Widok

:)

Bosman-Lesniczy ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Manson

no nic nie trenuję
jak tak dalej będzie, to na zjazd anestezjologów przyjadę jako niezależny obserwator (obserwacja nieuczestnicząca :/ )
pewno za karę będę musiała rozbić obóz abstynencki za miedzą
ale na pocieszenie mogę powiedzieć,
że przypadkiem znalazłam ostatnio
ciekawe materiały naukowe :)

Adaś

Wiem ten patent ma GT od lat.
Ten mój S. miał wyobloną tylko dolną rurę, natomiast rurki od tylnego widelca były w kształcie litery s (serio bez podtekstów;) co bardzo poprawia wg producenta sztywność kontrukcji i jej wytrzymałość.
Co z tego skoro pękło na spawie, w ogóle to mankamentem dawnych konstrukcji były spawy.
Widziałem kiedyś materiały jak Tom Ritchey w garażu spawa na zamówienie ramy.
Solidne spawy i dokładność, ale rury chrom-molibden do konstrukcji były małej średnicy.
Całość robiła komiczne wrażenie przy kołach 26c i oponach grubości 2.1 lub 2.2
Testowali te rowery w górach i były nie do zajechania. Podobno.
Fotki mojej maszynki w necie nie ma.
Jakieś fotki mam na kompie ale musiałbym je poprzerabiać dość mocno :))
Mam troszkę roboty dziś,
uciekam

jesli chodzi o

amerykanskie czy nie amerykanskie to majac doswiadczenie ze sposobem mysleia i wykonywania przedmiotow to trzeba powiedziec ze sa ambitne funkcjonalne a ich sila lezy w homogenicznej calosci

triple triangle

to sposob laczenia ram. I kazda ma lekkiego garba na poziomej roze bo jest splaszczana ku siodelku i przez nia pezchodzi pionowa rura z siodelkiem. To niesamowicie wytrzymala kontrukcja.

GT

Moj bike ma ten charm..

Adaś

Z tymi amerykańskimi firmami to bym nie przesadzał.
Chociaż z tego co pamiętam to firma s**** jest amerykańska. Kiedyś w testach dobrze konkurowała z shimano i była dosyć tańsza.

C

Marze o rowerze ktory pasowalby mi jak ulal. Wielkosc M pewno za duza a S oczywiscie za mala.
Rowery mam ze spermüll a obecny to Timberline GT all terrain triple triangle bez resorow. To chyba troche jak jezdzic mustangiem z lat osiemdziesiatych :)

Adaś

Zgadzam się.
Najlepiej kupić wszystko na lx albo xt, koła jakiś średni mavic, i wio.

C

ostatnio czesto widze takie z silnikami. No jedynie jesli mieszkasz na plaskim terenie i kiosk tez niedaleko ;)
U mnie Stevens jest podejrzana firma. Ma ta aure.
Jesli rowerek jest naprawde jezdzony to rzeczywiscie musi sie rozwalic :)
Z drugiej strony potrzeba niezlej magii zeby poskladany z roznych czesci rower dlugo wytrzymal. Moze trzeba Amerykanskiej ramy ?

Adaś

Ramę wykonała firma Easton.

Adaś

Ten mój Stevens model 752race wyprodukowany ok 2000r ma na 100% ramę wyprodukowaną w Usa.(korba też ze stanów firma white industries)
Fajna bestia była, b lekka i niezawodna.
Pękło na spawie, ale swoje naście tysięcy miał zrobione.

Teraz rynek rowerowy jest zupełnie inny niż kiedyś.
Uważam, że aktualna trwałość ram i jakość ich wykonania jest zbliżona i nie ważne czy będzie to GT, Specjalized, Giant, Wheeler czy Cannondale, uważałbym jedynie na niby solidnie wyglądające ramy firm no name.

Teraz to się przerzucę na trekking, chociaż po głowie łazi mi też coś old school'owego, totalnie zabytkowego z dołączonym silnikiem np sachs'a ;)
(chyba się starzeję)

S

tresc

Hehe

Wlasnie zderzyly sie dwie laski na skrzyzowaniu. Jedna wjechala drugiej w tyl i zaczela na wjechana wrzeszczec.

Fakty, wskazowki

spojrz gdzie sa bieguny magnetyczne Ziemi. Dowiedz sie, co sie z nimi dzieje i jakie sa konsekwencje. Wiec zakladam, ze tych nikt nie zna tak naprawde.
Ropa naftowa, obszary, powstanie, warunki, wydobycie i uzupelnianie sie pokladow.
Co jeszcze mozna zdobyc, wydobyc.

.

Jestes jakas gwiazda czy cos ?
Stevensa robia w HH, jak wiadomo tam nie ma gor. Ten rower daje gwarancje na dozywotne z nim problemy.
Rzeczywiscie w mtb najwazniejsza jest rama, a to jest jedyna czescia ktora Stevens robi sam.
Stevens nie ma nic wspolnego z Anglosasami, to niemiecka firma. Obcokrajowa nazwa to swietna metoda na zwalanie winy.

Uwage przykuwa zachod Kanady i Alaska. Pozatym uwazam, ze niektorzy uzywaja mapy swiata, ktorej centrum wskazuje ciesnine Beringa.

:))

;)

Taaak

ja też mam wrażenie że to miejsce zapadło Shaiganowi głębiej w pamięć.

Acha...

errata: ostatnia scena, kwestia 2 i 4 należą do mamusi :)

:)))

Podobno trzy powody, dla których warto oglądać House MD to Hugh Laurie, Hugh Laurie i Hugh Laurie i jest w tym sporo prawdy.
Mimo to...

House: Widzisz, wszyscy ze względu na laskę zakładają, że jestem pacjentem.
Wilson: Więc dlaczego nie zaczniesz nosić białego płaszcza jak reszta?
House: Nie chcę żeby myśleli, że jestem lekarzem.

House: Była pani w ciazy...
kobieta: Więc dlatego plamię... Niemożliwe nie uprawiam seksu od roku!!
House: no to mamy niepokalane poczęcie.
kobieta: to co mam teraz zrobić ?
House: założyć Kościół.

Carmen Electra: Mogę z powrotem założyć spodnie?
House: Wolałbym nie.

House: Pozwól chirurgowi obciąć ci nogę, a całą noc będzie ostrzył piłę.

Cuddy: Chcę żebyś założył lekarski fartuch.
House: Ja chcę dwóch dni wyuzdanego seksu z kimś o wiele młodszym od ciebie. Powiedzmy dwukrotnie.

House: prosze podnieść ręce
kobieta: panie doktorze to co mi jest?
House: moim zdaniem pasożyt.
House: i co my teraz robimy? czy to sie leczy?
House: na razie nic, za 9 miesięcy symptomy same miną, niektórzy nawet nie narzekaja, a po
chorobie ubierają pasożyta w śliczne różowe ubranka i organizują przyjęcia dla innych pasożytów.

House: Hello, sick people and their loved ones! In the interests of saving time and avoiding a lot of boring chit-chat later, I'm Dr. Gregory House. You can call me Greg. I'm one of three doctors staffing this clinic this morning. This ray of sunshine is Dr. Lisa Cuddy. Dr. Cuddy runs this whole hospital, so unfortunately she's much too busy to deal with you. I am a board-certified diagnostician with a double specialty of infectious disease and nephrology. I'm also the only doctor currently employed at this clinic who's forced to be here against his will. That is true, isn't it? But not to worry, because for most of you this job could be done by a monkey with a bottle of Motrin. Speaking of which, if you're particularly annoying you may see me reach for this. It's Vicodin - it's mine, you can't have any. And no, I do not have a pain-management problem, I have a pain problem. But who knows - maybe I'm wrong. Maybe I'm too stoned to tell. So, who wants me?

Scena z kobietą któa przyszła kobieta z pięcioletnią córką, podejrzewając epilepsję
House: In actuality all your little girl is doing is saying yohoo to the hoho
House: She's what ??
House: March of penguin, Ya-ya the sisterhood, Finding Nemo
House: You mean she masturbates
House: I was trying to be discreet there's a child in this room !

...

To utwór, którego słucham średnio co 5 dni.
Nie ma bardziej dwuznacznych słów.
Ponadczasowe.
Dobranoc Wam.

Inne tematy z forum Hydepark

Klimatyzacja w biurze (56 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Kawa czy Herbata - rano (196 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

e-sport (7 odpowiedzi)

co sadziecie o suplementach dla gamerow? czy faktycznie sa one skuteczne? czy na prawde...

do góry