Widok

sałatka z ryżem :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pomóżcie kulinarnie :) za 1,5 tyg. mamy parapetówkę i okazuje się, że będziemy mieli gości z zagranicy, którzy preferują dania z ryżem od naszych tradycyjnych bulw znaczy ziemniaków. Macie może jakieś proste, smaczne i sprawdzone przepisy na jakieś fajne sałatki z ryżem? Będę wdzięczna za pomoc.
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja Mama robi pyszną :)

ugotowany ryż, kostki ananasa, orzechy włoskie, pierś z kurczaka - ugotowana i pokrojona w kostkę, kukurydza, rodzynki :) troszkę majonezu, soli i pieprzu - powinna być taka słodkawa :)

robi też pysznego kurczaka w ryżu(na ciepło) :) przepis dzisiaj od Niej wydobędę i wrzucę wieczorem ;)
robię podobną jak wyżęj : ryż pierś anans kukurydza majonez sól i pieprz;)
image
image
Paprykę (żółtą, zieloną i czerwoną) pokroić w kosteczki, do tego dodać jeszcze jakiś warzyw według własnego uznania (np: rzodkiewki, trochę kapusty pekińskiej, ogórka, pomidora, itp.) wszystko posolić i popietrzyć. Należy chwilkę poczekać aż warzywa sobą przejdą, dodajemy ugotowany ryż i na koniec z 2 puszki (też według uznania, bo nie wszyscy lubią) tuńczyka w sosie własnym (większe kawałki, nie ten drodno pokrojony)...

Zamiast tuńczyka można dodać pierś z kurczaka podsmażoną i do tego jakiś sos według potrzeb i uznania ) np. majonezowy... :)
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image
a ja jadlam ostatnio u kuzynki - ryż, ogorek kiszony, kukurydza,ser żółty tarty, majonez, sol, pieprz, ponoc szybciutko sie robi a jak smakuje :-))
dziękuję, na pewno skorzystam z waszych pomysłów
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
A ja robię taką:
tuńczyk
kukurydza
ryż biały
ser feta
majonez
(opcjonalnie ananas)
sól, pieprz

Można robić na ciepło albo na zimno. Ważne, żeby dobrze przyprawić, żeby nie była mdła.
image
image
agusia robie taka sama zgadzam sie pyszna
inna wersja ugotowany ryż, pierś z kurczaka, pokrojony por , kukurydza , majonez pieprz i sól
image

image
ryż brązowy
ogórki kiszone
tuńczyk
groszek konserwowy
majonez

jedna z moich ulubionych sałatek :-)
warbuziaczku, zaintrygowałaś mnie. Wprawdzie teraz groszku nie jadam, ogórków kiszonych jeszcze nie próbowałam, ale kiedyś na pewno się skuszę.
image
image
Na gorąco natomiast polecam rizotto. Ryż z mięsem i warzywami
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
to i ja polece swoja sałatke :)

ryz, tuńczyk w sosie własnym z puszki, ananas pokrojony w kostke i rodzynki + majonez, sól, pieprz :) pycha :))
jak chcesz mieć danie w 5 minut z ryżu, to polecam zakup gotowego produktu o nazwie Gyros(ryż+mięsko+warzywa) z Lidla, do tego możesz dodać najwyżej więcej mięska, mega pyszne, na mojej parapetówie tylko to chcieli jeść:)cena 9,99zł
Gosiu polecam :-) wykombinowała ją moja przyjaciółka kiedy była na diecie Montignac'a - tylko z majonezem troszkę zaszalała ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Chore zatoki? (23 odpowiedzi)

Cześć i czołem! Od kilku tygodni mam problemy z przewlekłym katarem i nie mam pojęcia jak sobie...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

do góry