Widok

"..."

..........Cecha wielkich ludzi jest to, że stawiają innym o wiele mniejsze wymagania niż sobie...........
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

X

Czy to jest jakis piepszony kącik chorego poety, co wy piszecie? na sreberko was posadzić

Kiwdul

Ty chcesz żebym przestał do ciebie pisać? To dlaczego mnie obrażasz? "Bo oni są , tak jak ja-niezmienni", "Nic do nich nie dotrze". Stajesz się coraz bardziej żałosny w swoim nieodpowiadaniu. A ten tekst do Tajemniczej Nieznajomej, zachowujesz się jakby kontakt ze mną (zaszufladkowałeś mnie do grupy "oni" ) groził na zapadnięcie na śmiertelną i nieuleczalną chorobę. Choć w sumie "wiedza to niebezpieczna i zaraźliwa choroba" jak to mawiał mój przyjaciel.

X

Sreberko to tylko obóz przejściowy, w kocborowie jest dopiero rozrywka. (paskudne miejsce choć tlko znam z opowieści i odwiedzin)
Ciekaw jestem twojego światopoglądu? Taki człowiek który wejdzie sobie na tą stronę i krytykuje?

X

A za tego poetę to z góry przepraszam, chyba nigdzie indziej nie jest w stanie spowodować by ktoś go przeczytał.

Kiwdul

Jesteś bardzo leniwy, nie chce ci się streścić historii, bo przecież kto będzie czytał ostatnie 30 stron żeby zapoznać się z twoją historią pomieszaną w różnych odpowiedziach. Pogódż się z tym że na wcześniejszych stronach jest mało konkretów a raczej wymiana obelg lub umizgi, więc po co to czytać i tak się niewiele dowie.

Kiwdul

Co to znaczy że jesteś niezmienny dla uczuć? Czy to znaczy, że twoje uczucia są stałe? A może to znaczy że Twoja pogląd na naturę uczuć jest niezmienny? A może chciałeś w tych słowach podkreślić delikatnie jaki ty jesteś szlachetnie wierny romantycznym uczuciom, a "oni" w tym i ja jesteśmy "niezmienni dla siebie" (tu już trudno znaleźć trop dla sensu tego stwierdzenia) czyżby chodziło ci o to że nie jesem w stanie zrozumieć twoich poglądów i przyjąć ich za własne (niezmienny) oraz że jestem zapatrzonym w siebie egoistą (niezmienny dla siebie). Chociaż można by było to zinterpretować że będę bronił swojego poglądu niedopuszczając żadnych innych faktów a ty i tak zostaniesz wierny swoim uczuciom.
Jedna wielka wieloznaczność. Zbyt wiele znaczeń powoduje że tekst traci jakiekolwiek znaczenie a staje się czystym sofizmem. Manipulowałeś czytelnikiem przy pomocy słowa UCZUCIA, napisanym wielkimi literami. Jest to słowo z dużym ładunkiem emocjonalnym raczej pozytywnym (szczególnie w ten sposób uwypuklone) i przypisałeś je części wypowiedzi związanej z Tobą, A w części wypowiedzi związanej ze mną użyłęś słów "dla siebie" które niosa negatywny ładunek emocjonalny (ktoś zrobił coś DLA SIEBIE a nie dla mnie). Prosta manipulacja na której bardzo ucierpiała treść wypowiedzi.

Ifka

Jeśli mnie obraża to będę odpowiadał. Zbyt wiele razy pozwalałem by ktoś szargał mój honor. Teraz gdy jestem go bardziej świadomy nie pozwolę na to by ktoś w ten sposób mnie traktował. Mam cierpliwość.

Dr. Albert

Co to będzie trzeba znów wypić

Samotna

Myśl o związku jest pżerażająca? Dla Ciebie? Bo boisz się zaangażować by znów nie bolało (jak nie zaryzykujesz to przegrasz swoje źycie)
Dla innych? A czy ty czytasz w ich myślach?

Samotna

Kiedyś do mnie nie docierało że jakaś dziewczyna może być we mnie zakochana.

Inne tematy z forum Hydepark

Czy jesteście tu, ateiści-rodzice? Pomóżcie. (6 odpowiedzi)

Jak tłumaczycie dzieciom, czym są Święta? Jak tłumaczycie, czym jest śmierć? A nadzieja, a sens...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (150 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

do góry