Widok

Allcon- pęknięcia na ścianach

Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Witam serdecznie,
Zastanawiamy się nad kupnem mieszkania przez firmę Allcon. Mieszkanie jest gotowe do odbioru w każdej chwili, budynek został oddany do użytkowania pod koniec czerwca 2011. Na ścianie w salonie jest pęknięcie i to dosyć głębokie. Czy w tak krótkim czasie mają prawo powstać pęknięcia na ścianie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj odradzałabym. Takie nowe budynki są budowane zbyt szybko, beton nie wysycha, powstają pęknięcia i to coraz więcej. Mieszkania nie spełniają norm akustycznych, ściany osiadają. Sama w takim mieszkałam i sprzedawałam póki całe się nie rozpadło. Na dodatek przez "szybkie budowanie" czyli niedokładne, wychodzi grzyb i są przecieki przy większych ulewach czy długo leżącym śniegu..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najlepiej zabrać jakiegoś specjalistę ze sobą. Zapłacić parę złotych i mieć pewność. Kupno mieszkania to za droga inwestycja aby ryzykować. Niech specjalista zobaczy i będzie wiedział. Osobiście poszukał bym jakiegoś specjalisty. Najlepiej zapytać w jakimś serwisie budowlanym.
np. http://www.ktozbuduje.pl Ostatnio sam szukałem specjalisty (ekipy) i tam znalazłem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nowe budynki "pracują" i pęknięcia mogą się pojawiać nawet przez pierwsze kilka lat. Wynika to z tego, że budynek "osiada" na podłożu, na którym stoi i naprężenia w jego konstrukcji powodują to pękanie. Niemniej zawsze na odbiór należy zabrać ze sobą kompetentną osobę, która dostrzeże ewentualne usterki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Posiadam mieszkanie zbudowane przez dewelopera ' E....' W ciagu roku od wybudowania nie ma zadnego pekniecia,zero!!!To powinno byc dla Ciebie wskazowka abys nie kupowala takiego mieszkania.Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Ile może kosztować budowa domu (8 odpowiedzi)

Witam, pisze z pytaniem o dom 120 metrów. Chodzi mi o taki orientacyjny koszt do stanu...

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (39 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

Energa - gwarancja stałej ceny - pilna prośba o opinię!! (879 odpowiedzi)

Witajcie.Potrzebuję pilnie opinii.Wydzwania o mnie ENERGA z propozycją gwarancji stałej ceny...

do góry