Widok

Apel do właścicieli psów

Szanowni właściciele psów (nie wszyscy), bardzo proszę o zwrócenie uwagi na to gdzie wyprowadzacie swoje zwierzaki i gdzie one się załatwiają.
Szanuję wasze prawo do posiadania zwierzaka, i oczekuję tego samego od was w stosunku do mnie. Wyprowadzacie je i pozwalacie by się załatwiały pod byle którym płotem lub tez nie, byle tylko dalej od siebie.
Ja wiem, że mieszkamy na wsi, ale minimalny szacunek w stosunku do innych jest wskazany choćby ze względu na poprawność stosunków sąsiedzkich.
I argumenty, że 4m od płotu pies może robić kupę są niepoważne najdelikatniej mówiąc (pani od wilczura doskonale będzie wiedziała o kogo chodzi jeśli to przeczyta).
Chciałbym w takiej formie zaapelować do właścicieli czworonogów (nie do wszystkich, bo są wśród was w większości ludzie odpowiedzialni ) byście przez pryzmat miłości do zwierząt nie zapominali o innych.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 2
pies może robić kupę i pół metra od płotu, ale jego właściciel musi ją posprzątać.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1
TY to wiesz, ja to wiem, wie też część właścicieli, problem się sprowadza jednak do tego są ludzie, panie, , którzy o sprzątaniu nie myślą zupełnie, a robienie kupy psem pod oknem sąsiadowi uważają za naturalne i zwrócenie uwagi powoduje u nich agresję. To jest smutne .
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1
wieeem :( niestety trzeba lat żeby zmienić mentalność zakorzenioną w Polakach jeśli o to chodzi

żeby nie było - mam psy od małego i jestem ich wielbicielem. Ale sprzątam :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
zbierz kupę w folię i przynieś Właścicielowi czworonożnego pupilka na wycieraczkę
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie w worek tylko w papierowa torbe. Po umieszczeniu na wycieraczce podpal i zadzwon do sasiada. Bedzie ubaw jak zacznie gasic na kapciach :) (vide "Phil oszust Collins")
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Prostactwo w czystej postaci.

s****Ci taki pod płotem a czasem pod furtke, jak zwrócisz uwagę właścicielowi to wielkie halooooooooo niech s****u niego. To nie wina zwierzaka ale tępego właściciela.

Jednen Pan kiedyś grzecznie poprosił Pania by sprzątneła po piesku bo mu pod płotem narobił to baba na to ,że to już nie jego działka bo zapłotem.

Pan miał rękawice ogrodowe, po podniesieniu kupki rzucił nią w Paniusię ale jajca były.

Najgorszy jest pewinien Pan z ulicy Poziomki, zakłada sąsiadom sprawy w sadzie bo mu liście z drzew śmieca itp ale sam innym sąsiadom centralnie pod furtki wyprowadza psy. A sa nieużytki, puste działki ale on nie , pies niech sr.a innym.

TO JEST KAWAŁ CHAMA
podatek dowalić za psy / brudzą - to proszę opłata za syf 800zł rok za szt to ciszej będzie HHEHEHEEHHHEHHE! Kundle
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
to nie wina psów,że niektórzy właściciele nie znają swoich obowiązków. Sami sprzątamy po swoim pupilu i nie widzimy w tym nic złego ani gorszącego.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam psa od 10 lat i nie mam z tym problemu. Jak był młodszy to wychodziłam z nim na spacery i tam robił swoje, na pola a nie pod płot. Wiadomo jednak, że 10 lat temu wioska nie była tak zurbanizowana jak teraz, nawet wolno puszczało się wtedy psinę, żeby sobie obwąchało wszystkie smrodki. Teraz ze względu na wiek i poza tym nie ma gdzie wychodzić, pies się załatwia głównie na działkę, na której chcę czy nie chcę muszę posprzątać. Jeśli już idziemy na spacer to wyłącznie na smyczy i do lasku. Jednak pies to pies niby stary i wychowany z dziećmi ale nie wiadomo kiedy mu palma odbije i rzuci się na jakiegoś obcego dzieciaka
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam
Rozumiem oburzenie osób, którym psy załatwiają się pod domem, ale chciałabym zwrócić Waszą uwagę na jedną ważną kwestię.
Sama jestem posiadaczką psa. Gdy mieszkałam w Gdańsku regularnie sprzątałam po swoim pupilu, niestety po zamieszkaniu w Baninie zaprzestałam z powodu... braku śmietników.
Nie mam żadnych problemów z posprzątaniem po swoim psie, jednak co Waszym zdaniem mam zrobić z woreczkiem z odchodami? Wyrzucić na pole?
Staram się wychodzić z moim psem w miejsca rzadko uczęszczane przez inne osoby, ale i tak dostaję opierdziel za to, że mój pies robi SIKU na pole.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 10
Przypominam, Banino to wieś,
gdzie mają być śmietniki?? na środku pola? czy może przy drogach "utwardzonych", przy których nie ma chodników? jeśli nie ma nawet chodnika, to nie ma i kosza na śmieci, to chyba proste,
i nie dziwię się że ktoś ci zwrócił uwagę, ja też bym nie chciał jeść ziemniaków obsikanych przez psa...
Jeśli nie chcesz nosić g** do własnego domu, ani wypuszczać go na własny ogród a później zbierać to, to jak najbardziej trzeba chodzić w miejsca mniej uczęszczane, ale raczej lasek czy łąka, gdzie po prostu możesz to zakopać, no przykryć trochę, nikt nie mówi o wielkim dole :-)
tak żeby po prostu dzieci które czasem latają po takich miejscach nie weszły w to.

I ja też wystosuję apel, żeby trzymać na smyczy swoje psy, gdy chodzicie na spacer pomiędzy domkami, bo to nie jest łąka i obowiązują te same zasady co na osiedlach w mieście, a w Baninie jest wiele miejsc gdzie można psy puścić bez smyczy
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4
A ziemniaczki obsikane przez zajączka, dzika czy liska ( których na naszych łąkach nie brakuje) to smakują?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 15
czepiasz się zenek i tyle w temacie. wiesz doskonale o co tutaj chodzi, a gdybyś nie wiedział, to jeszcze raz. Pies jak każde zwierze musi ...... i nie ma w tym temacie dyskusji. Ale niegrzecznym jest ze strony właściciela wyprowadzanie czworonoga daleko od swojej posesji i pozwalanie mu na robienie kupy przy czyimś płocie i .....a jeśli już się tak zdarzyło, to niegrzecznym jest zostawianie tego.
A... jeszcze bardziej niegrzecznym jest reagowanie na uwagi właściciela posesji w agresywny i arogancki sposób. Psia kupa nie świadczy o czworonogu, lecz o jego właścicielu. Z komentarzy wynika, że jeszcze kilka osób również ma takie samo zdanie jak ja i im również ten temat nie jest obojętny.

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
a czy Zenonowi nie chodziło o sikanie? widzisz jakiś sposób na sprzątanie psich sików albo wybieranie psu miejsca do sikania? bo ja mimo najszczerszych chęci - nie.
Kupa to inna sprawa.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
nikt nie każe sprzątać sików, wystarczy pójść z psem na łąkę lub do lasu, gdzie nikt ziemniaków nie sadzi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
,do pyo - aaa, rozumiem, to wg Ciebie już można siusiać pod płotem lub bramą u sąsiada, lub nawet jeśli takowej nie posiada to w zasadzie pod oknem ??? No przyznam szczerze, że smutna interpretacja.

A widzę, i jak najbardziej, wystarczy psa wyprowadzić w miejsce gdzie nie będzie to nikomu szkodziło. problem chyba sprowadza się do tego, że chce się mieć zwierzaka, bo to fajne jest, ale branie za niego odpowiedzialności już nie wchodzi w grę.

Doskonale sobie zdajesz sprawę najprawdopodobniej, że kupa to tylko namacalny element szerszego problemu. A jeśli nie, to proszę, zastanów się nad tym czy to jest fer, że idziesz ze swoim zwierzakiem pod okno do sąsiada i tam stajesz bezradny w obliczu potrzeb swojego czworonoga.
trochę wyobraźni. Pies to nie człowiek. Nie wytłumaczę mu: Piesku tutaj mieszka sąsiad i nie możesz nasiusiać pod płotem. Poczekaj jeszcze 20 min, dojdziemy na pustkowie, dasz radę!

(HAHAHA)

Żeby dojść z psem na teren "bez ziemniaków" muszę przejść przez ulicę, wzdłuż czyjegoś płotu. Pies, szczególnie płci męskiej, na pewno po drodze się wysika. Co właściciel psa ma wg Was zrobić? teleportować się?

JK. poczytaj wyżej, kupy sprzątam, ale nie zamierzam brać 40-kg psa na ręce , iść z nim kilometr w pole, postawić i powiedzieć: OK, teraz możesz się wysikać. To jest absurdalne.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9
Pyo, ja nie oczekuję od Ciebie, noszenia psa na rękach, wiem, że zwierzak ma swoje potrzeby, i nie da rady czasami (mam na myśli siku, kupę jak dla mnie należy zabrać tak czy owak). Chodzi mi bardziej o notoryczne zachowania właścicieli. właścicielek i o to, że jak takiemu delikwentowi zwróci się uwagę, to spotyka się często z agresją i nie zwierzaka bynajmniej.

Chodzi mi o aroganckie zachowanie właścicieli czworonogów zwalających swój brak odpowiedzialności na naturę zwierzaka. I nie chodzi tu o wszystkich, bo tak jak napisałem w pierwszym poście, są wśród właścicieli ludzie odpowiedzialni i rozumiejący problem.
A z drugiej strony też jesteśmy my, ludzie, którzy nie mają zwierzaków i nie maja zamiaru ich mieć. To nie znaczy, że mam zamiar wszystkie zwierzaki z okolicy wytępić. Naprawdę w wielu sytuacjach nie zwracałem uwagi, bo jestem w stanie zrozumieć naturę zwierzęcia, ale notoryczne, bezmyślne powtarzanie tych samych czynności, i jeszcze niegrzeczne atakowanie w momencie zwracania w końcu uwagi , powoduje u mnie poirytowanie.

I tak jak napisałem, mam świadomość, że mieszkamy na wsi, mam świadomość, że to są zwierzaki. Szanuję wasze prawo do posiadania zwierzaka, ale oczekuję również tego, że ktoś pomyśli, że może to być niegrzeczne wyprowadzanie psa pod okno do sąsiada, który akurat takowego zwierzaka nie posiada.

Z tego powodu, moje stanowisko jest takie a nie inne.

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
siku na pole ? Tez bym opitoliła panią
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja mam wywalone. To jest wieś. A psie klocki i tak ulegną biodegradacji. Nie dajmy się zwariować. Poza tym mój pies robi na rzadko, więc jak mam to zebrać. Zresztą nigdzie nie widziałem regulacji prawnych nt. sprzątania psich odchodów na wsi. Takie regulacje są ustanawiane lokalnie w dużych miastach. Pod moim domem też inne psy sr*ją i trudno. Nie będę z tym walczyć. Nic mi się nie stanie jak wezmę raz na jakiś czas łopatę i posprzątam wokół swojej posesji. Pozdrawiam normalnych właścicieli psów.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 12
Skoro masz wywalone, to napisz gdzie mieszkasz. Będę ci szambo na działkę podrzucał. Pewnie wiesz, że na wsi się tak robi. Masz łopatę, to dasz radę :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
E tam stary bądź prawdziwym hardcorem zdejmij gacie i w****** mu się pod furtkę :D

Ludzie tu jest wieś ja swojego psa prowadzam na łąkę i mam w d*pie sprzatanie po nim jak zaraz rolnik z gnojem przejedzie tu sie wysypie tam sie wysypie... jak macie problem wracajcie do swoich blokow w miescie gdzie na jednym pietrze piedzesiat kilogramowych pindli mieszka i kazdy sr* pod klatka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
Mam podobny problem. Gdzie mogę znaleźć przepisy regulujące tę kwestię, obowiązki i powinności właściciela psa, szczególnie na drodze prywatnej, która jest współwłasnością?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Weźcie odp.... od tych psów!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14
Ale my nic do psów nie mamy ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
A to spoko:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas to w ogóle taki mały pies wchodził przez szczeble w plocie i robił na trawnik, może zdechł i teraz nie wchodzi, za to koty sasiadów tak. Poza tym w okolicy oczywiście same wolno biegające i robiące gdzie popadnie, często nam przed furtką.Popieram żeby coś z tym zrobić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
tu nie jest winne zwierzę tylko porąbany właściciel czy właścicielka. zachciało się psa/kota ale sprzątać po nich to już nie. Zwyczajnie niech nasr* na trawnik sąsiada byle nie na swój. Taki właściciel powinien dostać takiej sr*czki co by z****** się na swój dywan, łóżko.....itp., to by może zaczął myśleć, no chyba, że resztki rozumu popłyną.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja pierd.. i znowu ta sama plyta leci ,ile jeszcze razy ?juz wszyscy slyszeli na ten temat po 100 razy co czytaja to forum ,
Jedyne co można moim zdaniem zrobić to wykupić każdy m2 w okolicy i go ogrodzić łącznie z polami - tak sr*jące psy będą zmuszone to robić albo na drodze publicznej/prywatnej lub na działce właściciela o ile jakąś posiada...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Obowiazkiem każdego opiekuna psa jest po nim posprzątać. Jeśli ktoś tego nie zrobi, to zwraca się uwagę! Nie generalizujmy, że każdy właściciel z psem n
jest zły. Czytając niektóre wypowiedzi, mam wrażenie że przeprowadziłam się w strefę ' nad ludzi'. Wszystko co nie jest człowiekiem to jest złe i jest przeszkodą w czym kolwiek. Na prawdę już bez przesady! Kultura obobowiązuje każdego. Mam dwa psy, chodzę z nimi na spacer. SPRZĄTAM PO NICH NAWET NA ŁĄCE CZY TERENIE NIEZAGOSPODAROWANYM. Nie dopuszczam aby podchodzili pod czyjeś posesje i furtki, a ostatnio. szanowna pani kierowca pewnego białego auta( nr blach na forum nie podam) , zatrzymała swoje auto i udzieliła informacji ze zrobiła mi zdjęcie jak moje psy idą przy polu. Zaznaczam przy polu- dokładnie po wykonanych dołkach przed placem zabaw.Dochodzi do tego że nawet przejść ul Pszenną nie można. Po za tym wykonywanie fotografii bez zgody osoby fotografowanej jest karalne, a już nie wspomnę o zabawie komórką podczas jazdy. Na prawdę szanujmy się na wzajem i nie popadajmy w skrajności, bo to nic dobrego nie wróży. Pozdrawiam wszystkim.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
to Pani zaniepokojonej.
Wielokrotnie widać jak ludzi z osiedla nowego wyprowadzają swoje psy na pole rolnika albo pod płoty domów. Tą osobą, która zwróciła Pani uwagę byłam najprawdopodobniej ja ,owszem zatrzymałam się i powiedziałam ,że następnym razem zdjęcia zrobię. Zwracam uwagę i będę to robiła bo często pod płotem i furtka domu muszę sprzątać po czyimś piesku. Też by się Pani zdenerwowała. Nienawidzę nieposzanowania cudzej własności. Skoro nie ma Pani sobie nic do zarzucenia i sprząta Pani po pieskach to jest ok . Szczytem bezczelności jest wyprowadzanie psów na placyk zabaw dla dzieci. Nie potrafię tego zrozumieć. Są jeszcze lepsi co pod centrum Fenix psa wyprowadzają można bo to nie jego.
Teraz Pani rozumie dlaczego tak reaguję .
Tak jak Pani pisała, szanujmy siebie i cudzą własność a będzie nam się lepiej żyło.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Rozumiem Pani zdenerwowanie oraz emocje. Też się irytuję, jak ktoś nie sprząta po swoim milusinskim - i to nie tylko osoby z osiedli, ale również z domków. Z resztą nieistotne kto gdzie mieszka, tylko jaki ma poziom kultury. Bardzo tylko proszę o nie przypinanie każdemu idącemu z psem etykiety, że nie szanuje innych i brudzi środowisko bo ma psa, z którym spaceruje. Nawet jeśli pies idzie poboczem, które bezpośrednio graniczy z polem. Pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
W Polsce można robić fotografie zwłaszcza w celu udokumentowania wykroczeń/przestępstw i nie trzeba mieć żadnej zgodny na to.
Po h powtarzać takie bzdury wyssane z palca pewno lewego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale pan premier bzdury pisze.

Nie można robić zdjęć osobom niepublicznym oraz ich upubliczniac. Co innego egzekwowanie tego zakazu. Wyjątkiem są zdjęcia tłumu, na których zfotografowana została osoba trzecia.

Nie powtarzaj pan bzdur wyczytanych z pudelka!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
To już jest jakaś paranoja, już strach wyjść z psem,bo Cię ukamieniują. Rozumiem,też nie jest mi do śmiechu jak znajduję odchody zwierząt pod swoim płotem i to nie moich zwierzaków,ale co poniektórzy to już mają obsesję na tym punkcie. Na szczęście tylko na tym forum w realu ich nie widać. Po pupilu sprzątać trzeba,ale robić aferę o każdą podniesioną nogę psa,to już przesada. I bardzo proszę nie wycierajcie sobie gęby rolnikiem i jego polem, bo uczepiliście się zboża i pola jak rzep psiego ogona. Jakie ma znaczenie czy g...no pochodzi od psa,lisa,dzika czy krowy ? No jakie ma to znaczenie ? G..no to g...no i tyle. Swoją drogą nie powinno się wyprowadzać psa na cudzy teren i tyle.
róznica jest
bo nad własnym psem można zapanować - wyprowadzić z dala od pola ( masz smycz)a dzikie zwierzęta chodza sobie samopas, :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ok, wszyscy apelują aby nie wyprowadzać psów w Baninie, że zastanawiam się, czy właściciele czworonogów, którzy nie chcą zostać ukamienowani mają w Baninie jakiekolwiek miejsce, w które tego czworonoga o 5 rano przed pracą można wyprowadzić, posprzątać po nim kupę i wrócić do domu?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie ma i nie bedzie bo doszlo do takiej paranoi ze ucze psa korzystac z wc i spuszczac wode i to tez po cichu bo beda skargi na halas .. i do okna tez nie moze podchodzic bo mu zdjecia zrobia . Banino gdzie ludzie sie kochaja i rozumieja a absurd goni absurd szczegolnie tu na forum .Najlepszy i tak jest temat fryzjera gdzie wszyscy sie opluwaja jak swinie :) zreszta to prawie w kazdym temacie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odechciewa sie tu mieszkac! Ludzie zyjcie swoim zyciem i nie plujcie jadem na wszystkich. Zaczynam tesknic za starym Baninem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
To proste. Własny ogródek, a jeśli go nie ma, to trawnik pod budynkiem, w którym mieszka. To naprawdę zadziwiające, że właściciel psa nie wie gdzie pies powinien robić kupę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
no ale jakie to ma znaczenie czy stado dzików w..ra się na pole, czy psy na smyczy???? Psy w większości są szczepione, odrobaczane itp. więc ryzyko choroby praktycznie 0.Dzikie zwierzęta często przenoszą różne choroby od tasiemca zaczynając na zakaźnych kończąc. Ja widzę taką różnicę, oczywiście nie podlega dyskusji prawo własności rolnika do ziemi i nie można tam wyprowadzać zwierząt (chyba,że jest się rolnikiem :) i to swoje pole ) Banino to jakaś parodia Polskiej rzeczywistości, Bareja mógłby czerpać inspiracje z tego forum.
Jak mi ktoś będzie sr*l pod domem to bierzesz to w worek i mozna mu tym drzwi lub auto wysmarowac!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jak będziesz smarować auto i klamki psią kupą to zrób sobie na twarzy bojowe kreski z psiej kupki tak dla ostrzeżenie żeby nikt nie podchodził.
Fakt, iż trzeba zbierać nieczystości po swoim pupilu nie budzi wątpliwości. Proszę mi jednak powiedzieć GDZIE te nieczystości w Baninie wyrzucić? Nie ma przecież żadnych śmietników. Właściciele psów mają chodzić z kupą w torebce? A jak idzie z psem do weterynarza? W Trójmieście nie ma z tym problemu - wszędzie są kosze, nie ma też problemów z torebkami na odchody. W naszej gminie tylko zakazy i wrzask niezadowolonych. Trzeba zbierać odchody, musi być miejsce do którego można je wrzucić.

Ludzie - zamiast obrzucać się wyzwiskami zmuście gminę do postawienia śmietników i cyklicznego ich opróżniania.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9
Brak koszy i darmowych woreczków, to nie argument na niesprzątanie po psie. Mam psa i zawsze przy sobie woreczek (w dzisiejszych czasach praktycznie wszystko pakowane jest w woreczki i folie) zamiast wyrzucać taki woreczek np po zakupie owoców używam go do sprzątania po psie( już kilka razy spotkałam się z teorią,że nie sprzątam po swoim psie, bo kupa szybciej się zutylizuje niż kupa zawinięta w woreczek,więc rozwiewam wątpliwości pseudo ekologów woreczek jest woreczkiem, a jak jest w nim kupa psa to przynajmniej nie jestem brudasem ) i wyrzucam do swojego kubła. To naprawdę nie jest problem, trzeba tylko chcieć i mieć trochę kultury.
P.S. darmowe woreczki, które są dostępne w Gdańsku wg mnie nie nadają się do sprzątania po psie są bardzo sztywne.
Aha kupę po psie można wyrzucić do zwykłego śmietnika, nie jest do tego potrzebny żaden osobny pojemnik
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prawde mówiąc to jest argument.
Przepisy nakazują pewne rzeczy, więc infrastruktura powinna je umożliwiać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Wystarczy Kasiu, że tą "paczuszkę" zutylizujesz tam, gdzie Ty utylizujesz Swoje "paczuszki", chyba, że też ich też nie utylizujesz :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kilka razy spotykałam osoby wychodzące z pieskami na spacer ze swoich mieszkań. Spacer polegał na wyprowadzeniu pieska poza swoje mieszkanie, postanie chwilę aż się piesek załatwi pod sąsiadów płotem i powrót do mieszkania.
A więc co stoi na przeszkodzie żeby zabrać kupę i wrzucić po drodze do swojego kubła który stoi przy ich posesji?

I właśnie to mieszkańców denerwuje, ten brak szacunku dla drugiego.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
W Baninie brakuje drog asfaltowych, chodnikow i lamp a Wam sie marza kosze na psie kupy? Litosci! Korona chyba z glowy nie spadnie jesli zabierzecie kupke, oczywiscie zapakowana w woreczek ;) i wyrzucicie do swojego kosza. Chyba ze wam nie wypada bo pochodzicie z miasta?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale tu jest wieś.Troszkę poniosło miastową.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dziś w Chwaszczynie na chodnik narobił koń! A właściciel nie raczył posprzątać! O tempora, o mores!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Szanowni Panie. A co pan powie Na temat wyslania sasiadow gnoju Na pola 1 metr of domu? To stolec wam nie przeszkadza? A jezeli Pani wyprowadza PSA Na swoja dzialke to tobie nic do tego!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
JA ROZŁĄDUJĘ TEN HEJT.

Jezeli ktos jest zainteresowany sterylizacja pieska lub innego stworzonka to polecam AKCJA STERYLIZACJA 2016. I nawet mamy na miejscu gabinet.
pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja mam pociągnięty cieniutki przewód miedziany po całym ogrodzeniu,a drugi w trawie przed posesją.Oba są podłączone do akumulatora 6v.Psy i koty z daleka omijają moją działkę. Mam czysto i spokój,polecam.
drut, prad? Oświęcim? zreszta tak niektorzy o czesci banina mówia. zwracaj uwage osobiscie, to jest odwaga cwany gapo
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mam dosyć zwracania uwagi takim tępakom jak ty,zwierzęta szybciej to załapały.I nie porównuj tego do Oświęcimia,miej szacunek dla tych co tam zgineli niedouczony matole!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
6v nie robi krzywdy zwierzakom tylko je odstrasza,działa jak pastuch elektryczny.
czy jak dzieci (jesli masz) robia rumor/ hałas, to tez traktujesz pradem?i generalnie, kogo jeszcze traktujesz pradem i dlaczego?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8
a żonę?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie wiem jak twoje dzieci,ale moje załatwiają swoje potrzeby fizjologiczne w toalecie.Wielbicielko psich kup,dowiedz się więcej na temat prądu i wtedy zacznij się wymądrzać.Podaj adres to podwiozę ci to co mają sąsiedzi pozostawione przez psy wyprowadzane przez "intelektualistów".
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niesamowity poziom dyskusji, cos na obraz kupy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
To forum to coraz większe dno. Poziom zerowy. Ludzie ogarnijcie się...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rozumiem, że na ogrodzeniu masz tablic informujace, iż jest ono pod napięciem?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
(as) czy możesz podac adres? oszalels chyba. przyjadę natychmiast z stow ochrony zwietrzat i policja. natychmiast to zlikwiduj. masz chyba zaburzenia jakies. zresztą i tak znajdziemy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
A co mi zrobisz gdy pastuszka elektrycznego mam do wypasania bydła. A jak będziesz łazic po pastwisku puszczę luzem ... reszty się domyśl.

Inne tematy z forum Banino

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Imperium-Auto Salon (10 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

do góry