Widok

Badania prenatalne ! Kto miał ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić się. Otóż jest inaczej ;/ Z badania USG wyszło wszystko zajefajnie natomiast z badania krwi wynika mi, ze mam bardzo mocno podwyższone wolne Beta HCG. Lekarz kazał mi powtórzyć wyniki między 16-18 t.c dodając, że to nie wypływa na ryzyko, które mam bardzo niskie. Otóż oczywiście się teraz stresuje. Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień i nie wiem co o tym sądzić.
Miałyście może coś podobnego ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moja kuzynka też robiła badania prenatalne u dr Rozmus-Warcholińskiej. Oj, miała do niej kawałek, ale sama mówiła, że warto jej zaufać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja siostra robiła u niej prenatalne. Była bardzo zadowolona po wizycie, też jechała do niej spory kawałek. Ale przynajmniej do końca ciąży była spokojna o zdrowie maluszka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

My badania prenatalne robiliśmy aż w Częstochowie u doktor Rozmus Warcholińskiej. Nie żałuję tej decyzji. Trochę daleko, ale warto. Super lekarz! Od razu też miałam wykonane echo serca płodu - więc pełen komplet.

USG to ja robiłam przy okazji, o tutaj - https://multimed.pl/cennik/cennik-usg/ Po prostu akurat jechaliśmy do Wawy, miejsce było polecane i mieli wolny termin. Moim zdaniem zwlekanie z takimi tematami nie ma większego sensu. Lepiej spróbować załatwić to gdzieś dalej, aby tylko coś było ruszone. Masz wyniki, to jesteś spokojniejsza, a nie zastanawiasz się ciągle, czy wszystko OK. I tak radzę do tego podejść.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale przeżyłaś współczuje. Robiłam badanie prenatalne i tez mam zły wynik jestem załamana.Podwyzszone ryzyko T21 1:282 badania usg są wszystkie ok. Pierwsze dziecko zdrowe.

https://medicta.pl/badania/badanie-prenatalne-co-to-takiego/

Badania prenatalne obowiązkowo, myślę że to coś na czym nie warto oszczędzać a szczególnie jak matka jest w grupie ryzyka ze względu na wiek czy choroby występujące w rodzinie. Jakie to są badania, więcej na ich temat dowiecie się na stronie https://badaniaprenatalne.pl/ . Ogólnie tam nie brakuje porad dla ciężarnych, to jeden z portali na który bardzo często zaglądałam w ciąży.

Ja zrobiłam Harmony, wraz z określeniem płci dziecka kosztował mnie ok 400zł mniej niż Nifty. Zapłaciłam 2400. Dałam się namówić w klinice, ale raczej zrobiłabym teraz nifty, bo daje spore ubezpieczenie i chyba wykrywa więcej nieprawidłowości za te kilka stów więcej. Moja znajoma robiła natomiast test Panorama - test jest bardzo podobny do testu Nifty, ale nie jest wykonywany w Hong kongu ale w Los Angeles. Najlepiej samodzielnie poczytaj sobie o poszczególnych testach. W sieci jest wiele informacji na temat tego jak są wykonywane. Testy są bezbolesne i jest to jedynie jedno ukłucie.

Jeśli szukasz więcej informacji, na tej stronie jest kalendarz ciążowy - opisane jest, jakie badania powinnaś wykonać w poszczególnych tygodniach oraz miesiącach ciąży.

Które badania prenatalne wykrywają najwiecej wad i są najdokładniejsze???
Nifty, Sanco czy Harmony, a może jeszcze jakieś inne???

Moim zdaniem wykonywanie badań prenatalnych jest bardzo ważne. Możemy wtedy dokładnie stwierdzić czy nasze dziecko ma jakieś wady genetyczne. Na badania chodziłam do https://olmedical.eu/ , tutaj za pomocą najnowocześniejszego sprzętu można najdokładniej rozpoznać wady wrodzone, a także ocenić ryzyko niektórych powikłań w późniejszych trymestrach ciąży.

Takie badania są bardzo wazne, zawsze lepiej miec pewnosc, ze z maluszkiem wszystko w porzadku. Ja zdeycdowalam sie zrobic badanie Veragene w szpitalu Medicover, duza dokładnosc no i jest nieinwazyjne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sama zastanawiam się nad wykonaniem badania NIFTY, o którym czytałam na https://www.testdna.pl/badania-prenatalne/test-nifty-pro/ . 10 tydzień już minął, więc mogę go wykonać. I dzięki niemu dowiem się, czy dziecko jest obarczone jakimiś chorobami genetycznymi, przez co będę dużo spokojniejsza.

Następna pcha reklamę na chama gdzie się da.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Reklama kliniki i lekarki z Bielska Białej na stronie Trójmiasta? Serio??? Myślicie, że my tu lekarzy nie mamy i klinik czy co???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja wykonuje badania prenatalne w Bielsku Białej w klinice Galena i polecam

Chyba invikcie nie idzie za dobrze w ostatnim czasie. Kasia na innym wątku piszesz jako Ania (to samo IP)...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierwsze dziecko urodziłam chore (wada serca), dlatego w tej ciąży wolę dmuchać na zimne. Chodzę na badania prywatnie, teraz badania prenatalne będę robić w Invikcie, tam też zdecydowałam się prowadzić ciążę. Dostałam wyniki USG i podobno wszystko jest dobrze, mimo wszystko chcę mieć zrobiony cały pakiet badań. Ufam lekarzom i czuję się dobrze zaopiekowana, wiem, że jeśli coś będzie nie tak, od razu będziemy działać. Naprawdę zależy mi na zdrowiu maluszka.

Robiłam ostatnio badania prenatalne w Invikcie. Dodam, że jestem w 12 tyg ciąży. Tylko tam przyjęli mnie szybko, czekałam na badanie raptem kilka dni. Wszystko było schludnie, lekarz jasno tłumaczył co i jak. Moje dziecko rozwija się bardzo dobrze, całe szczęście. Takie badania to tylko prywatnie, zwłaszcza, że sytuacja jest taka a nie inna... same wiecie :/. Higiena najważniejsza, zwłaszcza w klinikach medycznych.

Serdecznie polecam wizyty ginekologiczne u pani doktor Emilii Sitkiewicz, która przyjmuje w klinice Galena w Bielsku- Białej. Bardzo serdeczna oso-ba i dobry fachowiec, świetnie dobrała mi leki antykoncepcyjne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Może udaj się tutaj i oddaj się w ręce profesjonalistów? https://instytut-mikroekologii.pl/sklep/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry