Widok
AGENCJA NIERUCHOMOŚCI WYNAJEM MIESZKANIA
Tyle razy dziewczyny z forum mi pomogły i tym razem zwracam się z prośbą
Mam do wynajęcie mieszkanie i jest to dla mnie nowa sytuacja.
Postanowiłam, ze wszystko załatwie przez agencje.
Czy ktoś zna jakąś w okolicach Wrzeszcza z której usług korzystał lub wynajmował komus mieszkanie
Przyjmę każda radę i sugestię
Mam do wynajęcie mieszkanie i jest to dla mnie nowa sytuacja.
Postanowiłam, ze wszystko załatwie przez agencje.
Czy ktoś zna jakąś w okolicach Wrzeszcza z której usług korzystał lub wynajmował komus mieszkanie
Przyjmę każda radę i sugestię
Nie myślałaś, żeby wynajmować mieszkanie bez pośredników? Będziesz mogła zażądać niższej ceny (a i tak konkurencyjnej do cen w agencjach nieruchomości), a jeśli chodzi o formalności to nie są skomplikowane - podpisujesz umowę, zabezpieczasz ewentualne straty kaucją ( z reguły równą cenie jednego miesiąca najmu) no i musisz gdzieś zamieścić ogłoszenie. Tak apropo, co to za mieszkanie i za ile planujesz je wynająć?
popieram, lepiej zrezygnować z pośredników,
wynajmuję swoje mieszkanie już od kilku dobrych lat i nie korzystam z agencji i nie zamierzam tego robić,
sporo sobie życzą za taką pomoc, co dużo zawyża koszt dla wynajmującego
wynajmuję swoje mieszkanie już od kilku dobrych lat i nie korzystam z agencji i nie zamierzam tego robić,
sporo sobie życzą za taką pomoc, co dużo zawyża koszt dla wynajmującego
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Ja też wynajmowałam sama, bez agencji, co innego sprzedaż - wtedy są bardzo pomocni. A tak dajesz ogłoszenie (ja dawałam na trojmiasto.pl) spisujecie umowę, pobierasz kaucję (ja brałam w wysokości miesięcznego czynszu) i tyle. Umowy można na pewno znaleźć na internecie. Studenci są dobrymi klientami, albo pracujące pary, bez dzieci. Trzeba uważać, bo chyba jest takie prawo, że jak baba w ciąży to nie możesz jej wywalić, nawet jeśli nie płaci.
Gdybyś jednak chciała agencję to ja mogę polecić najwyżej agencję w Sopocie, oni zajmują eis również sezonowym i całorocznym wynajmem mieszkań (w roku studentom, latem turystom)
http://szostek.com.pl/
Gdybyś jednak chciała agencję to ja mogę polecić najwyżej agencję w Sopocie, oni zajmują eis również sezonowym i całorocznym wynajmem mieszkań (w roku studentom, latem turystom)
http://szostek.com.pl/
[/url][/url]
To jest mieszkanie w starej kamienicy przy Akademii Medycznej, które zostało po śmierci mojej babci.
Łazienka jest zupełnie nowa (wanna, toaleta, umywalka)
W kuchni są nowe szafki, jest kuchenka , lodówka.
W mieszkaniu jest jeden duży pokój a drugi trochę mniejszy.
Jest odświeżone, przygotowane pod wynajem.
Ogrzewanie centralne wliczone w czynsz.
Meble są podstawowe
Chciałam je wynająć studentkom np.3, ale cztery osoby spokojnie się zmieszczą.
Myślałam o 1500 złotych razem na miesiąc
Łazienka jest zupełnie nowa (wanna, toaleta, umywalka)
W kuchni są nowe szafki, jest kuchenka , lodówka.
W mieszkaniu jest jeden duży pokój a drugi trochę mniejszy.
Jest odświeżone, przygotowane pod wynajem.
Ogrzewanie centralne wliczone w czynsz.
Meble są podstawowe
Chciałam je wynająć studentkom np.3, ale cztery osoby spokojnie się zmieszczą.
Myślałam o 1500 złotych razem na miesiąc