Widok

ALMA - Sobieszewo

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jeśli ktoś z Was szuka sali na wesele w miejscu gdzie pachnie sosna, słychać szum morza, obsługa jest nader pomocna i jest dużo miejsca --- to Dwór Wojciechówka w Centrum Konferencyjnym ALMA jest cudownym miejscem !!!!
Miałam tam wesele 6 września i niezamieniłabymtego tego miejsca za nic!!!
Gorąco polecam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Graliśmy w Almie 2 razy na weselach w tym u koleżanki z zespołu i wszystko odbyło się bez problemów.Nie słyszałem o jakichkolwiek skargach gości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A ty to nie jesteś czasami rodziną właścicielki lub p. Doroty?Bo tylko ty chwalisz Almę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja własnie zarezerwowałam sale w almie 2 i musze powiedzieć, że p Dorota zrobiła całiem dobre wrażenie. Wszystko ustaliliśmy początkowo telefonicznie i bez zaliczki trzyma mi termin do 1 grudnia, także puki co dobre wrażenie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez juz p-o weselu w almie i ogolnie jestem zadowolona ALE obsluga moze w dzien wesela to sie dobrze spisywala natomiast poprawiny to szok! kelnerki siedzialy na zewnatrz nie robiac prawie nic niestety na stolach puste butelki po napojach brudne talerzyki ktorych nie raczyly zebrac sama musialam je upominac zeby dostawily napoje pozbieraly butelki takze zamiast bawic sie musialam przypominac kelnerkom o swoich obowiazkach mamy tez ogolne wrazenie ze zostalismy oszukani na napojach ale nie bede sie rozpisywac alma powinna zmienic obsluge kelnerska napewno wyjdzie im to na plus!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam serdecznie wszystkich!!!!Chciałbym odradzić wszystkim organizację wesela w ALMIE I.Takowe miałem w tym miejscu,organizacja takiej imprezy przez p.DOrotę B.pozostawia wiele do życzenia,obsługa wesela nieadekwatna do liczby gości na 85 osób do obsługi sali były 2 kelnerki za co zapłaciliśmy 1700zł,zapewnienia pani Doroty minęły się z prawdą,brak naczyń na tę liczbę gości,napoje podawane były ciepłe mimo iż obiecywano lodówki!!!Wg mnie pani Dorota zniechęca swoim podejsciem ludzi do organizacji jakichkolwiek imprez w almie!!!!!!NIE POLECAM!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co do pokoi to zawsze możecie wynająć je gdzieś w innym hotelu blisko Almy,np.hotel Vega jest o rzut beretem od Almy i pokoje są ładne.
Jestem już po Weselu i muszę powiedzieć że Dwór Wojciechówka to był bardzo trafny wybór.

Mimo iż pierwsze kontakty z Panią Dorotą nie były idealne, to przed samym weselem było już bardzo dobrze.

Jeśli chodzi o samą obsługę wesela to nie mam zastrzeżeń, jedzenie smaczne i dużo, obsługa dyskretna ale bardzo sprawna. Pani Dorota była obecna od początku wesela do wydania ostatniego posiłku- także w każdej chwili można było zgłosić swoje uwagi, na które była natychmiastowa reakcja.

Jeżeli chodzi o noclegi to byliśmy wcześniej uprzedzeni że będzie z tym problem, natomiast na kilka dni przed weselem skończono remont jednego z budynków i mieliśmy do dyspozycji 8 nowo-wyremontowanych pokoi.

Gdybym miała jeszcze raz wybrać miejsce na wesele to bez wahania wybrałabym ponownie ten lokal- dodam ze 99% gości było zadowolonych z sali, jedzenia, obsługi...

Ja polecam!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Właśnie napisałam maila :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pokoje w Almie 1 i Almie 2 różnią się. A co do samej imprezy to nikt tu raczej nie miał zarzutów.
Aga007, mamy ślub w tym samym kościele, tylko ja tydzien przed Tobą, napisz mi proszę do Ciebie e-mail
Witam. Miałem wesele 14 lutego w Almie I i dziwią mnie komentarze urągające Centrum. Wszystko było bardzi dopracowane, Pani Dorota została do końca wydanego ostatniego ciepłego posiłku. Kelnerki prawie niezauważalne, donosiły wszystko na bierząco. Jedzenie bardzo dobre, wszystko podane w wygodny sposób. Pokoje ... ? schludne, czyste i nie było sie do czego przyczepić. Jeśli mogę w czymś pomóc to pisać prosze: wocasch@wp.pl Łukasz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tak samo było u mnie - cena podskoczyła, choć była wcześniej ustalana na inną, i nawet nikt nie zadzwonił powiedzieć o tej zmianie, tylko dowiedziałam się przypadkiem bardzo blisko wesela!
Witam serdecznie !!!
Mamy wesele w Almie 8 sierpnia tego roku. A propos cen to dziś dzwoniłam do Pani Doroty i się zdziwiłam. Umawiając się w zeszłym roku co do szczegułów imprezy umówiłyśmy się na cenę 150zł/os ale dziś usłyszałam że ta cena wzrosła o 10zł/os a obsługa kelnerska z 1500zł na 1700zł. Gdyby nie to że jest już bardzo późno chętnie zmieniłabym miejsce wesela bo już teraz - jeszcze przed imprezą, czuję się trochę oszukana.
Ponieważ jak już napisałam sali nie zmienimy to chciałam się spytać, za przykładem dziewczyn z forum :) może ktoś kto ma przede mną lub po mnie termin - chciałby wspólnie zrobić dekoracje :)??
witam, jezeli mozecie napisac to ile złotówek sobie krzyczą za osobę z poprawinami i jak wyglądają koszty noclegów dla gości??

Pozdrawiam!
jak pokoje w almie spelniaja kogos najwieksze oczekiwania to osoba ta lubi tzw "syf"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Każdy wyraża swoją opinię. Jak widać negatywnych jest zdecydowanie więcej i o czymś to jednak świadczy...
Ja miałam wesele w Almie II 6 września 2008r. i jestem bardzo zadowolona. Obsługa wspaniała ( szczególnie właścicielka i Pani Dorotka). Jeśłi chodzi o jedzenie, to wspaniałe- wszyscy goście chwalili, a pokoje spełniły nasze najwyższe oczekiwania. Trudno mi zatem uwierzyć w te wszystkie złe komentarze na forum.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
w tym roku! natomiast chyba nie bede przejmowala sie opiniami na temat almy ze wzgledu iz i tak lokalu nie zmienie takze jestem na nia skazana!
W sumie to dobrze że to wszystko piszecie, mam tam wesele niebawem i nie będę się martwić na zapas, ale przynajmniej wiem na co trzeba zwrócić uwagę :) Dzięki
P.S. Jestem mimo wszystko dobrej myśli.
xxx! chyba nie znasz wszystkich szczegółów pracy w Almie i pewnie dlatego już tam nie pracujesz.
miałam wesele w Dworze Wojciechówka pod koniec lata 2008 i nie mam większych zastrzeżeń, a na pewno nie o dekoracje. Pani Dorota uprzedziła mnie, że oni sali nie stroją, można sobie wynająć dekoratorów...Przed samym weselem p. Dorota dzwoniła i pytała, czy nie chcemy przyjechać i zobaczyć dekoracji, która została po wcześniejszym weselu, bo nadal ładnie wygląda i jak chcemy, to może zostać. chcieliśmy, dekoracje zostały, trochę je odświeżyliśmy sami, ale nikt nas za nic nie kasował!
generalnie - jak mówiłam, nie mam zastrzeżeń do Almy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry