Widok
Mnie to nie dziwi.
W końcu wybraliśmy złodziei i bandytów którzy są kompetentni tylko i wyłącznie w kleptokracji. Pod każdym innym względem są w najlepszym wypadku zwykli, a znacznie częściej- wręcz durni, i nie oczekuję od nich lepszych decyzji niż od zwykłego ziutka co to o szczepionkach na facebooku się uczył.
Przecież oni nawet jak znaleźli sobie ekspertów od tematu to traktowali ich raczej jak wystawowe pudle niż jak doradców. Ci w końcu stwierdzili że mają tego dosyć i odeszli, bo mają lepsze rzeczy do robienia ze swoim życiem niż tłumaczenie skomplikowanych zagadnień ludziom którzy mają to gdzieś.
To co mnie dziwi to że w ogóle komuś (np. tobie) pojawia się we łbie idea żeby od rządu oczekiwać logiki i sensu, a już w ogóle znajomości skomplikowanych zagadnień naukowych.
Przecież oni nawet jak znaleźli sobie ekspertów od tematu to traktowali ich raczej jak wystawowe pudle niż jak doradców. Ci w końcu stwierdzili że mają tego dosyć i odeszli, bo mają lepsze rzeczy do robienia ze swoim życiem niż tłumaczenie skomplikowanych zagadnień ludziom którzy mają to gdzieś.
To co mnie dziwi to że w ogóle komuś (np. tobie) pojawia się we łbie idea żeby od rządu oczekiwać logiki i sensu, a już w ogóle znajomości skomplikowanych zagadnień naukowych.
No patrz.
Ale są i rzeczy które już przyśpieszyć możesz bez najmniejszego problemu.
Na przyklad jeśli badasz szczepionkę typu mRNA możesz zupełnie olać etap w którym szukasz jak wirusa rozmnażać w ilościach i metodach przemysłowych, co przecież proste nie jest, a bez której to metody nie bardzo masz ani jak produkować szczepionki ani nawet jak przeprowadzić dalsze badania, takie jak to poniżej:
Jeszcze możesz olać tę część w której musisz znaleźć i perfekcyjnie opanować metodę osłabiania tego wirusa tak żeby ani jedno szczepienie nie mogło doprowadzić do infekcji a jednocześnie żeby wirus nadal był podobny do wersji 'zdrowej' (do którego to badania potrzebujesz duuużo wirusów żeby móc to zrobić w rozsądnym czasie).
Nie musisz też za każdym jednym razem ustalać jakie substancje pozwolą temu osłabionemu wirusowi żyć dość długo żeby jeszcze się do czegoś nadawał do czasu wstrzyknięcia, bo w mRNA jest to wspólne dla wszystkich szczepionek.
W wersji mRNA masz prawie wszystko gotowe i jedyne co musisz zrobić to znaleźć i wyprodukować łańcuch mRNA odpowiedzialny za produkcję jednego białka które pozwoli organizmowi się naucyć jak rozpoznać wirusa. To tak jakbyś zamiast całej broni musiał jedynie wynaleźć nową kulę (nawet nie cały nabój, tylko kulę).
Na przyklad jeśli badasz szczepionkę typu mRNA możesz zupełnie olać etap w którym szukasz jak wirusa rozmnażać w ilościach i metodach przemysłowych, co przecież proste nie jest, a bez której to metody nie bardzo masz ani jak produkować szczepionki ani nawet jak przeprowadzić dalsze badania, takie jak to poniżej:
Jeszcze możesz olać tę część w której musisz znaleźć i perfekcyjnie opanować metodę osłabiania tego wirusa tak żeby ani jedno szczepienie nie mogło doprowadzić do infekcji a jednocześnie żeby wirus nadal był podobny do wersji 'zdrowej' (do którego to badania potrzebujesz duuużo wirusów żeby móc to zrobić w rozsądnym czasie).
Nie musisz też za każdym jednym razem ustalać jakie substancje pozwolą temu osłabionemu wirusowi żyć dość długo żeby jeszcze się do czegoś nadawał do czasu wstrzyknięcia, bo w mRNA jest to wspólne dla wszystkich szczepionek.
W wersji mRNA masz prawie wszystko gotowe i jedyne co musisz zrobić to znaleźć i wyprodukować łańcuch mRNA odpowiedzialny za produkcję jednego białka które pozwoli organizmowi się naucyć jak rozpoznać wirusa. To tak jakbyś zamiast całej broni musiał jedynie wynaleźć nową kulę (nawet nie cały nabój, tylko kulę).
Ciekawe
Dlaczego w takim razie w ulotkach jest jasna informacja, ze to eksperyment medyczny i producent nie ponosi odpowiedzialnosci za skutki ubiczne, towarzystwa ubezpieczeniowe nie wyplacaja odszkodowan za powiklania w skutek takowych eksperymentow, bierze sie w nich udzial na wlasna odpowiedzialnosc. A jak ktos nie chce byc krolikiem doswiadczalnym to ma do tego swiete prawo, ktore probuje mu sie odebrac.
Weźcie skasujcie ten bzdetny watek
Segregację,przymus to macie chyba w główce małolaty. Naogladaliscie się jakiejś patoli a potem gadacie o jakiś przymusach. Nikt nie zmusza Was do pracy, do podróżowania, do jedzenia, do kupowania w sklepach. Nie chcesz się szczepić to siedzisz w domu. To jest wolnosc
Bo to głupi ludzie wybierani przez głupich wyborców.
Przecież obecna ekipa jest kompetentna tylko i wyłącznie w rabunku. Szczytem głupoty jest oczekiwać od nich decyzji na bazie opinii naukowych. Przecież specjalistów mieli tylko po to by móc w wywiadzie powiedzieć "mamy specjalistów" a nie żeby ich słuchać.
Nie rozumiem tego argumentu.
Antyszczepionkowcy to jeden wielki problem i tak dalej, ale kij w tym że choroba daje tylko 20% na to że taki antyszczep rzeczywiście pożałuje że się nie szczepił i 3% na zgon. Właśnie to jest najgorsze że taki może mieć farta i potem łazi taki i krzyczy że "to jak grypa" niszcząc życie ludziom z mniejszym szczęściem.
Agenda 2030
Teorie spiskowe ? !!! Ost przecież wasza TV satanistyczna i jedyna wasza covidiańska wiara wmawiała że sąd najwyższy w USA nic nie robi w związku z przymuszaniem ludzi do eksperymentu innych a dziś to FAKT !!! Nawet sąd najwyższy w USA przyklepał że nie będzie przymusu szprycowania oraz testowania obywateli !!! Tak więc szczekaj sobie ile chcesz prawda o eksperymencie medycznym wychodzi na jaw !!! Zacząłbym się bać na waszym miejscu bo z informacji od prawdziwych naukowców którzy ostrzegali przed tymi szprycami mówili że kto to przyjmie ma maks 2 do 3 lat życia... Tak więc powodzenia życzę ... Macie teraz swoje "fake news" i waszą jakże prawdziwą TV zrobili z was króliki doświadczalne ... Nawet dziś tzw "rada medyczna" przy pinokiu popuściła w spodnie i zawinęli żagiel 13 z 17 podało się do dymisji bo widzą że cyrk-19 się kończy i zacznie się rozliczanie zbrodniarzy !!!
Ludzie czy Wy tak jesteście ślepi i nie widzicie co się dzieje.
Osoby które głosują za obowiązkowymi szczepieniami są przeciwni aby to też ich dotyczyło. To po co oni zachęcają i przekonują do szczepień. To tak trochę wygląda jakby pracowali dla firm farmaceutycznych jako przedstawiciele i wciskają stolec.
Dlaczego nazywasz mnie antyszczepem?
Nie jestem przeciw szczepieniom, jestem przeciwny zmuszania kogokolwiek do szczepienia na Covid19. Śmiertelność tego wirusa jest bliska śmiertelności na grypę, tylko w naszym kraju zgonów dużo więcej bo nikt nie leczy ludzi, nie ma profilaktyki, badań, do specjalistów kolejki na 5 lat, potem covid + niezdjagnozowana cukrzyca/ tętniak/ choroba serca/nerek i po czlowieku.
Melduję że nazywam cię antyszczepem bo jesteś antyszczepem.
To że sobie wybierasz szczepionki nie ma znaczenia, bo nadal główny element zostaje- robisz to ignorując badania naukowe i opinie specjalistów, np. te "bliska śmiertelności na grypę" oznacza że nawet nie raczysz sprawdzić jaka była śmiertelność na grypę, bo roczna śmiertelność na grypę prawie 100 osób przed covidem była powodem powstawania artykułów, że grypa jest wyjątkowo zjadliwa tego roku. To ciut mniej niż te nasze 100 000 śmierci na covid przez 2 lata.
Równie dobrze mógłbyś mi tu przyjść i zrzędzić że nie chcesz bym nazywał cię mydłojadem bo w przeciwieństwie do tego niedouczonego plebsu ty jesz tylko pół kostki mydła do każdego posiłku, co jest idealną dawką mydła do każdego posiłku. Dla mnie to nie jest dobry powód by was jakoś specjalnie rozróżniać.
(a, nie jestem autorem oryginalnego komentarza, ale i tak się wbijam odpowiedzieć)
Równie dobrze mógłbyś mi tu przyjść i zrzędzić że nie chcesz bym nazywał cię mydłojadem bo w przeciwieństwie do tego niedouczonego plebsu ty jesz tylko pół kostki mydła do każdego posiłku, co jest idealną dawką mydła do każdego posiłku. Dla mnie to nie jest dobry powód by was jakoś specjalnie rozróżniać.
(a, nie jestem autorem oryginalnego komentarza, ale i tak się wbijam odpowiedzieć)
Masz sporo racji i przepraszam za poprzedni wpis.
Podszedłem do tego komentarza w wyjątkowo marnym humorze i w chwili słabości wylałem to na forum.
Gdyby trójmiasto umożliwiało poza edycją także kasowanie wpisów w przeciągu minuty to tego by tu nie było, bo tuż po publikacji zauważyłem że ujęłem to zupełnie źle i z ilością jadu którą nikt nie zasłużył.
Uważam że z faszyzmem ostro przesadzasz, ale myślę że wszystkim lepiej zrobi jeśli dzisiaj sobie daruję dyskusję i pójdę lulu.
ps. może da się wyprosić u admina usunięcie wpisu "Melduję...", jako autor grzecznie proszę
Gdyby trójmiasto umożliwiało poza edycją także kasowanie wpisów w przeciągu minuty to tego by tu nie było, bo tuż po publikacji zauważyłem że ujęłem to zupełnie źle i z ilością jadu którą nikt nie zasłużył.
Uważam że z faszyzmem ostro przesadzasz, ale myślę że wszystkim lepiej zrobi jeśli dzisiaj sobie daruję dyskusję i pójdę lulu.
ps. może da się wyprosić u admina usunięcie wpisu "Melduję...", jako autor grzecznie proszę
Daj linki do tych badań poproszę.
Bo ja badania, które mówią że ochrona po 3 miesiącach spada do 10% znam i mam pod ręką. Tak samo do badań o sztucznym białku s, który w warunkach laboratoryjnych wykazało mechanizm blokowania regeneracji dna. Usuwane jest ponad rok z organizmu i nikt nie zna skutków długoterminowych jego. A Wy już przyjęliście 3 dawki szczepionki przyjętej na niej.y
Tak samo znam badanie, który mówi o wpływie szczepień na wysoka zachorowalność. To co aktualnie się dzieje w krajach wysoko zaszczepionych, które obecnie biją rekordy.
Znam badanie, w którym mowa jest o wszystkich nad użyciach Pfizera podczas rejestracji szczepionki. Olewanie nopow czy uciszanie pracowników raportujących nieprawidłowości.
A jest tego znacznie więcej i artykuly są w bazie lancet, Nature czy science.
Też doskonale wiem, że Pfizer jest najbardziej karana firma w historii USA za swoje produkty medyczne. Żadna firma w historii nie otrzymała tyle kar co oni. No ale teraz na masowa skalę napewno wszystko jest tip top bo tak w tv mówili XD
Nauka nie jest jednowymiarowa i jak swoją wiedzę opierasz na wesołym gadaniu młodych reumatolog jak Fialek, który co chwilę się myli to zamilknij.
Profesor Piotr Kuna czy doktor Basiukiewicz logika zjada ta cała masę propagandystów na pasku finansowym big pharmy.
Bo ja badania, które mówią że ochrona po 3 miesiącach spada do 10% znam i mam pod ręką. Tak samo do badań o sztucznym białku s, który w warunkach laboratoryjnych wykazało mechanizm blokowania regeneracji dna. Usuwane jest ponad rok z organizmu i nikt nie zna skutków długoterminowych jego. A Wy już przyjęliście 3 dawki szczepionki przyjętej na niej.y
Tak samo znam badanie, który mówi o wpływie szczepień na wysoka zachorowalność. To co aktualnie się dzieje w krajach wysoko zaszczepionych, które obecnie biją rekordy.
Znam badanie, w którym mowa jest o wszystkich nad użyciach Pfizera podczas rejestracji szczepionki. Olewanie nopow czy uciszanie pracowników raportujących nieprawidłowości.
A jest tego znacznie więcej i artykuly są w bazie lancet, Nature czy science.
Też doskonale wiem, że Pfizer jest najbardziej karana firma w historii USA za swoje produkty medyczne. Żadna firma w historii nie otrzymała tyle kar co oni. No ale teraz na masowa skalę napewno wszystko jest tip top bo tak w tv mówili XD
Nauka nie jest jednowymiarowa i jak swoją wiedzę opierasz na wesołym gadaniu młodych reumatolog jak Fialek, który co chwilę się myli to zamilknij.
Profesor Piotr Kuna czy doktor Basiukiewicz logika zjada ta cała masę propagandystów na pasku finansowym big pharmy.