Widok

14-ślub, czy nie za wcześnie?

Wesele Temat dostępny też na forum:
Kochaniutkie mam opcję ślubu na 14 lub na 19.30 i nie wiem co mam zrobić - co z gośćmi w między czasie kiedy bedziemy mieli sesje foto ???

Co mam wybrać - czy 19.30 to nie za późno??

Hilfe!!

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a nie chcialabys rozejrzec sie za innym kosciolem gdzie godzina w pełni Cie zadowoli?

a co podanych przez Ciebie opcji wybralabym 19.30.

Ja bym zdecydowała się na 14, bo 19.30 to juz za pozno i wtedy je sie juz kolacje, a tak przynajmniej wszyscy sie wybawią na weselu. Wkońcu i tak ślub trwa jakies 40 min w kościele, potem życzenia, obiadek kolo 15.30 i można jeszcze sie wymknąć koło 17 na godzinke na sesje. Pozdrawiam

Ja miałam slub o 14:30 (było 10 min opoznienie) po obiedzie mielismy sesje w tym czasie goscie pozostali w restauracji ,a orkiestra miała ich zabawic,podano w miedzyczasie kawe i ciasto - nie bylo nas troszke ponad godz.,ale i gosciom szybko zlecialo. jezeli mialabym do wyboru 14 lub 19:30 to na 100% wybralabym 14-sta.Chyba ,ze zamiast wesela robisz male przyjecie to 19:30.

A ja bym wzieła 14. Sama miałam tak mieć bo w stronach młodego tak właśnie są śluby. A to się wydaje wcześnie- msza, obiad, itd i juz bedzie 19. A na 19.30- obiad o 21? Chyba średni jak na moje skromne zdanie... Ale wybór należy do ciebie ;))

Enimre - chyba masz rację. W końcu wesele powinno troche potrwać hi hi hi hi hi hi ...

Ślub mam w Katedrze Oliwskiej a ślub w restauracji Pałacu Opatów więc nie byłoby jeżdżenia z miejsca na miejsce

Super babki z was wielkie dzięki ;D

w życiu nie pozwoliłabym gościom czekać a samemu iść sobie pstrykać fotki

my sesję zaczniemy po obiedzie, jak kazdy sie rozluźni

chyba

dokładnie Kasiu ,zgadzam sie z Toba ,tez tak zrobilismy-goscie najedzeni spokojnie popijali kawke ,a jak chcieli to tanczyli :)

hej ja mialam dokladnie to samo 14 albo 19.30 ale w sopocie..wybralam 14 ale pamietaj ze musisz sie liczyc z większymi kosztami za orkiestre i jedzenie..ja dopłacam 2000 do jedzenia i alkocholu..dla mnie 19.30 to za pozno a tak bedzie impreza na calego.. do obiadu i tak o 16 zasiądziemy więc akurat. mamy sporo gosci przyjezdnych wiec dla nich pora obiadowa w sam raz..jeszcze jedno ja bym do 19 nie wytrzymała w nerwach hihih.

Agu czemu dopłacałaś ?? nie bardzo rozumiem

no bo wesele dłuższe..i nie chce zeby jedzenia zabrakło a to co zostaje jest na poprawiny wiec głupio gdyby nic nie było do jedzenia na drugi dzien..a poza tym obsługa 2 godziny dłużej pracuje a orkiestra ma grac 14 godzin!!!

wg mnie zdecydowaine za wcześnie o 14...zmieniłabym koscioł, też miałam ten sam problem, miałam do wyboru 15 lub 19, zmieniłam i mam na 16-stą
wlasnie, nie mozesz zmienic kosciola? a moze nie chcesz zmieniac????

kurcze ;/ sama już nie wiem chyba najpierw jeszcze poszukam innego kościółka

a już problem miał być z głowy

ach jooooooo!

ja sie na początku martwiłam ze za wczesnie..poprzednio miałam miec na 16 i to dla mnie idealna pora ale podobniei jak Doroc mam bardzo blisko kosciola wesele i nie chcialabym tego zmieniac. sesję zdjęciową robimy na 2 dni po ślubie na luzie i bez nerwow ze goście czekają.

Ja niestety za sesję w późniejszym terminie muszę dodatkowo zapłacić - a wszystkie wydatki idą z naszej kieszeni wiec zaraz tak na początku wspólnej drogi nie chcielibyśmy mozolnie wychodzić z długów
hi hi hi hi hi hi hi ...;D

Doroć nie martw sie. mysle, ze dobrym pomyslem byłoby rozejrzec sie za innym kosciolem i wybrac sobie godzine, ktora Ci pasuje.
nie ma co i 14 i 19 maja duzo minusow. jak bedziesz miala na 14 to zarowno Ty jak i goscie beda musieli juz wczesnie rano wstac zeby sie przygotowac i dojechac na 14 do kosciola. ja nie lubie pospiechu i strasznie by mnie to stresowalo. makijazystka, fryzjer, ubrac sie - troche czasu to zajmuje. natomiast 19 to znowu strasznie pozno. zanim skonczy sie msza i dojedziecie na sale to bedzie raczej pora na kolacje a nie obiad.
zreszta kazdy robi tak jak mu wygodnie wiec zastanow sie jak dla Was byloby najlepiej. pozdr:)

my mamy znajomego fotografa na plener;) ale w takim razie gdybym ja miala sesje w czasie wesela to na pewno po obiedzie

W sumie 2-3 h więcej chyba nikogo nie zbawi - tylko sie nie wyśpię

hi hi hi hi hi hi
...................

do góry