Widok

23 tc a waga ta sama...??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć!
mam pytanie kiedy zaczęłyście przybierać na wadze w ciąży?
ja nadal ważę tyle samo mimo, że to już prawie 23 tc. Brzuch większy-nie jakiś ogromny, lekko wystaje ale waga się nie rusza. Czy to normalne?
Boje się, że to może być coś nie tak z ciążą, dzidzią itp.

Znacie podobne przypadki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej ja jestem w 28 tyg i ciągle mam ta samą wagę...A od pierwszego ważenia do ostatniego mam 4kg na "-". Pytałam mojego lekarza co z tą wagą bo sama byłam przerażona....Najpierw mówił, że kobiety tyją dopiero od 21 tyg. Jak poszłam w 23 tyg dalej z ta samą wagą to powiedział że ważne że wyniki są dobre i dzidzia rośnie zdrowo....Sama jestem ciekawa jaka będzie moja waga na następnej wizycie 20 maja...
image

image
to mnie troszkę uspokoiłaś:)
być może wszystko jeszcze przede mną...;)na następnej wizycie wypytam gina.
ja zaczęłąm przybierać na wadze właśnie koło 21-23 tyg...
image

kobiety różnie tyją. Różnie im brzuszek rośnie. Moja kumpela np była w 20 tc i miała dużo większy brzuch niż ja mam teraz w 24tc.
Od początku ciąży przytyłam może z 5kg, brzuszek jest bardzo mały, mało kto by powiedział że jestem w ciąży, by myśleli że się przejadłam czy coś, a dosłownie nikt by nie powiedział że jestem w 24tc.
Mi ginekolożka powiedziała że w ok 6,7 mc pewnie mi wybije brzuch.
Jeśli dziecko rozwija się prawidłowo to nieprzejmój się tym że nie tyjesz :)
ja do 6 msc tylam po 0,5 kg a w 7 msc przytylam az 4 kg i teraz znow tyje po 0,5kg
ja jestem prawie w 23 tyg i moja waga stoi od początku ciąży nic nie przytyłam, maluszek rozwija sie prawidłowo,mam lekką anemię ale co zrobic
ja jestem w 23 tyg i przytyłam niecałe 2 kg
chyba nie masz sie czym martwic:-)
image

image
Chwalisz się czy żalisz? :-D

Przy wizytach u ginekologa jesteś pewnie ważona - lekarz na pewno zwróciłby uwagę gdyby coś było nie tak. :-)
Podłączam się pod pytanie. Troszkę się dziś zaniepokoiłam. Od czasu ciąży przytyłam 1 kg ( jestem w 14tc )
Dziś się ważyłam i spadła mi waga o 0,5kg
Ważę się zawsze na tej samej wadze.
Miałyście tak, że straciłyście coś na wadze w II trymestrze ??
Na początku ciąży rozumiem, szczególnie jak dziewczyny mają jakieś dolegliwości, ale teraz kiedy wszystko jest ok, troszkę się zaniepokoiłam, że waga poleciała w dół
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
zazdroszczę, ja kończę 23 tydz i mam już 9 kg na plusie, choć nie widać tego jakoś po mnie aż tak. W pierwszej ciąży też wystrzeliłam z wagą ale ukończyłąm na 12+ ale teraz to będzie więcej już to wiem. Nie powiem żeby mi z tym super było:( a nie jem jakoś za dużo
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
najpierw trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie, czy przed ciążą kobieta miała nadwagę.
Jeżeli miała niedowagę to przyrost w czasie ciąży przy BMI mniejszym niż 19,8 - przytyć może 12,5-18 kg
- jeśli masa ciała była prawidłowa a więc BMI 19.8 a 26 to można przytyć 11,5-16 kg.
- kobiety z nadwagą to przyrost masy ciała w całej ciąży nie powinien przekroczyć 7 kg

i tak prawidłowy przyrost to :
1-16 tc + ok.2 kg
17-22 tc + ok.2 kg
23-26 tc + ok.2 kg
27-30 tc + 0,5 kg na tydzień

najpierw ustalcie ile ważyłyście przed ciążą, a dopiero później się zastanawiajcie jak to jest. Cudów nie ma jak brzuszek rośnie to i waga rośnie, no chyba że jest nadwaga to kobieta w czasie ciąży jakby chudła, a dziecko rośnie :)

Ja przed ciążą ważyłam 58 kg, teraz jestem w 32 tc i mam do przodu 16 kg
Ja przed ciążą ważyłam 60kg, w ciągu pierwszych 6 tygodni zeszłam do 57kg (dieta cukrzycowa...), a teraz - 21 tc - dopiero odrobiłam straty i ważę 60,5kg... Ale nie narzekam, dobrze się czuję z taką wagą, lekarz uważa że wszystko jest ok, a dziecko się dobrze rozwija więc wszyscy zadowoleni ;)
Ja wagę przed ciążą miałam prawidłową 63,4kg 170cm. wzrostu ( w tym duże piersi, reszta szczupła )
Do 12tc przybrałam 1,1 ważyłam 64,5 kg teraz jestem w połowie 14 tc i ważę 63,9kg czyli waga spadła o 0,6kg. Troszkę się zdenerwowałam, ale uświadomiłam sobie, że zrobiło się ciepło i pewnie ze względu na jedzenie lekkich posiłków i w małych ilościach waga poleciała.
Fakt, że nie mogę przytyć wiecej niż 8kg ( a raczej powinnam ) ze względu na operację biodra dwukrotną i obecnie fatalny stan panewki która nadaje się na protezę, nie jest wskazane obciążać dodatkowo nogę.
Mam termin do lekarza na 16 lipca i chyba nie będę panikować i biec szybciej, choć spadek wagi nie daje mi spokoju
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
ja przed ciążą ważyłam ok 60 kg. w pierwszych 3 miesiącach ciąży schudłam 4 kg. Brzucha wogle nie było widać. Potem waga staneła a zaczełam tyć dop w połowie 5 mies i w ciągu 1,5 mies odrobiłam ok 5,5 kg a jeszcze prawie 3 mies do końca :))
Dobrze, że trafiłam na taki wątek, teraz jestem spokojniejsza. Jestem w 19 tc i od początku przybrałam ok.2kg. Brzuch jest niewiele widoczny i zaczęłam się trochę niepokoić, że dziecko nie rośnie. Uspokaja mnie też to, że czuję jak się rusza :-)
ja ruszyłam z wagą dopiero ok 20 tyg ale 4 kg naraz potem przesuwała się co 0,5 kg. A pod koniec ciąży moja waga stanęła.
Przed ciążą ważyłam 53 kg pod koniec ciąży 64 kg. Mała urodziła się 3290 g , 55 cm
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

do góry