Widok

Absurdy z życia wzięte

Zapraszam do podzielenia się absurdami z jakimi spotykacie się w codziennym życiu.

Ja np. spotykam się z takim oto absurdem:
Jestem alergiczką i jedynym lekarstwem po którego zażyciu nie mam żadnych skutków ubocznych jest flonidan. I wszystko byłoby w porządku ale... w aptece sprzedają opakowania po 30 tabletek dostępne tylko na receptę albo opakowania po 10 tabletek bez recepty. Nie mogę kupić 30 tabletek bez recepty ale za to mogę kupić 3 (i więcej) opakowania po 10 tabletek! I to jest właśnie absurd!;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
To nie absurd, tylko oszczędności NFZ - na receptę jest taniej, NFZ musi dopłacić, a bez recepty jest na 100% czyli NFZ zyskuje. Proste?
Podobnie jest i z innymi lekami np.Controloc, Ranigast
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ok, masz rację, tylko że ja z chęcią kupię jednorazowo opakowanie z 30 tabletkami po normalnej cenie. Opakowanie 10 sztuk jest trudno dostępne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jest taka fajna stronka http://www.piekielni.pl
tam się nadaje Twoja historia z tabletkami ;)
Mój syn rozciął sobie głowę. Skończyło się wizytą na pogotowiu i kilkoma szwami. To był piątek wieczór. Lekarz poinformował mnie, że w poniedziałek mam udać się do swojej przychodni lekarskiej na zdjęcie szwów. Tak też zrobiłam. W poniedziałek rano zgłosiłam sie do przychodni i usłyszałam, że najpierw muszę się zarejestrować. Tylko, że rejestracja była już zamknięta, bo rejestrują między 7.00 a 8.00 (było już grubo po 8.00), więc poprosiłam aby zarejestrować dziecko na następny dzień. Pani pielęgniarka powiedziała, że przyjmują zgłoszenia tylko telefonicznie. Wyszłam z kwitkiem. Następnego dnia cudem udało mi sie dodzwonić do przychodni w wymaganym czasie i usłyszałam, że na wymianę opatrunku mają wolne miejsce dopiero za tydzień!!! Zmuszona byłam umówić się prywatnie na zmianę opatrunku. Za wymianę opatrunku i wacik, który w aptece kosztuje grosze zapłaciłam... 30 zł
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
@mg i pozostanie to tylko na tym forum...ewentualnie zostaje mocna gazeta bo aż nie mogę w to uwierzyć że to się dzieje...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tylko ze to nie wina pielęgniarki ani przychodni tylko NFZ
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
mogłaś pojechać na pogotowie.

moja historia:
1 maja, rana palca, dość poważna. W Pruszczu na pogotowiu robią mi zabieg, oczyszczają ranę, zakłądają sączek itp itd. I lekarz mówi do mnie tak "jutro niech pan idzie na zmianę opatrunku, ale nie do swojej przychodni bo odeślą pana z kwitkiem tylko od razu niech pan jedzie na pogotowie do gdyni (mieszkam w gdyni) i powie, że był pan w pracy do wieczora i nie miał możliwości iść do swojej przychodni na zmianę opatrunku." Tak też zrobiłem.

oczywiście na pogotwie w gdyni miałem się zgłosić w godzinach wieczornych.

lekarz z pogotowia - wielkie brawa dla niego za ludzkie podejście do problemu.
Polecam kanał na jutubie:

www.youtube.com

user: absolutarianin (do linka dodać: /user/absolutarianin)

Tam to gość dopiero opowiada historie, najlepsza chyba jest z pozwoleniem na budowę :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba was przebiję.

Biorę zastrzyki antykoncepcyjne .Są 2 rodzaje dawek 500ml i 200ml.
Ja potrzebuję tej mniejszej .
Mój lekarz przepisuje mi 500ml Pielęgniarka aplikuje 200ml ,resztę wywala Dlaczego? Bo 500-tka jest tańsza. Kosztuje 16zł .Ampułka z 200ml kosztuje
49zl .Gdzie tu logika?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
a kogo obchodza Twoje zastrzyki anty?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14
Mnie obchodzą!!! a Ty co moher?:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Kobieta

Rozwod dobry adwokat (403 odpowiedzi)

Witam czy ktos moze polecic dobrego adwokata z Gdyni badz Sopotu? Mam zamiar zlozyc pozew wiem ze...

Samodzielna nauka języka angielskiego - rady :) (154 odpowiedzi)

Hej :) Postanowiłam zacząć uczyć się języka angielskiego. Niestety finanse nie pozwalają na...

rozwód - sędzia w Gdańsku Tomasz Zimmermann (73 odpowiedzi)

Czy miał ktoś prowadzoną sprawę rozwodową przez Sędziego Tomasza Zimmermann? Jaki on jest i jak...

do góry