Widok

A co z PB Gorski

Juz od pewnego czasu po Trojmiescie kraza informacje na temat jego bankructwa. Jesli ktos cos wie , bede wdzieczna za info.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale Ty ich musisz nie lubieć...
Dokument z dnia 28.11.2008 to RZiS na dzień utworzenia sp. komandytowej, a nie złożenia wniosku o upadłość jak wszystkim sugerujesz, bo taki wniosek do tej pory nie został złożony (informacja potwierdzona wczoraj).
A w KRS informacja o złożeniu takiego wniosku jest najpóźniej na następny dzień, chyba, że wniosek został źle złożony, wtedy trwa, to dłużej.
Czy Ty masz jakiś interes, żeby takie bzdury wypisywać??
Baaardzo długo interesowałam sie Osiedlem Piastów VI
Mieszkam zaraz obok i super pasowała nam ta lokalizacja
Ale Górski ma nadal ceny hmmmm delikatnie mówiąc - zupełnie nie przystajace :/
Pewnie dlatego ogromna wiekszosc mieszkan ma tam nadal nie sprzedana
Ponadto nie chcieli isc na reke w kwestji połaczenia mieszkan ( chcielismy kupic 2 obok siebie i je połaczyc)
Za cene 90 m u Górskiego Kupilismy nowy bliźniak na 500 m działce w Kowalach.
Osobiscie bardzo sie teraz ciesze, ze w Górskim nie chcieli nam isc na reke ;)
A czy któś kupuje mieszkanie na osiedlu pistów VI?
Podpisanie umowy wstępnej w formie aktu notarialnego nie jest zabezpieczeniem przed upadkiem. Bardzo chciałam kupić mieszkanie u Górskiego ale krążące plotki mnie wstrzymują bo faktycznie jak któś juz wczesniej powiedział w każdej plotce jest odrobina prawdy , mnie dodoatkowo zaniepokoiła zmiana z sp.oo w s.k.Kolejną rzeczą była propozycja założenia konta powierniczego też nie chcieli- to by mnie zabezpieczyło-zreszta tak powinien działać każdy rzetelny deweloper a jak wiemy nikt tego nie robi. Obserwowałam blok "nieborowska 34" i ucząc się na błędach innych nie chiałabym popełnić tego samego, a może źle sie wyraziłam nie tyle błedy klientów Sopockiej firmy są tu ważne tylko nieuczciwość deweloperów.Szkoda że Górki nie ma dobrej osoby od PR.Ponieważ zdementowanie i udowodnienie upłynnianie bezpodstwanych plotek sprawiłoby większą przychylność. Na plus sprzedaż niektórych mieszkań z aktem notarialnym( przeniesienie własności).Szkoda że moje wybrane nie jest z takim bonusem.Pozdrawiam i obserwuje dalej
No właśnie, skończcie już z tym. Nudne to się robi... Szanowna Pani Mika- prosze podawać szczegóły, a nie rozsiewać wątpliwości i niesprawdzone plotki, to takie dziecinne i nieodpowiedzialne, zupełnie jak dziecko z przedszkola. Jeśli ma Pani jakieś konkretne, sprawdzone informacje, to proszę je tu podać. W innym wypadku jet Pani zupełnie niewiarygodna..., a może po prostu jest Pani konkurencją.
a tu znowu o tym.... kopia dziure pod nastepny etap inwestycji na rozstajach... fakty sa takie, ze firma dziala, a plotki zyja wlasnym zyciem...
wniosek o upadłość składa się do Sądu Upadłościowego w Gdańsku, w KRS dowiedzą się o tym najszybciej po kilku tygodniach, jeśli Sąd Upadłościowy prześle taką informację do KRS.
Na stronie oficjalnej Górskiego jest rachunek zysków i strat, ale nie ma bilansu, który pokazuje możliwości płatnicze spółki.
Ponadto dokument sporządzony jest na datę 28.11.2008 a nie na koniec miesiąca lub roku co może rzeczywiście świadczyć o złożeniu takiego wniosku , gdyż tylko wtedy jest konieczność sporządzenia RZiS oraz bilansu na dzień złożenia wniosku o upadłość
Zapraszam wszystkich o małej wierze na Zaspę - Górski kopie wielki dół pod klejny etap inwestycji prowadzonej ze spółdzielnią Rozstaje (dziś dla synka nagrałem filmik jak pięknie 3 koparki uwijają się na budowie). Nikt mi nie wmówi że tak działa deweloper który stoi na krawędzi bankructwa. Ponadto prace na rozpoczętych inwestycjach na zaspie idą pełną parą - aż miło popatrzeć (a patrzę kilka razy w tygodniu).
Ponadto na zaspie to spółdzielnia jest właścicielem inwestycji a Górski generalnym wykonawcą - a to w ogromnym stopniu zmniejsza ryzyko utopienia się w kredycie.
Zgadzam się - bądżmy ostrożni i patrzmy uważnie na ręce - jak mówi "przysłowie" - kontrola najwyższą formą zaufania ;-)
ALE - bądźmy optymistami - bo z plotek i siania pesymizmu nic dobrego jeszcze nie wynikło.
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Górski nie ma powodu bankrutować bo oprócz 1 kredytu na inwestycje komercyjną wszystkie inne mieszkaniowe prowadzi z środków własnych, tak więc jest w dobrej sytuacji w porównaniu z innymi developerami.
Informacja pochodzi z kilku banków w których wypytywałem się to tą firmę.
Bardzo, bardzo ciekawe. Ja byłam w VII wydziale KRS w Gdańsku (ul. Piekarnicza), w dniu 27 lutego (piątek) i ŻADEN WNIOSEK O UPADŁOŚĆ NIE ZOSTAŁ ZŁOŻONY. Zainteresowałam się tym, ponieważ niedługo odbieram mieszkanie z PB Górski.
Zanim napiszecie jakieś głupie plotki, sprawdźcie je pod względem wiarygodności.
Jest to nieprawda. W celu sprawdzenia polecam spacerek do VII Wydz.KRS Gdańsku. Ja tak zrobiłam. Żaden wniosek o upadść o PB Gorski nie jest złożony.
O tym, czy wpłynął wniosek o upadłość, można się dowiedzieć w sądzie. Jeśli spółka zarejestrowana jest w Gdańsku, to można zadzwonić pod nr 0-58 321 38 60 i się po prostu zapytać.
Nie dajmy sobie popsuć nerwów przez niesprawdzone plotki.
Do "Ja"- podaj proszę, skąd masz taką informację. Jeśli nie, to po prostu jesteś mało wiarygodny i może wstrzymaj się od dalszych wypowiedzi na ten temat. Ech, w tych czasach każdy może napisać bezkarnie wszystko i o wszystkim. Żenada...Rozumiem,że twoim zamierzeniem było kogoś zdenerwować? Bo innego sensu tu nie widzę. Jesli tak,to naprawdę żałosne.
Co do Pohulanki- to zwróćcie uwagę,że sprzedaż Pohulanki została zawieszona jeszcze przed okresem kryzysu na rynku budowlanym. Podobno Górski chciał najpierw ruszyć trochę ze sprzedażą mieszkań W Kamienicach nad Motławą i dwie linwestycje w bliskim sąsiedztwie nie były dobrym rozwiązaniem.
Bzdura!

Nic takiego nie miało miejsca.
jeśli to żart to naprawdę kiepski.
Natomiast faktem jest, w zeszłym tygodniu podawali w mediach że gorski wstrzymał inwestycjię 'pohulanka" (nie wiem czy w całości czy dalszych etapow) aby skupić sie na budynkach nad motławą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
? mam nadzieję, że to kiepski żart.... skąd taka informacja?
Dzisiaj złożył w sądzie wniosek o ogłoszenie upadłości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Listopada
A, i jeszcze jedno. Jeśli możecie- podawajcie konkretne i sprawdzone informacje, a nie plotki, które "ktoś gdzieś tam usłyszał od kogoś, bo ten ktoś słyszał jak Pan X rozmawia z Panem Y", bo to dla mnie żadne konkrety, a tylko denerwują wszystkich klientów oczekujących na mieszkanie, w tym m.in. mnie. Ja już o tych upadłościach słyszę od lisr\topada co najmniej i co- jakoś nie upadli...
Szczerze mówiąc, to słyszałam już o upadłości i Górskiego, i Hossy i masowych zwolnieniach pracowników w Ekolanie. Jak dla mnie to plotki, które wzajemnie rozsiewa konkurencja, chcąca przyciągnąć tę niewielką już z uwagi na kryzys garstkę pozostałych klientów. Ale to moje zdanie. Jakoś wszyscy o tym trąbią, a nikt konkretów nie podaje... Faktycznie, dla mnie to po prostu plotka.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Kto ma problem z sasiadami??? (295 odpowiedzi)

Dzień Dobry :) Zacznę od tego, że mieszkam w bloku 4 piętrowym i obok mnie mieszka stary dziad z...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Gecco Deweloper (13 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

do góry