Widok
petycja o roczny urlop macierzyński dla wszystkich rodziców dzieci z 2013
Ja nie kumam o co chodzi z tym powodzeniem w powrocie do pracy?? Ja siedzę już 2 rok z dzieckiem w domu, pracodawca jest szczęśliwy i z radością przyjął info, że będę siedziała 3 lata lub nawet cały okres wychowawczego. Jako, że koleżanka odchodziła to najpierw mnie zapytali czy może chcę wrócić a potem dopiero chcieli kogoś nowego szukać. Pracuję w firmie prywatnej i nie czuję żebym mojego pracodawcę wykorzystywała. Dlatego jakbym miała roczny macierzyński to bym była zadowolona bo bym miała chociaż 80% pensji.
Co za bzdury wypisujecie!
Jak ktoś pracuje w budżetówce lub ma normalnego pracodawce to nie ma czego się bać.
Jak ktoś ma nienormalnego pracodawce to może zostać wyrzucony jak tylko zajdzie w ciążę.
Jakbym była pracodawcą to bym wolała wiedzieć, że kobiety rok nie będzie i po roku wróci bez żalu i frustracji, niż pod koniec macierzyńskiego dowiedzieć się, że jednak idzie na wychowawczy na 3 lata.
Jak ktoś pracuje w budżetówce lub ma normalnego pracodawce to nie ma czego się bać.
Jak ktoś ma nienormalnego pracodawce to może zostać wyrzucony jak tylko zajdzie w ciążę.
Jakbym była pracodawcą to bym wolała wiedzieć, że kobiety rok nie będzie i po roku wróci bez żalu i frustracji, niż pod koniec macierzyńskiego dowiedzieć się, że jednak idzie na wychowawczy na 3 lata.
nie chodzi mi o zadne podwajanie czy cos,ale jesli matka ktora urodzi 1 dziecko przy 1 porodzie dostaje od Panstwa kolejne 26 tyg czyli lacznie ma rok macierzynskiego..to co dostaje matka ktora urodzi 2,3 czy 4 dzieci przy 1 porodzie? tez rok?
petycje podpisalam i nie tylk odlatego,ze chodzi rowneiz o moj macierzynski..uwazam,ze kazde dziecko urodzone w 2013powinno miec takie same prawa do spedzenia tego czasu z rodzicami.. bo te dzieci urodzone od stycznia do polowy marca przeciez na tym traca..
petycje podpisalam i nie tylk odlatego,ze chodzi rowneiz o moj macierzynski..uwazam,ze kazde dziecko urodzone w 2013powinno miec takie same prawa do spedzenia tego czasu z rodzicami.. bo te dzieci urodzone od stycznia do polowy marca przeciez na tym traca..
Rozumiem ze ten roczny urlop przysługiwałby tylko osobom będącym w zatrudnieniu, co w przypadku gdy kończy się umowa, pracodawca przedłużyłby ją do końca trwania ciąży bądź umowa kończyłaby się np 2 miesiące po porodzie, wtedy po staremu 6 miesięcy zasiłku z zusu? o tym nigdzie nie piszą, a szkoda...
podpisujcie:)dzis bylo spotkanie mam I kwartału 2013 z panem ministrem, w sumie nic nowego; zasłaniał sie budzetem...
trzeba krzyczec poki te zmiany nie weszly w zycie. postepy mozecie sledzic :
http://www.facebook.com/MatkiIKwartalu2013?ref=stream
i jak ktos ma pomysl, jak naglasniac problem-dzialajcie:)
trzeba krzyczec poki te zmiany nie weszly w zycie. postepy mozecie sledzic :
http://www.facebook.com/MatkiIKwartalu2013?ref=stream
i jak ktos ma pomysl, jak naglasniac problem-dzialajcie:)