Widok
ADRIA RUMIA
Witam, jesteśmy dopiero co po weselu w hotelu Adria w Rumi i pragniemy zdementować wcześniejsze negatywne opinie o wystawianych tam weselach.
Kelnerzy zachowywali się przez caly czas bardzo profesjonalnie, niczego nie brakowało na stołach, przez całe wesele byli obecni na sali i bacznie obserwowali, czy niczego gosciom nie brakuje.
Jedzenie było przepyszne (za co bardzo dziękujemy kucharzowi) i w odpowiedniej ilości.
Goście byli bardzo zadowoleni , my oczywiście również:)
Chcielibyśmy jednocześnie bardzo podziękować włascicielowi hotelu "Adria" panu Jerzemu za przygotowanie tak szczególnej dla nas uroczystości oraz za wspaniałą współpracę.
Kelnerzy zachowywali się przez caly czas bardzo profesjonalnie, niczego nie brakowało na stołach, przez całe wesele byli obecni na sali i bacznie obserwowali, czy niczego gosciom nie brakuje.
Jedzenie było przepyszne (za co bardzo dziękujemy kucharzowi) i w odpowiedniej ilości.
Goście byli bardzo zadowoleni , my oczywiście również:)
Chcielibyśmy jednocześnie bardzo podziękować włascicielowi hotelu "Adria" panu Jerzemu za przygotowanie tak szczególnej dla nas uroczystości oraz za wspaniałą współpracę.
kolejna relacja mnie cieszy, a te poprzednie to zauważyłam, że były opnie "znajomcyh którzy tam mieli i mówili, że żle"
mam pytanie odnośnie jedzenia dla obsługi (kamerzysta, zespół) czy zamawiałaś porcje wliczając ich do gości czy jakieś inne menu i czy miałaś poprawiny, jeżeli tak to czy zostało jedzenia z wesela?
wszystkiego najlepszego
mam pytanie odnośnie jedzenia dla obsługi (kamerzysta, zespół) czy zamawiałaś porcje wliczając ich do gości czy jakieś inne menu i czy miałaś poprawiny, jeżeli tak to czy zostało jedzenia z wesela?
wszystkiego najlepszego
Ja wystawiłam negatywną opinię, opisałam wszystko tak jak było naprawdę! Poza tym, to nie była pierwsza negatywna opinia o Adrii z jaką się spotkałam. I nie jestem "przyjacielem z branży"!
Widocznie właściciel zrozumiał, że swoim postępowaniem traci klientów i wziął się do roboty! Ja w każdym razie swoją opinię podtrzymuję, bo było fatalnie :(
Widocznie właściciel zrozumiał, że swoim postępowaniem traci klientów i wziął się do roboty! Ja w każdym razie swoją opinię podtrzymuję, bo było fatalnie :(
bo niezbyt rozumiem twoje wypowiedzi na forum, w wątku o adrii pisałaś że masz spore doświadczenie w weselach i w WASZYM wypadku nie wyszło jak włąściciel mówił "czyli musiałaś orgaznizować albo być bliską osobą pary młodej więc chyba uczetniczyłaś w przygotowaniach uroczystości
natomiast założyłas inny wątek kiedy i co zorganizować przed ślubem, więc w sumie powinnaś wiedzieć conieco na temat organizacji wesela
nawet jakby to było prawdą, mam nadzieje, że adria nie zniszczyła wam tego dnia
tym bardziej się cieszę, że wzieli do siebie negatywne opinie i się poprawili
natomiast założyłas inny wątek kiedy i co zorganizować przed ślubem, więc w sumie powinnaś wiedzieć conieco na temat organizacji wesela
nawet jakby to było prawdą, mam nadzieje, że adria nie zniszczyła wam tego dnia
tym bardziej się cieszę, że wzieli do siebie negatywne opinie i się poprawili
To bardzo dobrze, że wzięli się za siebie z tą Adrią, ja to jak najbardziej pochwalam, tylko szkoda, że tak późno.
Ja byłam najbliższą osobą pary młodej i cały czas uczestniczyłam w przygotowaniach, wiem doskonale co było ustalane, a co w rzeczywistości było na weselu. Opisywać tego po raz kolejny chyba już nie muszę?!
Wkurza mnie to, że piszę prawdę jak było a co rusz ktoś zarzuca mi, że kłamię i pewnie z konkurencji jestem!
Jeśli Wasze wesele się udało, no to bardzo mnie to cieszy, u naszym przypadku było tak, że panna młoda płakała na własnym weselu a pan młody chodził wściekły, bo organizator nie wywiązał się z tego co obiecywał. Wesele wypadło słabo i każdy to widział. Chyba nie trzeba opisywać jak czuli się państwo młodzi.
A napisałam, że mam jakieś doświadczenie w organizacji wesela, bo faktycznie je mam. Nikt z nas nie sądził, że Adria okaże się takim niewypałem. Wydawało się, że skoro to nowy lokal i właścicielom zależy na dobrej opinii, postarają się i wesele będzie zorganizowane super. Tak jednak nie było!
Co do wątku o organizacji wesela, to chyba to nie przestępstwo zapytać forumowiczów o ich własne doświadczenia?! Dobrze jest wiedzieć jak od podstaw inni organizują wesela i śluby :) Tym bardziej, że sama niedługo będę organizowała swoje i nie chcę żadnej wpadki. Cenne są dla mnie każde opinie i doświadczenia innych forumowiczów. Szkoda, że nie trafiłam wcześniej na to forum.
Ja byłam najbliższą osobą pary młodej i cały czas uczestniczyłam w przygotowaniach, wiem doskonale co było ustalane, a co w rzeczywistości było na weselu. Opisywać tego po raz kolejny chyba już nie muszę?!
