Widok
10 lat temu kupiliśmy nieruchomość z pośrednictwem Pani Kulskiej.
Nie możemy powiedzieć złego słowa, transakcja przebiegła pomyślnie. Co najważniejsze to w momencie gdy słownie (telefonicznie) powiedzieliśmy, że kupujemy (po wcześniejszym dogadaniu ceny) Pani Kulska zawiesiła sprzedaż/prezentacje nieruchomości. Dodam, że nie mieliśmy kontaktu z właścicielem do czasu aktu.
Było to dosyć dawno temu, ale nie mieliśmy żadnych nieprzyjemnych sytuacji podczas rozmów telefonicznych i prezentacji.
Nie możemy powiedzieć złego słowa, transakcja przebiegła pomyślnie. Co najważniejsze to w momencie gdy słownie (telefonicznie) powiedzieliśmy, że kupujemy (po wcześniejszym dogadaniu ceny) Pani Kulska zawiesiła sprzedaż/prezentacje nieruchomości. Dodam, że nie mieliśmy kontaktu z właścicielem do czasu aktu.
Było to dosyć dawno temu, ale nie mieliśmy żadnych nieprzyjemnych sytuacji podczas rozmów telefonicznych i prezentacji.
Ja powiem tak, skoro zadaniem pośrednika jest negocjowanie ceny w obecności właściciela nieruchomości a na pytanie która ze stron pokrywa wynagrodzenie pośrednika odpowiedź brzmi "To nie Pana sprawa..." to ja podziękuję za taką współpracę. Nie chodzi mi tu o osobę Pani Kulskiej a jednej z jej pracownic. Pani od pierwszego wypowiedzianego słowa daje do zrozumienia że to nie ona jest tu dla mnie tylko ja dla niej.
To pytanie o prowizję było zadane tylko dlatego że w ogłoszeniu nie było o tym wzmianki. Pytam właściciela czy cena jest do negocjacji, pośredniczka wyrywa się że absolutnie nie, nie dając nawet dojść właścicielowi do głosu, albo np. czy pralka zostaje w cenie mieszkania na to pośredniczka już z daleka krzyczy "może Pan sobie ją najwyżej dokupić..." W moim mniemaniu zadaniem pośrednika, jak sama nazwa wskazuje powinno być znalezienie nabywcy na dany towar i skontaktowanie go ze sprzedającym. Negocjacja ceny oraz co ewentualnie może zostać w cenie, w tym przypadku mieszkania leży tylko i wyłącznie w gestii pomiędzy sprzedający - kupujący. jak dla mnie mierna postawa oraz profesjonalizm na poziomie zerowym.
Widzę, że przez lata nic się nie zmieniło. Pani bardzo nieprzyjemna podczas prezentacji. Na temat samego mieszkania wiedza praktycznie zerowa, prezentacja w stylu woźnego co ma klucz i otworzy mieszkanie aby wejść. Następnie tworzy same problemy, nawet gdy jest się zdecydowanym na zakup. Zakup mieszkania z pośrednictwem Pani Joanny Kulskiej wspominam z samymi nerwami i nieporozumieniami.