Widok

14-ślub, czy nie za wcześnie?

Wesele Temat dostępny też na forum:
Kochaniutkie mam opcję ślubu na 14 lub na 19.30 i nie wiem co mam zrobić - co z gośćmi w między czasie kiedy bedziemy mieli sesje foto ???

Co mam wybrać - czy 19.30 to nie za późno??

Hilfe!!

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a nie chcialabys rozejrzec sie za innym kosciolem gdzie godzina w pełni Cie zadowoli?

a co podanych przez Ciebie opcji wybralabym 19.30.

image
image
Ja bym zdecydowała się na 14, bo 19.30 to juz za pozno i wtedy je sie juz kolacje, a tak przynajmniej wszyscy sie wybawią na weselu. Wkońcu i tak ślub trwa jakies 40 min w kościele, potem życzenia, obiadek kolo 15.30 i można jeszcze sie wymknąć koło 17 na godzinke na sesje. Pozdrawiam

image
image
Enimre - chyba masz rację. W końcu wesele powinno troche potrwać hi hi hi hi hi hi ...

Ślub mam w Katedrze Oliwskiej a ślub w restauracji Pałacu Opatów więc nie byłoby jeżdżenia z miejsca na miejsce

image
Ja miałam slub o 14:30 (było 10 min opoznienie) po obiedzie mielismy sesje w tym czasie goscie pozostali w restauracji ,a orkiestra miała ich zabawic,podano w miedzyczasie kawe i ciasto - nie bylo nas troszke ponad godz.,ale i gosciom szybko zlecialo. jezeli mialabym do wyboru 14 lub 19:30 to na 100% wybralabym 14-sta.Chyba ,ze zamiast wesela robisz male przyjecie to 19:30.

image
A ja bym wzieła 14. Sama miałam tak mieć bo w stronach młodego tak właśnie są śluby. A to się wydaje wcześnie- msza, obiad, itd i juz bedzie 19. A na 19.30- obiad o 21? Chyba średni jak na moje skromne zdanie... Ale wybór należy do ciebie ;))

image[/URL]
image
Super babki z was wielkie dzięki ;D

image
w życiu nie pozwoliłabym gościom czekać a samemu iść sobie pstrykać fotki

my sesję zaczniemy po obiedzie, jak kazdy sie rozluźni

chyba

image
image
dokładnie Kasiu ,zgadzam sie z Toba ,tez tak zrobilismy-goscie najedzeni spokojnie popijali kawke ,a jak chcieli to tanczyli :)

image
hej ja mialam dokladnie to samo 14 albo 19.30 ale w sopocie..wybralam 14 ale pamietaj ze musisz sie liczyc z większymi kosztami za orkiestre i jedzenie..ja dopłacam 2000 do jedzenia i alkocholu..dla mnie 19.30 to za pozno a tak bedzie impreza na calego.. do obiadu i tak o 16 zasiądziemy więc akurat. mamy sporo gosci przyjezdnych wiec dla nich pora obiadowa w sam raz..jeszcze jedno ja bym do 19 nie wytrzymała w nerwach hihih.

image
Agu czemu dopłacałaś ?? nie bardzo rozumiem

image
no bo wesele dłuższe..i nie chce zeby jedzenia zabrakło a to co zostaje jest na poprawiny wiec głupio gdyby nic nie było do jedzenia na drugi dzien..a poza tym obsługa 2 godziny dłużej pracuje a orkiestra ma grac 14 godzin!!!

image
wg mnie zdecydowaine za wcześnie o 14...zmieniłabym koscioł, też miałam ten sam problem, miałam do wyboru 15 lub 19, zmieniłam i mam na 16-stą
wlasnie, nie mozesz zmienic kosciola? a moze nie chcesz zmieniac????

image
image
kurcze ;/ sama już nie wiem chyba najpierw jeszcze poszukam innego kościółka

a już problem miał być z głowy

ach jooooooo!

image
Doroć nie martw sie. mysle, ze dobrym pomyslem byłoby rozejrzec sie za innym kosciolem i wybrac sobie godzine, ktora Ci pasuje.
nie ma co i 14 i 19 maja duzo minusow. jak bedziesz miala na 14 to zarowno Ty jak i goscie beda musieli juz wczesnie rano wstac zeby sie przygotowac i dojechac na 14 do kosciola. ja nie lubie pospiechu i strasznie by mnie to stresowalo. makijazystka, fryzjer, ubrac sie - troche czasu to zajmuje. natomiast 19 to znowu strasznie pozno. zanim skonczy sie msza i dojedziecie na sale to bedzie raczej pora na kolacje a nie obiad.
zreszta kazdy robi tak jak mu wygodnie wiec zastanow sie jak dla Was byloby najlepiej. pozdr:)

image
image
ja sie na początku martwiłam ze za wczesnie..poprzednio miałam miec na 16 i to dla mnie idealna pora ale podobniei jak Doroc mam bardzo blisko kosciola wesele i nie chcialabym tego zmieniac. sesję zdjęciową robimy na 2 dni po ślubie na luzie i bez nerwow ze goście czekają.

image
Ja niestety za sesję w późniejszym terminie muszę dodatkowo zapłacić - a wszystkie wydatki idą z naszej kieszeni wiec zaraz tak na początku wspólnej drogi nie chcielibyśmy mozolnie wychodzić z długów
hi hi hi hi hi hi hi ...;D

image
my mamy znajomego fotografa na plener;) ale w takim razie gdybym ja miala sesje w czasie wesela to na pewno po obiedzie

image
W sumie 2-3 h więcej chyba nikogo nie zbawi - tylko sie nie wyśpię

hi hi hi hi hi hi
...................

image
i tak sie nie wyspisz heheh

image
bierz ta 14 -sta , jesli masz z msza to zanim goscie zloza zyczenia , pozbierasz pieniadze , koniec uroczystości "koscielnej to ok.15:30 , powitanie w rest. ,szampan ,podanie obiadu masz juz 16-sta.Ja tez mialam restauracje blisko kosciola i jak pisalam 14:30 slub ,a obiad podawano okolo 16:30.Grunt to nie tracic glowy ;)

image
Też się zgadzam, jeśli masz kombinować ze zgodą na ślub w innym kościele itp, poza tym jak rozmawialiśmy z właścicielem sali na której mamy wesele, to namawiał zebyśmy nie brali pozniej jak o 16, bo potem to tylko goscie nic nie jedzą, bo obiad, zaraz potem deser, za chwile kolacje, potem zimne dania itak dalej... i wszystko zostaje, a szkoda by sie zmarnowało, chociaz my akurat robimy poprawiny, więc mam nadzieje ze będzie wszystkiego ile trzeba. Decyzja należy do Was, ale jeśli jest to Wasz Kościół to nie widze powodów dla których mielibyście rezygnować z niego. Pozdrawiam
Ps. I tak sie nei wyspisz chociaz mialabys na 19 :)

image
image
Obok Katedry Oliwskiej jest taki malutki stylowy kościolek sw. Jakuba. Może tam zapytajcie?

image
ja miałam slub o 14. ibyła to najlepsza godzina. 19:30 to późna,pamiętaj, ze uroczystośc zakończy ci sie po 20!!!!
image
image
mam znajomych ktorzy bioro slub o 13
W zyciu nie brałabym 19,30.zanim skonczy sie msza to bedzie 20,15 zanim ryż zyczenia,pamietaj ze mozesz w kosciele miec duzo osób, bo na ślub sie nie zaprasza i moze przyjsc każdy kto chce.wiec z 45 min mozesz miec składane zyczenia zanim dojdziecie do restauracji zanim podadza kolacje to bedzie po 21.00.
To jest twój dzien i tak szybko mija a co dopiero jakbys tak późno miała.to jest tylko moje skromne zdanie.brałabym 14.

image
ja mam o 15-tej i tez mialam wybór ok 19tej lub ta 15ta .Najlepjej wolałabym miec o 16tej lub koło 17tej no ale ktos nas wyprzedził i te godziny co chcielismy były zajete.Mozna to troszke wydłużyc w czasie po Kosciele pojedziemy na fotki ale studyjne to zajmie ok godziny wrocimy i pojedziemy na sale to bedzie ok 17tej jak wrocimy .

[/img][/url]]image
Ja mialam na 14.45 bylo w sam raz po slubie pojechalismy na zdjecia plenerowe i do studia a goscie do sali weselnej. Nam tak pasowalo poniewaz z Katedry Oliwskiej goscie musieli dojechac do Slwutowka do Palacu Below tam jest tak pieknie mogli spokojnie zwiedzic sobie obiekt posiedziec na werandzie a jak juz nadjezdzalismy dalismy cynk rodzicom ze bedziemy za 5 min wtedy wszyscy goscie sie zebrali powitali nas jak nalezy , bylo super fajnie tak powspominac sobie ten dzien :))
Za to np moja siotra miala slub o 18.45 i jak dla mnie strasznie szybko to wszystko minelo slub potem do sopotu do Hotelu Opera Lesna obid i juz byla 21 i juz oczepiny i koniec jakos tak sie dziewczyna nie nacieszyla chyba tym dniem.

image
jezeli na 100% ten kosciol to na pewno godzina 14.00 godzina 19.30 to za pozno
Bardzo bardzo wam dziękuję za wszystkie podpowiedzi ;>

image
ja miałm ślub na 14-tą i bez problemu :) rano 7-a makijaz 9-a fryzjer 11-a plener 13 błogosławieństwo 14-ślub 15.20 wesele i goscie sie bawili do trzeciej nad ranem:)

image
ja bylam na slubie u Mystic na 14 i miala zaraz kolo koscioła wiec nie tracilismy czasu na dojazd i nie było za wczenie bawilismy sie bardzo dlugo i bylo sper

teraz kuzyn mojego meza tez ma na 14 i ja uwazam ze oki

Dziękuję uspokoiłyście mnie trochę ;>

image
mieliśmy ślub o 1530, chociaż w rzeczywistości zaczął się o 1550 (20min spóźnienia!), teraz wiem, ze 1530 to było za wczesnie, dlatego nie wyobrażam sobie 1400, z drugiej strony 1930 to już za późno.
ja bym zmienila kosciol jesli bym miala do wyboru takie godziny, 14 za wczesnie a 19,30 to za pozno hmm

image
image
Ja też bym wybrała na 14 bo 19.30 to stanowczo za późno :)

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (53 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry