Widok

petycja o roczny urlop macierzyński dla wszystkich rodziców dzieci z 2013

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9080

może się uda :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Podpisane :)
Ja mam termin na 2 styczen :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pewnie i tak się nie załapie, ale może komuś innemu będzie lepiej. :D
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Podpisana:)
image
image
ja i tak się nie załapie, ale co tam, podpisałam - może innym mamusiom się uda :)
image image
podpisana
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
podpisane termin porodu na 7 luty
Skorupka to tak jak ja :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Podpisane, tremin porodu na 2 marzec....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
a dużo już przybrałaś? jak samopoczucie itp
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
8, z czego 3 w ostatnim miesiącu, czuję sie ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Życzę powodzenia w powrocie do pracy po rocznym urlopie. Wypowiedzenie na dzień dobry.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8
"Komuś będzie lepiej"?
Raczej nie będzie lepiej kobiecie która nie dostanie pracy bo pracodawca uzna że grozi urlop macierzyński za jakiś czas.

Weźcie pod uwagę że takie zmiany powodują daleko idące skutki na całym rynku pracy i gospodarczym.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
No i właśnie o to w tym wszystkich chodzi ..... W tym kierunku zmierza ten "rząd" ,już dosyć burdelu narobili a zrobią jeszcze większy.
Podpisałam. Mnie byłoby to bardzo na rękę, ponieważ likwidują stanowiska w zakładzie, w którym pracowałam więc i tak nie mam do czego wracac i po wykorzystaniu wszystkiego co mi się należy muszę szukac nowej pracy.
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
podpisane:) ja rodzę w czerwcu, ale życze wszystkim rodzicom możliwości dłuższego pobytu z dzieckiem.

...mąż też się podpisał.
[img]image[/img][img]image[/img]
"Życzę powodzenia w powrocie do pracy po rocznym urlopie. Wypowiedzenie na dzień dobry."
niestety ale muszę się zgodzić z Agnieszką - powodzenia
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Przecież roczny urlop to nie obowiązek a przywilej, jesli ktoś będzie chciał wrócić wczesniej to wróci. Ja np jesli nie będzie rocznego macierzyńskiego to wezmę wychowawczy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Lepsza pracownica na rocznym macierzyńskim niż na kombinowanych L4 :P.
A to jest tylko przywilej i każdy zrobi z nim co uzna za stosowne :) My też podpisani - termin mamy na 2 marca :P
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
szuwarkowa to zalapiecie sie?
W obecnym kształcie zabraknie nam 16 dni :((( Ale może uda się coś zdziałać :)
To napewno ułatwi też "życie" mamom, które nie będą miały do czego wracać - bądą miały więcej czasu na szukanie nowej pracy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja nie kumam o co chodzi z tym powodzeniem w powrocie do pracy?? Ja siedzę już 2 rok z dzieckiem w domu, pracodawca jest szczęśliwy i z radością przyjął info, że będę siedziała 3 lata lub nawet cały okres wychowawczego. Jako, że koleżanka odchodziła to najpierw mnie zapytali czy może chcę wrócić a potem dopiero chcieli kogoś nowego szukać. Pracuję w firmie prywatnej i nie czuję żebym mojego pracodawcę wykorzystywała. Dlatego jakbym miała roczny macierzyński to bym była zadowolona bo bym miała chociaż 80% pensji.
Czyli będąc na urlopie wychowawczym nie będzie można skorzystać przy następnym dziecku z rocznego macierzyńskiego? Na ile trzeba by wrócić do pracy, żeby ten przywilej przysługiwał?
Podpisana, termin na 01.03 :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co za bzdury wypisujecie!

Jak ktoś pracuje w budżetówce lub ma normalnego pracodawce to nie ma czego się bać.

Jak ktoś ma nienormalnego pracodawce to może zostać wyrzucony jak tylko zajdzie w ciążę.

Jakbym była pracodawcą to bym wolała wiedzieć, że kobiety rok nie będzie i po roku wróci bez żalu i frustracji, niż pod koniec macierzyńskiego dowiedzieć się, że jednak idzie na wychowawczy na 3 lata.
image
image
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mnie z ulgą przyjęli info że nie wracam do pracy po 7 m-cach wychowawczego tylko idę na L4, bo kolejna dzidzia w drodze :PP :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podpisane :)
image
image
Wszystko zalezy od pracodawcy.Ja juz wiedzialam ze na pewno do tamtej pracy nie wroze,dlatego zdecydowalismy sie na drugie dziecko.Szefowa nie byla zadowolona,bo myslala ze sie mnie juz pozbedzie,ale coz:))takie zycie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Podpisane.
Niezależnie od tego jakiego kto ma pracodawcę/możliwości/chęci zawsze lepiej mieć wybór niż go nie mieć.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
no własnie:)nie chodzi o dobre rady, tylko zebysmy wszystkie mialy wybór:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
a jak ta nowelizacja ma sie do mam,ktore urodza np. blizniaki w 2013? ciagle tylko czyta sie o przedluzeniu macierzynskiego z pol roku do roku..ale te pol roku to jest przy urodzeniu 1 dziecka..a jak przy dwojce w trakcie jednego porodu??
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry
ale że co? na bliźniaki ma być dwukrotność? Coś jak podwojenie doładowania w plusie??
matka sześcioraczków ma pół życia zawodowego ;) zapewniony dostęp do gotówki.. .
Podpisalam.Nie rozumiem dziewczyn ktorym sie nie podoba ten pomysl,przeciez nikt nikogo nie zmusza do dluzszego urlopu.Tak jak wyzej ktos napisal lepiej miec wybor niz go nie miec.
Ale wiadomo wszystkim sie nie dogodzi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
nie chodzi mi o zadne podwajanie czy cos,ale jesli matka ktora urodzi 1 dziecko przy 1 porodzie dostaje od Panstwa kolejne 26 tyg czyli lacznie ma rok macierzynskiego..to co dostaje matka ktora urodzi 2,3 czy 4 dzieci przy 1 porodzie? tez rok?

petycje podpisalam i nie tylk odlatego,ze chodzi rowneiz o moj macierzynski..uwazam,ze kazde dziecko urodzone w 2013powinno miec takie same prawa do spedzenia tego czasu z rodzicami.. bo te dzieci urodzone od stycznia do polowy marca przeciez na tym traca..
image

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
na szczęście zmiana ustawy daje prawo do dłuższego urlopu a nie obowiązek brania tego urlopu na rok. Poza tym można się tym urlopem dzielić, całą drugą część urlopu może wziąć ojciec dziecka.
podpisana :D oby się udało!
do góry
do góry
hopka
hop:)
ponoć w piątek ma być wysyłana do Ministerstwa
hop :)
podpisana
Tylko zeby ta petycja nie spowodowala przesuniecia na 2014r:)
Rozumiem ze ten roczny urlop przysługiwałby tylko osobom będącym w zatrudnieniu, co w przypadku gdy kończy się umowa, pracodawca przedłużyłby ją do końca trwania ciąży bądź umowa kończyłaby się np 2 miesiące po porodzie, wtedy po staremu 6 miesięcy zasiłku z zusu? o tym nigdzie nie piszą, a szkoda...
hopek :)
i do gory!
hop hop może ktoś jeszcze podpisze
hop,hop:)podpisujcie:)
może jeszcze ktoś się dopisze :))
Mam pytanie czy ktoś oriętuje się komu przysługuje roczne macierzyńskie? Termin porodu mam na 26.02.2013
podpisane:)
Jak na razie to roczny urlop macierzyński przysługiwać będzie matkom, które będą na macierzyńskim w dniu 1 września 2013, czyli tym, które urodzą po 17 marca :P. Także dopisz się pod petycją, może jeszcze coś zmienią w projekcie ustawy :))
Podpisane oby się udało:)
podpisane :)
podpisujcie:)dzis bylo spotkanie mam I kwartału 2013 z panem ministrem, w sumie nic nowego; zasłaniał sie budzetem...
trzeba krzyczec poki te zmiany nie weszly w zycie. postepy mozecie sledzic :
http://www.facebook.com/MatkiIKwartalu2013?ref=stream
i jak ktos ma pomysl, jak naglasniac problem-dzialajcie:)
hop do gory:)
może jeszcze ktoś zauważy i podpisze :))
jestem ciekawa ile bedzie trwal wychowawczy.Czy dalej 3 lata?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

do góry