Wkurza mnie to, że piszę prawdę jak było a co rusz ktoś zarzuca mi, że kłamię i pewnie z konkurencji jestem!
Jeśli Wasze wesele się udało, no to bardzo mnie to cieszy, u naszym przypadku było tak, że panna młoda płakała na własnym weselu a pan młody chodził wściekły, bo organizator nie wywiązał się z tego co obiecywał. Wesele wypadło słabo i każdy to widział. Chyba nie trzeba opisywać jak czuli się państwo młodzi.
A napisałam, że mam jakieś doświadczenie w organizacji wesela, bo faktycznie je mam. Nikt z nas nie sądził, że Adria okaże się takim niewypałem. Wydawało się, że skoro to nowy lokal i właścicielom zależy na dobrej opinii, postarają się i wesele będzie zorganizowane super. Tak jednak nie było!
Co do wątku o organizacji wesela, to chyba to nie przestępstwo zapytać forumowiczów o ich własne doświadczenia?! Dobrze jest wiedzieć jak od podstaw inni organizują wesela i śluby :) Tym bardziej, że sama niedługo będę organizowała swoje i nie chcę żadnej wpadki. Cenne są dla mnie każde opinie i doświadczenia innych forumowiczów. Szkoda, że nie trafiłam wcześniej na to forum.
nie złość się, tylku tu wszyscy są podejrzliwi. Nie ufa się tym którzy się nie udzelają a na pierwszy wątek daję się negatywną albo pochlebną opnię, bo non stop zdarzają się tu autoreklamy lub ataki konkurencji i to w bardzo widoczny sposób. najpewniejsze opnie to od osób, które cały rok coś piszą,są na liście ślubów a na koniec dadzą relacje ze zdjęciami.
szkoda że tamto wesele się nie udało i dobrze, że ostrzegasz. też mam złą opnię o jednym zespole który, kilka lat temu był popularny i za każdym razem odradzam go. życze powodzenia w przygotowaniach.
mam nadzieje, że to twoja opnia zmieniła zachowanie właściciela.
szkoda że tamto wesele się nie udało i dobrze, że ostrzegasz. też mam złą opnię o jednym zespole który, kilka lat temu był popularny i za każdym razem odradzam go. życze powodzenia w przygotowaniach.
mam nadzieje, że to twoja opnia zmieniła zachowanie właściciela.
nikt nie preczy że teraz jest dobrze ale oleńko 21 na tydzień przed waszym weselem para odwołała swoje wesele w adri a to dla tego że nie została poinformowana o paru dość istotnych finansowych szczegółach no i zmienono menu tydzień później wyście mieli tam wesele i staneli na głowie żeby nie było więcej takich negatywnych oponi, więc tylko się cieszcie że takie opinie wogle się pojawiły
Prawda jest taka, że teraz prawie wszystkie lokale kantują w mniejszym lub większym stopniu, ale w Adrii wierzcie mi, że to było przegięcie! W Tequili nawet okantowali nas na mięso i lody, ale to był pikuś w porównaniu z Adrią. Ogólnie to wesele w Tequili poza tymi wpadkami wypadło super. Teraz moja przyjaciółka była na weselu w Muracie i mówi, że sala może nie była rewelacyjna, ale jedzonka było dużo i bardzo dobre, jak np. coś się skończyło, to zaraz donosili bez gadania. Także wydaje mi się, że czasem warto też posłuchać opinii innych osób, bo wesele o duży wydatek.
kwestie finansowe
powiedziano nam że za poprawiny jest liczone 50 zł od osoby i w tym jest jedzenie i ok ustaliłyśmy menu na poprawiny a w póżniejszym wyliczeniu które dostaliśmy okazało się że te nasze ustalenia menu to trzeba zapłacić ekstra bo oni liczą 50 zł od osoby i dają w ramach tej kasy jedynie strogonoffa wybaczcie ale takie rzeczy mówi się wcześniej a pozatym nie słyszałam o tak drogim strogonoffie jeśli chca liczyć za wynajem sali to ok ale niech powiadamiają otym klientów.
Dróga kwestia to chcieliśmy przynieść własne wędzone ryby bo mamy pana który świetnie je wędzi no i też że nie mam problemu że oczywiście ale też ani słowem nie wspomniano że za każdy półmisek który trafi na stół będzie trzeba zapłacić dodatkowo 30 zł a wesele było na 100 os więc moim zdaniem bylo by ich ok 14 więc fajnie
Do tego doszła opinia koleżanki która była w adri na weselu i na 2 tygodnie przed ślubem zmieniliśmy sale naszczęście sal jest teraz dużo i stoją puste bądź powstały nowe dopiero co otwarte.
Zgadzam się że każda sala ma prawo sobie naliczać co im się podoba lae powinni uprzedzać klientów że za cos takiego ekstra doliczaja a nie że nie ma problemu a potem trzeba płacić bo myślą że człowiek jest postawiony pod murem i na wszystko się zgodzi
powiedziano nam że za poprawiny jest liczone 50 zł od osoby i w tym jest jedzenie i ok ustaliłyśmy menu na poprawiny a w póżniejszym wyliczeniu które dostaliśmy okazało się że te nasze ustalenia menu to trzeba zapłacić ekstra bo oni liczą 50 zł od osoby i dają w ramach tej kasy jedynie strogonoffa wybaczcie ale takie rzeczy mówi się wcześniej a pozatym nie słyszałam o tak drogim strogonoffie jeśli chca liczyć za wynajem sali to ok ale niech powiadamiają otym klientów.
Dróga kwestia to chcieliśmy przynieść własne wędzone ryby bo mamy pana który świetnie je wędzi no i też że nie mam problemu że oczywiście ale też ani słowem nie wspomniano że za każdy półmisek który trafi na stół będzie trzeba zapłacić dodatkowo 30 zł a wesele było na 100 os więc moim zdaniem bylo by ich ok 14 więc fajnie
Do tego doszła opinia koleżanki która była w adri na weselu i na 2 tygodnie przed ślubem zmieniliśmy sale naszczęście sal jest teraz dużo i stoją puste bądź powstały nowe dopiero co otwarte.
Zgadzam się że każda sala ma prawo sobie naliczać co im się podoba lae powinni uprzedzać klientów że za cos takiego ekstra doliczaja a nie że nie ma problemu a potem trzeba płacić bo myślą że człowiek jest postawiony pod murem i na wszystko się zgodzi
mm pytanko....
jak dlugo\mieliscie apartement\ dla siebie? czy po poprawinach tez mogliscie tam byc czy uz za dodatkowa oplata? czy bylo sniadanko? no i jak bylo na poprawinach jakie jedzonko i wjakiej cenie(czytalam cos o strogonowie za 50zl?czy to prawda? jakie mieliscie meu na weselu (to podstawowe za 120zl czy cos dokupliscie? na ile os bylo wesele i ile osob bylo na poprawinach ? hmm troche sporo pytan ale mam stresa i boje sie ze nie starczy jedzonka....
aaaaa i jeszcze pytanko do forumek ktora nastepna ma wesele w adrii??
jak dlugo\mieliscie apartement\ dla siebie? czy po poprawinach tez mogliscie tam byc czy uz za dodatkowa oplata? czy bylo sniadanko? no i jak bylo na poprawinach jakie jedzonko i wjakiej cenie(czytalam cos o strogonowie za 50zl?czy to prawda? jakie mieliscie meu na weselu (to podstawowe za 120zl czy cos dokupliscie? na ile os bylo wesele i ile osob bylo na poprawinach ? hmm troche sporo pytan ale mam stresa i boje sie ze nie starczy jedzonka....
aaaaa i jeszcze pytanko do forumek ktora nastepna ma wesele w adrii??
mm pytanko....
Witam:)
Apartament był do naszej dyspozycji przez cały okres trwania wesela do rana,ale nie spalismy tam.Nie płacilismy za apartament dodatkowo.Generalnie nie byl nam za bardzo potrzebny, bo mieszkamy blisko Adrii.Poprawiny udały się;)Strogonow był , ale za 40 zł,oprócz tego jedzenie z wesela i nowe propozycje. Menu za 120zł.wesele było na 96 osób.Na poprawinach było troszkę mniej osób, zresztą zwykle tak bywa.
Pozdrawiam,
P.s. Nie stresuj sie tak, bo tyle przygotowań a w sumie zabawa szybko minie.
Witam:)
Apartament był do naszej dyspozycji przez cały okres trwania wesela do rana,ale nie spalismy tam.Nie płacilismy za apartament dodatkowo.Generalnie nie byl nam za bardzo potrzebny, bo mieszkamy blisko Adrii.Poprawiny udały się;)Strogonow był , ale za 40 zł,oprócz tego jedzenie z wesela i nowe propozycje. Menu za 120zł.wesele było na 96 osób.Na poprawinach było troszkę mniej osób, zresztą zwykle tak bywa.
Pozdrawiam,
P.s. Nie stresuj sie tak, bo tyle przygotowań a w sumie zabawa szybko minie.
mam pytanie do dziewczyn ktore juz sa po weselu w Adrii: jak wyglada sprawa jedzenia, jak duze sa porcje np miesa bo pan Jurek mowi nam tylko 10 dkg lub inne okreslenia niewiele nam mowiace albo frytki ile to jest jedna porcja jesli mozecie to przykladowo napiszcie jak to naprawde wyglada bede wdzieczna :)
hehehe, frytki i ziemniaki to pasjonujacy ejst temat.
na moim weselu porcji jednego i drugiego bylo tyle samo.
tylko ze najpierw wjechaly same ziemnaiki w ilsociach ogormnych, o potem kilka miseczek z frytkami ( doprady bylo ich niewiele) i to wowczas gdy jzu wszyscy sobie te ziemniaki nieszczesne zdazyli nalozyc na talerze.
co do tego jak wygladaja stoly. prze dpodaniem obiadu wygladaly prawie niezle. tylko kilka miseczek z" bukietem" salatek w ilsociach symbolicznych budzilo obawy.
jesli chodzi o sam wystroj to ok.
na moim weselu porcji jednego i drugiego bylo tyle samo.
tylko ze najpierw wjechaly same ziemnaiki w ilsociach ogormnych, o potem kilka miseczek z frytkami ( doprady bylo ich niewiele) i to wowczas gdy jzu wszyscy sobie te ziemniaki nieszczesne zdazyli nalozyc na talerze.
co do tego jak wygladaja stoly. prze dpodaniem obiadu wygladaly prawie niezle. tylko kilka miseczek z" bukietem" salatek w ilsociach symbolicznych budzilo obawy.
jesli chodzi o sam wystroj to ok.
kiedy mialas wesele? co jeszcze bylo nie tak jak chcialas i bylo ustalone jak duze sa porcje?czy mozesz wkeic fotke pokazujaca stol(lub przeslac na maila)? hmm nie znalazlam twojej relacji "po slubie".podpowiedz na co zwracac uwage przy zalawianiu i ustalaniu menu.czy tylko z tymi frytkami byla wpadka z opoznieiem?
generalnie moge jedynie powiedziec zeby pilnowac nalewania sokow u nas uzupelnili wszystkie dzbanki po godzinie 3 kiedy prawie wesele dobiegalo do konca bo do 4 gral zespol i soki sie zmarnowaly.
toalety byly czyste nie wiem jak meskie bo nie wchodzilam :)
no i podjazd mogliby poprawic samo bloto bylo
nie mielismy poprawin bo wesele bylo w piatek.
toalety byly czyste nie wiem jak meskie bo nie wchodzilam :)
no i podjazd mogliby poprawic samo bloto bylo
nie mielismy poprawin bo wesele bylo w piatek.
mielismy 80 osob, jedzenia nam sporo zostalo generalnie 2,5 porcji miesa na osobe, kotlety z piersi dewolaje jak i schaby sa duzej wielkosci nie polecam frytek, a zakasek mielismy 3,5 porcji na osobe.zdjec jeszcze nie mam zadnych ale nie mialam zadnej dodatkowej dekoracji tylko to co Adria przystraja i to wystarczylo.
