Widok

15.01 KTOŚ COŚ WIE?

więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Daj linki do tych badań poproszę.

Bo ja badania, które mówią że ochrona po 3 miesiącach spada do 10% znam i mam pod ręką. Tak samo do badań o sztucznym białku s, który w warunkach laboratoryjnych wykazało mechanizm blokowania regeneracji dna. Usuwane jest ponad rok z organizmu i nikt nie zna skutków długoterminowych jego. A Wy już przyjęliście 3 dawki szczepionki przyjętej na niej.y
Tak samo znam badanie, który mówi o wpływie szczepień na wysoka zachorowalność. To co aktualnie się dzieje w krajach wysoko zaszczepionych, które obecnie biją rekordy.
Znam badanie, w którym mowa jest o wszystkich nad użyciach Pfizera podczas rejestracji szczepionki. Olewanie nopow czy uciszanie pracowników raportujących nieprawidłowości.
A jest tego znacznie więcej i artykuly są w bazie lancet, Nature czy science.

Też doskonale wiem, że Pfizer jest najbardziej karana firma w historii USA za swoje produkty medyczne. Żadna firma w historii nie otrzymała tyle kar co oni. No ale teraz na masowa skalę napewno wszystko jest tip top bo tak w tv mówili XD
Nauka nie jest jednowymiarowa i jak swoją wiedzę opierasz na wesołym gadaniu młodych reumatolog jak Fialek, który co chwilę się myli to zamilknij.
Profesor Piotr Kuna czy doktor Basiukiewicz logika zjada ta cała masę propagandystów na pasku finansowym big pharmy.

We wrześniu były ponad 3 tysieca w szczytowym momencie.
Siedź se w swojej piwnicy ale nie truj ludzi swoją nienawiscia!

Współczynnik śmiertelności na covid to 0,16%. Nie wiesz, nie pisz głupot.
I jak uniknięcie 0,16% szans na śmierć to szczęście to chyba poćwicz rachunek prawdopodobieństwa :)

No tak nie trzeba wogle pracować i nie trzeba pod to się szczepić.
Dobrze ze oddychać mogą.

Jak można być tak głupim, żeby pisać takie wypociny?

Bo przecież przymus to nie obowiązek!! XD

Nie rozumiem tego argumentu.

Antyszczepionkowcy to jeden wielki problem i tak dalej, ale kij w tym że choroba daje tylko 20% na to że taki antyszczep rzeczywiście pożałuje że się nie szczepił i 3% na zgon. Właśnie to jest najgorsze że taki może mieć farta i potem łazi taki i krzyczy że "to jak grypa" niszcząc życie ludziom z mniejszym szczęściem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podpada pod kleptokrację

Nie słyszałem nic o tym, ale to ich MO, więc nawet bym się nie zdziwił.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W złodziejstwie tez są kompetentni

I umarzaniu własnych długów - patrz prezydent Lech i długi PC brata
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oooooo!!!

Kolejny epidemiolog, wirusolog, znawca prawa się tu wypowiada...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wolne sady i wolne media

Tylko obywatel zniewolony
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz sporo racji i przepraszam za poprzedni wpis.

Podszedłem do tego komentarza w wyjątkowo marnym humorze i w chwili słabości wylałem to na forum.

Gdyby trójmiasto umożliwiało poza edycją także kasowanie wpisów w przeciągu minuty to tego by tu nie było, bo tuż po publikacji zauważyłem że ujęłem to zupełnie źle i z ilością jadu którą nikt nie zasłużył.

Uważam że z faszyzmem ostro przesadzasz, ale myślę że wszystkim lepiej zrobi jeśli dzisiaj sobie daruję dyskusję i pójdę lulu.

ps. może da się wyprosić u admina usunięcie wpisu "Melduję...", jako autor grzecznie proszę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oj Tysia, temat zmieniasz.

Nie możemy się kłócić o wszystko na raz (na przykład o to że chyba czytaliśmy inne ulotki). Może trzymajmy się jednego wątku na raz i jednak odniesiesz się do tego czy to co wymieniłem może tłumaczyć szybsze pojawienie się szczepionki na rynku?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

2030

Walta się wam już nic nie pomoże... Szkoda czasu na was chore głowy zaszprycowane eksperymentem medycznym gorzej jak szczury ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ciekawe

Dlaczego w takim razie w ulotkach jest jasna informacja, ze to eksperyment medyczny i producent nie ponosi odpowiedzialnosci za skutki ubiczne, towarzystwa ubezpieczeniowe nie wyplacaja odszkodowan za powiklania w skutek takowych eksperymentow, bierze sie w nich udzial na wlasna odpowiedzialnosc. A jak ktos nie chce byc krolikiem doswiadczalnym to ma do tego swiete prawo, ktore probuje mu sie odebrac.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

No patrz.

Ale są i rzeczy które już przyśpieszyć możesz bez najmniejszego problemu.

Na przyklad jeśli badasz szczepionkę typu mRNA możesz zupełnie olać etap w którym szukasz jak wirusa rozmnażać w ilościach i metodach przemysłowych, co przecież proste nie jest, a bez której to metody nie bardzo masz ani jak produkować szczepionki ani nawet jak przeprowadzić dalsze badania, takie jak to poniżej:

Jeszcze możesz olać tę część w której musisz znaleźć i perfekcyjnie opanować metodę osłabiania tego wirusa tak żeby ani jedno szczepienie nie mogło doprowadzić do infekcji a jednocześnie żeby wirus nadal był podobny do wersji 'zdrowej' (do którego to badania potrzebujesz duuużo wirusów żeby móc to zrobić w rozsądnym czasie).

Nie musisz też za każdym jednym razem ustalać jakie substancje pozwolą temu osłabionemu wirusowi żyć dość długo żeby jeszcze się do czegoś nadawał do czasu wstrzyknięcia, bo w mRNA jest to wspólne dla wszystkich szczepionek.

W wersji mRNA masz prawie wszystko gotowe i jedyne co musisz zrobić to znaleźć i wyprodukować łańcuch mRNA odpowiedzialny za produkcję jednego białka które pozwoli organizmowi się naucyć jak rozpoznać wirusa. To tak jakbyś zamiast całej broni musiał jedynie wynaleźć nową kulę (nawet nie cały nabój, tylko kulę).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry