Widok

Amareno

Witomino Temat dostępny też na forum:
Witam przyszłych sąsiadów tej inwestycji. Okolica całkiem przyjemna i do centrum niedaleko, miejmy nadzieję ze będzie się tu dobrze mieszkało :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pozdrawiam również, mieszkaniec budynku B2. Witomino - fajna dzielnica, wszędzie blisko
Witam sąsiadów!
Mieszkam na Witominie od 3 lat. Pamiętam z jakim przerażeniem i niepokojem się tu przeprowadzałem. Dziś wiem, że Witomino - mimo że nie jest idealnie, to jest bardzo optymalnie. Dlatego też - po kilku długich miesiącach męczących poszukiwań i rozważań, decyzja padła na Amareno - B1.

Do zobaczenia pewnie w przyszłym roku:)
Mam nadzieję, że będziemy tworzyć zgodną wspólnotę mieszkaniową ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam ponownie, widzę że odzew w nowym temacie większy niż w poprzednich wątkach. Były takie dwa zaraz na początku budowy. Opinie były podzielone co do okolicy i dzielnicy. Cóż mogę dodać dzielnica jak dzielnica w każdej jest mniejsza lub większa patologia. Ja osobiście się tym nie przejmuję. Jak ktoś jest bojaźliwy i boi się swojego cienia to niech się przeprowadzi na osiedle zamknięte. Takie osiedle też spokoju nie gwarantuje no bo co jak taki ze słomą w butach się wprowadzi do środka i będzie atmosferę psuć od wewnątrz?
Mieszkałem na Witominie 5 lat jak dla mnie bardzo fajna dzielnica. Bardzo rozbudowana komunikacja miejska, do pracy 20-25 minut autobusem, sklepy wszystkie na miejscu, do tego bazarek. Blisko na stadion na mecze Arki, można sobie zejść piechotą lub pojechać 192 lub W.
Szkoła podstawowa i żłobek niedaleko, przedszkole lub punkty przedszkolne zdaje się też blisko.
Teraz jak można było głosować na budżet obywatelski to wygrała modernizacja boiska asfaltowego koło szkoły podstawowej. Ma być specjalna nawierzchnia do gry w siatkę i kosza także spoko.
U nas proces zakupu mieszkania się dłużył przez kilka lat. Myślałem o Komandorskim Wzgórzu ale rozkład mieszkań słaby dla mnie. Przez moment rozważałem także Osiedle Morskie ale to jednak jak dla mnie tereny słabo wcześniej znane, jakoś wcześniej tam nie bywałem. Choć fajnie tam jest, czuję się tam jak na wakacjach. Potem rozważaliśmy Hossę (Chwarzno i Wiczlino) ale dla mnie za daleko jednak. To by się wiązało z o wiele dłuższym dojazdem do pracy, no i te korki rano i po południu.
Do tego mam swoje zdanie na temat Eko-Doliny i bliskości tych osiedli.
I mamy rok 2013 i pojawia się oferta Amareno, od razu mi się spodobała. Początkowo myślałem o tych mieszkaniach z 2 balkonami w B1 na 3. i 4. piętrze ale poszły jako pierwsze. W marcu były targi mieszkaniowe EuroStyl miał promocję z gratisową komórką, do tego dało się jeszcze troszkę utargować i jest mieszkanie w B2 ;)
Ciekawe co tym razem proponował na targach mieszkaniowych Euro-Styl, bo w ten weekend się odbywały. Po tych poprzednich panie w biurze mówiły że miały spory ruch w biurze.
Pozdrawiam przyszłych mieszkańców.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tylko dlaczego nic nie wspomniałes o sr*czach na przeciwko głownej bramy wjazdowej czyli ok 10 metrów od frontu bydynku B.Na pewno przyszli mieszkańcy nie bedą mieli mieli zbyt pieknego widoku,a spacer obok tych zewnetrznych toalet przyprawia mnie o mdłosci,tym bardziej iż naocznie widziałem dwie nie domknięte(widac z daleka muszle klozetowe).Tak czy inaczej nie znam w Gdyni żadnej innej nie skanalizowanej dzielnicy.Byłem,widziałem,nie kupiłem,wstyd by nawet mi było zaprosic gosci
konkretnie chodziło mi o to:
https://www.google.com/maps/dir/54.4991972,18.5029692/54.4991997,18.5030024/@54.4992157,18.5027936,57m/data=!3m1!1e3
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
witam! mieszkanie odebrane :) moja zagwostka: barierki na balkonie w formie drabinek, ktore zapraszaja dzieci do wspinania.
zeby dzieci przeżyły trzeba to jakos zabezpieczyc :P ale jak? jak kazdy zamontuje inna oslonke na balkon to nie bedzie za ładnie.
oslaniacie jakos te barierki?
pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
może szyby typu pleksi:)?uchroniły by też przed wiatrem:)
Mnie bardziej martwi łatwopalna mata położona na skarpach, pod balkonami.... Jak napisał administrator, były już 3 interwencje straży pożarnej...

Inne tematy z forum Inwestycje i deweloperzy

Czy ktoś zna firmę verte invest? (5 odpowiedzi)

Chodzi mi o jakość i współpracę?

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

do góry