Widok

Albumy ślubne

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jakie macie albumy ślubne?Zastanawiam sie jakie wybrac - tradycyjne z wklejanymi zdjeciami, czy z "kieszonkami" i jaki format?
A jakie Wy macie? I czy wszystkie zdjęcie w jednym czy 2-3 albumy (np. na plener oddzielny)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja z naszego cywilnego mam jeden duzy album typowo slubny (z obraczkami na okladce :)) i w tym albumie jest wybranych 100 najladniejszych zdjec w formacie bodajze 15x18 (?) albo w jakims zblizonym temu, ostatnio (rok po slubie!) bawilam sie w opisywanie tych zdjec :)
w mniejszym albumie mamy wszystkie zdjecia w formacie 10*15, oprocz tego oczywiscie wszystkie zdj na paru plytkach :)

image
image
My u naszego fotografa zamowilismy sobie album drewniany i powiekszenia beda 13x18 i 15x20 beda one wklejane(osobiscie mi sie takie bardziej podobaja niz te na kieszenie ) Bedziemy robic jeszcze zdjecia w formacie 10x15 i tu sie zatsanawiam czy wezmiemy sobie slubny duzy tradycyjny i np powklejamy po 2-3 zdjecia na strone czy taki z kieszonkami...ale chyba taki do wklejania :) w koncu ma byc to pamiatka na całe zycie wiec lepiej niech zdjecia luzem nie lataja

Magda i Michał
6 wrzesien 2008
image

Albumyfoto.pl - u nas tez mozna zamowic albo przez fotografa albo bezposrednio. Mamy albumy kieszeniowe, albumy fotograficzne - tradycyjne, albumy, do których można wklejać zdjęcia, ramki na zdjęcia.
magda mala mi podpowiedziala - zdj w formacie 15*20 :)

image
image
A gdzie kupowałyście albumy?
:):) to tylko dwa centymetry :)

Magda i Michał
6 wrzesien 2008
image
Czyli generalnia w kazdym albumie macie wszystko (np. slub, wesele, plener), tylko w zaleznosci od albumu inny format i ilosc.:)
album dostalismy w prezencie od rodzicow - kupili w fotografa
ale tak - wszystko w jednym miejscu :)
chociaz mozna pokombinowac :) jeden na kosciol i zycznie i ew wesele a drugi na sam plener

image
image
ja swojego nie kupuje jak wczesniej napisałam tym juz zajał sie fotograf. Jezli chodzi o to czy wszystkie slubne zdjecia razem-kosciol,plener,wesele to tak chcemy miec w tym samym albumie;)

Magda i Michał
6 wrzesien 2008
image
Ja dostałam album od fotografa na te fotki, które on nam robił odbitki wliczone w cenę)- plener,błogosławieństwo, kościół i zabawa, gdzie zdjęcia są w formacie 15x20. W prezencie dostaliśmy album tradycyjny, czyli do wklejania a ja dodatkowo dokupiłam drugi (i w sumie nie potrzebnie) na resztę zdjęć, gdzie wklejam zdjęcia 10x15 ułożone chronologicznie i nawet podróż tam wkleje, bo mi dużo kartek wolnych zostanie. Uważam,że wklejane zdjęcia wyglądają bardziej elegancko. Dodatkowo wkleiłam sobie frazki miedzy zdjęciami.

Wczoraj oglądałam albumy w FotoJokerze bardzo ładne za 37 zł. I jeszcze jedna ważna informacja: mają teraz promocję - pakiet zdjęć 150szt w formacie 10 za 42 zł. Jakość zdjęć jest super. Promocja do 30 września 2007

A ile macie zdjec w albumach? Ja bym chciala 300zdjec (to i tak dla mnie minimum), ale niestety nie ma takich dużych tradycyjnych, wiec bede miala 3 albumy, po 100zdjec w kazdym w formacie 15x20 (przygotowania+blogoslawienstwo+slub, w drugim - wesele i trzeci na plener). A moze wiecei gdzie mozna kupic taki duzy album?
Droga Aniu,
Bez problemu znajdziesz taki duży i one są przeznaczone zwykle na ponad 300 zdjęć w formacie 10. Zobacz w Fotojokerze w Tesco w Chyloni lub w Osowie.

Ja akurat swój kupowałam za 30 zł w Kościerzynie :P i tak sie fajnie złożyło, że choć jest w innym formacie, to jest z takiego samego materiału co ten od fotografa :)

Tylko ja bym chciala koniecznie w formacie 15x20 tradycyjny:/ Ale przejade sie do Fotojoker faktycznie. Wiecie gdzie jeszcze w Gdyni maja duze tradycyjne albumy?
My mamy album 20 stron, w kolorze kremowym.

Mój mąż siedział nad tym albumem kilka tygodni, ale stworzył małe arcydzieło :)

Są tam zdjęcia od błogosławieństwa, przez ślub i wesele po mały plener. Oprócz tego - nasze zaproszenia, podziękowania i sitting plan. Zdjęć jest kilkadziesiąt, są w najróżniejszych formatach, tworzą fajną opowieść, a co najważniejsze - jeszcze nam nikt nad albumem nie usnął :)
Wkleisz fotke ze srodkiem albumu? Jestem bardzo ciekawa kja to wyglada:)
Pognębię jutro męża. Może się zgodzi na takie fotki. Na razie jest wielkim przeciwnikiem wklejania zdjęć na forum :)
rozumiem,ze macie powklejane rozne formaty - od 1 zdjecia na stronie do np. 5?Wszystko prosciutko, czy iektore zdjecia powykrzywiane - bo tez sie zastanawiam,czy nie byloby tak ciekawei:)

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry