Widok

...

"Z Twoimi stopami w powietrzu i głową na ziemi
spróbuj tej sztuczki i ułóż historię
jeee
Twoją głowa opadnie
Ale w tym nic nie ma
I spytasz siebie samego
Gdzie jest mój rozum?
Wyjście w wodzie
Widzę to pływa
Pływałem w Caribbean
Zwierzęta ukrywały się za kamieniami
Z wyjątkiem małej rybki
Ale oni powiedzieli mi, że powinienem spytać samego siebie
Gdzie jest mój rozum
Wyjście w wodzie
Widzisz to pływa?
Z Twoimi stopami w powietrzu i głowa na ziemi
Spróbuj tej sztuczki i ułóż historię
Twoja głowa opadnie
Ale w tym nic nie ma
i spytasz siebie samego
Gdzie jest mój rozum?
oooh
Z twoimi stopami w powietrzu i głową na ziemi"

http://www.youtube.com/watch?v=nlHrP4xlbzU&feature=related
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"To nie jest kraj dla starych ludzi. Między drzewa
Młodzi idą w uścisku, ptak leci w zieleni,
Generacje śmiertelne, a każda z nich śpiewa,
Skoki łososi, w morzach ławice makreli.
Całe lato,wysławiać będą chóry ziemi
Wszystko, co jest poczęte, rodzi się, umiera.
Nikt nie dba, tą zmysłową muzyką objęty,
O intelekt i trwałe jego monumenty"

Yates, 'Odjazd do Bizancjum'

http://www.wrzuta.pl/audio/dVNhulwXE3/
http://www.wrzuta.pl/audio/56fckczEOe/
"Niektóre rzeczy są dokładnie tym, czym są, i niczym innym."

Charles Bukowski.
„(...) kto się odważy powiedzieć, że nie jestem filantropem, panie i panowie, a teraz tak, panie, dowódco dwudziestej floty, proszę rozkazać swoim chłopcom zburzyć barykady, by zbolała ludzkość mogła tędy przejść, trędowaci na lewo, epileptycy na prawo, paralitycy tam, gdzie nie będą zawadzać, a tam z tyłu mniej potrzebujący i tylko łaskawie proszę się tam nie tłoczyć, bo później nie ponoszę odpowiedzialności, jeśli poplączą się choroby i wyleczę nie z tej, na którą cierpię, i niech bucha muzyka, aż do stopnienia blachy, i niech strzelają rakiety, aż do spalenia aniołów, i wódka niech się leje, aż do zapicia idei, i niech krokiem marszowym nadchodzą markietanki, maruderzy, marszałkowie, reporterzy i to wszystko na mój rachunek, panie i panowie, bo tu kończy się zła sława Blacamanów, a zaczęła powszechna wędrówka ludów. W ten właśnie sposób usypiam ich poselskimi metodami, na wypadek gdyby mi się nie udała diagnoza i niektórych pozostawiłbym w gorszym niż byli stanie. Jedyne, czego nie robię, to wskrzeszanie zmarłych, ponieważ ledwo otworzą oczy, tłuką z wściekłością burzyciela ich spokoju, a w końcu jeśli nie popełniają samobójstwa, umierają z rozczarowania. Początkowo prześladował mnie orszak uczonych, którzy chcieli wybadać legalność moich praktyk, a kiedy zostali już przekonani, zagrozili mi piekłem Szymona Maga i poradzili pędzić żywot pokutniczy, aby zostać świętym, ale odpowiedziałem im, nic nie ujmując ich czci, nic na tym nie zyskuję, jestem bowiem artystą (…)”
Gabriel García Márquez

Inne tematy z forum Hydepark

Trójmiasto do bani (386 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

Klimatyzacja w biurze (67 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

muza na dziś (789 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry