Widok

A może na fląderkę

Jakież było moje zaskoczenie, gdy wybrałem się by kupić świeżą flądrę oczywiście u sopockich rybaków. W poniedziałek wcześnie rano, by zając dogodne miejsce w kolejce, zdziwienie nie ma nikogo kupującego a łodzie wciągnięte na brzeg. Pewnie w nocy był sztorm i nie wypływali.
No cóż, rodzinka z Polski, którą chciałem ugościć, obejdzie się smakiem.
Następnego dnia świtkiem poszedłem na plażę, no... dzisiaj to na pewno kupię upragnioną świeżuteńką rybkę, którą jak przyrządzi moja żoneczka, to... nie tylko niebo w gębie, mniam mniam. Wchodzę na plażę, a tu co u licha, omamy czy syndrom dnia następnego. Łodzie jak stały na brzegu tak stoją. O, coś poważnego musi się stało. Środek sezonu - forsa potrzebna - a rybacy nie chcą zarabiać? Jedna z pań, które sprzedawały ryby (ale tylko wędzone) zagadnięta o przyczynę, nie podała mi konkretów, a pytałem przecież u źródła...Ryba świeża nie będzie łowiona aż do września! Coś się musiało stać bardzo, ale to bardzo ważnego. Inni kolejkowicze, też ranne ptaszki, zaczęli już wysnuwać bardzo, ale to bardzo dziwne hipotezy. Zapraszam do próby odgadnięcia zaistniałego problemu. Może to konflikt urzędników Magistratu z Rybakami? Kaszub jest zawzięty i jak postawi na swoim, to no no...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
najlepsza jest ryba pieczona na soli :-P------
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jest cieknąca ślinka? ;)
za tydzień zmieniam miejsce pobytu na ciekawsze
bede łowił czarniaczki i łochy we fiordach
później w solanke taką jak do wędzenia
później podsusze
na koniec w olej z cebulką
banalnie proste
pewnie i tak mi sie nie uda tak zrobić jak mysza(córka rybaka)ale bede sie starał
bede jeszcze musiał zrobić aparaturke do spirola ale to sie da
inaczej taki z oleju sam to niezdrowy
http://www.youtube.com/watch?v=qNiBPvZA4hc
no pewno:)

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (219 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Własna firma? (57 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Grajdołki (325 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry