Widok

Agata meble

Banino Temat dostępny też na forum:
Witam

Może Państwa zainteresuje nasza sytuacja ,jaka się zdarzyła w Agata meble.
Pod koniec listopada mój maż zakupił u nich w Gdańsku rondelek za 19 zł ,który niestety jak się w domu okazało ,nie działał na indukcji.
Któregoś dnia mąż był w Redzie,więc podjechał do Agata meble w tym mieście i złożył reklamacje,która została przyjęta,jak się później okazała błędnie, ponieważ garnek był kupiony w Gdańsku i tam mąż powinien złożyć reklamację,ale my jako klienci nie musimy tego wiedzieć.
Za jakiś czas pojechaliśmy do Redy zapytać co z naszą reklamacją. Szanowna pani kierownik powiedziała,że owszem nasza reklamacja została uznana,ale nie otrzymamy zwrotu gotówki tylko kupon,bo u nich takie są zwyczaje i musimy jechać po ten kupon do Gdańska. Po jakimś czasie pojechaliśmy do Gdańska,tam kolejna pani kierowniczka poinformowała nas,że owszem otrzymamy ten nieszczesny kupon,ale musimy odebrać garnek z Rumi i od nowa złożyc reklamacje w Gdansku,bo garnek był kupiony w Gdańsku.
Pojechaliśmy znów do Rumi ,ja już poprosiłam pana dyrektora,wszystko mu opowiedziałam i uzyskałam odpowiedź,że oni się tym zajmą,poprosił o konto ,kontakt do nas i obiecał,że w ciągu trzech dni dostanę wpłatę.
Ucieszyłam się,że wreszcie mam do czynienia z kimś kompetentnym. Niestety upłynęły dwa tygodnie i nadal nie ma wpłaty na konto. Mąż znów pojechał do Rumii,pan dyrektor skontaktował się z panią kierownik z Gdańska która obiecała,że w ciągu godziny skontaktuje się z moim mężem....ale oczywiście skończyło się na kolejnych obiecankach.
To wszystko trwa od początku grudnia,czyli trzy miesiące........bardzo śmieszne ? Chyba tak. Z czymś takim jak żyję,jeszcze się nie spotkałam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 26

No to faktycznie zaszalałas zakupy za dużą kasę nie ma co
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja kupiłam kiedyś sztućce ( niestety, nie pamiętam, ile kosztowały) i niestety... nie działają. Farbka się ściera i łyżka chyboce ;(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

PPS polecam zmienić wkład slomy w twoich bucikach obłoconych kupionych w outlecie i przetrzeć okularki raj baan bo od placków są potluszczone niż się wypowiadać na forum.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Opitol się na rondelek i wyjdź pokaż się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Państwo prawdopodobnie są użytkownikami samochodu służbowego. Może należałoby we firmie wystąpić o przydział na służbowy garnek.
Jak czytam takie farmazony to naprawdę nie wiem skąd biorą się ludzie tak małostkowi. Bez obrazy to są jakieś dziecinne, szczeniackie problemy. Jak można zawracać sobie d*pę taką pierdołą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja bym nie szalala jezdzac z reklamacja po calym wojewodztwie ;D Po to jest punkt obslugi klienta, zeby mi sie udalo takie rzeczy zalatwic. I osobiscie mialam przyjemnosc pare razy zalatwiac sprawy w salonie agata w POKu i nigdy zadnych problemow nie bylo. Zawsze przedstawialam grzecznie i konkretnie, gdzie jest problem, a pracownik zalatwial dokumentacje i sprawa zostawala rozwiazana :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trudne sprawy ......
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo tak bo co zrobisz jak nic nie zrobisz

Witam kolegę solidarnie baniniaki blokują w imię rondelka Słowackiego i spacerowa takiej podłości nie zna historia ludzkości

Ja też uwielbiam Go !!!!!!!! Zdzisek na sołtysa !!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oj, juz sie tak nie czepiajcie autorki posta. Troche zamotali sprzedawcy, tez bym sie zdenerwowala jezdzac po calym wojewodztwie z reklamacja.

Ja też! Zdzisiu na prezydenta!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam się z Panem/Panią ale ja odnosiłem się do postu Marka który jest oburzony tym że za zwrot dostaje bon zamiast gotówki a nie do faktu czy ganek miał działać, bądź nie na kuchence indukcyjnej dlatego napisałem o zwrocie pełnowartościowego towaru. Życzę udanych i przemyślanych zakupów żeby się później nie musieć użerać ze sprzedawcami i vice versa.

Zwrotu nie ma obowiązku. Tu chodzi o reklamacje produktu który miał pewnie oznaczenie że działa na indukcji a w rzeczywistości nie działa. Ostatnio sporo jest tego na rynku. Reklamację sklep musi rozpatrzeć chyba że chce kontrolę :)

Ja jakos nigdy nie mialam problemow z reklamacja w salonie agata, a zdarzylo mi sie nawet kupic lozko w salonie w warszawie i reklamowac je w katowicach. tez zadnych problemow. Moze po prostu faktycznie mieliscie pecha i warto przedzwonic do glownej siedziby :)?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ok ale to chyba wina pracowników że wogole przyjęli reklamację w Rumi. Bo np kupując w Lidlu możemy w innym mieście oddać. A tego akurat klient nie musi wiedzieć. Jakis dziwny poziom inteligencji na tym forum. Raczej zerowy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mam dla Ciebie jedną informację odnośnie tej sprawy Zbigniew i Zbyszek to to samo imi,ale Rumia i Reda to dwa odrębne miasta , pierwsze blisko 50 tysieczne ,a drugie ponad 20.

Nigdy przenigdy zaprawdę powiadam wam!!!
I się tu proszę nie wyrażać ani nie krzyczeć!!!
Chociaż mogę zrozumieć frustrację-pani Aga chciała się pożalić że rondelek jej nie działa i że bez sensu jak się okazuje wozili z mężem ten popsuty rondelek od Gdańska przez Redę po Rumię-a forumowicze zamiast jej współczuć, to kulają się ze śmiechu. Taka oto sytuacja - i co zrobisz, jak nic nie zrobisz. No co zrobisz???
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że każdy doskonale zrozumiał autorkę. Niestety autorka nie zrozumiała że reklamację składa się w miejscu w którym dokonało się zakupu. Jak napisałam powyżej. Równie dobrze mogła złożyć reklamację w Biedronce. W końcu żadna różnica.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wy na prawdę nie rozumiecie ?! Tu nie chodzi o pi&***one 19 zł tylko o podejście do klienta . Wina pracowników że przyjęli reklamację w Redzie nie klienta i w d*pie mieli. Zadowoleni by byli gdyby klient dał spokój problem z głowy. Nie powinno być takich sytuacji wobec klientów nigdy przenigdy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry