Widok

AKCJA "TRZEŹWY KASZUB

Proponuję, aby Wydział Ruchu Drogowego KMP Sopot/Gdynia/Gdańsk zorganizował akcję pod kryptonimem "Trzeźwy Kaszub". Cel akcji - sprawdzenie trzeźwości kierowców przewożących pracowników z podtrójmiejskich firm budowlanych.

Codziennie widzę na Wielkopolskiej/Chwaszczyńskiej "busowany" podtrójmiejskich firm budowlanych, w nich siedzą pracownicy, raczą się piwskiem, kierowcy również.

Uważam, że taka akcja bezsprzecznie przyczyniłaby się do poprawienia bezpieczeństwa na drogach, zadziałałaby profilaktycznie na sympatyków picia piwska "po robocie", w szczególności podczas prowadzenia pojazdów mechanicznych. Tylko wyjdzie im na zdrowie.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5
sęk w tym, że te kaszuby często bez prawka jeżdżą :/
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Tym bardziej akcja jest potrzebna. Blady strach padnie na Kaszubów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
śmiem podejrzewać , że mandatami za brak prawka to oni się podcierają :]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kiedyś przyjdzie im te mandaty zapłacić^^
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja proponuje postawić patrol (pół wojewódzkiej policji) na jakiejś wiosce za Kościerzyną/Kartuzami, a wykrywalność wzrośnie wielokrotnie. Tam ludzie na trzeźwo praktycznie nie jeżdżą ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
To prawda. Często jeździłem w okolice Luzina i byłem w szoku, że tam ludzie bez żadnych oporów jeżdżą pod wpływem alkoholu. A policji się nie boją, bo mówią, że to swojaki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
I proszę...jadę dzisiaj do pracy, mijam busowana z rejestracją GKS, a w środku co widzę? Siedzi niezliczona masa i WSZYSCY żłopią piwsko - o 6 rano!!!!
Szkoda, że nie wiem na jaką budowę jadę, to bym zaraz ich powiadomił, żeby ich alkomatem przywitali przy wejściu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też dużo jeżdżę po Polsce i jak widzę, a widzę często, pijanych kierowców to dzwonię pod 112. Podobno policja powinna się tym wówczas zająć...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba zacznę tak robić - żłopią piwsko, walnę zdjęcie, spiszę numery i będę dzwonić pod 112. To, że sobie krzywdę zrobią, to już mnie mało zajmuje ale że narażają innych na niebezpieczeństwo, to wymaga interwencji. Dość już tego!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dopóki znowu się w Polsce nie rozwali jakiś bus z 18 osobami na pokładzie to będzie cisza. Policja nic nie zrobi - siedzi w krzakach z suszarką. Jest jeszcze jedna sprawa - podejrzewam, że mało który bus ma przegląd i jest zdolny do poruszania się. W większości to prawie 20 letnie trupy zgniłe od środka i zewnątrz.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, to też prawda, że te rzęchy ledwo się kupy trzymają, jeżdżą na jakimś lewy paliwie - podejrzewam, że słabe hamulce, itd.. Policja powinna im sprawdzać również przy wjeździe do miasta.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A dodatkowo można zadzwonić do PIP, że na budowie tej i tej, panowie pracują pod wpływem alkoholu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Słusznie. Wielu ludzi z takich kaszubskich firm ulegało i ulega wypadkom, bo picie alkoholu w czasie pracy jest normą - nikt ich za to nie karze.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Halewicz zaburzański ćwoku teraz piszesz o kiepskich kierowcach z kaszub, za chwilę będziesz pisał jak tobie jakiś kaszub ryja obije. Zbiera się tobie oj zbiera Jak się nie podoba tobie na kaszubach to wypier dalaj na pgr. trzymaj ryja
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15
Uderz w stół a nożyce zadźwięczã.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
@kaszub idź się napij piwa, potem weź kija i yebnij się w kaszubskiego ryja:)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
@kaszub - wytrzeźwiej, już czas.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
dobry kaszub to martwy kaszub
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Długo nad tym myślałeś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry