Widok

AKCJA "TRZEŹWY KASZUB

Proponuję, aby Wydział Ruchu Drogowego KMP Sopot/Gdynia/Gdańsk zorganizował akcję pod kryptonimem "Trzeźwy Kaszub". Cel akcji - sprawdzenie trzeźwości kierowców przewożących pracowników z podtrójmiejskich firm budowlanych.

Codziennie widzę na Wielkopolskiej/Chwaszczyńskiej "busowany" podtrójmiejskich firm budowlanych, w nich siedzą pracownicy, raczą się piwskiem, kierowcy również.

Uważam, że taka akcja bezsprzecznie przyczyniłaby się do poprawienia bezpieczeństwa na drogach, zadziałałaby profilaktycznie na sympatyków picia piwska "po robocie", w szczególności podczas prowadzenia pojazdów mechanicznych. Tylko wyjdzie im na zdrowie.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5
hall anonim
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie chodzi mi o poprawność polityczną tylko zwykłą ludzką przyzwoitość.
Na Fikakowie pewnie znalazłoby się kilku pijaków. Więc przyjmując Twój tok rozumowania mógłbym napisać że mieszkańcy Fikakowa to pijacy i menele.
W tym stwierdzeniu byłoby tyle samo sensu i prawdy co w Twoim stwierdzeniu że Kaszubi to pijacy.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Znowu piles?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ludzie czemu się kopiecie z koniem (Halewiczem)
NIE KARMCIE TROLLA
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Faktor do Faktora:
- Teraz Twoja pora ;)

image
to powiedz przyszłemu mężowi żeby zrobił prawko, ty również. Znasz to z autopsji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
po pierwsze ten kaszub zasuwa na nasz zus a po drugie jak twoja bmw "6" sledziu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co wy tak na kaszubów? całe pomorze to kaszuby... większość firm to ludzie mieszkający przedtem w trójmieście. od dłużego czasu pijani i rozbijający się na kaszubkich drogach to mieszkańcy trójmiasta.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kiedy przeczytalam Mezowi o tej akcji, omal nie udlawil sie cukierkiem.
Smiech to zdrowie ~:)
no co wy gorsi są Kurpiaki :)
Wracaj ass do lizania d*py. Hal ma racje ze kaszuby to najwredniejsza nacja pod słońcem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Halek to mały człowiek, który musi być w centrum uwagi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Myslę raczej,że Halewicz to człowiek od Jarka,który przyjechał do 3city z ważną misją.Wskazuje na to zachowanie typowego nacjonalistycznego socjalisty-niczym Adolf H.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Halewicz to pewnie pijak, może i naćpany a jak pijak to i złodziej. Nikt inny przy zdrowych zmysłach takich bzdur nie pisze,. Pewnie długo jest pod wplywem środków odurzających i ma manie prześladowcze. Jemu wszystko przeszkadza warsztaty - oszuści, kaszubi pijaki i złodzieje, motocykliści szaleńcy. Przytoczę ti cytat z filmu Vabank " ludzie to wariat"
Wystarczy popatrzeć na jego wpisy, trzeba go ignorować, póki objawy nie ustąpią
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie wiem już czy Ty tego na prawdę nie rozumiesz, czy tylko udajesz lub nie chcesz przyznać, że nie masz racji.
Nikt nie mówi, że budowlańcy nie piją wcale, ale że nie są to tylko Kaszubi. I jak napisał Cross problem dotyka także innych grup zawodowych.
A jak określić tych ludzi, jak nie Kaszubami?! Nie bardzo rozumiem Twojego oburzenia. Powtarzam po raz kolejny, że większość, jak nie wszyscy, pracownicy produkcyjni firm budowlanych z siedzibami na Kaszubach NADUŻYWAJĄ alkoholu.

Na marginesie z kolei ja uważam, że ograniczona wiedza i ślepota społeczna zawęża stanowczo horyzonty - w szczególności na istotne problemy społeczne, których nie zauważa się w imię mylnie postrzeganej poprawności politycznej. Przykro mi, nie licz na moją poprawność polityczną.

Stoczniowcy...to już historią na osobny wątek. Mój znajomy zajmuje się ślusarką okrętową. Był u mnie w piątek i narzekał, że nie może w ogóle znaleźć ludzi do pracy - choć płaci 25zł na godzinę. Co jeden, to lepszy - nierzetelni, roszczeniowi, bezczelni, niepunktualni, wiecznie "spragnieni", a gdy im coś nie pasuje, to strajkują i opony palą
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Twoje słowa Hal:

"Kaszubi nadużywają alkoholu."

Nadal uważam że używanie tego typu zwrotów - niezależnie od tego co chce się nimi zobrazować - to zwyczajna dyskryminacja i uleganie stereotypom. Równie dobrze można by napisać że Cyganie to złodzieje, Rumuni brudasy itp. Tego typu stwierdzenia nijak mają się do rzeczywistości.

Rano często widuję pracowników stoczni którzy chleją - jak byłeś łaskaw to ująć - piwo na śniadanie w drodze do pracy. Na szczęście poruszają się pieszo bądź komunikacją miejską.
Czy świadczy to o tym że mieszkańcy Gdańska to pijacy?
Według Ciebie pewnie tak. Według mnie oznacza to że część ludzi pracujących w stoczni ma problem z alkoholem.

Na marginesie uważam że stereotypom ulegają tylko ludzie o wąskich horyzontach.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak codziennie będę widział na Chwaszczyńskiej Kociewiaków (GST) żłopiących tanie piwsko w swoich busowanach, będzie wątek o nich. To co widuję, to nie picie piwa, a jego żłopanie. Póki co, jest o Kaszubach.
Tutaj nie chodzi o sam temat picia piwa, tylko w jaki sposób Pan o tym pisze: jeżeli ktoś nie jest Kaszubem to raczy się piwem....a jak już ktoś nim jest to "żłopie piwsko".....picie piwa przez mieszkańca trójmiasta jest czymś innym niż picie piwa przez Kaszuba?....z pańskich wpisów w tym wątku tak można to odczytać....że Kaszub to jakiś margines społeczny a czy tak jest?
@smygula - wątek jest o Kaszubach wracających z roboty i pijących piwo podczas jazdy samochodem. Jak ich inaczej nazwać, jak nie Kaszubami - przecież nimi są.

Inne tematy z forum Motoryzacja

JAKIEJ MARKI AUTO POLECACIE KUPIĆ???? (151 odpowiedzi)

witam chcę kupić auto jakie jesteście w stanie polecić ? mam wymagania chcę aby auto miało...

Hyundai ix35 czy Kia sportage (9 odpowiedzi)

witam! zastanawiam się nad kupnem nowego auta. Nie wnikając w szczegóły, które auto byście...

[Gdzie?] Uzywane auto w miare uczciwie? (33 odpowiedzi)

Szukam uczciwego salonu w Trójmieście, gdzie mozna kupic uzywane auto i zostawic w rozliczeniu...

do góry