Widok
ja tez sie powoli zaczynam denerwowac, bo ciagle mi sie wydawalo ze jeszcze tyle czasu mam. Denerwuje sie jak sukienka wyglada, bo jej jeszcez nie wodzialam i czy dobra w koncu wybralam, do tego zaczynam miec koszmary slubne. ALe jakos sie nie przejmuje jak to wyjdzie, zrobilam wszytsko co w mojej mocy, bardziej sie denerwuje zeby malzenstwo bylo udane ;-)
a ja jestem jakos dziwnie spokojna, wszystko juz mam,teraz tylko czekam i szczerze powiem bardziej denerwuje sie studiami niz slubem :)
aha dziewczyny, niech ten wątek od teraz będzie "nasz" bo tamten nie wiem czemu, nie chce dać się podbic
ahaaaa odebralam dzis figurki :) są śliczne :)
podziekowania kolejny raz dla malad :)
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
aha dziewczyny, niech ten wątek od teraz będzie "nasz" bo tamten nie wiem czemu, nie chce dać się podbic
ahaaaa odebralam dzis figurki :) są śliczne :)
podziekowania kolejny raz dla malad :)
No dzis kolejna rzecz załatwiona - zakupilismy poduszke na obraczki i kamizelke dla narzeczonego, a co z Wami?
- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod
- kosciol, godz 16 + ksiądz z innej parafii
- makijazystke p. Ele Skoczen ;-)
- suknia ślubna i welon
- buty ślubne
- obrączki
- wódkę Wyborowa
- podróż poślubna na Kretę ;-)
- garnitur, buty, koszula
- kamizelka dla mężusia
- maszyna do baniek mydlanych
- zaproszenia
- wino czerwone i różane
- firma dekorujaca sale Estill
- śpiewaczka i organista do Kościoła
- zawiadomienia
- nocleg dla gości
- poduszka na obrączki
A jak tam u Was przygotowania ?
- sale
- zespół
- foto
- video
- samochod
- kosciol, godz 16 + ksiądz z innej parafii
- makijazystke p. Ele Skoczen ;-)
- suknia ślubna i welon
- buty ślubne
- obrączki
- wódkę Wyborowa
- podróż poślubna na Kretę ;-)
- garnitur, buty, koszula
- kamizelka dla mężusia
- maszyna do baniek mydlanych
- zaproszenia
- wino czerwone i różane
- firma dekorujaca sale Estill
- śpiewaczka i organista do Kościoła
- zawiadomienia
- nocleg dla gości
- poduszka na obrączki
A jak tam u Was przygotowania ?
Dzieki Umci ze podbicie watku (dobrze byc na gorze) :)
Jesli chodzi o mnie to tez moge napisac co mam, bo jeszcze info sie z Wami nie dzielilam:
- kosciol - Sw. Mikołaja w Gdansku 16.30
- knajpa - Godding w Sopocie (wybrane menu)
- auto - Mercedes z 1957 roku
- fotograf - Alternatywni
- Dj - Bagno Team
- Sukienka - Luise model z 2008r - Beauty Salon
- buty
- Gajerek PAna Mlodego - szary surdut
- Buty Pana Mlodego
- Koszula, kamizelka, musznik
- zaproszenia i zawiadomienia (czesc juz wyslana)
- kurs tanca w trakcie
- piosenki na pierwszy taniec (rynkowski - walc, Queen- jive)
- kurs przedmalzenski
- nauki przedmalzenskie
- dekoracja kosciola (Firma Estill)
- makijaz i fryzura - Studio Heaven&Beauty w Sopocie (prawdopodobnie)
- welon
- bolerko
jak widac wiekszosc jest, ale pomimo tego jeszcze jest sporo do zalatwiania, dzis jade o 15 do Parafii gdzie odbywal sie moj chrzest po akt chrztu
w piatek na probny makijaz i fryzurke
no i nie wiem co jeszcze :)
Jesli chodzi o mnie to tez moge napisac co mam, bo jeszcze info sie z Wami nie dzielilam:
- kosciol - Sw. Mikołaja w Gdansku 16.30
- knajpa - Godding w Sopocie (wybrane menu)
- auto - Mercedes z 1957 roku
- fotograf - Alternatywni
- Dj - Bagno Team
- Sukienka - Luise model z 2008r - Beauty Salon
- buty
- Gajerek PAna Mlodego - szary surdut
- Buty Pana Mlodego
- Koszula, kamizelka, musznik
- zaproszenia i zawiadomienia (czesc juz wyslana)
- kurs tanca w trakcie
- piosenki na pierwszy taniec (rynkowski - walc, Queen- jive)
- kurs przedmalzenski
- nauki przedmalzenskie
- dekoracja kosciola (Firma Estill)
- makijaz i fryzura - Studio Heaven&Beauty w Sopocie (prawdopodobnie)
- welon
- bolerko
jak widac wiekszosc jest, ale pomimo tego jeszcze jest sporo do zalatwiania, dzis jade o 15 do Parafii gdzie odbywal sie moj chrzest po akt chrztu
w piatek na probny makijaz i fryzurke
no i nie wiem co jeszcze :)
Hej Ichilec! Chcialam sie Ciebie zapytac, czy bylas juz na probnej fryzurze/ makijazu w Heaven Beauty (pewnie cos przekrecialam w nazwie)? jesli tak, to jakie byly twoje wrazenia?
Mysle, ze tez sie zdecyduje, bo to wygodnie byloby jechac i do makijazystki i do fryzjera w jedno miejsce.
Z gory wielkie dzieki
Mysle, ze tez sie zdecyduje, bo to wygodnie byloby jechac i do makijazystki i do fryzjera w jedno miejsce.
Z gory wielkie dzieki
Mysle ze bede mogla cos wiecej napisac w piatek bo ide do nich na 16 na probny, wiec wtedy sie okresle i zdecyduje czy bede u Nich robic wlasciwe uczesanie i make up, dam znac jak bede juz po :) trzymajcie kciuki. Maja fajny pakiet (o ktorym juz wczesniej wspominalam na forum) - 300zl za makijaz i fryzure - probny+wlasciwy
hej dziewczyny i co jak tam :) ja wlasnie jestem w domu w Pólnocnej, kupilismy z tomkiem wczoraj ksiege wpisow dla gosci, taka zwykla, prosta ale przy tym bardzo ladna, mam plan zeby postawic ja juz w kosciele,zeby wpisac mogli sie tez goscie ktorzy na wesele nie ida..tylko ciekawe czy ktos sie wpisze...

szczerze mysle ze Kosciol nie jest odpowiednim miejscem, tam ludzie ida sie pomodlic razem z wami, na weselu jest wiecej czasu i lepsze mozliwosci na wpisanie i przemyslanie tego co sie chce napisac. Ja bede miala na sali weselnej i sie zastanawiam czy ktos sie wpisze, o wiekszosc i tak przyniesie kartki z zyczeniami, ktore pozniej pewnie wkleje do ksiegi.
hmm...tylko kurcze wiesz chodzilo mi o to ze na weselu np mamy 70 osob a i tak pewnie nei wszyscy sie wpisza...a do kosciola pewnie przyjdzie o wiele wiecej i wtedy jest szansa ze ksiega sie zapelni :) a jest bardzo gruba :) zapytam ksiedza co o tym mysli :)
SZCZERZE MOWIAC MI NIEBARDZO PODOBA SIE TWOJ POMYSL Z TA KSIEGA W KOSCIELE, TAK JAK WCZESNIEJ WSPOMNIANO - GOSCIE MAJA SIE KONCENTROWAC NA CZYMS BARDZIEJ WZNIOSLYM NIZ TYLKO ADNOTACJE W KSIEDZE.
JA SWOJA "PUSZCZE" W OBIEG NA WESELU I TO WMIARE NA POCZATKU (PO OBIEDZIE) BYM POZNIEJ MOGLA ODCZYTAC CO TAM NAWYPISYWALI BO JESLI PO PIJAKU BEDA PISAC TO NICI Z TEGO WSZYSTKIEGO :)
JA SWOJA "PUSZCZE" W OBIEG NA WESELU I TO WMIARE NA POCZATKU (PO OBIEDZIE) BYM POZNIEJ MOGLA ODCZYTAC CO TAM NAWYPISYWALI BO JESLI PO PIJAKU BEDA PISAC TO NICI Z TEGO WSZYSTKIEGO :)
LULLABY NIESTETY NIE MAM DOSWIADCZENIA Z HEAVEN&BEAUTY ALE NIE ZASZKODZI ICH PRZETESTOWAC, KTOS MUSI BYC PIERWSZY :) SPRAWDZE ICH I DAM ZNAC.
TERAZ JESTEM MEGA CHORA, MAM CZERWONEGO KICHOLA, WPIERW CHCIALAM ODWOLAC WIZYTE ALE POMYSLALAM, ZE ZOBACZE CO Z TYM ZROBIA, PRZECIEZ PODOBNA SYTUACJA MOZE SIE ZDARZYC W DZIEN SLUBU. PRZETESTUJE ICH PO CALOSCI :)
TERAZ JESTEM MEGA CHORA, MAM CZERWONEGO KICHOLA, WPIERW CHCIALAM ODWOLAC WIZYTE ALE POMYSLALAM, ZE ZOBACZE CO Z TYM ZROBIA, PRZECIEZ PODOBNA SYTUACJA MOZE SIE ZDARZYC W DZIEN SLUBU. PRZETESTUJE ICH PO CALOSCI :)
Ok, dziewuszki jestem po! Tzn wczoraj bylam w salonie Heaven&Beauty i jesli chodzi o nich jestem pod bardzo dobrym wrazeniem, tzn np dzien wczesniej tj. w czwartek przyslali mi smsa przypominajacego o piatkowej wizycie, fajnie!
Bylam umowiona na 16. Odrazu jak przyszlam usiadlam na fotek i do roboty. Cale czesanie zajeło fryzjerce 1:45 min (czesala mnie pani Gosia)właczajac w to krecenie lokow itd. Efekt: bardzo ladnie, dokaldnie jak chcialam (przyszlam ze zdjeciem fryzury, ktora chcialam) niestety dzis jakos wolno laduje Imageshack i nie chce mi sie czekac.
Z makijazu jestem tez zadowolona, ladne wykonanie, lecz moze byl tyc za blyszczacy jak dla mnie, niemniej jednak juz wiemy z wizazysta o co mi chodzi i przy wlasciwym makijazu ma byc juz oki.
Generalnie salon godny polecenia, powaga!
Nie smiejcie sie teraz ze mnie ale by sprawdzic wytrzymalosc zarowno makijazu jak i fryzury - po wieczornym wyjsciu - poszlam w tym wszytkim spac - "jak elegantka z morskiej pianki" hihihi no i...... nawet zwarzywszy na fakt ze zawsze sie dosc wierce w nocy (tym bardziej ze teraz jestem chora) rano z lozka wstalam praktycznie "nienaruszona". Bomba!
Bylam umowiona na 16. Odrazu jak przyszlam usiadlam na fotek i do roboty. Cale czesanie zajeło fryzjerce 1:45 min (czesala mnie pani Gosia)właczajac w to krecenie lokow itd. Efekt: bardzo ladnie, dokaldnie jak chcialam (przyszlam ze zdjeciem fryzury, ktora chcialam) niestety dzis jakos wolno laduje Imageshack i nie chce mi sie czekac.
Z makijazu jestem tez zadowolona, ladne wykonanie, lecz moze byl tyc za blyszczacy jak dla mnie, niemniej jednak juz wiemy z wizazysta o co mi chodzi i przy wlasciwym makijazu ma byc juz oki.
Generalnie salon godny polecenia, powaga!
Nie smiejcie sie teraz ze mnie ale by sprawdzic wytrzymalosc zarowno makijazu jak i fryzury - po wieczornym wyjsciu - poszlam w tym wszytkim spac - "jak elegantka z morskiej pianki" hihihi no i...... nawet zwarzywszy na fakt ze zawsze sie dosc wierce w nocy (tym bardziej ze teraz jestem chora) rano z lozka wstalam praktycznie "nienaruszona". Bomba!
Do spraw zalatwionych przez nas moge dopisac USC - wczoraj bylismy i w ciagu 10 min wszystko zrobilismy.
I tak na prawde to dopiero wtedy sie poczulam "prawie zamezna", bo Pani sie pytala jakie nazwisko przyjmuje i jakie nazwiska beda nosily dzieci, ktore beda poczete z tego zwiazku - hihihii ale fajno :)
I tak na prawde to dopiero wtedy sie poczulam "prawie zamezna", bo Pani sie pytala jakie nazwisko przyjmuje i jakie nazwiska beda nosily dzieci, ktore beda poczete z tego zwiazku - hihihii ale fajno :)
podbijam :) bo niedługo 1 z przodu :)
*hotel ( a wiec sala + jedzenie, wystroj itp)
*kamerzysta (Antoni H.)
*fotograf (Antoni H.)
*dj ( Robert Jakubek)
*kosciol na godzine 16:30
*suknia (+buty)
*garnitur
*wódka (wyborowa, luskusowa)
*wina ( Sofia, 20 butelek)
*drinki Sobieski (55sztuk)
*soki itp (porzeczkowy,jabłkowy,pomarańczowy,cola,sprite,ice-tea, woda)
*zaproszenia
*sprawy urzędowe i kościelne poza protokolem
*fryzjer,makijaż(wybrane, ale nie umówione jeszcze bo nie trzeba- Calmia)
*auto do ślubu (niebieskie subaru impreza) - jako prezent niespodzianka dla narzeczonego :)
*ciasta zamówione
*figurki na tort z UK
*bielizna i pończoszki
*hotel ( a wiec sala + jedzenie, wystroj itp)
*kamerzysta (Antoni H.)
*fotograf (Antoni H.)
*dj ( Robert Jakubek)
*kosciol na godzine 16:30
*suknia (+buty)
*garnitur
*wódka (wyborowa, luskusowa)
*wina ( Sofia, 20 butelek)
*drinki Sobieski (55sztuk)
*soki itp (porzeczkowy,jabłkowy,pomarańczowy,cola,sprite,ice-tea, woda)
*zaproszenia
*sprawy urzędowe i kościelne poza protokolem
*fryzjer,makijaż(wybrane, ale nie umówione jeszcze bo nie trzeba- Calmia)
*auto do ślubu (niebieskie subaru impreza) - jako prezent niespodzianka dla narzeczonego :)
*ciasta zamówione
*figurki na tort z UK
*bielizna i pończoszki