Widok

AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
U nas też nie działał, trzeba było przed numerem mieszkania dodawać 1, ale u nas już byli i naprawili, podobno trzeba było tylko jeden pstryczek w domu przestawić, spróbuj zadzwonić do kierownika budowy, my tak zrobiliśmy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ktoś wie co trzeba zrobić żeby domofon w klatce B zaczął działać?

Zgłoszone do Redpolu, był elektryk i nic nie naprawił. Nie wiem czy nie umiał czy to nie była kwestia elektryki ale heloł domofon powinien działać!
To chyba zależy od portiera, nam ten siwy (chyba najstarszy) powiedział że w razie potrzeby otworzy skrzynkę. Fakt że jasno powiedział, ze klucza dać nie może ale pójdzie i otworzy.

Co do papierów w piątek składałam pismo a we wtorek zostało wysłane. Potem kilka dni musiałam wytrzymać :) - wiadomo jak poczta działa.
Hej, ja jeszcze odnośnie klucza.... Podejrzewam, że gdyby nie codzienne telefony mojego męża do Redpolu to klucza u portiera nadal by nie było. Poza tym portier twierdzi, że dostał przykaz z Redpolu że klucz może dawać tylko ludziom z energii.
Yooki a długo czekałaś na to żeby przesłali dokumenty?
Semeko udostępnia wszystkie dokumenty bez problemów. Do mojego notariusza wysłali pocztą. Wcześniej składałam tylko pismo w Semeko, ze mam swojego notariusza i gdzie mają wysłać papiery.
Ja również rozmawiałam z innym notariuszem niż z semeko i Pan się obawia jedynie tego, że semeko nie udostępni wszsystkich niezbędnych dokuemntów potrzebnych do aktu. Dzwoniłam do semeko i zapewniali mnie że udostępniaja wszystko...ale jeśli nie no to wtedy ten notariusz doliczy sobie zapewne że sam musiał iść do sądu wyciagnąc to co potrzeba i cena będzie pewnie taka jak u tych z semeko albo wyższa.
W temacie zamka przy licznikach chciałam dodać, że zamieszanie było niepotrzebne i wynikało z barku informacji.
Klucze są u portiera i w razie awarii można z nim ww skrzynkę otworzyć i po problemie:)
nie porównujcie telewizji kablowej z nka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.jambox.pl/ telewizja cyfrowa po kablu dostępna w Redzie
anteny to brzydactwo ale niestety zło konieczne, bo jak na razie nie ma kabelkowej alternatywy dla telewizji satelitarnej. Gdyby ktoś mądry pomyślał, można by ustawić na dachu jeden wielki talerz i puścić od niego kabelki, a dekodery każdy kupowałby już na własną rękę. No ale nikt o tym nie pomyślał więc trudno, niech cierpi na tym elewacja. Ja z eNki nie zrezygnuję :P
Nuanda to samo się tyczy wielkich anten telewizyjnych wywieszonych poza balkon...to jak wygląda??
Wiecie co, zastanowiłam się i może to jest nieporozumienie.
Jak bezpiecznik trzaśnie na klatce można otworzyć kluczem technicznym (czy jak on się tam nazywa) a jak trzaśnie w całym bloku to portier ma klucz i otwiera pomieszczenie na parterze gdzie są wszystkie urządzenia.

Czy na pewno myślimy o tym samym "pomieszczeniu"?

Wracając dziś do domu sprawdzę ale jestem na 95% pewna że na moim pietrze bezpieczniki można otworzyć kluczem funkcyjnym.
ale nawet jak ktos majstruje jak oni twierdza to nie ich sprawa bo to nie ich liczniki. Energa przychodzi patrzy ze cos nie tak i naklada kare a nie ze sobie zamkna bo tak chca. To jest nasz blok i administracja jak chce cos zrobic to najpierw niech sie mieszkancow zapyta czy sie zgadzaja a nie jakies samowolki robia. Frajerów znalezli??
Owszem. W domu możesz sobie postawić słonia jak masz ochotę. Ale jeżeli chodzi o elewację budynku, to jest to część wspólna i w zasadzie na wszelkie wiercenie w niej dziur i wieszanie kinkietów itp powinno się mieć zgodę wspólnoty. Mi chodzi tylko o to, żebyśmy nie zepsuli fajnego budynku, w którym mieszkamy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A na jakiej podstawie Redpol uważa że mieszkańcy majstrują przy licznikach? Były jakieś przypadki uszkodzenia czy tak zapobiegawczo traktują nas jak złodziei?
liczniki nie sa ich tylko zakładu energetycznego. wiec jak redpol twierdzi ze niby mieszkancy cos grzebia to ich to nie powinno juz obchodzic. A do bezpiecznikow dostep kazdy musi miec.
Luk ja to tak rozumiem jak Ty, po 15 albo płacisz 5 dych albo czekasz do następnego dnia albo i cały weekend. Moim zdaniem ten klucz powinien być u portiera, trzeba im to delikatnie mówiąc "uświadomić". Ja wcześniej mieszkałam w starym budownictwie i tam na takie rzeczy był serwis całodobowy i darmowy, a tu wielka Aquasfera i za wszystko trzeba płacić. Niech ktoś z Was spróbuje zadzwonić, jestem ciekawa czy będzie taka sama wersja :)
Kolejny przyklad chorej administracji. Ich motto to chyba "Byle zaszkodzic, latwo zarobic i przy tym się nie nrobić". Mam nadzieje że za te ich wybryki nasza wspólnpta podejmie pierwszą ważną rzecz co do zmiany administratora. Ja będę za :)
maciekiaga - jeśli tak jest to moim zdaniem to jest bardzo chore... My kiedyś jak podłączaliśmy świato to też nam te bezpieczniki wystrzeliły... i gdyby to było dziś to rozumiem, ze musiałbym płacić 50 zł, albo czekać do następnego dnia, wziąć urlop na żądanie i za darmo :) A jak zdarzy mi się to w piątek o 17.00 to albo zapłacę 50 zł...albo rozmrozi mi się lodówka do poniedziałku :) a właśnie na weekend też 50 zł, czy jakaś specjalna promocja np. 150 zł? Moim zdaniem to przegięcie na maksa... mógłby ten klucz ewentualne być u portiera i portier mógłby iść z zainteresownym...jeśli tak nie mają zaufania do mieszkańców

Inne tematy z forum Inwestycje i deweloperzy

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

Czy ktoś zna firmę verte invest? (5 odpowiedzi)

Chodzi mi o jakość i współpracę?

do góry