Widok
23 tc a waga ta sama...??
Cześć!
mam pytanie kiedy zaczęłyście przybierać na wadze w ciąży?
ja nadal ważę tyle samo mimo, że to już prawie 23 tc. Brzuch większy-nie jakiś ogromny, lekko wystaje ale waga się nie rusza. Czy to normalne?
Boje się, że to może być coś nie tak z ciążą, dzidzią itp.
Znacie podobne przypadki?
mam pytanie kiedy zaczęłyście przybierać na wadze w ciąży?
ja nadal ważę tyle samo mimo, że to już prawie 23 tc. Brzuch większy-nie jakiś ogromny, lekko wystaje ale waga się nie rusza. Czy to normalne?
Boje się, że to może być coś nie tak z ciążą, dzidzią itp.
Znacie podobne przypadki?
hej ja jestem w 28 tyg i ciągle mam ta samą wagę...A od pierwszego ważenia do ostatniego mam 4kg na "-". Pytałam mojego lekarza co z tą wagą bo sama byłam przerażona....Najpierw mówił, że kobiety tyją dopiero od 21 tyg. Jak poszłam w 23 tyg dalej z ta samą wagą to powiedział że ważne że wyniki są dobre i dzidzia rośnie zdrowo....Sama jestem ciekawa jaka będzie moja waga na następnej wizycie 20 maja...
kobiety różnie tyją. Różnie im brzuszek rośnie. Moja kumpela np była w 20 tc i miała dużo większy brzuch niż ja mam teraz w 24tc.
Od początku ciąży przytyłam może z 5kg, brzuszek jest bardzo mały, mało kto by powiedział że jestem w ciąży, by myśleli że się przejadłam czy coś, a dosłownie nikt by nie powiedział że jestem w 24tc.
Mi ginekolożka powiedziała że w ok 6,7 mc pewnie mi wybije brzuch.
Jeśli dziecko rozwija się prawidłowo to nieprzejmój się tym że nie tyjesz :)
Od początku ciąży przytyłam może z 5kg, brzuszek jest bardzo mały, mało kto by powiedział że jestem w ciąży, by myśleli że się przejadłam czy coś, a dosłownie nikt by nie powiedział że jestem w 24tc.
Mi ginekolożka powiedziała że w ok 6,7 mc pewnie mi wybije brzuch.
Jeśli dziecko rozwija się prawidłowo to nieprzejmój się tym że nie tyjesz :)
Podłączam się pod pytanie. Troszkę się dziś zaniepokoiłam. Od czasu ciąży przytyłam 1 kg ( jestem w 14tc )
Dziś się ważyłam i spadła mi waga o 0,5kg
Ważę się zawsze na tej samej wadze.
Miałyście tak, że straciłyście coś na wadze w II trymestrze ??
Na początku ciąży rozumiem, szczególnie jak dziewczyny mają jakieś dolegliwości, ale teraz kiedy wszystko jest ok, troszkę się zaniepokoiłam, że waga poleciała w dół
Dziś się ważyłam i spadła mi waga o 0,5kg
Ważę się zawsze na tej samej wadze.
Miałyście tak, że straciłyście coś na wadze w II trymestrze ??
Na początku ciąży rozumiem, szczególnie jak dziewczyny mają jakieś dolegliwości, ale teraz kiedy wszystko jest ok, troszkę się zaniepokoiłam, że waga poleciała w dół
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
zazdroszczę, ja kończę 23 tydz i mam już 9 kg na plusie, choć nie widać tego jakoś po mnie aż tak. W pierwszej ciąży też wystrzeliłam z wagą ale ukończyłąm na 12+ ale teraz to będzie więcej już to wiem. Nie powiem żeby mi z tym super było:( a nie jem jakoś za dużo
najpierw trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie, czy przed ciążą kobieta miała nadwagę.
Jeżeli miała niedowagę to przyrost w czasie ciąży przy BMI mniejszym niż 19,8 - przytyć może 12,5-18 kg
- jeśli masa ciała była prawidłowa a więc BMI 19.8 a 26 to można przytyć 11,5-16 kg.
- kobiety z nadwagą to przyrost masy ciała w całej ciąży nie powinien przekroczyć 7 kg
i tak prawidłowy przyrost to :
1-16 tc + ok.2 kg
17-22 tc + ok.2 kg
23-26 tc + ok.2 kg
27-30 tc + 0,5 kg na tydzień
najpierw ustalcie ile ważyłyście przed ciążą, a dopiero później się zastanawiajcie jak to jest. Cudów nie ma jak brzuszek rośnie to i waga rośnie, no chyba że jest nadwaga to kobieta w czasie ciąży jakby chudła, a dziecko rośnie :)
Ja przed ciążą ważyłam 58 kg, teraz jestem w 32 tc i mam do przodu 16 kg
Jeżeli miała niedowagę to przyrost w czasie ciąży przy BMI mniejszym niż 19,8 - przytyć może 12,5-18 kg
- jeśli masa ciała była prawidłowa a więc BMI 19.8 a 26 to można przytyć 11,5-16 kg.
- kobiety z nadwagą to przyrost masy ciała w całej ciąży nie powinien przekroczyć 7 kg
i tak prawidłowy przyrost to :
1-16 tc + ok.2 kg
17-22 tc + ok.2 kg
23-26 tc + ok.2 kg
27-30 tc + 0,5 kg na tydzień
najpierw ustalcie ile ważyłyście przed ciążą, a dopiero później się zastanawiajcie jak to jest. Cudów nie ma jak brzuszek rośnie to i waga rośnie, no chyba że jest nadwaga to kobieta w czasie ciąży jakby chudła, a dziecko rośnie :)
Ja przed ciążą ważyłam 58 kg, teraz jestem w 32 tc i mam do przodu 16 kg
Ja wagę przed ciążą miałam prawidłową 63,4kg 170cm. wzrostu ( w tym duże piersi, reszta szczupła )
Do 12tc przybrałam 1,1 ważyłam 64,5 kg teraz jestem w połowie 14 tc i ważę 63,9kg czyli waga spadła o 0,6kg. Troszkę się zdenerwowałam, ale uświadomiłam sobie, że zrobiło się ciepło i pewnie ze względu na jedzenie lekkich posiłków i w małych ilościach waga poleciała.
Fakt, że nie mogę przytyć wiecej niż 8kg ( a raczej powinnam ) ze względu na operację biodra dwukrotną i obecnie fatalny stan panewki która nadaje się na protezę, nie jest wskazane obciążać dodatkowo nogę.
Mam termin do lekarza na 16 lipca i chyba nie będę panikować i biec szybciej, choć spadek wagi nie daje mi spokoju
Do 12tc przybrałam 1,1 ważyłam 64,5 kg teraz jestem w połowie 14 tc i ważę 63,9kg czyli waga spadła o 0,6kg. Troszkę się zdenerwowałam, ale uświadomiłam sobie, że zrobiło się ciepło i pewnie ze względu na jedzenie lekkich posiłków i w małych ilościach waga poleciała.
Fakt, że nie mogę przytyć wiecej niż 8kg ( a raczej powinnam ) ze względu na operację biodra dwukrotną i obecnie fatalny stan panewki która nadaje się na protezę, nie jest wskazane obciążać dodatkowo nogę.
Mam termin do lekarza na 16 lipca i chyba nie będę panikować i biec szybciej, choć spadek wagi nie daje mi spokoju
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts