Widok

Afty-jak i u kogo to leczyć ???

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mój mąż chyba od zawsze ma afty w jamie ustnej:( ale od 2 tygodni ma biały nalot i czerwone kropki na jęzku (zapewne drożdżaki) no i oczywiście ogromne afty, przez które mąż nie jest w stanie jeść. Testował chyba wszystkie produkty dostępne w aptece a lekarz nic tylko co miesiąc antybiotyki i produkty typu aftin, które stosuje sie w pleśniawkach u niemowalaków ! Antybiotyk, który teraz stosuje zaostrzył tylko objawy :( Już nie pytam czy znacie jakieś produkty, które pomogą ale czy znacie kogoś kto jest w stanie mu pomóc- po prostu dobry lekarz może być też prywatnie. Dziękuje za odp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja siostra podobnie jak Twoj mąz cierpi z powodu aft i ogolnego zapalenia jamy ustnej.Niestety za wiele sie nie da z tym robic, aftin , specyfiki do plukania jamy ustnej na stan zapalny. Ostatnuio lekarz przepisal nystatyne w tabletkach i po kiku dniach przeszlo, Niestety z pewnoącią powroci predzej czy pozniej.
przypomnialo mi sie jeszcze ze najwiecej na ten temat wiedza dentysci :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
niemowlakom sie smaruje moczem ;) pomaga lepiej niż aftin ;) Ale mąż pewnie na to nie pójdzie, hehe ;)
U mnie zadziałął płyn do płukania jamy ustnej - Listerine. Już zbierałam się do lekarza, ale że był to weekend, to płukałam czym popadnie.

Wiele lat temu wyleczyłam się propolisem - ta sama sytuacja - weekend, więc wywróciłam całą apteczkę i wypróbowałam jakiś stary propolis ;)
Dario wstyd się przyznać ale i ta metoda była sprawdzana :p wszędzie i we wszystkim szukamy ratunku :)
Jak dawno temu byłam z córką w Szwecji też przyplątały się jej pleśniawki i do tego stopnia, że zrobił się jej stan zapalny. Dali nam na to, dżem z czerwonej porzeczki ze słodzikiem( nie z cukrem), pomogło szybko i skutecznie :)
tylko że tym razem mąż ma dwie afty nawet w gardle więc ciężko byłoby mu płukać ;/ ale dzięki za pomysł :)
oo a o tym nie słyszałam napewno wypróbuje. Dziękuje
Gardło też płukałam :)
Ja bym poszła do dentysty. Kiedyś miałam mega aftę po zabiegu chirurgicznym. Dentysta mi ją czymś wysmarował i bardzo szybko się zagoiła.
Gani a czy ta wizyta u dentysty byla w związku z aftą czy przy okazji leczenia ząbka? Bo nie wiemy co powiedziec jak zadzwonimy ze wizyta w sprawie afty? Przepraszam ze męcze;/
a może miał ktoś doczynienia z grzybicą jamy ustnej?? do jakiego lekarza się udać?
Mój mąż też miał problemy z aftą i pani stomatolog poleciła mu kupić maść Solcosteryl-(kosztuje 30zl.) Pomogło,narazie się nie nawraca,ale nawet gdyby to ma maść.To malutka tubka ale starcza na dłudo.
ooo niesłyszałam o tej maści będzie musial wyprobowac:) dzięki

dentysci nie wiedza bo bylem

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry