecydowaliśmy się na niego tylko dlatego, żeby nie było trzeciego podobnego filmu w rodzinie :-)

2. NASZEstudio.pl Gdynia - fajni faceci, robią zarówno krótkie filmy jak i dłuższe zależy od klienta, filmy nagrane poprawnie, bardzo elastyczni, mogą pojechać w plener gdzie tylko klient chce, przy obróce filmu można się z nimi spotkać i mieć wpływ na film, można dać własny podkład muzyczny, czas oczekiwania ok 4 m-cy .... ale .... film nie zrobił na nas dużego wrażenia , jak dla mnie troszkę za dużo ujęć typu twarze,nogi czego ja nie lubie, za dużo bajerów, dodatkowo płatny wywiad z gośćmi (większość kamerzystów ma to w cenie),cena za pakiet dosyć wysoka. Odniosłam wrażenie, że bardziej fascynuje ich fotografia i zdjęcia mają super więc jako fotograf POLECAM.

3. PictureGroup.pl Reda - spotkanie przebiegło ok, chłopak z pomysłami, filmy bardzo ładne, dobrej jakości bo nagrywane aparatami, film max. 1,5h, czas oczekiwania ok 1-2 m-cy, można dac swój podkład muzyczny ale potem raczej bez poprawek .... dla nas troszke za "modnie" i za nowocześnie :-) bo jak Pan stwierdził ludzie już tego nie chcą itp. więc wszystko jest mega okrojone na filmie a nam się akurat to nie podoba. Nie zdecydowaliśmy się też z tego powodu, że filmy nakręcane są aparatami i są to krótkie ujęcia. Jeżeli ktoś szuka czegoś nowoczesnego POLECAM bo filmy ładne.

4. 2style.pl Gdańsk - młode małżeństwo, film nakręcany kamerą i aparatem, od 20 min do 1,5h, można dać podkład muzyczny ale bez późniejszych poprawek. Na spotkaniu za dużo nam nie pokazali, operowali tylko jednym filmem do którego teledysk można zobaczyć na stronie. Mało elastyczni. Sesja w plenerze jeden dzień. Nie zrobili na nas wrażenia. Odniosłam wrażenie, że mają małe doświadczenie i dopiero zaczynają coś tworzyć na własną rekę. Teledysk fajnie zrobiony fajny pomysł, film poprawny.

5. VideoGroszek Gdańsk - tu to aż mi słów brakuje .... dostaliśmy do niego ulotkę w Łęgowie i wcześniej o nim nie słyszeliśmy, chcieliśmy się umówić na spotkanie ale zraził nas już w rozmowie tel mówiąc, że jak do niego przyjedziemy mamy być już zdecydowani albo podpisujemy umowę albo nie co wydało mi się dziwne bo jak mam podjąć decyzje bez rozmowy i obejrzenia efektów jego prac? może miał zły dzień więc zachęceni opiniamy na forum postanowiliśmy jednak się umówić. Na spotkanie spóźnił się pół godz. ale cóż każdemu się zdarza więc poczekaliśmy. Na początku rozmowa przebiegała ok ale z każdym moim pytaniem jego odpowiedź mnie irytowała. Nie wypowiem się na temat filmu bo prawie nic nam nie pokazał twierdząc, że nasz film i tak będzie inny. Skupił się jedynie na jakości obrazu i wychwalaniu ile kosztował jego sprzęt. Kiedy wytłumaczyłam, że chciałabym zobaczyć styl jego nagrywania i technike (bo każdy nagrywa inaczej) i zapytałam czy po oddaniu filmu jest możliwość poprawki jeżeli coś się nie spodoba oburzony stwierdził , że jeszcze się taka osoba nie znalazła, żeby się komuś nie podobało. Kręci od 14 roku życia i "w każdym sklepie na pewno jest osoba, którą nagrywał" . W ogóle nie mamy wpływu na film ponieważ to jest tylko i wyłacznie jego wizja i od niego zależy jak on to zrobi. Malo elastyczny. Nic pod klienta. Na plener nie jedzie własnym samochodem, trzeba po niego pojechać, nagrywa jeden dzień od 9 do 16. Każdą dodatkową sekundę swojej pracy ma nieźle policzoną. Nie ma co się rozpisywac bo mogłabym tak długo.... na koniec kiedy w końcu doszło do niego, że my nie znamy jego prac i dużo rzeczy nas interesuje zanim sie zdecydujemy (pamiątka na całe życie za spore pieniadze - dla nas to wazna decyzja) był zły, że zajeliśmu mu jego czas bo on nagrywa tylko tym klientom, którzy są na niego zdecydowani i otwarcie powiedział, że nam tego filmu nie nagra co zwaliło mnie z nóg. Kamerzysta, który wybiera sobie klientów a nie klient jego. NIE POLECAM a nawet ODRADZAM tym, którzy nie znają jego prac. Może filmy robi ładne ale z takim człowiekiem nie chciałabym współpracować. Uważajcie na jego umowę.
image
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
O kurcze... no to nieźle Groszek z wami poleciał...
Jestem w szoku co tu piszecie hehe :)) Ja polecam pana Jacka z Mechowa nie bierze duzo pieniazkow a naprawde filmy nagrywa pieknie , do tego robi zdjecia fotoalbumy wszystko w cenie :) Polecam :)
co do orkiestry to polecam Allaska z Lesniewa , i Everest z Bolszewa :)
pan Jacek z Mechowa niestety ma moją datę zajętą i jestem w dalszym ciągu bez kamerzysty :( Może polecicie mi kogoś kto kręci fajne filmy wolałabym trochę nowoczesne, żeby nie było wszystko w filmie tak jak leciało na weselu i nie za długi. z góry dzięki.
to moze panstwa z Gdyni:) Ona kameruje a jej maż robi zdjecia :) tu sa namiary do nich 58- 663-00-77 tez warci polecenia :)
a jak się nazywają? jakiaś str www
Znalazlam jeszcze pana co kamerowal u szwagierku jest on chyba z Pucka :) tez ladnie kameruje nr. tel do niego : 660-757-128.
wlasnie stronki nie moge znalezc ale kolezanka ich miala i jak ogladalam film to naprawde super tylko ze ja szukalam czegos tanszego bo oni chcieli ok. 3 tys zl ;/ a jacek nie oszukujmy sie bierze o wiele wiele mniej :)
to dużo faktycznie, więc nawet nie będę sobie ani im głowy zawracać. Jacek może i bierze mniej, ale żeby był na moim weselu musiałabym go sklonować :) a Ty masz fotografa?
Ja mam Jacka jako kamerzyste i fotografa :) to wez sobie tego drugiego co ci podalam z Pucka tez naprawde fajnie kameruje :) i nie jest za drogi :) zadzwon do niego i sie zoorientuj co i jak :)
a na kiedy masz termin slubu ? ;DD ja 28.09.2013
01.06.2013 :)
Dzień dziecka - Czad! Też myśleliśmy o tej dacie :)
~`})i({
image
my zostaliśmy poniekąd zmuszeni, bo orkiestra nie miała innego terminu wolnego a chcieliśmy w czerwcu i z tą orkiestrą i dlatego stanęło na 1 :) mogłabym zmienić datę, ale na maj a to znowu zbyt dużo innych rzeczy by poprzestawiało i zostało 1 czerwca :)
Fajnie wypadło :).
Chociaż nasza data też mi się podoba ;), a co.
Mam nadzieję, że daty w Kościele mi ikt nie 'zaklepie' i coś jeszcze dla nas zostanie ;)
~`})i({
image
Ciąg dalszy na świeżo:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=316966&c=1&k=170
~`})i({
image
Shanti czy możesz się do mnie odezwać na emaila ? :)
image
hehe a my 1.06...2012;)))
sprawdź sobie av media- michał czachorowski...moja siostra miala go na weselu i teraz mi też będzie kręcił film;)
Asienka2422 mogłabyś mi napisać na email ile kosztował was kamerzysta z mechowa?czy można zobaczyć gdzieś jego prace??
Mój emali olaalo@onet.pl i jakieś namiary na niego dzięki
przyłączam się do prośby o namiary na pana Jacka z Mechowa. kasia-sis @o2.pl
dzieki
dobrze zaraz wysle informacje :) Pozdrawiam :)
wyslalam wiadomosci na email .:) Czy doszly do was ??
Asienka2422 czy również mogę prosić o informację nt. kamerzysty violinette@onet.pl
Dzięki
a czy ja też mogłabym prosić o info na e-mail a.grinholc@wp.eu? tak dla porównania?
wyslalam wiadomosci na email :) Pozdrawaim
dzięki :) dotarła :)
Witamy
W odpowiedzi na wypowiedź SHANTI o treści:

