Widok

Amelek ale o co chodzi?

Hej.

Czy u Was też się dzieje coś niedobrego z internetem? Juz pal pies to że płacę za słaba jakość dostawcy ale płacę też za inne usługi (Netflix na przykład) z których i tak korzystać nie mogę bo działa to Koszmarnie!

http://www.speedtest.net/my-result/i/2221057569

Jak jest u was?

Dodam że router mam sprawny bo testowałem w innej lokalizacji. Problemy były zgłaszane.

Szczerze to chyba już mi się nie chce płacić za coś takiego: (

PS
Błagam też Panie Marku by nie pisał Pan tutaj o problemach Pańskich. Jako poważny przedsiębiorca powinien Pan wiedzieć że mało interesuje klienta to że Pan kogoś przedszkolil i ten spadł z konia czy z drabiny albo uciekł do konkurencji po przeszkoleniu. Proszę by naprawił Pan to co kiedyś działało dobrze a teraz nie. Jeżeli potrzeba inwestycji to niech Pan zainwestuje że środków unijnych kredytu lub własnych. Znam Pana zdanie na temat środków unijnych ale się z nim nie zgadzam. Mam Do tego prawo. Proszę mieć na uwadze że dzisiejszy klient to nie ten który płaci tylko Panu. On płaci też innym za korzystanie z usług (tv) i tych składek abonamentowych nikt nam nie zwróci przez to że Pan dostarcza a raczej nie dostarcza internetu o umówionych parametrach. A może jednak Pan zwróci te koszta do czasu naprawienia problemów po swojej stronie?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to i miał podwójną prędkość :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czegoś nie rozumiem właśnie sprawdzałem prędkość na spęd test i wyszło 30 Mb a pochwali na IP.wp.pl i wyszło ledwo 5 Mb i co chwile ci innego ktoś mi to wytłumaczy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma to jak Internet po światełku. W Inter-Komp Banino mam łącze 10/10Mbps a niezależnie od pory dnia mam takie wyniki:
image

zaden antywirus nie jest doskonaly - ale posiadam 2 rozne. Komp jest podlaczony skretka do routera.

Pewnie komp zawirusowany. Albo daleka odległość od rutera. Sprawdz na kablu bez routera.

Test prędkości - na zewnątrz
image
Wewnątrz sieci - serwer Amelka
image
godzina 19:50
godzine wcześniej doszło do 10Mb/s pierwszy raz aż tyle zaobserwowałem u siebie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ping do amelka zawsze będzie niski, bo to pierwszy węzeł na drodze :) nawet jakby internet od amelka na zewnątrz nie działał to do niego będziesz miał ping.

Jeśli jesteś w Amelku, nie możesz mierzyć prędkości do niego, bo będzie oszukana (sygnał nie opuszcza amelkowej sieci).

A wrzuć speedtesta o 19, poza tym coś tu nie tak bo podobno podwajają prędkość od 23 do 6 a test zrobiłeś po 24 czyli powinna być podwójna prędkość.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam internet od MultiWifi. Wyniki jak niżej. Łącze 25/4
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ma co namawiać wszystkich na radio 6GHz bo jak wszyscy przejdą na licencjonowane to będziemy mieli spadki :) Samolubnie patrząc na rękę nam, że prawie wszyscy jadą na 5GHz.

Gdzie mieszkasz, na jakim osiedlu? Badz ulicy? Zapytaj czy moze Ci p.Marek zestawic to na 6Ghz.

Ping niski, zawsze testuje do amelka. Przeważnie do serwera amelka mam 20-499 :-O
Zastanawiam się jeszcze nad multi-wifi żadko ta firma omawiana jest w wątkach na forum, może to dobrze? ;)

faktycznie dramat, spróbuj się odezwać do wave powiedz, że jesteś od amelka i chcesz do nich przejść na forum się ogłaszali, że montaż free i miesiąc gratis.

A ping niski bo testujesz prędkość od siebie do amelka, on jest też serwerem w speedteście, jak mierzysz to wybieraj serwer ręcznie, ja zawsze daję netia warszawa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to gratuluje, u mnie: result/6566841757]image
i to jest dobry wynik bo ping niski :C

19:42 familijne

image

A gdzie mieszkasz? i pokaż screena z godziny 19

image

u mnie ten problem nie wystepuje.

wiesz, ja oglądam Netflixa a w tym czasie na konsoli się pobierają gry 50GB i jeszcze spokojnie by na drugim sprzęcie youtube poszedł w HD, także... rozumiem, że w deszczu prędkość spada bo to internet radiowy i fale się tłumią, ale to nie powinno być tak, że ktoś Ci oferuje 20Mbit a potem się okazuje, że to nie jest 20mbit między Tobą a internetem, a między dostawcą a internetem i sąsiedzi "podbierają"... ja mam przez VPN do pracy w Gdyni lepsze wyniki niż Amelek normlanie. (jak ktoś nie wie co to VPN, to w uproszczeniu polega to na tym, że łączę się z siecią w pracy i cały internet mnie widzi jakbym korzystał z ich internetu a nie swojego - mam więc adres IP taki sam jakbym siedział w pracy, ale znacznie spowalnia to internet przez ciągłe przekierowania danych).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wave chyba w którymś temacie oferował miesiąc za free dla tych co pokażą fakturę od Amelka, ale to mogła być jednorazowa akcja.
Zresztą, jak masz sąsiada z Wave nawet na drugim końcu Banina i on cię "poleci", to oboje dostajecie miesiąc za free. Ja tak już 3 miesiące zyskałem za darmo.

Jak taka masa ludzi zacznie oglądać Netflix czy jakąś tam inna TV to ja się nie dziwię, że ten internet działa jak ..., a potem wszyscy się dziwią ten amelek to slaby jest :D:D:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
do góry