Widok

Anoreksja plagą wśród polskich gimnazjalistów

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:

Anoreksja plagą wśród polskich gimnazjalistów

pod rozwagę...

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja sadzilam ze chude juz nie jest modne
Nie przeprasam za bledy
niby tak, ale w niektórych sklepach jeszcze tego nie wiedzą :)))

image
image
Problem jest o wiele szerszy, niż moda...

Anorektycy istnieli, zanim chude stało się modne. Teraz jest ich tylko więcej.
chwali się to :)

Włochy: chude modelki nie wyjdą na wybieg

We włoskiej stolicy mody - Mediolanie przed odbywającym się tradycyjnie w lutym pokazami oficjalnie wydano zakaz wstępu na wybieg superchudym i małoletnim modelkom, aby dzięki temu lansować zdrowszy kobiecy wizerunek.
W poniedziałek miasto i przemysł mody podpisały porozumienie, które obejmuje zakaz występowania na wybiegu modelek poniżej 16 roku życia i o wskaźniku masy ciała (BMI) mniejszym niż 18,5.

BMI to iloraz masy ciała wyrażonej w kilogramach i wzrostu (w metrach) podniesionego do kwadratu. Przykładowo modelka o wzroście 173 cm i ważąca mniej niż 55,4 kg nie mogłaby wystąpić na mediolańskim wybiegu.

Występowania na wybiegu modelek o anorektycznej sylwetce zabroniono we wrześniu w Madrycie. W grudniu w Brazylii w reakcji na śmierć modelki, która zmarła w wyniku anoreksji, zapoczątkowano akcję domagania się zakazu pokazywania wychudzonych modelek.

image
image
i bardzo dobrze

a wiecie, że jeżeli chodzi o bmi to mam małe wątpliwości? :)

Paweł ma dość spory bmi, a wcale nie wygląda... Brzuszek na upartego ewentualnie jest, ale malutki... Ale żadna nadwaga... ŻADNA!!! A ja na odwrót - wcale NIE jestem chuda a moje bmi zakrawa na niedowagę... jak tu być mądrym...

Ps. Potrafię dobrze obliczać ten index :) :) :)

Modelki to też tylko szczyt góry lodowej. Kazdy też wie, jak wygladają amerykańskie aktorki... A przygladałyście się kiedyś statystom w filmach? Ja ostatnio uśmiałam się na filmie, w którym była scena na amerykańskim lotnisku... Były tam same szczupłe osoby. Z lotniska w NY pamiętam coś zgoła innego - grubasy tłoczące się w strefie bezcłowej... Moja sąsiadka w samolocie nie zmieściła się w standartowy fotel i stewardessy szukały dla niej miejsca w lepszej klasie - z większymi fotelami... W USA nie da się wyjść na ulicę, żeby pierwszym, co się rzuci w oczy nie był ktoś nieziemsko upasiony... Tam co druga osoba dziwnie chodzi, bo nie mijają jej się uda...
A w filmach same szczuplaki. W sklepach głownie śmieciowe jedzenie... Dzieciakom się w głowach miesza...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dieta warzywno-owocowa dr.Dąbrowskiej-ktoś stosuje? (29 odpowiedzi)

Dziewczyny,czy któraś z Was stosowała tę dietę,badz stosuje? Bardzo mnie zaciekawiła,chciałabym...

odżywka do włosów dla trzylatki (41 odpowiedzi)

moja córka ma piękne kręcone włoski (niezbyt długie, ale coraz gęstsze) z przodu i z boków...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

do góry