Widok

An Projekt ul Zdrojowa

Dzień dobry,

zastanawiam się nad kupnem domu od tego dewelopera w tej okolicy. Czy jest ktoś wstanie mi powiedzieć co to jest za teren? Spr na mapach w internecie i płynie tam jakaś mała rzeczka, lub bardziej strumyk. Czy tam nie jest czasem ten teren podmokły? Jak to się zachowuje w czasie deszczu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak jest tam mokradło ;-)
Czyli dobrze wnioskuje ze tam spływają wody gruntowe z pobliskiej okolicy, zreszta na mapie satelitarnej widać taki jakby rów, którym prawdopodobnie to się dzieje.
Zawsze możesz się tam przejechać i podpytac okolicznych mieszkańców plus zobaczyć na własne oczy jak wygląda sytuacja na miejscu.szczególnie jeśli mieszkasz w Trójmieście.
Prawda jest taka, że większość terenow w Baninie, które obecnie są zabudowane , były kiedyś polami uprawnymi.
A tereny "suche" już zabudowano.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wiadomo ze deweloperzy weszli do Banina jak już wszystkie dobre działki , suche działki były sprzedane ,a tych działek co kupili deweloperzy nikt nie chciał , a wiadomo deweloper chce jak najtaniej kupić wiec brali jak złoto , zasypywali mokradła by to jakoś było i wyglądało , a ty potem się martw, ze budynek siada , pęka itp
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki serdeczne wszystkim za odpowiedz.

prawda, ale wydaje mi się, że to problem całego Banina, wszędzie są tereny są bardziej czy mniej podmokłe
słyszałam, że domy na Borowieckiej, pod lasem, też wybudowano na takich terenach, a jak wiadomo, są to starsze budynki, czyli zbudowane je w czasach gdy mieszkało tam z 1000 mieszkańców, a nie 10.000 jak teraz (podobno) i kiedy można było przebierać w działkach pod budowę ... ;)

tak więc ten teges ....

;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Duźo zaleźy od umiejscowienia domu, mieszkam w Babunie od pięciu lat i nie miałem najmniejszych problemów z podtapianiem domu podczas gdy domy sąsiadów w odległości może 100 m są podtapiane regularnie. Nie wiem od czego to zależy, mój dom nie stoi na górce.

Oczywiście mieszkam w Baninie, błąd się wkradł.

Może stoją blisko drenow ( obecnie pewnie przoprzerywane) i gdzieś woda wypływa . Lub są podpiwniczone a Twój nie.

Nie są podpiwniczone, szeregi.

Co dokładnie rozumiesz pisząc podtapianie? Woda na parterze?

Robiłeś w ogrodzie drenaż? Moja znajoma robiła i jej segment ok a u sąsiadów kałuże w ogrodzie.
Szeregi to temat rzeka.

Inne tematy z forum Banino

Poszukuję dobrego mechanika (59 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś z Was może polecić solidny warsztat w okolicy Banina? Chodzi mi o jakiś...

Hocki klocki (111 odpowiedzi)

Wiecie kto prowadzi tą placówkę ?

Imperium-Auto Salon (10 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

do góry