"4. 2style.pl Gdańsk - młode małżeństwo, film nakręcany kamerą i aparatem, od 20 min do 1,5h, można dać podkład muzyczny ale bez późniejszych poprawek. Na spotkaniu za dużo nam nie pokazali, operowali tylko jednym filmem do którego teledysk można zobaczyć na stronie. Mało elastyczni. Sesja w plenerze jeden dzień. Nie zrobili na nas wrażenia. Odniosłam wrażenie, że mają małe doświadczenie i dopiero zaczynają coś tworzyć na własną rekę. Teledysk fajnie zrobiony fajny pomysł, film poprawny.

ODPOWIEDŹ
Film kręcony aparatem i kamerą oraz to, że film może trwać od 20 min do 1,5 godziny to prawda. Natomiast w kwestii tego, że operujemy jednym filmem już się nie zgadza. Filmów pokazowych posiadamy bardzo wiele i to czy są one pokazywane czy nie zależy tak naprawdę od długości spotkania.

Zawsze staramy się aby przyszła Para Młoda otrzymała wszystkie odpowiedzi na zadane pytania. Spotkanie zwykle kończy się wtedy, kiedy to Zainteresowani usługą chcą je zakończyć, a nie odwrotnie. Posiadamy 7-letnie doświadczenie i na "własną rękę" jak to Państwo nazwali tworzymy od samego początku.

Zawsze staramy się być elastyczni dla klienta jednak rozumiem, że mogli Państwo odnieść takie wrażenie (choć nie znamy powodu). Jeśli klient ma oczekiwania względem filmu czy zdjęć to zawsze staramy się je spełnić chyba, że wykracza to poza możliwości sprzętowe.

Często zdarza się, że pomysły Pary Młodej (niejednokrotnie przez brak doświadczenia) mogłyby być na filmie mało ciekawe i wtedy rozmowa podczas spotkania rozwiewa wszelkie wątpliwości jednak nie określalibyśmy tego mianem "mało elastyczni".

Mimo wszystko dziękuję za wystawioną opinię.
Pozdrawiamy
2 STYLE
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
ciag dalszy rozmow : http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=316966&c=1&k=170
witam, jeśli poszukujecie sali na wesele nad morzem zapraszam na strone http://www.organizacjazaciebie.pl swiezo wyremontowany osrodek na wyspie Sobieszewskiej, świetna kuchnia

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry