Widok
Alkohol
Będę miała wesele na 40 osób.Czy ktos oriętuje się co i lie należy kupic.Chciałabym oprócz wódki żeby jeszcze wino było deserowe no i napoje gazowane i soki.Tak sobie myslałam,ze:
- 0,75l *10 butelek
- wino białe *5 butelek
- wino czerwone * 5 butelek
- pepsi 1,5l * 5 butelek
- sprite 1,5l *5 butelek
- fanta 1,5l * 5 butelek
- skoki różne * 5 butelek
Czy te proporcje starczą???No i gdzie są jakieś hurtownie alkoholi i jakie ceny???
- 0,75l *10 butelek
- wino białe *5 butelek
- wino czerwone * 5 butelek
- pepsi 1,5l * 5 butelek
- sprite 1,5l *5 butelek
- fanta 1,5l * 5 butelek
- skoki różne * 5 butelek
Czy te proporcje starczą???No i gdzie są jakieś hurtownie alkoholi i jakie ceny???
Ja miałam wesele w zeszłym roku i tak : z wódki liczylismy 0,5 l. na głowę ,piec win białych pieć czerwonych niestety !!!! wszystkie wina zostały ..otworzyli tylko jedna butelkę...Nie polecam kupowac win . Napoje gazowane plus soki po 1 l. na głowę. to w zupełnosci wystarczy. Alkochol kupowalismy w Geanie w Gdyni.
Miałam wesele tydzień temu więc na 60osób kupiliśmy
- 30 butelek wina i baaardzo dużo zostało
- 70 butelek wódki p 0,5 (30butelek zostało)
- 120 butelek po 0,33 (coli, fanty, sprite i tonicu)
- 30 litrów wody mineralnej
- i z 80 litrów soku
jeżeli chodzi o napoje gazowane i niegazowane pomijając kawe i herbate powinno być 2,5 litra na osobe. I wyobrażcie sobie że prawie wszystkie napoje wypili!!! Dodam że kelnerzy na 100% nic nie pokradli :) było strasznie duszno...
- 30 butelek wina i baaardzo dużo zostało
- 70 butelek wódki p 0,5 (30butelek zostało)
- 120 butelek po 0,33 (coli, fanty, sprite i tonicu)
- 30 litrów wody mineralnej
- i z 80 litrów soku
jeżeli chodzi o napoje gazowane i niegazowane pomijając kawe i herbate powinno być 2,5 litra na osobe. I wyobrażcie sobie że prawie wszystkie napoje wypili!!! Dodam że kelnerzy na 100% nic nie pokradli :) było strasznie duszno...
Zorjentuj się ile napojów jest w gesti organizatora. Wódki najlepiej mieć 0,5l na głowę, do 10 butelek wina ci wystarczy, jeszcze nie wdziałem wesela na który goście byliby zadowoleni z dużej ilości wina, do obiadu można dać i jeśli ktoś tylo pije wino , a tak normalnie to wódeczka, a napoje to w zależności od pory roku , a teraz jak jest ciepło to 2l na głowę różnych napoi wraz z wodą mineralną. Pozdrawiam i życzę miłego wesela.
Kiedy masz to wesele? Ostatnio organizowałam całe takie na 40 osób i zapewniam cię że twoje dane są za małe. Jeżeli jest "porter", wesele i poprawiny to liczy sie wódki 1l. * 40 i napoi też tyle policz a na wszelki wypadek jeszcze więcej bo w czerwcu nie było takiego upału a na weselu pan młody musiał dokupić jeszcze 20 butelek. Pamiętaj, ze to sie nie zmarnuje zawsze to wypijecie. A alkohol tani i sprawdzony jest w Lidlu (polecany Absolwent 15 zł za 0,5l). Nawet niezłe szychy go miały tyle że przyklejały winietki żeby się nie wydało.