Widok

Alergia tramwajowa

Wsiadam do tramwaju, och, nie, pardon, przecież są na forum osoby cierpiące na alergię tramwajową, więc zacznę inaczej.

Wsiadam ci ja do autobusu marki Solaris, no nie, co mi ta klawiatura wystukuje, żaden Solaris, to za bardzo przypomina Solidarność, a są na forum osoby z alergią na Solidarność, a poza tym co to za marka ta Solaris, taka jakaś nacjonalistyczna i ksenofobiczna, niech więc będzie to autobus marki Mercedes lub co najmniej MAN, bo są tu osoby rozkochane w markach, pewnie pozostało to po fascynacji dojczmarkami, kolekcjonujące metki.

No więc wsiadam do autobusu, marki Mercedes, prawda, że to brzmi światowo, więc od razu poczułem się kosmopolitycznie, rozsiadam się wygodnie na foteliku i rozglądam się wokoło. A wokoło siedzą dziewczęta jak malowanie, i kurczowo trzymają się porę..., nie, chciałem powiedzieć: smartfonów i co chwila nerwowo zerkają na ekran lub siedzą nieruchomo wpatrując się jak zahipnotyzowane w ekran jak w oczy kobry. Brrry, takie jakby modele na uwięzi, znaczy – modelki.

Ja zwykle jeżdzę dość późno, gdy jest już dość luźno, więc mogę sobie tylko wyobrazić, co sie dzieje w godzinie szczytu, gdy tak wszyscy w zatłoczonym tra..., znaczy autobusie, uruchamiają swoje smartofony – to dopiero jest smog elektroniczny i jak on przekroczy kiedyś punkt krytyczny, to jak taki tra..., to jest autobus, pierdyknie to nie będzie co zbierać.

Dlatego zaczynam lepiej rozumieć osoby jeżdżące samochodem, najlepiej marki Audi, Lexus czy Infinity. Wprawdzie korki są większe, ale za to mniejszy elektro-smog i mniejsze ryzyko guza mózgu.

A tak na marginesie, przypomina się mi opowiadanie s-f jeszcze sprzed epoki internetu, w którym autor w sposób metaforyczny przepowiadał pożarcie świata realnego przez ten wirtualny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Proszę bardzo, jak nie ma opluwania wszystkich i wszystkiego przez dziadulka i spółkę to jakość nikt nikogo nie obraża. Zapewne niektórzy nie dostrzegą zależności.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oj musi, musi, niestety, po nauczce z r. 2016.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nieprawda. nie musi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Isztar :)
Największą ironią jest to, że będac nami, nie pozwolimy im pójść na dno, razem z łajbą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cross, powiedz dlaczego nie masz kolegow z ogolniaka, uczelni, pracy, miejsca zamieszkania? Jaka trzeba byc ofiara losu zeby kumpli szukac w necie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak czyta się wypowiedzi osób z grona łowców kuroniówki to człowiek zaczyna się zastanawiać czy jeśli zlikwidowanoby internet to czy nie przeczytalibyśmy w prasie nagłych nekrologów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

no cóz ludzie
zyjemy dalej..cos tworzymy
a one dziwactwa (wszak uzyc słów najbardziej adekwatnych nie moge)
i biedactwa
niechaj dalej sie taplają

kompletny bezsens jakiegokolwiek tłumaczenia
i zwracania uwagi na jakiekolwiek wpisy
kompletna ignorancja i pozostawienie tej zatopionej łajby swojemu zyciu
ku radosnemu bul....bul
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Cross
Trochę ich przeceniasz. To są zwykli prowokatorzy, najmici, którzy mają w ... nosie zasady, dla których ważne jest tylko koryto, a reszta ludzi ma im służyć. Ich aktywność nie ma charakteru merytorycznego, bo ich zadaniem jest włączanie zagłuszarki, by zagłuszać glosy innych, tak jak oni zagłuszali kiedyś Wolną Europę. Oni się przecież wcale nie zmienili, założyli tylko owczą skórę. Do tego są albo tępawi albo skrajnie cyniczni, co widać w tym zdaniu:

"Skoro to jak obraza wszystkich łowczy, jak pisze kto jest Polakiem a kto nim nie jest ciebie nie wzrusza"

Prowokator czystej wody, destylat prowokacji.
Z obrazą mamy do czynienia wtedy, gdy tekst jest adresowany personalnie do konkretnej osoby - z imienia i nazwiska. Jak może kogoś obrażać abstrakcyjny tekst z wyraźną wykładnią to jest tajemnicą psychologii tych trolli. Polakiem np jest nie ten, który gromko woła, że jest lecz ten, który dba o polski interes narodowy i polską rację stanu i który zda test, jaki muszą zdawać aplikanci o Kartę Polaka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Cross,
Widzę, ze broniąc się potraktowałeś moją wypowiedz jako personalny atak.
Niepotrzebnie.
Raczej chodziło mi o opisanie mechanizmu, który ma tu miejsce.
Niemożliwe jest aby wchodzić w polemikę z kimś kto zamiast o mechanizmach, rozmawia o tym czy ktoś jest rudy czy niski i należy do wesołej gromadki.

Jaq
>Z pewnością nie zaliczysz ich wszystkich do tzw bicia piany. Natomiast nie widzę tam żadnego twojego.

Aby do czegokolwiek coś zaliczać, trzeba dysponować czymś, co pozwoli abstrakcyjnie szeregować znaczenia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cross : moje wątki znajdziesz w dziale Polityka. Z pewnością nie zaliczysz ich wszystkich do tzw bicia piany. Natomiast nie widzę tam żadnego twojego.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pięknie chłopaki zafilozowaliście ale nie zmienia to postaci rzeczy. Skupiłem się na tym co wy piszecie i trafiłem w sedno bo nastąpiła klasyczna reakcja obronna. A najlepszą formą obrony jest przecież atak. Co do łowcy to wcale go nie bronię. W zasadzie jest do was bardzo podobny i świetnie pasuje do waszej wesołej gromadki. I on też jest częścią bagienka. Jakakolwiek próba dyskusji z nim nie ma kompletnie sensu. Jest on fanatykiem i grubianinem ale do waszego poziomu zbydlęcenia ciągle mu daleko.

"Mechanizm „ja i WY” występuje zawsze razem z głęboko występującymi objawami frustracyjnymi.
Ktoś, kto nie ma nic do powiedzenia, albo po prostu czuje się gorszy zawsze musi tworzyć pozorną kontrę wobec samego siebie.
Następnie przypisuje tej kontrze wyimaginowane przez siebie cechy, na tle których we własnych oczach jawi się sobie osobą spełnioną i wartościową.
Twoje wpisy nie mają charakteru merytorycznego, a są próbą ustawienia właśnie takiej kontry."

Pięknie napisane. Serdecznie się uśmiałem. Znalazłeś to na szybko w podręcznej encyklopedii psychologa-amatora?

"Jaq słusznie zauważył, ze nie założyłeś wątku merytorycznego, w którym miałbyś coś do przekazania."
Skoro przykładasz do tego tak wielką wagę to napisz waść w którym z założonych przez ciebie wątków poza biciem politycznej piany jest jakikolwiek przekaz merytoryczny?

A słów pisanych przez trolla podpisującego się anka nie zamierzam komentować bo szkoda prądu zużywanego przez komputer.

"Zwykle odnosisz się do osób, dlatego nie dziw się, że wielu forumowiczów widzi cię tutaj przez pryzmat bardzo tu widocznej twojej frustracji i kompleksów."

Zwykle odnoszę się tylko do was. Bo inaczej się nie da. A na temat tego jak jestem postrzegany przez "wielu forumowiczów" przeprowadziłeś jakiś sondaż czy piszesz tylko o waszej wesołej gromadce?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Widzisz Cross, odpłynąłeś w swojej hejterskiej zapalczywości dalej niż ja. A wystarczyła odrobina krytyki pod twoim adresem. Nie byłbyś atakowany, gdybyś wykazał się jakąś treścią w dyskusji, merytoryczną myślą czy próbą polemiki. Zamiast tego, starasz się być obrońcą łowcy w "organizowanym na niego polowaniu". A tam gdzie dwóch się bije, trzeci może też oberwać. Łowca vel Zetjot zawsze ciągnie za sobą warkocz zajadłych adwersarzy, którzy nie przebierają w słowach w jego ocenie. Jego prowokacyjne treści wzbudzają skrajne emocje, skrajnie negatywne. Normalny człowiek wyciągnąłby z tego wnioski i coś z tym zrobił. On od lat nurza się w tych treściach niczym masochista, starannie podkręcając emocje na forum. Przywdziewa przy tym szatę człowieka obytego z wiedzą, żongluje językiem jak erudyta. Jednak spod tej maski wyłania się postać, delikatnie mówiąc, nietuzinkowo negatywna. Definiowana bez ogródek i eufemizmów przez przywołanych tutaj forumowiczów. Każdy przekaz można przecież ubrać w piękne i mądre słowa, by rozproszyć moc jego głównej treści, można także nie przebierając w słowa, walnąć z grubej rury. Jedno i drugie wyrażać będzie to samo, ale jedno będzie czekoladką zapakowaną w bombonierkę, a drugie taką samą czekoladką, ale kupowana na wagę. Smakuje tak samo. Na tym polega retoryka łowcy. Dlatego niektórzy nie dostrzegają w nim zwykłego hejtera, lecz pokrzywdzonego przez innych intelektualistę. Chyba niczego nowego nie odkryłem. Proponuje bardziej skupiać się na treści a nie formie, tego co przekazuje wam łowca. Przy okazji : nie od dzisiaj jesteście na tym forum, więc sami wiecie że bywało różnie z tym poziomem dyskusji. Bywało różnie, co można sprawdzić mając więcej czasu na lekturę starszych wpisów i dyskusji. Nic nowego.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cross, proszę nie weź tego do siebie.
Mechanizm „ja i WY” występuje zawsze razem z głęboko występującymi objawami frustracyjnymi.
Ktoś, kto nie ma nic do powiedzenia, albo po prostu czuje się gorszy zawsze musi tworzyć pozorną kontrę wobec samego siebie.
Następnie przypisuje tej kontrze wyimaginowane przez siebie cechy, na tle których we własnych oczach jawi się sobie osobą spełnioną i wartościową.
Twoje wpisy nie mają charakteru merytorycznego, a są próbą ustawienia właśnie takiej kontry.
Chętnie widzisz ICH w bagienku albo opowiadasz SOBIE, że ONI są na niższym od CIEBIE poziomie.
Poza takim stwierdzeniem nie podajesz żadnych dowodów na poparcie swoich słów. Tak po prostu chlapiesz.
Temat dobrze zbadany przez psychiatrię.
Z tego samego biorą się „kanalie” czy „zdradzieckie mordy” u Kaczyńskiego albo „służby” i „lewacy” u Pawłowicz czy lokalnie na tym forum „resortowe dzieci” u Ratlerka.

Jaq słusznie zauważył, ze nie założyłeś wątku merytorycznego, w którym miałbyś coś do przekazania.
Nawet jeżeli byłby to wątek bardzo kontrowersyjny.
Zwykle odnosisz się do osób, dlatego nie dziw się, że wielu forumowiczów widzi cię tutaj przez pryzmat bardzo tu widocznej twojej frustracji i kompleksów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cross, ty poza byciem szkolnym lalusiem jesteś zwykły skończonym doorniem.
Skoro to jak obraza wszystkich łowczy, jak pisze kto jest Polakiem a kto nim nie jest ciebie nie wzrusza a odpowiedzi innych łowczemu już cie tak bulwersują - znaczy ze jesteś zwykłym prymitywem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Uważasz się za najbystrzejszego na tym forum a się nie domyśliłeś?
Owi "wy" to ty i twoi plujący jadem koledzy jaq, prawda, gdynianin i ktoś kto podpisuje się anka.
A dlaczego bagienko? Ano dlatego że lżycie bez najmniejszych skrupułów forumowiczów, którzy nie są wyznawcami PO, niezależnie od tego jakie są ich poglądy (czy są zwolennikami PiS czy też nie) i mimo że kompletnie nic o nich nie wiecie. Od lat regularnie czytam to forum, rzadziej coś piszę i niejedno już tu widziałem. Jednak poziom zbydlęcenia jakie prezentuje wasza wesoła gromadka jest bezprecedensowy. I o ile ty i jaq lżycie innych forumowiczów podczas lub w wyniku nieudolnie prowadzonej agitacji politycznej to gdynianin, prawda i anka zajmują się tylko i wyłącznie hejtem. Z waszej radosnej twórczości leje się tyle pogardy dla innych ludzi że gdybyście mieli choć odrobinę godności i przyzwoitości każdy z was ze wstydu powinien napluć sobie w twarz. Niestety "sprzyjające okoliczności" jakimi są pozorna anonimowość i pozorna związana z nią bezkarność, którą zapewnia internet potrafią obudzić w człowieku najgorszą stronę jego natury. Wy jesteście tego świetnym przykładem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Cross, byłeś takim szkolno-klasowym lalusiem, którego nikt nie lubi?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

>taplać się w waszym bagienku
>sprowadzić do waszego poziomu

Kim są owi „WY” ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak pisałem wcześniej, nie zamierzam taplać się w waszym bagienku. Nie zamierzam dać się sprowadzić do waszego poziomu. Możecie sobie pluć jadem do woli. Żałosne to ale gdzieś przecież trzeba rozładować frustrację.

Isztar, dzięki. Miło mi choć zupełnie nie wiem czym zasłużyłem na Twoje uznanie. :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

obie panie Pawłowicz odstawiałbym na boczny tor
jedna ---wolontariat na rzecz ciezko chorych ,dzieci
wykształciucha bez ogłady---- na zmywak(notabene --to jest dopiero frustrat)

ta litosciwa zrozumiałaby--KTO w tym kraju POTRZEBUJE POMOCY I JAKIEGO OGROMU
druga ---nauczyłaby sie szanowac,doceniac ludzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jag

Ja sadze ,ze on nie ma tu z kim rozmawiac
poza tym podejrzewam ,ze ceni sobie bezposrednia rozmowe, na powazne tematy
moje odczucie../moze sa i inne powody..zapytaj ..

wiem co mowił
wiem jak mowił
i przysłuchiwałam sie z boku

forum ogranicza..choc tez pokazuje jak bardzo potrafimy sie opanowac
wiecej ogranicza

wiesz...w porównianiu do niego---jestesmy krowami ,ktore duuuuzo mucza
-------------------------------
a pozostałych(pod spodem) pozostało olewac..widze,ze nic sie nie da zrobic:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (357 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Bojano / Stołówka / Szkoła Podstawowa w Bojanie / investo pan Stopikowski (8 odpowiedzi)

Witam, zwracam się do Państwa z zapytaniem czy ktoś z korzystających i zamawiających posiłki dla...

muza na dziś (792 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry