Widok

Ciemieniucha - co najlepsze?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
O jest najlepsze na ciemieniuche. Moja dwulatka ma taka skorupke pod wlosami chociaz myjemy i szczotkujemy. Nie wiem co kupic zeby bylo lepiej. Ziaja na ciemieniuche nie bardzo pomaga.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ziaja ma super szampon zarówno ten na ciemieniuchę jak i ten normalny dla niemowlaków.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Poproś pediatry o receptę na maść pośladkową. Nie ma nic lepszego. My tak zwalczyliśmy ciemieniuchę u synka. Nałóż grubą, zostaw na 15 minut warstwę i szoruj gazikami. U nas wystarczyło posmarować dwa razy i problem ciemieniuchy minął. Inne preparaty nie działały.
Moja ma dwa i pół i też ciemieniucha od czasu do czasu wraca, u nas super się sprawdza emolium żel na ciemieniuche. Niestety jak dziewczynka ma dłuższe włosy to oliwki, olejki to masakra, a też żel wcale nie jest tłusty i naprawdę pomaga
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje miały ciemieniuchę w niemowlęctwie, smarowałam parafiną i wyczesywałam miękką szczotką.
Ja u oby synków smarowałam zwykłą oliwką na ok 10 min przed kąpielą, potem kąpiel i mycie zwykłymi kosmetykami i czesanie. Przechodziło bez problemu. Kiedyś chciałąm kupić jakiś specyfik to w aptece mi powiedziano że najlepiej i najtaniej właśnie oliwka bo wszystkie środki z nazwą "na ciemieniuchę" bazują głównie na niej a cena odrazu x3.
U nas pomogł krem ollian na ciemieniuche plus dokładne wyczesanie, wystarczy la jedna aplikacja plus druga na te ominiete miejsca, tylko włoski trzeba umysc dwa trzy razy bo są tłuste
No właśnie gdybym miała chłopca to też uzylabym oliwki, ale na długie włosy u dziewczyny, moja ma do tego loki to naprawdę masakra żeby to nałożyć dobrze na skórę, no a potem mycie kilka razy żeby to zmyć
żel Emolium plus szampon do mycia głowy Emolium
Moja córka też miała już długie włosy (miała prawie dwa lata) myślałam że samo jej to przejdzie. Ten krem ollium naprawdę pomógł po jednej aplikacji i zdrapalam to delikatnie paznokciami a miała cały przód głowy żółty. Najważniejsze żeby to zluszczyc bo samo nie odpadnie po żadnej maści.
Mustela szampon w piance na ciemieniuche
Nam doraźnie pomogło emolium na ciemieniuchę. Teraz po kąpieli codziennie czeszę główkę smyka gęstym grzebieniem i na razie jest ok.
mustela stelaker krem i szampon.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

do góry