Widok

ADHD, czy rozwydrzenie ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziś byłam w banku dosłownie na chwilę z moim synkiem.
Był też tam tata 2 dzieci 1 noworodka, a 2 w wieku ok 2 latek.
Mój mały bardzo się ucieszył jak zobaczył maluszki, podszedł do nich się przywitać po czym dostał klockiem w głowę od owego chłopca!
Rozumiem , że oboje dzieci jest jeszcze małych i nie rozumieją zbytnio tego co robią, ale zaskoczyła mnie reakcja ich taty. Zamiast wytłumaczyć dziecku ze tak nie wolno
Powiedział tylko.
-Piotrek(imię zmieniłam z oczywistych względów) co Ty robisz , tak nie wolno, głosem takim obojętnym.
A dzieciak robił co chciał latał po co całym banku,krzyczał, tupał nogami, kładł się jak nie dostał długopisu i złościl, a chłopak tylko się śmiał i mówił "chodź tu" spokojnie z uśmiechem na buzi.

Zwróciłam mu uwagę, że powinien bardziej stanowczo zwracać się do dziecka, bo one w ogóle nie słucha się go.

-Przecież to tylko dziecko, musi się wybiegać. Widzi Pani jak się cieszy, mnie cieszy jego radość . odpowiedział mi

Na tym zakończyłam rozmowę, bo nie widziałam sensu w ciągnięciu dyskusji. Uważam , że rodzice powinni zwracać uwagę dzieciom, że są miejsca gdzie muszą siedzieć spokojnie , a gdzie mogą się bawić i psocić.
Później jak wychodziłam widziałam tego tatę, jak się bawił z synkiem w wciskanie guzików od windy i chowanie się.
Myślę , ze kto wymyślił ADHD, pierw powinien przebadać rodziców czy oni są są na tyle rozwinięci do wychowania dzieci i czy to nie oni powodują niby ADHD, u dzieci czyli rozwydrzenia. Chore dzieci nie marudzą jak czegoś nie dostaną i nie wymuszają tego na rodzicach, ani nie dokuczają innym dla zabawy.
Poprostu ADHD, to wymysł na usprawiedliweinie patologicznych i głupich rodziców za czyny ich rozbestwionych dzieci, którym na wszystko się pozwala.
Tak więc moje miłe nie ma dzieci chorych na ADHD są tylko rozwydrzone dzieciaki, które nie znają dysypliny
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 84
A ja czytałam ze "odkrywca" ADHD przyznał na łożu śmierci ze je zmyślił i co Wy na to ?????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
PaniPsych
Jakich danych Pani potrzeba?
Ja mam troje dzieci i tylko jedno ma ADHD. Wg Pani brak koncentracji i nadpobudliwość psychoruchowa jest wynikiem złego wychowania ?
Dzieci z ADHD nie są z natury agresywne. Agresję wywołuje u takich dzieci zupełnie coś innego niż ADHD.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie widze zastosowania innych słów jak: Jesteś gługią i prostacką babą. Żyjesz w ciemnocie. Nie wypowiadaj się, skoro nie rozumiesz tematu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znalazł się "lekarz"!!
Znalazł się "lekarz"!!

Wydaje mi się, że to nie takie proste do zdiagnozowania. Dziecko na pewno musi być przez pewien czas pod obserwacją aby móc stwierdzić u niego jakieś zaburzenia. Sama w tym temacie nie mam sporego doświadczenia, ale córka mojej znajomej chodzi od kilku miesięcy na terapię integracji sensorycznej do Pracowni Diagnozy i Terapii Dziecka: https://www.gborkowski.pl/ w Lublinie. Z tego co mówiła dziecko robi spore postępy i jest bardzo zadowolona z ich usług. Możliwe, że Tobie również byliby w stanie pomóc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bez przesady, poroxbijako coś to dziecko, poniszczylo? Pewnie nie zachowywało się w sposób normalny dla 2-3latka . Ludzie to już zapominaja ze dziecko jest dzieckiem, nawet jak mi wytlumaczysz(nie twierdzę że nie trzeba) to za chwilę zapomnie.dzieci mają reż różne temperamenty. Moja córka jest żywiołową ma 5 lat i też czasem się tak zachowuje, coraz rzadziej ale jednak. To dziecko wyrośnie z tego, jak będzie miało 10 lat i takie zachowanie to ok powód do niepokoju ale 2 latek, bez przesady.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wrzucasz tu reklamę pracowni z Lublina? Serio? I z Gdańska czy Gdyni mamy tam zasuwać, bo w Trójmieście nie ma takich miejsc czy co???

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry