Widok
przepisy na sałatkę z makaronem
kobitki jesteście nieocenione w tematach kulinarnych, więc poproszę Was o przepisy na sałatki z makaronem,
nigdy nic takiego nie robiłam i nie wiem z jakiej strony to ugryźć, a kupiłam takie piękne kolorowe świderki - szkoda ich do pomidorówki ;)
nigdy nic takiego nie robiłam i nie wiem z jakiej strony to ugryźć, a kupiłam takie piękne kolorowe świderki - szkoda ich do pomidorówki ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
http://forum.trojmiasto.pl/Przepis-na-salatke-z-ryzem-lub-makaronem-t111002,1,16.html?hl=makaron sałatka#hl
ja robię taką:
gotowany makaron i brokuł
ogórki konserwowe
zielona pietruszka
por
kukurydza
majonez
sól i pieprz
:)
ja robię taką:
gotowany makaron i brokuł
ogórki konserwowe
zielona pietruszka
por
kukurydza
majonez
sól i pieprz
:)
Salambo: moją wybierzesz, bo najłatwiejsza ;)
Makaron,
ananasy w kawałeczkach z puszki (ja daję pół puszki, bo nie lubię ananasa)
pęczek koperku, bardzo dużo, to kwintesencja sałatki (posiekać)
por (pokroić, jak mocny to połowę)
puszka kukurydzy
szynka (w kawałeczki)
majonez do woli ;)
i wszystko mieszasz
zamiast makaronu i szynki można użyć gotowych tortellini z mięsem/szynką/grzybami
[/url]
[/url]
Makaron,
ananasy w kawałeczkach z puszki (ja daję pół puszki, bo nie lubię ananasa)
pęczek koperku, bardzo dużo, to kwintesencja sałatki (posiekać)
por (pokroić, jak mocny to połowę)
puszka kukurydzy
szynka (w kawałeczki)
majonez do woli ;)
i wszystko mieszasz
zamiast makaronu i szynki można użyć gotowych tortellini z mięsem/szynką/grzybami

pfff Salambo, ale Ty jednak maupa jesteś ;)
widzisz Sunny, jakie masz koleżanki, jak masz dać przepis, to wszystko ok, a jak o zgadze pogadać, to już nas wyrzucają! ;)))
i jeszcze Sunny, co do Twoich "łatwiejszych" sałatek, to Ty jednak niesamowita jesteś ;) jak ona jest z tych łatwiejszych, to ja też nie pytam o te bardziej skomplikowane ;)
widzisz Sunny, jakie masz koleżanki, jak masz dać przepis, to wszystko ok, a jak o zgadze pogadać, to już nas wyrzucają! ;)))
i jeszcze Sunny, co do Twoich "łatwiejszych" sałatek, to Ty jednak niesamowita jesteś ;) jak ona jest z tych łatwiejszych, to ja też nie pytam o te bardziej skomplikowane ;)
tak tak...samkowła. tylko myślę sobie, że następnym razem ser pokroję w drobna kosteczkę, a nie zetrę na tarce.
a tak na marginesie, dalej w temacie, hehehe, kiedyś.... stoje w kuchni....mój mąż się pyta "co robisz" a ja " tre ser" on cooooo???? no i ja znowu tre ser" i dalej coooooo??? jaki treser??/?? ja: ser tre!!!!
a dla Salambo mam jeszcze jeden przepis, ale nie ze świderkami
potrzebny
makaronik malutki co wygląda jak ryż
ogórek świeży
szynka
kukurydza
do tego sosik jogurtowo-majonezowy
taka leciutka (w smaku) sałateczka
a tak na marginesie, dalej w temacie, hehehe, kiedyś.... stoje w kuchni....mój mąż się pyta "co robisz" a ja " tre ser" on cooooo???? no i ja znowu tre ser" i dalej coooooo??? jaki treser??/?? ja: ser tre!!!!
a dla Salambo mam jeszcze jeden przepis, ale nie ze świderkami
potrzebny
makaronik malutki co wygląda jak ryż
ogórek świeży
szynka
kukurydza
do tego sosik jogurtowo-majonezowy
taka leciutka (w smaku) sałateczka