Widok

Amniopunkcja - gdzie robić??

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam Was serdecznie,
mam bardzo ważne i pilne pytanie.
Czy która z Was miała robione badanie amniopunkcji?
Jeśli tak to ogromna prośba o informację gdzie robiłyście, u jakiego lekarza.
Zabieg miałam mieć wykonany na Akademii Medycznej lecz odwołali mi z powodu choroby lekarza.
Teraz pilnie poszukuje dobrego fachowca który mi to wykona.
Mam namiar na Swissmed w Gdańsku przy Wileńskiej aczkolwiek nie mam żadnego zdania na temat tamtych fachowców.
Pozdrawiam i błagam o pomoc jeśli któraś z Was jest w stanie mi doradzić cokolwiek.
Niestety test podwójny wypadł nie za dobrze i martwie się o zdrowie Dziecka:(
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny podbijam temat. mialam zle wyniki usg i testu podwójnego jestem w 12 tc. wizyte u genetyka mam wyznaczoną na 15 stycznia w invikcie bede wtedy w 15 tc boje sie ze amino bedzie robione bardzo pozno. W invikcie szybciej nie ma miejsc ale czytam tu ze można na klinicznej wykonac zabieg jak to wygląda i czy też są długie terminy? czy gin z klinicznej może wystawic odrazu skierowanie na aminopunkcje ? ide w sobote do Światkowskiej może ona może ? nie wiem
Aminopunkcje na nfz od niedawna robia tez w gamecie w gsyni ale tam musisz miec skierowanie do poradni badan prenatalnych ze wskazaniem dlaczego ma byc amino..jesli moge spytac co u Ciebie wyszlo nie tak? U mnie za wysoka przeziernosc bo 2,4 przy crl 56 mm i do tego mala kosc nosowa..ja zrezygnowalam z zabiegu..zadalam sobie pytanie-czy bede w stanie zabic moje dziecko jesli beda zle wyniki...Teraz modle sie codziennie o zdrowie mojego dziecka. Do tego ryzyko amino tez jest ze mozna poronic..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak masz wizyte u genetyka w 15 tyg to umow sie na aminopunkcje w inwikcie po 15 tyg a jesli genetyk bedzie twierdzil ze nie jest ona konieczna to najwyzej odmowisz..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ją całkiem niedawno miałam w invikcie na Nfz.teraz czekam na wyniki.
mam wskazanie bo nt wyszło 3.1 jeszcze ide jutro na usg to innego lekarza ale tamten mial dobry sprzet, no ale do genetyka juz sie umówiłam ja znam ryzyko aminopunkcji i jeśli ją zalecą to ją wykonam.
dziekuje wszystkim za odpowiedzi
Ja u niej byłam, bardzo miła i z cierpliwością odpowiadała na moje pytania, byłam tylko ten jeden raz i trudno powiedzieć o lekarzu coś więcej w sytuacji kiedy słyszy sie złe wiadomości
Widzę ze Ochman nie tylko mnie tak potraktowała. Nieprzyjemna lekarz bez serca. Przeczytała mi wynik z badania i tyle...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0