Widok

Apel do właścicieli psów

Szanowni właściciele psów (nie wszyscy), bardzo proszę o zwrócenie uwagi na to gdzie wyprowadzacie swoje zwierzaki i gdzie one się załatwiają.
Szanuję wasze prawo do posiadania zwierzaka, i oczekuję tego samego od was w stosunku do mnie. Wyprowadzacie je i pozwalacie by się załatwiały pod byle którym płotem lub tez nie, byle tylko dalej od siebie.
Ja wiem, że mieszkamy na wsi, ale minimalny szacunek w stosunku do innych jest wskazany choćby ze względu na poprawność stosunków sąsiedzkich.
I argumenty, że 4m od płotu pies może robić kupę są niepoważne najdelikatniej mówiąc (pani od wilczura doskonale będzie wiedziała o kogo chodzi jeśli to przeczyta).
Chciałbym w takiej formie zaapelować do właścicieli czworonogów (nie do wszystkich, bo są wśród was w większości ludzie odpowiedzialni ) byście przez pryzmat miłości do zwierząt nie zapominali o innych.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 3
Weźcie odp.... od tych psów!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14
Ale my nic do psów nie mamy ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
A to spoko:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas to w ogóle taki mały pies wchodził przez szczeble w plocie i robił na trawnik, może zdechł i teraz nie wchodzi, za to koty sasiadów tak. Poza tym w okolicy oczywiście same wolno biegające i robiące gdzie popadnie, często nam przed furtką.Popieram żeby coś z tym zrobić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
tu nie jest winne zwierzę tylko porąbany właściciel czy właścicielka. zachciało się psa/kota ale sprzątać po nich to już nie. Zwyczajnie niech nasr* na trawnik sąsiada byle nie na swój. Taki właściciel powinien dostać takiej sr*czki co by z****** się na swój dywan, łóżko.....itp., to by może zaczął myśleć, no chyba, że resztki rozumu popłyną.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja pierd.. i znowu ta sama plyta leci ,ile jeszcze razy ?juz wszyscy slyszeli na ten temat po 100 razy co czytaja to forum ,
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jedyne co można moim zdaniem zrobić to wykupić każdy m2 w okolicy i go ogrodzić łącznie z polami - tak sr*jące psy będą zmuszone to robić albo na drodze publicznej/prywatnej lub na działce właściciela o ile jakąś posiada...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Obowiazkiem każdego opiekuna psa jest po nim posprzątać. Jeśli ktoś tego nie zrobi, to zwraca się uwagę! Nie generalizujmy, że każdy właściciel z psem n
jest zły. Czytając niektóre wypowiedzi, mam wrażenie że przeprowadziłam się w strefę ' nad ludzi'. Wszystko co nie jest człowiekiem to jest złe i jest przeszkodą w czym kolwiek. Na prawdę już bez przesady! Kultura obobowiązuje każdego. Mam dwa psy, chodzę z nimi na spacer. SPRZĄTAM PO NICH NAWET NA ŁĄCE CZY TERENIE NIEZAGOSPODAROWANYM. Nie dopuszczam aby podchodzili pod czyjeś posesje i furtki, a ostatnio. szanowna pani kierowca pewnego białego auta( nr blach na forum nie podam) , zatrzymała swoje auto i udzieliła informacji ze zrobiła mi zdjęcie jak moje psy idą przy polu. Zaznaczam przy polu- dokładnie po wykonanych dołkach przed placem zabaw.Dochodzi do tego że nawet przejść ul Pszenną nie można. Po za tym wykonywanie fotografii bez zgody osoby fotografowanej jest karalne, a już nie wspomnę o zabawie komórką podczas jazdy. Na prawdę szanujmy się na wzajem i nie popadajmy w skrajności, bo to nic dobrego nie wróży. Pozdrawiam wszystkim.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
to Pani zaniepokojonej.
Wielokrotnie widać jak ludzi z osiedla nowego wyprowadzają swoje psy na pole rolnika albo pod płoty domów. Tą osobą, która zwróciła Pani uwagę byłam najprawdopodobniej ja ,owszem zatrzymałam się i powiedziałam ,że następnym razem zdjęcia zrobię. Zwracam uwagę i będę to robiła bo często pod płotem i furtka domu muszę sprzątać po czyimś piesku. Też by się Pani zdenerwowała. Nienawidzę nieposzanowania cudzej własności. Skoro nie ma Pani sobie nic do zarzucenia i sprząta Pani po pieskach to jest ok . Szczytem bezczelności jest wyprowadzanie psów na placyk zabaw dla dzieci. Nie potrafię tego zrozumieć. Są jeszcze lepsi co pod centrum Fenix psa wyprowadzają można bo to nie jego.
Teraz Pani rozumie dlaczego tak reaguję .
Tak jak Pani pisała, szanujmy siebie i cudzą własność a będzie nam się lepiej żyło.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Rozumiem Pani zdenerwowanie oraz emocje. Też się irytuję, jak ktoś nie sprząta po swoim milusinskim - i to nie tylko osoby z osiedli, ale również z domków. Z resztą nieistotne kto gdzie mieszka, tylko jaki ma poziom kultury. Bardzo tylko proszę o nie przypinanie każdemu idącemu z psem etykiety, że nie szanuje innych i brudzi środowisko bo ma psa, z którym spaceruje. Nawet jeśli pies idzie poboczem, które bezpośrednio graniczy z polem. Pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
W Polsce można robić fotografie zwłaszcza w celu udokumentowania wykroczeń/przestępstw i nie trzeba mieć żadnej zgodny na to.
Po h powtarzać takie bzdury wyssane z palca pewno lewego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale pan premier bzdury pisze.

Nie można robić zdjęć osobom niepublicznym oraz ich upubliczniac. Co innego egzekwowanie tego zakazu. Wyjątkiem są zdjęcia tłumu, na których zfotografowana została osoba trzecia.

Nie powtarzaj pan bzdur wyczytanych z pudelka!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
To już jest jakaś paranoja, już strach wyjść z psem,bo Cię ukamieniują. Rozumiem,też nie jest mi do śmiechu jak znajduję odchody zwierząt pod swoim płotem i to nie moich zwierzaków,ale co poniektórzy to już mają obsesję na tym punkcie. Na szczęście tylko na tym forum w realu ich nie widać. Po pupilu sprzątać trzeba,ale robić aferę o każdą podniesioną nogę psa,to już przesada. I bardzo proszę nie wycierajcie sobie gęby rolnikiem i jego polem, bo uczepiliście się zboża i pola jak rzep psiego ogona. Jakie ma znaczenie czy g...no pochodzi od psa,lisa,dzika czy krowy ? No jakie ma to znaczenie ? G..no to g...no i tyle. Swoją drogą nie powinno się wyprowadzać psa na cudzy teren i tyle.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
róznica jest
bo nad własnym psem można zapanować - wyprowadzić z dala od pola ( masz smycz)a dzikie zwierzęta chodza sobie samopas, :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ok, wszyscy apelują aby nie wyprowadzać psów w Baninie, że zastanawiam się, czy właściciele czworonogów, którzy nie chcą zostać ukamienowani mają w Baninie jakiekolwiek miejsce, w które tego czworonoga o 5 rano przed pracą można wyprowadzić, posprzątać po nim kupę i wrócić do domu?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie ma i nie bedzie bo doszlo do takiej paranoi ze ucze psa korzystac z wc i spuszczac wode i to tez po cichu bo beda skargi na halas .. i do okna tez nie moze podchodzic bo mu zdjecia zrobia . Banino gdzie ludzie sie kochaja i rozumieja a absurd goni absurd szczegolnie tu na forum .Najlepszy i tak jest temat fryzjera gdzie wszyscy sie opluwaja jak swinie :) zreszta to prawie w kazdym temacie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odechciewa sie tu mieszkac! Ludzie zyjcie swoim zyciem i nie plujcie jadem na wszystkich. Zaczynam tesknic za starym Baninem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
To proste. Własny ogródek, a jeśli go nie ma, to trawnik pod budynkiem, w którym mieszka. To naprawdę zadziwiające, że właściciel psa nie wie gdzie pies powinien robić kupę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
no ale jakie to ma znaczenie czy stado dzików w..ra się na pole, czy psy na smyczy???? Psy w większości są szczepione, odrobaczane itp. więc ryzyko choroby praktycznie 0.Dzikie zwierzęta często przenoszą różne choroby od tasiemca zaczynając na zakaźnych kończąc. Ja widzę taką różnicę, oczywiście nie podlega dyskusji prawo własności rolnika do ziemi i nie można tam wyprowadzać zwierząt (chyba,że jest się rolnikiem :) i to swoje pole ) Banino to jakaś parodia Polskiej rzeczywistości, Bareja mógłby czerpać inspiracje z tego forum.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jak mi ktoś będzie sr*l pod domem to bierzesz to w worek i mozna mu tym drzwi lub auto wysmarowac!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry