Widok

Antykoncepcja.... Wkładka?.... Tabletki?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, potrzebuje porady
Zastanawiam się nad dobrą metodą antykoncepcyjną (tylko nie piszcie że szklanka zimnej wody i celibat :) )
Przez parę lat brałam tabletki, ale niestety skontrolowałam przypadkiem krew i wyszło duże ryzyko zakrzepu, także rezygnacja z tabsów, Teraz wyniki są oki.
Gumek nie lubimy, stosunek przerywany odpada. do plastrów jakoś nie mam zaufania
Zastanawiam się nad założeniem wkładki, gin poleca mi wkładkę Nova T, bądź Mirena, tyle że Mirena jest z hormonami więc też może być problem z wynikami krwi.
Mam obawy przed wkładką, naczytałam się opinii że może się przesuwać i nie da się tego jakoś super skontrolować bo najlepiej codziennie sprawdzać. No i że można zajść w ciąże z wkładką i wtedy duże ryzyko poronienia
Czy któraś z was stosowała wkładkę Nova T? jak to jest z tym jej przemieszczaniem się?
Czy wkładkę można założyć mając nadżerkę? I czy trzeba ją zakładać tylko w czasie miesiączki, czy można w każdym dniu cyklu?
Jaki jest koszt wkładki i jej założenia
Może polecacie jakiegoś gina z okolic Gdyni który jest dobry w tym temacie i w zakładaniu
A może warto znowu z tabletkami spróbować, jakoś lepsze samopoczucie, bo jednak zawsze jest ta pewność że łyknęło się te hormony
Proszę o porady
I jeszcze raz proszę bez głupich komentarzy o celibatach
Dzięki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
1300 zł? :O
Co to za wkładka? Ja za Mirenę w aptece zapłaciłam 650 (koleżanka nawet mniej, bo 620) i za założenie ani grosza :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Prawie wszędzie to koszt to ok 1200zł w "biedniejszych" małych gabinetach 800 zł Oczywiście cena wizyty, założenia i wkładki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
ja zapłaciłam za wkładkę z założeniem 300zł, tylko że ja mam miedzianą a nie mirenę. Pierwsza miesiączka to był hardkor, 3 dni takiego bólu, że nie mogłam sie z łóżka podnieść a teraz juz nawet zapominam ze ja mam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
a ja zapomniałam co to miesiączka ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moim zdaniem przed założeniem wkładki hormonalnej trzeba porobić badania, ja byłam na nią strasznie napalona a się okazało że nie moge jej miec właśnie ze wzgledu na hormony. Mam złożoną normalną Copper T od 1,5 roku i jest ok. Polecam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
przed zalozeniem wkladki hormonalnej zadnych badan sie nie robi bo nie ma to sensu. progesteron obecny we wkladce porownywalny jest do brania 1 mini pigulki 1 x w tyg.
Progesteron obecny we wkladce praktycznie dziala tylko na bllone sluzowa macicy nie dopuszczajac do jej rozrostu, w koncu miesiaczki zanikaja.
polecam - swietna sprawa.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
witam. Sprzedam spirale Cooper T za 40 zł. Dziś 0debrana z apteki, cena na paragonie 58 zł.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja bardzo polecam http://www.ladycomp.pl/
naturalnie, bez chemii, wydatek jednorazowy a te kilka dni kiedy masz czerwone światło sprawia ze potem jest jeszcze milej :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 18
Żeby zawierzyć czemuś takiemu musiałabym chyba na głowę upaść,elektroniczny kalendarzyk małżeński.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
jego skuteczność to 99,36% wiec oszczędź głowę :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 19
Wiesz co, takie metody to ludzie stosowali 100 lat temu. Ja jednak wolę iść z duchem czasu.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4
No ja swoją mam spokojną bo nie stosuję kalendarzyków małżeńskich.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
duch czasu to właśnie komputerek który wylicza Ci dokładnie co i jak. nie namawiam, tylko polecam i radze zapoznać się z tematem bo warto!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 17
Przecież nie o to chodzi, by iść z duchem czasy albo żeby tkwić w staroświeckich zwyczajach. Chodzi o to, by antykoncepcja była skuteczna i odpowiadała danej osobie; nieważne jaka jest jej postać. Ktoś jest zadowolony z rozwiazania A, ktoś inny z rozwiązania B. Bez sensu jest licytować się, czy jest lepsze A czy B. A już drobne złośliwości, że ktoś np. tkwi w średniowieczu (itd) są zupełnie bez sensu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13
sama miotam się aktualnie z wyborem metody antykoncepcji, rozważam wkładkę hormonalną. któraś z Was może zmieniała na wkładkę z tabletek? chciałabym zabezpieczyć się na kilka najbliższych lat, to chyba najbezpieczniejsza forma?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też się zastanawiam jaka metodę wybrać dla osób rzadko współżyjących bo tabletki to wiem ze zalecają raczej przy częstym zbliżeniu,chodzi o to ze nie chce się truć, wystarczy że biorę lek na tarczyce a mojego męża nie ma w tygodniu.Co wybrać?Długo nasza metoda był kalendarzyk plus obserwacja śluzu,ale raz źle wyliczył am dni i przyszło na świat trzecie dziecię więcej nie planuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13
My po trzecim dziecku zdecydowaliśmy się wazekotomie. Spokój już do końca. Może jednorazowy wydatek jest większy, ale nie trzeba wydawać kasy na inne zabezpieczenia, a i skuteczność 100%
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
nie, tak definitywnie nie chcę na pewno się zabezpieczać. zależy mi, by mieć pewność, że chociaż przez kilka najbliższych lat będę mogła mieć spokojną głowę, że w ciążę nie zajdę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
może w takim układzie pomyśl o wkładce hormonalnej? jeśli rzeczywiście myślisz, by na kilka lat mieć spokój i komfort
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Góra - a dlaczego zgadzasz się na antykoncepcję hormonalną, która jak sama napisałaś - nie służy twojemu organizmowi??? Komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia tylko przez 24 godziny! wystarczy obserwować organizm i wiedzieć kiedy jest owulacja! to naprawdę PROSTE!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 24

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry