Widok

A tymczasem rozkwitnie Bizancjum w UG Żukowo

https://expresskaszubski.pl/pl/11_wiadomosci/29420_ukowo_rozstrzygni_to_przetarg_na_przebudow_urz_du_gminy_koszt_2_mln_z.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A w Baninie syf:( drogi dojazdowej do PKM nie ma, dróg nie ma, zbiornika retencyjnego nie ma, wodociągi niewydajne, instalacje elektryczne tez
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ważne, żeby urzędnicy nie musieli patrzeć na brzydkie ściany. Najpierw rzeczy ważne, a potem ewentualnie jakieś drogi czy kanalizacja.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Masakra jakaś. Wstydu nie mają.
Proszę zróbmy to cholerne referendum i odłączymy się od tej chorej sytuacji jaką jest nasza gmina. Naprawdę nikt nie ma chęci się tym zająć? Musi się ktoś znaleźć w naszym Baninie. Jeśli jest jakiś chętny to już ma mój podpis. I moja pomoc. Nie znam się na tym aż tak, żeby zostać Sołtysem:-) ale chętnie pomogę w sposób jaki tylko będę umiał jak normalny wolontariusz.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nasza gmina rozwija się prawidłowo.idzie to w dobrym kierunku.także Banino wygląda dużo lepiej.oby tylko popadało jeszcze i nie było słońca.najgorzej to latem bo nie ma mrozkow.gmina i urząd w Kartuzach to wszystko zapewniają a kiedyś nie.gmina Banino,może dziś, jutro nie.trzeba tylko wymienić czensc pracowników.sansiednia gmina to lepsza.ja tam mam to wiem.do usłyszenia.Ludwik
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

to prawda. racji nigdy dość. Ludwik ujoł to madrze. ja na ten przyklad w urzedzie gminy w kartuzach nie moge doprosci sie taczki zwiru na podjazd. obiecali juz 3 miesiace temu i nic. p. Lubomski ciongle mnie wzwodzi. skandal
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

W każdym wątku aktywny jest jakiś lokalny analfabeta, niezła promocja Banina.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ujęło mnie zwłaszcza "wzwodzi", piękne słowo określające kogoś kto obietnicy nie dotrzymuje i zwykłego ch...a jednocześnie. Poezja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ostatnio otworzyli przepiękny spichlerz. Odrestaurowany na cacy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szkoda mi Was w tym Waszym strasznym ,brzydkim Baninie.Jak Wy tam mozecie mieszkac.Dzieki Bogu udalo mi sie wyprowadzic .To byl najgorszy rok mojego zycia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ale z was egoisci, tylko my, dla nas itp. Banino to pępek świata? Jak kiedyś w ziemię pierdyknie meteoryt to walnie prosto w Banino żeby się pozbyć takich ludzi jak wy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Rzeczywiście dziwne nie? Banino wieś egoistów. Wow! No dziwne, że tylu mieszkańców chce dróg asfaltowych. Przecież po tych drogach nie będziemy jeździć sami. Włącz myślenie. Mieszkańcy mniejszych wsi w okolicy przejeżdzają przez nasza wieś jadąc do pracy czy tez przyjeżdzają do nas na zakupy, pocztę itp. Tuchom czy Borowiec to nie Banino ale jak by w Baninie były normalne drogi to i te wsie by z tego korzystały. Chociażby dzieci które uczęszczają do szkoły w Baninie mogłyby jechać ścieżka rowerowa a nie po błocie. Czy to aż tak trudno zrozumieć że ludzie chcieliby poprawić jakość życia w okolicy swego domu? Wolałbyś jeździć po drodze polnej do Nowego budynku Gminy za miliony czy po asfalcie do budynku który jest wystarczający?
Jeśli to jakiś tekst trolla to ci się udało pokazać, że głupoty potrafisz pisać. Ciekawe tylko czy coś mądrego potrafisz napisać?
Mamy co mamy i wiemy gdzie kupiliśmy nasze domy wiec się odwalcie od nas tych którzy chcą lepiej dla tej miejscowości. Tyle w temacie.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepiej byłoby by odciąć się od Żukowa , w baninie mieszkańców coraz więcej , Żukowo tylko na nas się pasie a nam ochłapy daje , po małym kawałeczku drogi co jakiś czas a na resztę mieszkańcy niech zbierają , a oni budują urzędy , renowacje spichlerzy...za nasze
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niezłą kasę maja z Banina, po co cos robić skoro kasa jest na ich wspaniałe pomysły, na necie są przyklady wiosek które się odlaczyly, trzeba nawiązać kontakt i może coś pojdzie. Dla nas baniniakow nie ma innego wyjścia
Banino pępek świata. Niech tak zostanie. Cała gmina dla Banina. Banino, Banino, Banino............
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
No nie no pewnie niech Żukowo się rozwija a Banino płaci i stoi w miejscu. Super na prawdę. W baninie jest więcej mieszkańców niż w tej dziurze Żukowo z wiecznym korkiem .

może w końcu ci z Banina pójdą po rozum do głowy i następnym razem będą głosować na kogoś kto nie jest w zrzeszeniu kaszubskim czy jak tam się nazywają , Kankowski i spółka okazuje się nie jednego zrobił w bambuko prosty przykład : program płytowania dróg chcieli by żeby ludzie wydawali po 30, 40 tys na płyty a oni nic nie dokładają poza robocizną
(koparka + ludzie) i twierdzą że to jest 60% udziału gminy , lepiej się zwołajcie i zróbcie referendum o odwołanie lub w następnych wyborach pogonić te gnidy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

serwis kotła De Dietrich (10 odpowiedzi)

hej poszukuje sprawdzonego serwisu do kotła De Dietrich .

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

do góry