Widok
Dokładnie, wszyscy tylko rozsiewają plotki, bez żadnych konkretnych informacji. A może robi to po prostu konkurencja? Gdyby wierzyć wszystkim plotkom, to większość deweloperów by już zbankrutowała po 10 razy. Może i teraz jest krach na rynku mieszkaniowym, ale spójrzcie, ile oni zarobili kasy w okresie największego wzrostu cen...
plotki nie plotki, ale prawda jest tez taka ze jest sytuacja na rynku baaaardzo nie pewna, a takie informacje o ewentualnej upadlosci dewelopera napewno sa trzymane w bardzo duzej tajmnicy i nie ulega watpliwosci ze nalezy byc teraz bardzo uwaznym w tych kwestiach, szczegolnie z takimi deweloperami jak PB Gorski poniewaz on ma duzo inwestycji, w drogich lokalizacjach i w bardzo wysokich cenach, a klientow na takie mieszkania jest nie zawiele, takze jesli moze nie teraz ma problemy finansowe, juz nie mowiac o upadlosci, ale w kazdej chwili niestety to moze sie stac. ja od stycznia poszukuje mieszkana, ale jak narazie sa same jakies takie felerne jesli sa juz wykonczone, albo trzeba czekac na wykonczenie pod koniec roku a tutaj juz jest ryzyko. bo co bedzie za miesiac z cenami to jest wielka nie wiadoma, raczej ceny juz napewno w gore nie pojda. takze czekam
No tak, ryzyko jest zawsze. Ale jest ono również wtedy, gdy kupisz mieszkanie "do odbioru od zaraz"( o ile nie zabezpiczysz się umową przedwstepną w formie aktu notarialnego). Standardowo jest tak,że od momentu odbioru do uzyskania właściwego aktu przenoszącego własność mija 6 miesięcy,czasem więcej, czyli genaralnie nawet w ciągu tych 6 miesięcy deweloper może splajtować... Wniosek- zawsze wjest ryzyko, nawet jak kupujesz mieszkanie gotowe do odbioru. Co, jak co, ale upadłości spodziwałabym się raczej po mniejszych deweloperach, a nie po Hossie, Górskim, Inpro czy Ekolanie.
to prawda że zawsze jest jakieś ryzyko, ale trzeba je minimalizować.
A minimalizowaniem ryzyka jest m.in niekupowanie od dewelopera o którym krążą plotki że może zbankrutować.
Stare przysłowie mówi w każdej plotce jest trochę prawdy, ... Górski jeszcze nie zbankrutował, może okazać się że nie zbankrutuje ale jakieś zagrożenie może być - nie spodziwajcie się potwierdzenia tej informacji w pb górski ani na ich stronie internetowej - pewnie walczą.
Paradoks polega na tym że jak przestanął ludzie u nich kupować to prawdopodobieństwo bankructwa się zwiększa
A minimalizowaniem ryzyka jest m.in niekupowanie od dewelopera o którym krążą plotki że może zbankrutować.
Stare przysłowie mówi w każdej plotce jest trochę prawdy, ... Górski jeszcze nie zbankrutował, może okazać się że nie zbankrutuje ale jakieś zagrożenie może być - nie spodziwajcie się potwierdzenia tej informacji w pb górski ani na ich stronie internetowej - pewnie walczą.
Paradoks polega na tym że jak przestanął ludzie u nich kupować to prawdopodobieństwo bankructwa się zwiększa
Szczerze mówiąc, to słyszałam już o upadłości i Górskiego, i Hossy i masowych zwolnieniach pracowników w Ekolanie. Jak dla mnie to plotki, które wzajemnie rozsiewa konkurencja, chcąca przyciągnąć tę niewielką już z uwagi na kryzys garstkę pozostałych klientów. Ale to moje zdanie. Jakoś wszyscy o tym trąbią, a nikt konkretów nie podaje... Faktycznie, dla mnie to po prostu plotka.
A, i jeszcze jedno. Jeśli możecie- podawajcie konkretne i sprawdzone informacje, a nie plotki, które "ktoś gdzieś tam usłyszał od kogoś, bo ten ktoś słyszał jak Pan X rozmawia z Panem Y", bo to dla mnie żadne konkrety, a tylko denerwują wszystkich klientów oczekujących na mieszkanie, w tym m.in. mnie. Ja już o tych upadłościach słyszę od lisr\topada co najmniej i co- jakoś nie upadli...