A ja Adrii nie polecam. Byłam tam na weselu w październiku i było to najgorsze wesele na jakim byłam. Jedzenia wystarczająco może dla dzieci - chociaż nie wiem czy i one by się najadły. Radzę wziąć dużo więcej jedzenia niż to co "oni" nazywają 3 ciepłymi daniami. Goście wprost tego nie powiedzą, ale później kiedy rozmawia się między sobą wszyscy mówią to samo - Wyszyli głodni :D
A tak poza tym, że właściciel ciągle wyłącza światło, to sala bardzo ładna. A dobry zespół, dj może zapewnić przynajmniej dobrą zabawę :D
PS. Nie radzę słuchać rad Panien Młodych, bo one są w takim stresie, że nie mają pojęcia co w ogóle jadły, jeśli cokolwiek przełkną. A gościom nie wypada powiedzieć wprost, że są wyszli głodni.
A tak poza tym, że właściciel ciągle wyłącza światło, to sala bardzo ładna. A dobry zespół, dj może zapewnić przynajmniej dobrą zabawę :D
PS. Nie radzę słuchać rad Panien Młodych, bo one są w takim stresie, że nie mają pojęcia co w ogóle jadły, jeśli cokolwiek przełkną. A gościom nie wypada powiedzieć wprost, że są wyszli głodni.
wiesz co dlamnie to jesteś kims z konkurencji zastanawiam sie co to za para młoda która tak kiepsko przygotowało menu. wszyscy sami układamy menu a to co mówi właściciel to tylko pomocne informacje. sami jesteśmy na etapie układania menu i byliśmy tam na dwóch weselach w Adri. po rozmowie z parą młodych okazuje sie ze wystarczy dobrze wybrać menu i będzie wilk syty i owca cała. kilka miesięcy temu była rozmowa na forum na temat menu i wszystko bylo jasne. Tak więc odpuść sobie albo zanim napiszesz coś naprawde głupiego to przemyśl to.!!!!
o matko wyszliście głodni? czyli nic nie zostało z jedzenia?
chyba faktycznie Młodzi coś skąpili na jedzeniu, bo zawsze coś zostaje choćby jakieś sałatki.
A może pary, które już miały tam wesele powklejają zdjęcia posiłków jeżeli mają, może zobaczymy jak faktycznie wyglądał ten kotlet
ja będę miała wesele dopiero i mam stresa po niektórych opniach, ale przeważnie pary zamawiają po 3 sztuki mięsa na osobę, 3-4 posiłki ciepłe, przekąski, ciasta owoce. przepraszam ale jeżeli przy tym wszystkim ktos jest głodny to masakra, czy normalnie tyle się jada w domu czy na jakiejś imprzce czy na weselu włącza się jakiś PACMAN.
czy koniecznie trzeba zamówić tyle jedzenia by zostało jeszczeby porozdawać wszystkim na tydzień, jakieś dziwne przekonanie by stoły zawalały się żarciem
chyba faktycznie Młodzi coś skąpili na jedzeniu, bo zawsze coś zostaje choćby jakieś sałatki.
A może pary, które już miały tam wesele powklejają zdjęcia posiłków jeżeli mają, może zobaczymy jak faktycznie wyglądał ten kotlet
ja będę miała wesele dopiero i mam stresa po niektórych opniach, ale przeważnie pary zamawiają po 3 sztuki mięsa na osobę, 3-4 posiłki ciepłe, przekąski, ciasta owoce. przepraszam ale jeżeli przy tym wszystkim ktos jest głodny to masakra, czy normalnie tyle się jada w domu czy na jakiejś imprzce czy na weselu włącza się jakiś PACMAN.
czy koniecznie trzeba zamówić tyle jedzenia by zostało jeszczeby porozdawać wszystkim na tydzień, jakieś dziwne przekonanie by stoły zawalały się żarciem
Jeśli na wesele wychodzi się o 14 a wraca około 3 rano to chyba można zgłodnieć ?
Moim zdaniem właściciel lokalu mydli oczy młodym parom "porcjami mięsa", podczas gdy w innych lokalach rozmawia się o ciepłych daniach. A ciepłe danie znaczy mięso, ziemniaki (w jakiejkolwiek postaci), surówka. W Adrii dostaliśmy jedno takie danie, wszystko co ewentualnie zostało na półmiskach zostało szybko zabrane i podano kawy, herbaty, owoce. Po północy dostaliśmy plasterek (nie plaster) zimnego indyka bez dodatków i tyle! Na stole stały jakieś sałatki i inne przekąski, ale były zimne. Trzecim ciepłym daniem Adria nazywa barszczyk, którego nie doczekałam.
Oti tobie radzę nauczyć się używać dużej litery na początku zdania. Ciekawe co masz wspólnego z Adrią, bo nie znam cię z forum. Pewnie jesteś tą samą osobą, która usuwała złe opinie o lokalu z ich strony. ]:-))
Tak w ogóle to forum jest po to, żeby pisać swoje subiektywne opinie. To, że 5 osób będzie próbowało mnie zakrzyczeć nie sprawi, że zmienię zdanie i wymażę swoje wypowiedzi. Więc piszcie swoje, ja swoje i Nie trzeba się wyzywać i wykłócać.
Moim zdaniem właściciel lokalu mydli oczy młodym parom "porcjami mięsa", podczas gdy w innych lokalach rozmawia się o ciepłych daniach. A ciepłe danie znaczy mięso, ziemniaki (w jakiejkolwiek postaci), surówka. W Adrii dostaliśmy jedno takie danie, wszystko co ewentualnie zostało na półmiskach zostało szybko zabrane i podano kawy, herbaty, owoce. Po północy dostaliśmy plasterek (nie plaster) zimnego indyka bez dodatków i tyle! Na stole stały jakieś sałatki i inne przekąski, ale były zimne. Trzecim ciepłym daniem Adria nazywa barszczyk, którego nie doczekałam.
Oti tobie radzę nauczyć się używać dużej litery na początku zdania. Ciekawe co masz wspólnego z Adrią, bo nie znam cię z forum. Pewnie jesteś tą samą osobą, która usuwała złe opinie o lokalu z ich strony. ]:-))
Tak w ogóle to forum jest po to, żeby pisać swoje subiektywne opinie. To, że 5 osób będzie próbowało mnie zakrzyczeć nie sprawi, że zmienię zdanie i wymażę swoje wypowiedzi. Więc piszcie swoje, ja swoje i Nie trzeba się wyzywać i wykłócać.
Kto tu się wyzywa, a na forum jestem od ponad roku, wesele dopiero będę miała w lipcu, ale już miałam rozmowę z lokalem i wiem że będzie to co się zamówi. Fakt nie znam wielkości porcji, ale jak można mieć pretensje że do indyka nie było dodatków jak się ich nie zamówiło, i że porcja była mała ,jak się określa ile chce się mieć kilogramów (wiem bo mi to proponowali) co do wyboru ciepłych dań to Para młodych może sobie wybrac 3x mięso, surówki ziemniaki, albo jakiekolwiek inne posiłki z list, przeciez to nie właściciele mówią co będą gotować.
A co do twojej wizyty w Adrii to faktycznie od 14 3 posiłki to za mało, u mnie będzie się zaczynało od godz.19 i mam 4 posiłki plus prosiaka.
A dla tych co się "wykłucają" to jest dzinw to , że ktrtykujesz lokal jak z Twoich wypowiedzi wynika, że to młodzi zaoszczędzili na jedzeniu.
Możesz mieć pretensje do kelnerów- że wolno, do kucharzy, że niedobre- nie wiem bo nie wiedzialam i nie próbowałam, że zebrali to co z obiadu zostało- fakt dziwne powinni mięso zostawić (dzięki za radę, będę pamietać przy ustalaniu) ale wina do ilości i wyboru jedzenia nie należy raczej do Adrii
A co do twojej wizyty w Adrii to faktycznie od 14 3 posiłki to za mało, u mnie będzie się zaczynało od godz.19 i mam 4 posiłki plus prosiaka.
A dla tych co się "wykłucają" to jest dzinw to , że ktrtykujesz lokal jak z Twoich wypowiedzi wynika, że to młodzi zaoszczędzili na jedzeniu.
Możesz mieć pretensje do kelnerów- że wolno, do kucharzy, że niedobre- nie wiem bo nie wiedzialam i nie próbowałam, że zebrali to co z obiadu zostało- fakt dziwne powinni mięso zostawić (dzięki za radę, będę pamietać przy ustalaniu) ale wina do ilości i wyboru jedzenia nie należy raczej do Adrii
"""""Oti tobie radzę nauczyć się używać dużej litery na początku zdania. Ciekawe co masz wspólnego z Adrią, bo nie znam cię z forum. Pewnie jesteś tą samą osobą, która usuwała złe opinie o lokalu z ich strony. ]:-))"""
wiesz niejestem osobą która usuwa opinie tylko jestem klientem Adri bo mam tam za niedługo wesele!!! Mój kolega jest tam kucharzem i wszystko mam juz zaplanowane a on dopilnuje mi wszystkiego!! dokładnie powiedzial nam co mamy zamawiac i w jakich ilościach. Mamy wesele na około 100 do 110 gości więc niemożemy sobie pozwolić na lipe!! Widzę ze zaczynasz dopiero prostowac swoje wypowiedzi ( Jeśli na wesele wychodzi się o 14 a wraca około 3 rano to chyba można zgłodnieć ?) - To jak państwo młodzi zadbali o gości?? to przecież oni układają menu !! dziwie sie ze masz żal do właściciela według mnie jest to wina młodych
wiesz niejestem osobą która usuwa opinie tylko jestem klientem Adri bo mam tam za niedługo wesele!!! Mój kolega jest tam kucharzem i wszystko mam juz zaplanowane a on dopilnuje mi wszystkiego!! dokładnie powiedzial nam co mamy zamawiac i w jakich ilościach. Mamy wesele na około 100 do 110 gości więc niemożemy sobie pozwolić na lipe!! Widzę ze zaczynasz dopiero prostowac swoje wypowiedzi ( Jeśli na wesele wychodzi się o 14 a wraca około 3 rano to chyba można zgłodnieć ?) - To jak państwo młodzi zadbali o gości?? to przecież oni układają menu !! dziwie sie ze masz żal do właściciela według mnie jest to wina młodych
no i juz po weselisku !!!
Chciałem podzielić sie z wrażeniami.
Powiem jedno gorąco polecam Adrię pod każdym względem. Menu które przygotowaliśmy z panem Piotrowskim okazało sie strzałem w 10!!! Jedzenia bylo bardzo duzo a zarazem w sam raz oczywiście zawsze coś zostaje ale przynajmniej bylo na obiadek w niedziele i poniedziałek. Gorąco polecam PIECZONEGO INDYKA!!!! cos niesamowitego super wypieczony do tego sos chrzanowy!! i jabuszka z żurawiną i oczywiście zapiekane ziemniaczki!! Obsługa kelnerska na wysokim poziomie!!! serdecznie dziękujemy wszystkim którzy pomogli nam oraz przyczynili sie do organizacji ps Serdecznie Dziękujemy Darkowi i Panu Bolkowi za super jedzonko. Na wysokości zadania stanęła Kwiaciarnia Asia, firmie KLASYCZNE AUTO za super cadilaca!! oraz Tomaszowi Stefunko za Profesjonalizm w wykonanych zdjęciach.
Jak by ktoś chciał szczególowo dowiedziec sie więcej prosze o kontakt.
Chciałem podzielić sie z wrażeniami.
Powiem jedno gorąco polecam Adrię pod każdym względem. Menu które przygotowaliśmy z panem Piotrowskim okazało sie strzałem w 10!!! Jedzenia bylo bardzo duzo a zarazem w sam raz oczywiście zawsze coś zostaje ale przynajmniej bylo na obiadek w niedziele i poniedziałek. Gorąco polecam PIECZONEGO INDYKA!!!! cos niesamowitego super wypieczony do tego sos chrzanowy!! i jabuszka z żurawiną i oczywiście zapiekane ziemniaczki!! Obsługa kelnerska na wysokim poziomie!!! serdecznie dziękujemy wszystkim którzy pomogli nam oraz przyczynili sie do organizacji ps Serdecznie Dziękujemy Darkowi i Panu Bolkowi za super jedzonko. Na wysokości zadania stanęła Kwiaciarnia Asia, firmie KLASYCZNE AUTO za super cadilaca!! oraz Tomaszowi Stefunko za Profesjonalizm w wykonanych zdjęciach.
Jak by ktoś chciał szczególowo dowiedziec sie więcej prosze o kontakt.
Oti i asia, jeżeli tu jeszcze zaglądacie, napiszcie coś więcej na temat wesela w Adrii. Ja mam tam wesele w przyszłym roku. Ciekawa jestem jakie mieliście menu i za jaką cenę. Oti polecasz indyka, na pewno go też zamówię. Ale może było coś czego raczej nie polecacie. Proszę napiszcie też na co zwrócić uwagę przy wszelkich ustaleniach.
dziewczyny na pewno któraś z was jest już po weselu w Adrii. Ja z narzeczonym planuje wesele co prawda na przyszły rok ale... no właśnie nie jesteśmy przekonani co do lokalu. Adria czy Tequila? Jeśli któraś z was mogłaby mi przesłać na maila np swoje menu z Adrii i z cena i ilością osób to byłabym wdzięczna. Byliśmy w Adrii już na Sylwestra i wiemy że maja dobre jedzonko ale szef nie miał żadnego przykładowego menu jak niedawno byliśmy, miał tylko listę z cenami poszczególnych porcji. Nie wiemy ile czego wziąć i co najlepiej. Ehhhh POMÓŻCIE Wesele planujemy na prawie 90 osób.
Pozdrawiam
kasai82@wp.pl
Pozdrawiam
kasai82@wp.pl
jak będą w domciu to Ci wyślę menu, u mnie akurta było, troszkę tylko zostało, tylko, że ja miałam z poprawinami. Ale pan Jurek bardzo dobrze doradza w ilościach.
Mnie sie bardzo podobało w Adrii, mielismy tylko przyjechać i się uśmiechać, współpraca bardzo dobra, jedzonko pyszne
moja siostra miała w Tequili, tez dobrze tam było i dobre jedzenie
ze względu na wystrój wybrałabym Adrię.
Mnie sie bardzo podobało w Adrii, mielismy tylko przyjechać i się uśmiechać, współpraca bardzo dobra, jedzonko pyszne
moja siostra miała w Tequili, tez dobrze tam było i dobre jedzenie
ze względu na wystrój wybrałabym Adrię.
Witam wszystkich forumowiczów.
Planujemy wesele w Adrii, tyle tylko ze bedzie około 120 osób.
Czy ktoś z was miał podobną liczbę gości w tym lokalu?
Nie chodzi mi o miejsce przy stołach, bo widziałem salę i z tym raczej nie będzie problemu. Natomiast moje pytanie jest takie, czy przy 120 osobach parkiet jest wystarczający do zabawy licząc, że trzeba jeszcze zespół rozlokować.
Planujemy wesele w Adrii, tyle tylko ze bedzie około 120 osób.
Czy ktoś z was miał podobną liczbę gości w tym lokalu?
Nie chodzi mi o miejsce przy stołach, bo widziałem salę i z tym raczej nie będzie problemu. Natomiast moje pytanie jest takie, czy przy 120 osobach parkiet jest wystarczający do zabawy licząc, że trzeba jeszcze zespół rozlokować.
Jesteśmy po weselu i mamy negatywna opinie o tym hotelu...
Jedzenia było mało a ceny zaskakujące ...
Na początku szef zapewniał nie wiadomo jakie pyszności a wcale nic ciekawego nie było.
UWAŻAJCIE: przed weselem skakali obiecywali...
pieniądze za wesele(całość) chcieli 2 tyg przed weselem żeby im zapłacić!!!!
Poprawiny żenada mieliśmy na godzinę 15.00 goście siedzieli do godziny 16.00 bez obiadu do tego czasu wszystkie zakąski były zjedzone
poszliśmy zapytać się kelnerów czemu takie opóżnienie a oni że szef kazał im najpierw obsłużyć wycieczkę która na 16.00 miała obiad!!!!
Po zjedzonym obiedzie goście siedzieli przy brudnych talerzach do godziny ok 18.00 bo kelnerzy byli zajęci wycieczką na drugiej sali!!!
Co jeszcze nas zaciekawiło to było 4 kelnerów którzy obsługiwali nasze wesele całą noc i następny dzień poprawin...(zmęczenie:))
i jeszcze jedna sprawa to pokoje wynajęliśmy dla gości pokoje na czas wesela i poprawin wcześniej jak ustalaliśmy z szefem było wszystko ok i nie było problemu a co się okazało szef kazał gościom oddać klucze do pokoi ponieważ powiedział sytuacja wyjątkowa bo przyjechała wycieczka i nie ma pokoi....(szkoda gadać)!!!!!!Jedyne co to pochwała dla kelnerów!!!!
Jedzenia było mało a ceny zaskakujące ...
Na początku szef zapewniał nie wiadomo jakie pyszności a wcale nic ciekawego nie było.
UWAŻAJCIE: przed weselem skakali obiecywali...
pieniądze za wesele(całość) chcieli 2 tyg przed weselem żeby im zapłacić!!!!
Poprawiny żenada mieliśmy na godzinę 15.00 goście siedzieli do godziny 16.00 bez obiadu do tego czasu wszystkie zakąski były zjedzone
poszliśmy zapytać się kelnerów czemu takie opóżnienie a oni że szef kazał im najpierw obsłużyć wycieczkę która na 16.00 miała obiad!!!!
Po zjedzonym obiedzie goście siedzieli przy brudnych talerzach do godziny ok 18.00 bo kelnerzy byli zajęci wycieczką na drugiej sali!!!
Co jeszcze nas zaciekawiło to było 4 kelnerów którzy obsługiwali nasze wesele całą noc i następny dzień poprawin...(zmęczenie:))
i jeszcze jedna sprawa to pokoje wynajęliśmy dla gości pokoje na czas wesela i poprawin wcześniej jak ustalaliśmy z szefem było wszystko ok i nie było problemu a co się okazało szef kazał gościom oddać klucze do pokoi ponieważ powiedział sytuacja wyjątkowa bo przyjechała wycieczka i nie ma pokoi....(szkoda gadać)!!!!!!Jedyne co to pochwała dla kelnerów!!!!
a i jeszcze bardzo słaba dekoracja stołów...
na zdjęciach ładne obrusy różne kolory a dwa tyg. przed weselem szef nam powiedział że tylko białe i żadnych innych.....
pozdrawiamy i uważajcie bo naciągają dają swoje propozycje gdzie na początku cena za osobe wychodzi 150zł po czym póżniej się okazuje180zł!!!!
PIENIĄDZ RZĄDZI ADRIĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
na zdjęciach ładne obrusy różne kolory a dwa tyg. przed weselem szef nam powiedział że tylko białe i żadnych innych.....
pozdrawiamy i uważajcie bo naciągają dają swoje propozycje gdzie na początku cena za osobe wychodzi 150zł po czym póżniej się okazuje180zł!!!!
PIENIĄDZ RZĄDZI ADRIĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Troche to dziwne co piszesz.
- Jedzenia było mało a ceny zaskakujące ...
*** nie ustalaliście ilości, nie znaliście cen? Wszytsko powinno być na umowie
- Na początku szef zapewniał nie wiadomo jakie pyszności a wcale nic ciekawego nie było.
*** niewiadomo jakie? No to trudno żeby były rzeczy jak nie wiesz jakie… przed weselem ustala się menu a nie mowi,ze będą pyszności
- pieniądze za wesele(całość) chcieli 2 tyg przed weselem żeby im zapłacić!!!!
*** To chyba normalne ze placisz przed weselem za restauracje? Ja tez placiłam w Faltomie przed…
- i jeszcze jedna sprawa to pokoje wynajęliśmy dla gości pokoje na czas wesela i poprawin wcześniej jak ustalaliśmy z szefem było wszystko ok i nie było problemu a co się okazało szef kazał gościom oddać klucze do pokoi ponieważ powiedział sytuacja wyjątkowa bo przyjechała wycieczka i nie ma pokoi....
***Przeciez obowiązuje dobra hotelowa każdego. Jeśli pokoje były wolne to milo ze zgodził się abyście nie oddawali klucza ale jeśli przyjechali niespodziewani goscie to dla mnie normalne ze trzeba klucze oddac, no chyba ze zaplacicie za kolejna dobę…
- a i jeszcze bardzo słaba dekoracja stołów...
*** a to w ogole abstrakcja, kolorowe obrusy miały być? :D obrusy są przeciez białe ;) no i znowu sie powtorze, ze trzeba było spisac to na umowie
- pozdrawiamy i uważajcie bo naciągają dają swoje propozycje gdzie na początku cena za osobe wychodzi 150zł po czym póżniej się okazuje180zł!!!!
*** jak nie ustaliliście konkretnej sumy przed weselem i nie spisaliście tego na umowie… wasz błąd. A może w umowie zastrzegli sobie wzrost cen o iles tam % ?
- Jedzenia było mało a ceny zaskakujące ...
*** nie ustalaliście ilości, nie znaliście cen? Wszytsko powinno być na umowie
- Na początku szef zapewniał nie wiadomo jakie pyszności a wcale nic ciekawego nie było.
*** niewiadomo jakie? No to trudno żeby były rzeczy jak nie wiesz jakie… przed weselem ustala się menu a nie mowi,ze będą pyszności
- pieniądze za wesele(całość) chcieli 2 tyg przed weselem żeby im zapłacić!!!!
*** To chyba normalne ze placisz przed weselem za restauracje? Ja tez placiłam w Faltomie przed…
- i jeszcze jedna sprawa to pokoje wynajęliśmy dla gości pokoje na czas wesela i poprawin wcześniej jak ustalaliśmy z szefem było wszystko ok i nie było problemu a co się okazało szef kazał gościom oddać klucze do pokoi ponieważ powiedział sytuacja wyjątkowa bo przyjechała wycieczka i nie ma pokoi....
***Przeciez obowiązuje dobra hotelowa każdego. Jeśli pokoje były wolne to milo ze zgodził się abyście nie oddawali klucza ale jeśli przyjechali niespodziewani goscie to dla mnie normalne ze trzeba klucze oddac, no chyba ze zaplacicie za kolejna dobę…
- a i jeszcze bardzo słaba dekoracja stołów...
*** a to w ogole abstrakcja, kolorowe obrusy miały być? :D obrusy są przeciez białe ;) no i znowu sie powtorze, ze trzeba było spisac to na umowie
- pozdrawiamy i uważajcie bo naciągają dają swoje propozycje gdzie na początku cena za osobe wychodzi 150zł po czym póżniej się okazuje180zł!!!!
*** jak nie ustaliliście konkretnej sumy przed weselem i nie spisaliście tego na umowie… wasz błąd. A może w umowie zastrzegli sobie wzrost cen o iles tam % ?
Witam! Ja mialam wesesle w adri 06.08.2010 i jestem naprawde zadowolona. Jesli codzi o jedzenie to wszystko bylo pyszne i jest to opinia glownie moich gosci. Przy menu(ok 200zl na osobe) zostalo nam ful wszystkiego a nasze rodziny nie naleza do niejadkow. Kelnerzy spisywali sie ok a wlasciciel mial dla nas super niespodzianke. Nie bede pisala jaka zeby nie popsuc jej innym para. Sala(ta nowa) jest tak ladnie urzadzona ze nie potrzebne sa dodatkowe dekoracje. Prawde powiedziawszy czytajac te forum przed weselem przestraszylam sie troche ale naprawde wszystko bylo ok. Te osoby ktore pisza ze bylo malo jedzenia poprostu nie przemysleli menu i to jest tylko ich wina.
Nam na poczatku tez wyszlo menu za 170zl i wydawalo nam sie ze bedzie ok ale po przemysleniach w domu na spokojnie stwierdzilismy ze jednak to jest malo. Jechalam pare dni pozniej domawiac bo jestem zdania ze lepiej zeby zostalo niz maja goscie dupe obrobic. Jedzenia zostalo pelno ale przeciez na drugi dzien sa poprawiny(nie byly w lokalu) wiec nic sie nie zmarnowalo. warto zamowic zurek zeby stal cala noc na stole z boku bo jest poprostu pyszny i zawsze jest cos cieplego pod reka do wypicia.
Bylam tam na weselu w zeszlym roku, niestety jedzenie bardzo slabo, dewolaje poszly i ja nie jedzaca schabu nie mialam miesa ,ale to nic przystawki smiech na sali, ogole zajadalam sie owocami, bo byly,ale nie mozna powiedziec,zebym sie najadla ,choc nie jestem sloniemi duzo nie jem, kelnarzy nawalili,ale moze sie zminilo ,bo jak pisze to bylo w 2010.Mozw to wina pary mlodej, bo takie zamowinie zrobili.
Byłem tam na weselu 2 tygodnie temu. Trzeba przyznać że jedzenie bardzo smaczne ale jeśli chodzi o obsługę to katastrofa!!! Kelnerzy wyglądali jakby pracowali za darmo i dali to mocno odczuć gościom. Wstyd żeby w takim lokalu samemu szukać czystego talerzyka. O wszystko trzeba było się upominać. Przez ponad godzinę między posiłkami nie mięliśmy nakryć mimo że na stole stały dania na zimno.Szczytem wszystkiego był fakt że ok 3 nad ranem poszedłem tańczyć a po powrocie stolik czysty,pusty i posprzątany. Chyba chcieli żebyśmy poszli już do domu.
a co to za roznica, stolik czy stól? chodzi io to, ze zebrano jedzenie ze Stołu, a nie o zdrobnienia
ja miałam slub w Adrii, i szczerze to wyprawiłabym je tem jeszcze raz. Kuchnia spisała się na medal, pan Kuba (zięc pana Jerzego) pomógł nam ustalić menu, powiedział czego mamy za dużo, co można dołożyć. Spisał się na medal!! Bo potem się okazało że miał rację i przez 3 m-ce jadłam zrazy które zostały a miałam pomrożone. Dekoracje zrobili tak jak chciałam, kupili dla mnie specjalnie fioletowe świece i serwetki, oraz stroiki na stole - ogólnie sam filet mimo że w standardzie mają bodajże kolor beżowy. Na kelerów też nie mogę narzekać, spisali się profesjonalnie. 5+
Olu....Ja planuje wesele w Adrii na przyszły rok, trochę się naczytałam i mam pewne obawy:( Proszę cię wyślij mi swoje menu ( jakie porcje miesa/zakąsek/itp na osobe, na ile mieliscie osób wesele, czy jedzenia zostało, przykładowe potrawy) jak obsługa, jak własciciel, pokoje ??? co z tym ze jesli przyjada inni goscie to obsługa dzielona miedzy dwie imprezy- mieliscie taka syuacje ??? Czy wlasciciel byl pomocny doradzał czy wymuszał??? I co z tym dodatkowym przystrojeniem i swiece serwetki i stroiki ile za to dopłaciłas??? Prosze Cię pomóż....
mail : mala1912@wp.pl
mail : mala1912@wp.pl